ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.02.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Dr Tr Severin
ÎNSCRIS: 30.03.12
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2014
DURATA: 10 nopți
familie cu copii
2 AD. + - COPII -- v: -

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 15 MIN

O vacanță yin/yang în Hanioti, la Hotel Hanioti, 2*

TIPĂREȘTE

Iertare pentru un preambul lung, e necesar

Încă de când am început să gândesc rw-ul despre acest hotel, mi-a venit în minte și îmi stăruie, de câteva luni, această formulare.

Am ales conceptul yin/yang ca exprimare a echilibrului, armoniei, a complementarității, a compensării. Pur și simplu am simțit că nu aș putea scrie „în alb și negru”, dă senzația de separare verticală, rigidă, chiar dacă la întrepătrunderea lor formează griul, căci acesta duce cu gândul la amorf, ambiguu...

Și nu hotelul, ci sejurul în Hanioti este cel „evaluat” yin/yang. Altfel spus, poți să ai o vacanță reușită când nu bifezi componentele cu 5*.

Am ales din scurt timp destinația de vacanță din această vară, am avut multe incertitudini legate de perioada când voi reuși să strecor un sejur mai devreme de 20 septembrie. Am reușit să prindem 5 zile din august și 5 din septembrie.

Ca de fiecare dată, după îndelungi căutări, solicitări de ajutor aici, pe AFA, informări și iar căutări, am decis să fie Halkidiki, Kassandra, în Hanioti.

Bine-nțeles că am dorit să mergem în Kallithea, dar într-un interval atât de strict nu am reușit să găsesc un hotel pe plajă, nu sus în stațiune, așa că ne-am orientat spre Hanioti, a doua recomandare după Kallithea, pe brațul Kassandra (încă o dată, mulțumesc, @traian. leuca!).

Și aici a fost destul de dificil de găsit cazarea - deja știți cred, că sunt adepta cazării la hotel, FĂRĂ chicinetă... Nu este sclifoseală, că nu caut numai hoteluri cu peste 4 stele, ba dimpotrivă, ci o preferință... Chicineta, recunosc, este un fix, pur și simplu nu suport să o asociez vacanței și pace! „Pitici”...

Hotel Hanioti, **

Am găsit referiri demne de încredere pe tripadvisor și pe booking.com despre acest hotel, locul lui în topul hotelurilor din Hanioti fiind unul meritoriu, în pofida celor numai două stele pe care le are.

Am făcut cerere direct pe pagina lor - www.haniotihotel. gr - și, am avut surpriza să primesc ofertă de 550e față de 600, cât reieșea din tarifele afișate. Am solicitat, ca întotdeauna, cameră la etaj, dar nu am mai cerut expres altceva, știind că oricum hotelul nu are vedere directă la mare. Am trimis, conform solicitării, 100e prin Western Union și asta a fost tot.

Drumul, în acest an, l-am făcut dintr-o bucată, vreo 770km, pe traseul deja bătut parțial pentru a treia oară, așa că am ajuns fix în fața hotelului undeva pe la ora 18, după un drum de vreo 12 ore.

Numai dacă aveți foaaarte mult noroc și dacă o veți lăsa nemișcată întreg sejurul, ați putea parca mașina aici, cred că două mașini au loc în spațiul delimitat de hotel și gardul celeilalte clădiri, una în spatele alteia. Dacă nu, lăsați bagajele, apoi veți merge în parcarea publică situată de o parte și de alta a canalului larg, betonat, care preia apele pluviale, situat spre centru, mai înainte de hotel. Nu se plătește, nu e păzită, dar noi am lăsat-o 10 nopți acolo și nu s-a întâmplat nimic. În funcție de baftă și gradul de ocupare al stațiunii, mai puteți găsi locuri de parcare pe lângă bisericuța din centru sau alte locații de cazare de pe lângă hotel.

