ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.02.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
FEB-2017
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 15

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
70.00%
Satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
75.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Excursie în Goa

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

O veche legendă hindusă povestește că pe vremuri toți oamenii erau zei. Dar au abuzat de divinitatea lor și atunci Brahma a decis să le retragă natura divină și să o ascundă undeva unde oamenii nu o pot găsi. Zeii mai mici au propus atunci să ascundă natura omului pe pământ. Brahma le-a răspuns: nu, nu e destul atunci vor săpa pământul și o vor găsi. Atunci zeii au sugerat să ascundă natura divină în adâncul oceanului, dar Brahman le-a răspuns din nou: nu, pentru că mai devreme sau mai târziu, omul va explora adâncul oceanelor și într-o bună zi o va găsi si o va aduce la suprafață. Atunci zeii mai mici au spus nu știm unde să o ascundem, nu pare să existe pe pământ sau în apă un loc în care omul să nu ajungă într-o zi! Brahma le-a răspuns: iată ce vom face cu natura divină a omului, o vom ascunde în adâncul ființei lui, deoarece acolo este singurul loc unde nu s-ar gândi niciodată să caute. Legenda spune că din acel moment omul a făcut înconjurul pământului, a explorat. a escaladat, s-a scufundat, a săpat în căutarea unui singur lucru, care se găsește deja în el însuși!!!

Dacă tot am ajuns pe meleaguri indiene am zis că ar fi bine să și vedem ceva obiective turistice! Cu foarte mare greutate ne-am desprins de la mare, de la soare, de la plajă și am mers la o agenție turistică! Prima excursie pe care am achiziționat-o era un tur al sudului regiunii, care includea catedrale, temple, chiar și o plajă! 3000 de rupii ne-a costat aceasta excursie!

Serviciile turistice, nu sunt prea dezvoltate la ei! Ce a presupus organizarea acestei excursii!? Dimineața ne-am întâlnit cu un nene taximetrist, care ne-a plimbat toată ziua pe la diferite obiective turistice. Toate bune si frumoase, doar că el era strict taximetrist! Ne ducea într-un loc, ne lăsa acolo și apoi noi trebuia să-l căutăm prin parcare, ca să ne ducă la următorul! Nu ne-a spus despre niciun obiectiv văzut, absolut nimic! Era doar o afacere de taximetrie!!! Dacă l-am fi arvunit singuri, la 20 de rupii per kilometru am fi ieșit de vreo 3 ori mai ieftin! Dar asta e! Măcar cei ce vor veni după noi, să știe acest lucru!

Prima dată ne-a dus în Old Goa, orașul construit de portughezi. Aici ne-a lăsat într-o zonă de catedrale. Erau și pe partea dreapta și pe partea stângă a drumului!

Prima pe care am identificat-o si pe care am vizitat-o este Basilica of Bom Jesus. Această Basilică este celebră în întreaga lume romano-catolică. Construcția ei a început în anul 1594 și a fost finalizată în anul 1605. Aceasta este singura biserica din Goa care nu este tencuita la exterior. Este construită din mari bucăți de granit. În interior, aspectul basilicii este simplu, dar doar la prima vedere. Pe jos sunt plăci de marmură, iar în altar catapeteasma este aurită de sus până jos cu un ornament baroc. Acesta contrastează puternic față de restul basilicii. La drepta altarului găsim trupul Sfântului Francisc Xavier într-un sicriu de sticlă, care încă se păstrează în stare destul de bună, după atâtea secole!!!