Hotelul, de două stele, este situat în centrul stațiunii!!! Este punctul lui forte amplasarea, chiar dacă nu este pe prima, ci pe a doua linie, paralel cu marea. Cu latura mică amplasată la câteva trepte de scară distanță de aleea plină de rumoare seara. În stânga intrării este o terasă extensie open-space, de câteva mese, unde se poate ieși pentru micul dejun, pentru o cafea, sau o băutură pe seară (se pare că obiceiul este mai ales al cuplurilor vestice, de seniori...).

(Fotografiile de pe site-ul hotelului sunt conforme realității, singura neconformitate, mai precis neactualizare, este la fotografia de familie a celor care dețin hotelul. Copiii au vreo 5-6 ani în plus, sunt la fel de frumoși, iar doamna arată mai marcată de trecerea timpului decât soțul.)

După ce ai urcat cele câteva trepte de marmură, intri direct în zona care găzduiește recepția și barul și care servește în același timp ca salon de mic dejun. La recepție veți găsi casete de păstrare a valorilor, nu le-am folosit, dar am văzut turiști care le accesau.

În direcția înainte, după zidul despărțitor, se face intrarea, la dreapta, pe scări, la camerele de la cele două niveluri ale hotelului. Tot de la baza scării se poate ieși, pe o ușă laterală-dreapta, în micul spațiu care poate fi ocupat de una-două mașini sau motociclete, puse una în spatele alteia. La parter sunt probabil sala de fitness, sauna, cel puțin o cameră cu destinație utilitară/cămara și, din câte am citit, câteva camere puțin mai mari decât cele de la etaj, care pot găzdui familii cu copii. Nu am avut curiozitatea să văd sala de fitness...

Camera (a noastră - la etajul doi), cu pat matrimonial, este rezonabilă ca dimensiuni, pentru două persoane. Mobilierul basic, în culoare fag, bine întreținut (sau recent înlocuit?!), în ton cu culoarea gresiei și cu perdeaua albă, vaporoasă, din voal, dădeau luminozitate camerei. O senzație de curat, confirmată zilnic ulterior, care pentru mine are importanță mai mare decât numărul de stele.

Un plus în dotarea ei era dulapul cu 3 uși, amplasat după ușa de intrare, vis-a-vis de baie, generos ca dimensiuni și bine compartimentat, care avea un la fel de generos spațiu de depozitare a trolerelor și sacoșelor de plajă, deasupra lui.

Un mic minus ar fi răcitorul, din acela antic, cu serpentină, cam prea leneș în atingerea unei temperaturi rezonabile pentru una-două sticle de apă și câteva fructe, dar care apoi (după vreo două zile) s-a ținut bine pe întreg sejurul. Aerul condiționat era funcțional și silențios, l-am folosit sporadic. Nu au fost pleduri, dar nici nu au fost necesare, doar ar fi ocupat spațiul... Televizorul este mic, CRT, dar nu prea ai treabă cu el în vacanțe, așa că nu depunctez asta... Internet este, dar, ghinion sau nu, după vreo 5 zile a murit și mort a rămas... Acum, nu știu dacă l-am „sufocat” noi, că mă încăpățânam să vorbesc seara pe Viber cu fi-miu, care era în... Sarti, dar mai sunt referiri și ale altor turiști despre asta, la capitolul „ - ” (minusuri). Pare a fi o hibă în funcționarea lui...

Baia acceptabilă ca dimensiuni, cu duș cu perdea, fără cădiță, și o poliță în faianță în spatele vasului de toaletă, foarte practică pentru pus cosmeticalele, care era totdeauna udată din belșug, dar care era tot de fiecare dată ștearsă de cameristă (remarcam după modificarea poziției cosmeticalelor, când veneam de la plajă). Nu am niciodată vreo fixație că se udă toată gresia, după duș, dar se usca foarte bine, aerisirea, care părea că se face printr-un sistem amplasat în plafon, era eficientă, de vreme ce nu erau sesizabile vreo urmă de apă sau miros de umezeală. Nu aș putea spune dacă s-a schimbat perdeaua de duș, pentru că o țineam strânsă și ridicată pe bară, dar în una din zile, spre mijlocul sejurului, am găsit-o coborâtă. Nu este uscător de păr, dar eu una nici nu depunctez un hotel (de 2 sau 3 stele) de la mare pentru asta.