Să spun două cuvinte și de acest sfânt ale cărui urme, le-am găsit până și în îndepărtatul Macao și care a fost supranumit Apostolul Indiilor! A fost misionarul catolic ce a pus bazele Ordinului Iezuiților și a fost unul din cei șapte iezuiți ce au înființat Societatea lui Isus! El a fost misonarul care a avut ca principală sarcină, să restaureze creștinismul printre coloniștii portughezi. Sarcina lui nu a fost deloc ușoară, deoarece marea majoritate a portughezilor din zonă, proveneau din pătura de jos a societății. Cu toate astea el a reușit să-si îndeplinească misiunea cu brio, mai mult a convertit o grămadă de băștinași, la creștinism. S-a implicat și în construirea a aproximativ 40 de biserici în zonă! A mai fost numit și sfântul săracilor, deoarece a fost foarte apropiat de aceștia! După îndeplinirea misiunii în Goa a plecat spre Japonia, să continue misiunea de convertire la creștinism, doar că acolo nu a mai avut așa mare succes! După moartea acestuia este beatificat, apoi sanctificat și apoi este supranumit „Patron al misiunii catolice”. Este sărbatorit în fiecare an la 9 decembrie, iar o data la 10 ani sfântul este plimbat într-o procesiune pe străzile din Old Goa! Să mai spun că la aceasta biserică au loc slujbe atât în engleză, cât si în konkani limba oficială!

Vis a vis de această biserică, în mijlocul unei grădini foarte frumoase am descoperit Church Of St Francis of ASSISI, adică Biserica Sfântului Francisc de Assisi. Aceasta este o biserica romano-catolică și împreună cu o mânăstire a fost ridicata de 8 călugari franciscani portughezi ce au debarcat în Goa în 1517. Biserica originală a început ca o capelă mică, care a fost modificată într-o biserică în 1521 și sfințită în 1602. Această clădire a fost înlocuită cu actuala structură, construită în 1661. Biserica de azi este un amestec de stiluri. Decorul său exterior este în ordine toscan simplu, dar interior-mai ales principalul său altar este bogat-baroc, cu caracteristici corintice. Cele trei niveluri fatada exterioara are două turnuri distincte octogonale, câte unul pe fiecare parte și o mica nișă care adapostește o statuie a Mariei. Interiorul bisericii include o nișă bogat ornamentală cu un cort susținut de patru evanghelisti pe altarul principal. Deasupra cortului sunt două statui mari, una îl reprezintă pe Sf. Francisc de Assisi, iar alta pe Hristos răstignit. Interiorul aurit bisericii este decorat cu picturi ale unor evenimente din viața Sf. Francisc, lemn sculptat, statui suplimentare și cu fresce cu modele florale complicate.

Exact lângă biserică am descoperit mânăstirea care acum este transformată într-un muzeu arheologic. Acesta a fost deschis în anul 1964. Muzeul cuprinde artefacte, picturi și sculpturi care atestă istoria bogată și vibrantă a Goa. Sunt o mulțime de picturi vechi din perioada începerii colonizării de către portughezi. Intrarea costă modesta sumă de 50 de rupii/persoană!

Exact în aceeași zonă am descoperit și cea mai mare catedrală din Asia și anume Se Cathedral. Aceasta impresionează prin arhitectura deosebită, dar și prin clopotele gigantice! Fațada clădirii este clasic iberică și semnifică angajamentul ferm al Portugaliei, față de Biserica Catolică! Această biserică este o atracție de neratat, turiștilor ce ajung în Goa! Catedrala Se este o catedrală bine cunoscută și altarul principal este dedicat Ecaterinei din Alexandria. Se asemenea, este cunoscută pentru Sf. Ecaterina, deoarece Afonso de Albuquerque, a cucerit Goa, de Ziua Sf Ecaterina (25 noiembrie 1510). Un panou frumos aurit descrie martiriul St Catherine în timp ce statui din lemn ale Sf Pavel și Sf Petru stau pe niște nișe, pe fiecare parte a navei. Catedrala Se a fost construită în o sută de ani. Nu e de mirare având în vedere, că este cea mai mare și grandioasă din Old Goa! Decorul interior al catedralei este corintic, stâlpi masivi sprijină în formă de butoi bolta și corul adăpostite sub un acoperiș cu nervuri alungite ortodoxe. Constructia Catedralei a fost comandată în 1562, în timpul domniei regelui Dom Sebastio și moștenitorii săi au fost instruiti pentru a finanța lucrările de la Trezorerie Royal. De fapt, Catedrala a fost construită din vânzarea bunurilor sechestrate de guvern!