Și aici ar fi un mic minus, care se încadrează mai degrabă, după soțul meu, tot la capitolul „pitici” (ai mei, desigur): aveam câte un prosop 50x70 și unul mic, 30x50 de fiecare, și unul pentru picioare. Fără prosop mare de duș! Așa că asta este de avut în vedere, eu anul ăsta nu mi-am mai luat după mine și mi-a creat un mic disconfort – obișnuința este a doua natură... După ce camerista a văzut că am mai folosit un prosop propriu (dar tot 50x70!), am găsit pus, în zilele următoare, încă un prosop în plus, ... tot 50x70 însă.

Iar acum să vă spun despre plusul acestui hotel: curățenia și schimbarea lenjeriei și a prosoapelor!!! Care se făcea zilnic, deși eu am considerat-o o exagerare – la lenjerie mă refer! (Ei da, recunosc, am și pitici cu optimizarea resurselor...). Vă jur, am făcut semn, să am convingerea că s-au schimbat cearșafurile, că de pe o zi pe alta nici nu avea timp să se ducă scrobeala de pe ele! La fel și cu prosoapele: după toaleta de dimineață, scoteam prosoapele pe sfoară, pe balcon. Când ne întorceam de la micul dejun, le găseam deja înlocuite, împăturite pe suport, în baie. Poate de asta nici nu aveau prosoape mari de duș, le era mai practic să le schimbe zilnic... Și nu a fost un tratament preferențial, tips-ul de 10e pentru cameristă îl lăsăm totdeauna în a cincea zi, ori același tratament l-am primit în fiecare zi a sejurului. S-a completat cu săpunele și cu hârtie igienică, chiar dacă mai erau rezerve.

Balconul avea o măsuță rotundă și două scaune albe, de plastic. Nu sunt uscătoare de rufe, dar erau în ambele laterale două frânghii, care deși nu aveau mai mult de 60-80 cm lungime, erau suficiente pentru câte un prosop și un costum de baie. Prosoapele mari, de plajă se puteau pune pe balustrada balconului sau peste cele două scaune.

Masa

Hotelul nu are restaurant propriu, drept care micul dejun oferit are produse neprelucrate termic, astea fiind condițiile impuse pentru această categorie de hoteluri. (Suntem obișnuiți cu acest tip de mic dejun de la repetatele cazări la hotelurile Sir, din București).

Deci, în fiecare dimineață, pe tejgheaua barului, se găseau: o cană termos cu cafea, lapte, un bol cu iaurt, pachețele de unt și de gem (3-4 sortimente) din cele tip turist, ambalate în porții mici, cereale, tot 2-3 tipuri, puse în tower-boluri de sticlă, 2 coșulețe cu pâine albă și neagră, tăiată felii, ca fructe – felii de pepene roșu și galben și 1-2 tăvi cu un sortiment de salam semiafumat, un sortiment de șuncă presată, alternând, la fiecare două zile, cu un alt tip de salam, neafumat, plus un sortiment de cașcaval, toate aceste produse fiind probabil din acelea țiplate în felii subțiri, sau tăiate la mare artă și subțirime cu vreun feliator electric din dotarea lor. Ca legume crude, roșii feliate. O dată am mâncat și un ou fiert, doar ăla era, dar nu am insistat să vedem dacă s-au mai adus, iar altă dată am văzut un ciorchine de strugure, care mi-a părut a fi un tratament preferențial pentru un domn în vârstă, posibil membru de familie sau cunoștință a proprietarilor. (Sunt cupluri care fac de ani buni vacanțele la acest hotel, s-ar putea să fie și alt fel de oferte/pachete, oricum nu ne-au lipsit strugurii din frigider întreg sejurul, așa că nu am jinduit la ei... Nici nu consumăm fructe la micul dejun, ce-i drept, decât sub formă de fresh-uri). Un mic–dejun destul de repetitiv, dar pentru noi mai mult decât suficient. O tartină cu o felie de cașcaval și una de șuncă presată, iar cealaltă cu unt și salam afumat, două - trei bucățele de roșii și o cafea, erau micul meu dejun de aproape fiecare zi, iar soțul plusa cu o tartină cu unt și gem. Erau însă persoane care mâncau din toate produsele, jur că am văzut într-o dimineață o tipă de vreo treizeci-și... de ani care le-a luat la rând, tacticos, pe toate... Cum regula este că la bufet suedez nu sunt limitate cantitățile și nici nu a procedat cum vedem pe litoralul nostru, să și le pună de-odată mormane care să rămână apoi pe farfurie, nimic de obiectat...

Despre restul meselor...

Cât de dens este Hanioti în spații de cazare de toate tipurile, cât de aglomerat era atunci, la sfârșit de august, mă face să mă întreb cum arată în vârful de sezon?! Și cum sunt atunci locațiile pe care le-am găsit noi, acum, cele mai asaltate de clienți?! Nu poți, nici dacă ai vrea, să treci pragul tuturor tavernelor/restaurantelor, în primul rând pentru că dacă deja ai găsit câteva locuri, ai vrea să revii acolo unde ți-a plăcut. Și să fie rezonabil de depărtate de locul de cazare. Măcar pentru o cină însă, merită, chiar dacă presupune o... plimbariseală, să le încerci, oriunde ai fi cazat. Mai ales că toate acestea sunt amplasate în centru. Aș vrea doar câteva recomandări să vă fac, sunt convinsă că și vara aceasta, 2015, va fi la fel!

Cel mai aproape de hotel erau taverna Omega 3, cu specific de pește și fructe de mare. Am mâncat aici homar, creveți, scoici, un meze de pește și fructe de mare, care avea de la scoici la crabi, toate delicioase. La fel de aproape și pe primul loc în preferințele noastre, era restaurantul Arhontico Restaurant Steak House, care avea afișată la vedere o catalogare meritorie pe cunoscutul tripadvisor (certificat de excelență 2014 și un meritoriu loc 1). Și nu degeaba! Meniuri diversificate din bucătăria grecească și internațională, porții mari, meniuri tip platou pentru două persoane (nu se poate să nu fie niciun cititor care nu a mâncat deliciosul platou meze, de astă dată cu salate-creme, antreuri, garnituri, carne...). O singură dată am luat și desert, dar ce desert... un sufleu de ciocolată cu înghețată... Bestial... Dacă mai sunteți încă tineri, nu vă refuzați asemenea răsfățuri, bag seamă că mult se modifică metabolismul, când trec anii, de nu mai poți face față zilnic, câtă voință ai avea, unui prânz cu un fel principal și desert!...

Pentru cei care preferă mâncarea mai fast, dar nu numai, două recomandări: Garry's The King of Gyros și restaurantul Gusto italiano. Garry’s, chiar sunt regii încoronați ai gyrosului, efectiv se aștepta pe lângă mese, în fiecare seară. Ce-i drept, are și o așezare grozavă, fix în mijlocul traseului de promenadă de fiecare seară! Ce ne-am furat-o prima dată! Am comandat fiecare câte un gyros la farfurie și câte o salată grecească. Imense porții!

De fapt asta a fost caracteristica tuturor locurilor unde am mâncat vara asta, în Hanioti: porții uriașe și nu te lăsa sufletul să lași așa bunătăți în farfurie...

Plaja în Hanioti

Am ales Hotelul Hanioti datorită amplasării lui în zona unde citisem (sau mai precis, dedusesem din cele citite spre documentarea mea) că plaja este cea mai bună, adică lată și cu nisip. Ei bine, mie plaja nu mi-a plăcut: este îngustă, nisipul parcă ar fi avut urme de ciment în el, și nici chiar fin nu era... Acum, știți că referințele mele anterioare sunt Golden Beach-ul din Skala Panagia Thassosului și Sarti, la H. Pontos, în Sithonia, așa că... Meschin de îngustă! Pentru atât de animatul Hanioti, plaja lui este nedrept de îngustă! Ce-ar fi Hanioti cu o plajă lată cu nisipul fin!...