Principala atracție a bisericii este clopotul gigant cunoscut sub numele de "Golden Bell". Clopotul este cunoscut pentru tonul său ton și bogat și este cel mai mare clopot din Goa. Zidurile bisericii sunt decorate cu picturi rafinate, care sunt destul de vechi. Se crede că Crucea Miracolelor, adăpostite în Catedrala Se este creditată cu puteri fenomenale. Catedrala este deschisă de la 07:30 până la 18:00. Cel mai bun timp pentru a vizita locul este între lunile noiembrie și februarie, când vremea este moderată. Atât papa Ioan Paul al II-lea, cât și papa Francisc au fost și au vizitat această biserică, semnificativă pentru credincioșii romano-catolici.

După acest adevărat tur de vizitare a acestor vechi și importante catedrale catolice, am schimbat un pic registrul și am fost duși să vizităm primul templu. Acesta se numea Shri ball and padmavati temple. Este vorba despre un templu mai micuț, despre care nu am găsit informații pe net! De unde altundeva mi-aș putea lua informațiile necesare, în lipsa ghidului? În fine, ne-am descălțat la intrare și am intrat în templu. Aici erau trei preoți care binecuvântau credincioșii și cărora li se aduceau ofrande ghirlande de flori, ce se cumpărau, chiar de la intrarea în templu!

Următoarea vizită a fost la cel mai mare templu din zonă și anume Shri Manguesh Temple. Vechi de 400 de ani, templul lui Shri Mangesh este dedicat lui Shiva și iese în evidență cu structura sa simplă și elegantă, exclusivistă. Templul este remarcat pentru stâlpii care sunt considerați a fi printre cei mai frumoși, dintre templele din Goa. Există un Nandi-taur proeminent, care este considerat a fi Vahana (autovehicul) a lui Shiva. Un frumos deepstambha (este o piesă unică de structură hindusă arhitecturală, de obicei găsită în marile temple hinduse. După cum indică și numele semnifică o coloană cu lumină profundă. Astfel de Stambha sunt ridicate în afara campusului templului și sunt iluminate la ocazii speciale. Turnul are șapte etaje și este amplasat la intrarea în complexul templului). Templul are, de asemenea, un rezervor de apă magnific, care este considerat a fi cea mai veche parte a templului. Aici erau o mulțime de pelerini, care după ce se descălțau la intrare, făceau aceasta trecere pentru binecuvântare, pe la preotul templului! Evident toată lumea era desculță, iar femeile trebuiau să-și acopere tot corpul, altfel nu erau acceptate în interior. Nici aici nu am avut voie să facem poze în interior. Ce m-a mirat pe mine foarte tare la acest adevărat pelerinaj pe care l-am făcut la bisericile catolice, dar si la templele din zonă este faptul că nu am întâlnit absolut deloc turiști străini! Vedeți ce greu ne-am desprins și noi de la plajă?

Am făcut ceva cumpărături pe la tarabele din zonă, am savurat fiecare câte o nucă de cocos și apoi înapoi la mașină! Șoferul ne-a propus să mergem la o așa numita Spicy Plantation, unde se plătea intrarea 400 rupii de persoană și o puteai vizita însoțit de un ghid, iar la ieșire serveai și masa de prânz. Inițial am zis nu, dar apoi gândindu-mă că oricum se făcuse ora mesei, am zis de ce nu? Aici a fost singurul loc unde șoferul a mers cu noi până la intrare, pesemne că avea și el un comision!

Aici am traversat un podeț lung de lemn peste un fel de deltă, unde erau gâște, dar si văcuțe să se răcorească. La intrare am fost întâmpinați de două fete care ne-au pus de gât o ghirlandă de flori, dar ne-au făcut și pe frunte un semn cu roșu, atât de specific Indiei, așa numitul bindi.

Bindi este punctul roșu purtat in frunte, de către femeile din India. Acest punct roșu format cu ajutorul pudrei, plasat in mijlocul fruntei este considerat în religia hindusă un simbol al celui de-al 3-lea ochi, cel magic. Nu doar femeile hinduse poarta Bindi, ci și bărbații. În acest context Bindi este un simbol religios, dar el are și o funcție socială. În mod tradițional Bindi reprezintă un soi de verighetă a femeii indiene căsătorite ce se deosebește de cea necăsătorită. În timp însă Bindi a evoluat atât ca format, cât și ca răspândire.