În prima zi, sau primele două-trei zile, erau trei rânduri de șezlonguri aliniate, apoi primul a dispărut, cucerită fiind acea porțiune de plajă și așa îngustă, de apa mării. Cam dificil spre imposibil să muți șezlongurile după umbra umbrelii de stuf, cu poziție fixă... De umbra umbrelii tale beneficiau cei de lângă tine, de multe ori...

Prețul a două șezlonguri și o umbrelă, 7 euro/zi, cu chitanță, nu în schimbul vreunei consumații, pentru că în general nu prea ar avea unde să fie amplasat barul pe așa îngustime de plajă... Plaja este sectorizată și dată în grijă unor PFA, după numele care apar pe chitanțe. Noi am făcut plajă în trei sectoare, primul din stânga (cum privești spre mare) și următoarele două din dreapta scărilor. Cum spuneam, zona centrală a plajei, unde se găsesc, pe aleea de promenadă ridicată la nivelul parapetului ce delimitează plaja, un bar cu câteva măsuțe și tot pe-acolo, o utilă toaletă cu două dușuri și cabine WC.

Despre apă... altă poveste: după vreo 5 metri nu mai atingi nisipul cu vârful picioarelor, noroc că fiind atât de sărată te ține deasupra... Și peste toate, din loc în loc sunt niște pietre (de la dimensiunea pumnului până la cea a unei mingi de pilates...) pe fundul mării, care pe mine mă nelinișteau, ca purtătoare de dioptrii +2.5, nu ele în sine, ci fiindu-mi teamă să nu... deranjez vreun arici de mare, în precipitarea mea de a simți nisipul sub tălpi, ca o înnotătoare de apă mică ce sunt... Habar nu am dacă erau arici de mare... Dar cum soțului meu i-a plăcut și nici copii nu am avut, ok și de la mine... Yin/yang, ce v-am spus anterior?!... Apa mării este însă fără cusur: limpede, curată, atât de sărată că te ține plută, cum am spus...

Am parcurs plaja din mijocul ei, unde făceam noi plajă, până în capătul nordic, nu am mai regretat că nu am găsit cazare la unul din hotelurile de pe plajă, de aici, cu vederea lor cu tot, chiar dacă aveau mai multe stele, pentru că plaja nu era mai grozavă și nu erau în centrul animației stațiunii, ca hotelul nostru. Cealaltă jumătate a parcurs-o doar soțul, în altă zi, când eu am rămas santinelă la șezlonguri și bagaje... El zicea că este și mai lată decât în zona unde ne stabilisem noi, dar nu agreeam ideea să merg anapoda sute de metri depărtare, că oricum oaselor noastre mature (ha, ha...) le este bine pe șezlong...

Retrospectiv apreciind, când am făcut cercetările pentru alegerea locației de cazare, referințele erau: “plaja lată și cu nisip este în mijlocul stațiunii, în dreptul părculețului/artezienei”, ceva de genul... Ei bine, locul nostru de plajă, pe care îl veți regăsi în câteva fotografii, nu știu dacă era chiar în dreptul artezienei, dar traversam părculețul. Mai degrabă aș da ca reper foarte apropiat bisericuța-în stânga, cum privești spre mare.

Foaaarte mulți sârbi, plin de sârbi de fapt, gălăgioși, ori poate impresia se datora aglomerării, am avut nostalgia spațiului și liniștii din celelalte două vacanțe...

Ce face Hanioti-ul special

Nu aș putea spune cu certitudine dacă aș fi avut aceeași percepție, cazați fiind în altă parte decât în centru, dar mi-a plăcut Hanioti pentru atmosfera din fiecare zi dar și din fiecare seară, pentru forfota nederanjantă din scuarul central, unde am participat la un spectacol folcloric multi – național și am aplaudat cu mândrie patriotică grupul de copii din România... Pentru multitudinea și diversitatea de spații de cazare, pentru restaurantele pline de clienți relaxați... Pentru muuultele magazine cu blănuri, bijuterii, suveniruri și toate cele...