În ziua de azi el nu este redus la un punct roșu format cu ajutorul pudrei de vermilion, ci poate fi reprezentat și de o bijuterie sau de o piatră prețioasă. Bindi și-a pierdut din simbolistică, devenind mai mult un accesoriu la moda, decât un aspect al tradiției. Deși in viziunea occidentală atât inelul din nas, cât mai ales punctul de pe frunte par ciudățenii, în India ele sunt de fapt mijloace de infrumusețare.

Aici am dat de un cort acoperit cu bambus unde erau amplasate multe bănci si mese! Am fost invitați să servim un ceai fierbinte, foarte răcoritor! Apoi am fost preluați de ghidul vorbitor de engleză, pentru o plimbare prin plantația de condimente. Pentru ca da ele erau predominante. Aici am găsit un loc de o frumusețe rară, un loc unde uiți cât e ceasul sau că îți e foame ori sete! Aici în acordurile trilurilor de păsărele, am absorbit cu nesaț explicațiile ghidei despre diverși arbori tropicali, despre diverse fructe sau condimente, dar si despre cafea. O oră care a trecut absolut pe nesimțite. În acest tur am mai fost însoțiți de o familie de americani.

Apoi am fost poftiți la masă. Masa era destul de bogată, dar era exclusiv cu mâncăruri indiene. Ne-am potolit noi cumva foamea! Am cumpărat apoi niște ulei de cocos, de la magazinul din zonă și înapoi la drum, pentru că mai aveam multe de văzut!

Următorul obiectiv turistic a fost Dona Paula situat undeva la periferia Panjim-ului. Această Dona Paula provenea dintr-o familie foarte bogată. A ajuns in Goa în anul 1644 și se spune că a făcut o mulțime de acte de caritate și a ajutat foarte mult oamenii săracii. Astfel dupa moartea ei, sătenii și-au denumit satul cu numele ei, pentru aducere aminte. În zilele noastre satul stravechi s-a transformat în cel mai modern și luxos cartier din Panjim!

Una dintre atracțiile cele mai curiose în Dona Paula este o statuie vopsită în alb, cocoțată pe o stâncă lângă popularul debarcader de feribot. A fost sculptată în anul 1969 de baroana Yrse Von Leistner. Potrivit site-ului Goa Tourism Board, este numită "Image of India" și descrie figurile Mamei India și ale Tinerei India, una cu privirea la est și cealaltă spre Vest. Nu este mare lucru de făcut în zonă! Este doar o perspectivă frumoasă asupre mării, dar și a unei părți a orașului.

După ce am bifat si această atracție turistică, care nu ne-a impresionat cu nimic, am fost duși la plaja Miramar! Asta e o plajă celebră în zonă, o plajă chiar în mijlocul orașului! Este extrem de lată și se întinde pe o suprafață foarte mare! Cel puțin când am fost noi era o plajă aprope pustie. Doar în depărtare am văzut câțiva indieni! Pentru amatorii de plaje pustii era super. Dar nu aveai de unde să cumperi ceva, nu aveai șezlonguri, nu aveai nimic. Aveai doar plaja și nemărginirea mării. Frumos, doar că noi eram în vizită de lucru. ;) Și totuși era cineva pe plaja imensă și pustie și anume salvamarul. Apropo fiecare plajă din Goa este deservită de un salvamar, care în afara de punctul fix de observație mai este dotat cu un Jeep roșu care patrulează pe plajă! Fiind plajele foarte late acest lucru nu deranjează și cred că în caz de necesitate, probabil intervenția lui este mai rapidă!!! Sincer nu stiu cum m-ar fi salvat pe mine, unul de 50-60 de kile!!! Noi am făcut ceva poze și apoi înapoi la mașină, spre următoarea destinație.