Vreo 7-8 ani la rând, când fi-miu era mic, am mers la Eforie Nord, făceam plajă în același loc, în fiecare vară, indiferent la care din hoteluri am stat, astfel încât ajunsesem să avem senzația că venim la bunici, în vacanță. Ei bine, aici, în Hanioti, soțul meu a zis la un moment dat: ”Parcă am fi la Eforie, dar un Eforie cum nu cred că va fi al nostru vreodată” (poate se apropie acum, noi de prin 2000 am cotit-o spre Mamaia…) !

Și în sfârșit...

Vă recomand Hanioti ca destinație de vacanță pe Kassandra, pentru atmosferă. Din toate celelalte stațiuni, exceptând Kallithea (pe care nu am vizitat-o, păstrând-o ca posibilă destinație viitoare), de pe partea estică, aici am găsit un nu-știu-ce și nu-știu-cum... un pic ludic... Un pic hedonist...

Nu știu dacă un loc de vacanță se potrivește tuturor, sau oricând, mai degrabă înclin să cred că ne căutăm locurile de vacanță potrivite fiecărei faze a familiei noastre – de la săptămâna de miere, la vacanțele cu copiii sugari, până la adolescenții care încep să se răzvrătească împotriva conceptului de vacanță cu părinții, ca apoi să redescoperim, la maturitate, vacanțele în doi... Dar îmi place să cred că în Hanioti se găsește un loc pentru fiecare din faze... Așa am simțit... Păcat că nu are o plajă mai lată...


[fb]
---
Trimis de Lyssys in 28.02.15 23:02:15
Validat / Publicat: 01.03.15 08:51:58
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Tassos (Skala Panagia), Halkidiki-Sithonia (Sarti)
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2837 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Lyssys); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P34 Iată plaja! În sectorul din stânga scărilor am stat la început, apoi am migrat în cele două sectoare din dreapta...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34400 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

16 ecouri scrise, până acum

webmaster98
[01.03.15 01:11:37]
»

@Lyssys: Foarte frumos și complet review-ul tău.

Mi-a plăcut foarte mult.

Recomandarea generală este:

@Lyssys, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

În cazul acestui review nu este cazul, fiind vorba despre un concept (yin/yang), iar conceptele trebuie publicate în întregime

amero
[01.03.15 09:47:55]
»

Pentru ca amfostacolo si eu, iubesc Hanioti, ma regasesc in cea mai mare parte a rew. dvs. Foarte frumos, util, bogat in informatii si cu un stil aparte. Felicitari

LyssysAUTOR REVIEW
[01.03.15 10:28:20]
»

@amero - O, bine-nțeles că v-am citit rw-ul, a fost garanție a ideii de a alege Hanioti! Și aveți stil! Mulțumesc de apreciere.

nicole33
[01.03.15 10:38:18]
»

@Lyssys -

Am rememorat, citind review-ul tău, concediul reușit petrecut în urmă cu mai mulți ani în această frumoasă stațiune. Ai surprins extraordinar de bine pulsul stațiunii. Ca și tine, am ales un hotel situat în centru, fiind mereu în miezul evenimentelor, chiar dacă drumul spre plajă dura câteva minute.

Plaja din Hanioti este clar sub cea din Kallithea, dar, din cele descrise de tine, înclin să cred că nu ai descoperit cea mai bună parte a sa.

Din toate celelalte stațiuni, exceptând Kallithea (pe care nu am vizitat-o, păstrând-o ca posibilă destinație viitoare), de pe partea estică, aici am găsit un nu-știu-ce și nu-știu-cum...

O nouă dovadă a faptului că suntem extrem de diferiți. Dacă mi-aș fi dorit un viitor sejur în Kallithea, nu aș fi rezistat tentației de a o vizita, de a-mi căuta deja posibile locații de cazare pentru anul/anii următori. Eu am vizitat ambele stațiuni în cadrul aceluiași sejur, prima săptămână am stat în Kallithea, a doua în Hanioti, iar în plimbările mele pe Kassandra m-am tot uitat după alte variante posibile în caz că îmi voi dori să revin în zonă.