Panjim Market se chema și ne era recomandată de toți comercianții. Ori ne-a dus taximetristul într-un alt loc ori chiar nu există așa ceva, cert e că ne-a lăsat în centrul orașului să hoinărim pe la niște magazine. Nu am făcut prea mulți purici prin zonă, pentru ca pe de-o parte nici nu prea aveai ce să cumperi, iar pe de altă parte aveau și prețuri fixe și cam ridicate! Așa că rapid hop, iar în mașină!

Our Lady of the Immaculate Conception Church era următoarea noastră oprire. Această biserică este amplasată pe un deal, de pe care se spune că ai avea o priveliște minunată asupra capitalei Panjim. Este prima biserică ridicată în Goa în anul 1541. Din nefericire după această lungă zi eram foarte obosiți, așa că nu ne-a mai ars să o luăm pe deal în sus, ca să vizităm și această biserică! Rămâne pe data viitoare! ;)

Drumul spre hotel a fost parcă prea lung! Am remarcat doar câteva vapoare luxoase care erau ancorate în apropierea orașului si despre care am aflat că sunt vapoare cazinou. Stau tot timpul ancorate în zonă, iar pasionații se duc acolo ca să se distreze! Părerea lor!

Nici n-am ajuns bine la hotel, că am făcut un duș și hop la piscină cu o bere rece în mână! Această peregrinare mai prin oraș, mai pe la periferie doar printre băștinași nu mi-au creat vreo stare de nesiguranță sau de neliniște, mai ales că eram și cu blondele mele. De-asta pot spune, că Goa cel puțin este un loc destul de sigur! În final aș vrea sa mulțumesc și amicului goagăl fără de care nu aș fi putut duce la capat această povestire! ;) S-a văzut cât ne-a lipsit un ghid specializat!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de robert in 24.02.17 09:32:08
Validat / Publicat: 24.02.17 10:28:11
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ASIA - ALTE LOCURI.

VIZUALIZĂRI: 2855 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

24 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 o indiancă frumușică
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 37100 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

24 ecouri scrise, până acum

robertAUTOR REVIEW
[24.02.17 10:22:05]
»

rog:https://www.youtube.com/watch?v=NMNgbISmF4I

mersi!

webmasterX
[24.02.17 10:27:49]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Carmen Ion
[24.02.17 11:18:19]
»

@robert: Superinteresant! Cel puţin din cele prezentate de tine, rezultă că moştenirea portugheză în Goa este mai semnificativă decât cea britanică.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
robertAUTOR REVIEW
[24.02.17 11:51:35]
»

@Carmen Ion: Da asa e, fiind fostă colonie portugheză. Ce îmi pare mie foarte rău este ca nu s-a păstrat și limba.

De exemplu în Macao se vorbea portugheza în toate mijloacele de transport în comun și multe clădiri și instituții aveau plăcute bilingve.

Referitor la britanici ei acum predomină ca turiști în Goa iar limba lor este cea mai vorbită după konkani firește.

Mulțumesc mult pentru tot!

diana2015
[24.02.17 13:13:30]
»

@robert:Frumos, foarte frumos

Hihihi... vaaaaaai Robert dar ce te-ai culturalizat pe acolo Eu din ceea ce ai scris am inteles ca este frumos, scump dar parca tot nu m-as incumeta sa vizitez , nu m-ai convins

Fara ghid este intr-adevar greu, imi amintesc de vizitarea unei grote din Austria unde n-am avut ghid si mergeam pe traseul marcat, ne uitam la stalactite si stalacmite si ATAT restul vorba ta "traiasca goagalul"

Oricum imi place cum ai scris sau mai bine spus descris tot, asa ca aceasta destinatie nu-mi mai este necunoscuta acum. Sper sa mai adaugi review-uri

ANILU
[24.02.17 13:36:41]
»

@robert: Interesante locuri vizitate în excursie cu "taxiul".

Ce diferenţă de fus orar este? am văzut la pozele ataşate data şi ora, nu cred că la ora 6,10 voi eraţi deja în prima catedrală.

Mi-a plăcut melodia ataşată.

robertAUTOR REVIEW
[24.02.17 15:27:20]
»

@diana2015: Cum mai Diana-Veronica nici măcar de Dragobete nu mai conving eu fetele? Pesemne că-i groasă și vârstă își spune cuvântul!

O sa încerc sa te conving și face to face și dacă nici asa nu reușesc mă las păgubaș.

În altă ordine de idei nu știu cum ai dedus ca e scump? Eu tocmai scriam ca e cea mai ieftina destinație exotică la care am fost.

Mersi frumos pentru apreciere! Pup!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
robertAUTOR REVIEW
[24.02.17 15:29:42]
»

@ANILU: Incredibil dar erau exact 3.5 ore față de România!

Ma bucur că ți-a plăcut! Toate bune!

AZE
[24.02.17 17:40:20]
»

@robert: Mulțumim pentru acest articol, felicitări ca ați ajuns acolo și ați reușit să vă rupeți de mare si plaja, câștigul (cultural, spiritual plus impresii de vacanta) a fost enorm. De asemenea cu atâtea biserici și catedrale catolice în jur mă simțeam că acasă (asta nu înseamnă că intr-o biserica ortodoxă nu mă simt acasă) se observa influenta portugheză.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Radu Tudoran
[24.02.17 19:52:00]
»

Deci au turisti cu bani, hoteluri scumpe, dar nu gasesti un amarat de ghid care sa stie ceva despre istoria, geografia si viata mondena a locului. Banuiesc ca nu au pretentia sa spuna a nu sunt locuri de munca suficiente

krisstinna
[25.02.17 07:16:25]
»

@robert: Deștept Brahma ăsta, mare dreptate a avut.

Nuca de cocos era spartă deja? Dacă nu, cum ați spart-o? Eu mă chinui și reușesc cu greu să sparg nucile de cocos. Cât costa uleiul?

Ai avut și tu bindi... erai haios?

„Blondele tale”? Ce glumă pe jumătate brunetă

Frumoasă „indianca” ta, seamănă cu LIV. Care Liv? Superba fiică a lui Steven. Bună alegere!

Haioase improvizațiile cu umbrele

Felicitări! Te-ai descurcat bine și fără ghid, am citit cu plăcere și interes, am admirat pozele. Mulțumesc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
robertAUTOR REVIEW
[25.02.17 08:17:27]
»

@AZE: Cu plăcere, dar eu mulțumesc pentru vorbele frumoase.

Într-adevăr era o excursie pe care trebuia să o fac. Peste tot pe unde ajung, chiar dacă sunt la mare, la soare și la plajă, tot îmi fac timp pentru două, trei excursii.

Evident că se simte influența portugheză, dar impesia mea este că se dorește estomparea acesteia, încet, încet.

Călătorii frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
robertAUTOR REVIEW
[25.02.17 08:25:09]
»

@Radu Tudoran: Probabil datorită cererii foarte scăzute și oferta-i pe măsură.

Da să vezi că la a doua excursie ne-am pacălit mai rău.

robertAUTOR REVIEW
[25.02.17 10:12:12]
»

@krisstinna: Buna krisstinna! Ai atâtea nelămuriri de nu stiu cu ce sa încep. Nea Brahma ăsta-i zeu, așa că prefer să nu-l comentez.

Nucile de cocos dupa ce le cumperi, ți le taie în față! Sunt doua tipuri unele pentru suc si altele pentru miez. Noi pe drum luăm doar cele pt suc la care ne face o gaură si ne dă un pai.

Blondele mele sunt naturale așa ca te rog! E drept pe cea bătrână nu o mai las să se vopsească așa deschis ca-n tinerețe, da tot blondă e!

Bindi fireste că mi-a făcut si mie! Haios putin spus, eram ca un clovn!

Iar lipsa ghidului am resimțit-o pentru că nu aveam niciun pliant, nici un ghid turistic pe care să-l fi studiat înainte, ca să ne informăm ce vizităm. Am mers așa cam în orb si asta nu-mi place. Fireste că ne-am descurcat, altă variantă chiar nu aveam. Urmează Crocodille Dundee si gata ați scăpat de mine, până la vară cel puțin.

Eu mulțumesc!

krisstinna
[25.02.17 10:23:21]
»

@robert: Meriți tu un pic de bătaie?

Auzi, bătrână!!