LyssysAUTOR REVIEW
[01.03.15 11:11:24]
»

@nicole33 - La cât m-am documentat (prima opțiune a fost Kallithea) știu unde vreau să stau într-un viitor sejur! Musai pe plajă va fi hotelul, are 4*... Margarita Sea Side...

Dacă am fi vizitat-o (că de tranzitat, a fost inevitabil), poate nu mai aveam tentația să revenim... Oricum, când am intrat în Kallithea am simțit, chiar în rulajul mașinii, mirosul de pin, a fost neașteptat și suav-îmbătător...

Există o porțiune de plajă mai bună în Hanioti, sau ce apare în pozele mele e, din păcate, cea-mai-cea?! Ufff, ce păcat, această stațiune chiar ar merita o plajă superbă... laaargă și cu nisip fiiin...

Acum am observat că spuneți că da. Mult mai spre sud?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster70
[01.03.15 11:20:53]
»

@Lyssys - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

Marian Preda
[01.03.15 11:36:03]
»

@Lyssys -

Felicitări pentru articol şi pentru fotografiile... awesome!

Dabator
[01.03.15 13:45:54]
»

@Lyssys: Mie mi-au plăcut impresiile tale tare mult. Drept pentru care cred că ar fi bine să ne mai povestești câte ceva

LyssysAUTOR REVIEW
[01.03.15 13:51:15]
»

@webmaster26 - Da, e ok.

LyssysAUTOR REVIEW
[01.03.15 14:28:14]
»

@Dabator - Nu am talent. Când altcineva (o, și sunt useri care chiar le au cu scrisul!) a scris anterior și a făcut-o foarte bine, nu are sens să mai repet...

S-a nimerit ca locațiile alese de mine să nu aibă recenzii pe AFA, altfel nu cred că aș fi postat mai mult decât ecouri, dacă aveam ceva de adus în completare. Aș vrea însă să pot oferi cât mai multe informații despre o cazare de vacanță, în ideea că pot ajuta realmente pe cineva încă nedecis...

Oricum, este foarte bine să existe un astfel de site, iar AFA deja pare a fi un bulgăre de omăt rostogolit din vârful unui munte!

Mulțumesc pentru apreciere!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
LyssysAUTOR REVIEW
[01.03.15 14:35:55]
»

@Marian Preda - Vă mulțumesc! La engleză încă lucrez (ei, pentru awesome am dat pe translate.google...), dar vara asta am reușit să comunic cu gazdele noastre, acceptabil. Nici nu mi-am dat seama când s-au epuizat cele 40 de fotografii acceptate la un rw de cazare...

alinafulg
[01.03.15 14:57:07]
»

Si mie mi-a placut mult atmosfera din Hanioti, in special seara. Am avut cazare in Kalithea care are o plaja superba dar pot sa spun ca in Hanioti am mancat mult mai ieftin iar statiunea are un farmec aparte.

nicole33
[01.03.15 16:05:43]
»

@Lyssys -

Există o porțiune de plajă mai bună în Hanioti, sau ce apare în pozele mele e, din păcate, cea-mai-cea?! Ufff, ce păcat, această stațiune chiar ar merita o plajă superbă... laaargă și cu nisip fiiin...

Acum am observat că spuneți că da. Mult mai spre sud?

Sinceră să fiu, nu știu ce să mai spun. Pentru reamintire, am aruncat o privire pe harta Google a stațiunii, ocazie cu care am constatat că hotelurile noastre au fost chiar foarte apropiate, al tău fiind o idee mai aproape de mare. Din descrierea făcută în cadrul articolului, reiese că și plajă am făcut cam în aceeași zonă. Ca și tine, noi mergeam între HaniotiGrandotel și părculeț, oprindu-ne unde găseam loc. Nu mergeam mult nici spre stânga nici spre dreapta. În prima zi am nimerit o zonă pline de pietre în mare, ne miram noi de ce este atât de liber acolo, dar în zilele următoare am știut ce și cum să căutăm. Noi nu am închiriat șezlonguri, preferând să facem plajă pe prosop, aveam umbrela noastră, net superioară calitativ celor de închiriat, și, cel mai important, eram chiar în primul rând pe malul mării.