Arată foarte bine, știu ce spun!

robertAUTOR REVIEW
[25.02.17 10:29:43]
»

@krisstinna: Și în altă ordine de idei ne-am îndrăgostit de uleiul de cocos acu doi ani în Maldive! Daca acolo pleca de la 5 dolari în sus, aici l-am găsit cu doar un dolar, așa că ne-am făcut un stoc puternic.

Cum să-ți explic? Am doua fete din care una-i tânără și cealaltă-i... Completează tu te rog!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinna
[26.02.17 12:11:42]
»

@robert: Completez eu? Ok

E jumătatea frumoasă a întregului vostru.

PS: Pe 8 Martie sunt la jazz, în locul recomandat e tine. Am emoții, sper că va fi pe placul tuturor prietenilor. Suntem 18

robertAUTOR REVIEW
[26.02.17 12:14:45]
»

@krisstinna: ohoho! Cântă tizul meu Robert la saxofon! E un tânăr foarte talentat! Sper sa va placă!

Noi suntem acolo pe 3 la Kripton și pe 7 la teatru!

Distracție plăcută și mulțumesc!

krisstinna
[26.02.17 12:18:36]
»

@robert: Mulțumesc la fel și vouă!

Saxofon... hmm, sper să nu plâng prea mult.

adri-nico
[26.02.17 20:13:53]
»

intrebari-

1- ce limba se vorbeste? cu taximetristul cum v-ati descurcat? (dupa ce am citit si ecourile am dedus ca engleza e a doua limba)

2- taxa de intrare la biserici? (doar la una 50 de rupii, restul gratis? blonda ta ce facea cu ofrandele?)

3- cit de departe e norul de sud?

4- taxiurile au ceas?

5- la templu mai gasesti aceeasi pantofi pe care i-ai lasat la intrare?

hai mai repede cu crocodilii!!!

@kristina- cel mic al meu adora nucile de cocos. pun nuca in prosop si dau cu ciocanul de snitele dupa ce i-am scurs sucul in pahar . odata,a venit un unchi la mine si mi-a zis cum sa scot sucul usor ,caci eu crapam nuca cu ciocanul apoi il scurgeam...ce mai apucam din el. la un capat,nuca are 3 puncte si acolo ,unul dintre ele este foarte moale,ca fontanela bebelusilor (parca asa se zice) . cu o surubelnita testez care e punctul moale si astfel extrag sucul fara a pierde nici o picatura. ma gindesc daca maimutele cunosc si ele acest truc. unchiul a zis ca Da.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
monaserban
[26.02.17 22:59:50]
»

Frumos Robert și felicitări. Deci merita. Biletul luat cu Flydubai nu te lasă să mai vizitezi ceva cu avionul, de ex Bombay

robertAUTOR REVIEW
[27.02.17 14:27:30]
»

@adri-nico: raspunsuri:

1. engleza și rusa, plus a lor konkani... ;

2. in majoritatea locurilor nu se plateste nimic. Am platit doar la muzeul de arheologie și la plantația de condimente;

3. distanțele sunt mici. Cam 50 de kilometri, dar nordul e despărțit de sud de capitata Panjami;

4. sincer nu am remarcat. cred ca au daca tariful era afisat de 20 rupii/km plus o taxa de bagaje, mica si aia;

5. nu ni s-a întâmplat să nu-i găsim. Și cel puțin la al doilea templu era o grămadă de lume.

vin, vin și crocodilii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
robertAUTOR REVIEW
[27.02.17 15:10:19]
»

@monaserban: Mulțumesc frumos! Poți vizita ce dorești doar ca zborul spre casă e tot din Goa.

Poți lua o cursa interna sau trenul ori autobuzul! Mumbay este la numai 200 kilometri de Panjim.

iulianic
[28.03.17 13:26:27]
»

@robert: De astă dată nu mai întreb nimic. A întrebat @adri-nico și am copiat și eu răspunsurile. Mulțumim!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, ANILU, AZE, diana2015, iulianic, monaserban, Radu Tudoran, robert
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Goa, cel mai mic stat stat indian:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.090556144714355 sec
    ecranul dvs: 1 x 1