Problema este că studiind pozele cu plaja postate de tine nu recunoșteam nimic. Am crezut că am probleme cu memoria, că au trecut totuși șase ani de atunci, aproape șapte. Am revăzut pozele postate de mine pe AFA de la sejurul din Hanioti. Surprinzător, dar nimic nu seamănă cu nimic. Nu aș fi crezut că o plajă se poate degrada atât de mult în doar șase ani. Pentru a nu crede că vorbesc aiurea, te invit să vizionezi pozele mele din 2008 de la Hanioti Palace:

vezi impresii

Poate tu recunoști plaja, că mie mi-a fost imposibil

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicole33
[01.03.15 16:12:13]
»

@Lyssys -

La cât m-am documentat (prima opțiune a fost Kallithea) știu unde vreau să stau într-un viitor sejur! Musai pe plajă va fi hotelul, are 4*... Margarita Sea Side...

O alegere bună. Poziționarea hotelului este excelentă, chiar pe plajă, într-o zonă foarte liniștită. Eu am stat nu departe la Ammon Zeus, tot pe plajă, cred că a fost singurul merit al hotelului. Plaja este o dată și jumătate dacă nu de două ori mai lată decât cea din Hanioti, nisipul este mai fin și intrarea în mare mult mai lină.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
LyssysAUTOR REVIEW
[01.03.15 18:21:24]
»

@nicole33 - Pare că a mai intrat la apă - la propriu - plaja! Tot privind toate fotografiile noastre făcute pe plajă, mi-am reamintit că atunci când eram acolo am făcut următoarea constatare: cel puțin pentru acea perioadă, erau PREA MULTE, EXAGERAT DE MULTE ȘEZLONGURI ȘI UMBRELE!!! Dacă TOATE ar fi fost ocupate, aia nu mai era plajă, era balamuc!!! Ați remarcat cât de des sunt "plantate" umbrelele?!? Oare în vârful de sezon chiar se stătea ca sardelele?!? Cred că problema Hanioti-ului este că are muuult prea multe spații de cazare, raportat la dimensiunea/capacitatea plajei. Poate se erodează țărmul, după cât de fin era nisipul în mare, primii metri de la țărm, așa o fi...

Cum spuneam, după 1-2 zile am schimbat locul de plajă mai spre dreapta (S), dacă mai țin bine minte din pricina pietrelor din apă și a iluziei că e mai puțin bruscă adâncirea la doar câțiva metri de țărm... În rest, se pare că deși au trecut câțiva ani, vânzătorii ambulanți sunt tot acolo, la fel de mulți, că doar ei mai lipseau pe așa îngrămădeală...

La capitolul mâncare, au clasă multe alte restaurante/taverne în afara celor menționate de mine. Nu am regăsit toate bonurile, nici nu am fotografiat firmele și nu am reușit să le identific pe hartă, că așa, fotografiile grăiesc destul despre cât de apetisante erau mâncărurile.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
calatorul
[02.03.15 00:11:53]
»

Simpatica relatare si convingatoare si scrisa chiar atractiv si cu stil chiar daca autoarea nu e convinsa de asta. dar dovada sunt numeroasele comentarii ale articolului.

Locul seamana cu prima mea cazare din Grecia, la Metamorfosi din Sithonia, tot in Halkidiki, la o pensiune caci hotel e mult spus, o fosta casa transformata in cazare turistica, dar foarte bine amenajata, cu camere mari, terase, chicineta, curte si loc de parcare, plina de romani. Nu pot compara preturile ca sunt peste 10 ani de atunci, am dat 17 euro pe zi 4 persoane cu mic dejun. Desi modest si cu o plaja neprimitoare, locul mi/a lasat amintiri placute, la prima vizita in minunata Grecie. Vacante frumoase in continuare va doresc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinafulg, amero, calatorul, Lyssys, Marian Preda, nicole33
Alte impresii din această RUBRICĂHanioti Hotel:
INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067111968994141 sec
    ecranul dvs: 1 x 1