GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Ma gândesc adesea, când merg “pe Valea Sebeşului”, oare cum o fi arătat Valea Frumoasei înainte de a fi construite barajele de acumulare de la Tău Bistra, respectiv cel de la Oaşa, pe toată lungimea de peste 100 de kilometrii de la Sebeş până la „Coada Lacului” (lacul de acumulare Oaşa).
Cu toate aceste modificari, peisajul este magnific. De la poalele Munţilor Sebeşului până la cele mai înalte piscuri, domină pădurea.
Urcând şerpuit, de la Sebeş spre Oaşa, ajungem în zona oierilor – Şugag, apoi, dacă facem la stânga – Jina, Poiana Sibiului, ... Tilişca. Dar, tinem drumul spre Oaşa până ajungem la Tău Bistra, unde neapărat facem o pauză pentru poze, la baraj. Mai sus, la vreo 16 Km întâlnim barajul de la Oaşa, cu Lacul Oaşa Mică (aprox. 460ha). De aici, se poate merge pe lângă Mănăstirea Oaşa, spre Luncile Prigoanei, în “Poarta Raiului” până la Lacul Şureanu, Masivul Şureanu şi Vârful lui Pătru. Pentru iubitorii sporturilor de iarnă, domeniul schiabil Şureanu este o splendoare.
Dar să revenim la drumul nostru şi să traversăm viaductul peste Lacul Oaşa, pe malul drept al lacului, trecem de Cabana Oaşa, pe drumul care şerpuieşte între apele lacului şi parapetul înalt al versanţilor, până la confluenţa Tărtărăului cu Frumoasa. De aici începe rezervaţia botanică Lunca Tărtărăului cu teren umed, mlăştinos şi imprevizibil, iar mai departe, spre Novaci, pe Transalpina. Noi însă, părăsim asfaltul spre stânga şi pe drumul forestier, ne îndreptam spre magnifica si liniştita – VALEA FRUMOASEI.
Mergem timid parcă, de atâta linişte şi nemişcare, pentru a nu deranja nimic din peisaj. Cuvintele nu sunt suficiente pentru a descrie aceste frumuseti. Nici chiar maestrul Sadoveanu cu marele-i talent nu a reuşit să zugrăvească acest colţ de Rai. Las pozele să spună ce mai era de spus.
Trimis de Vasile S in 08.04.12 20:37:55
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SEBEȘ [AB].
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Vasile S); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat la rubrica "Descopera judetul Alba" (deja existenta pe site); sters rubrica dublura introdusa de autor.
Acum, tarziu in noapte, pe acordurile lui Enio Morricone, citind si apoi admirand pozele, gandul m-a dus in urma cu vreo 35 de ani cand in pauzele de la programele televiziunii se derulau peisaje minunate! Nu stii daca este vis sau realitate!
Mutat, la reorganizare, în rubrica «O zi în Sebeș și împrejurimi» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2020 Sebeș, un oraș cu potențial istoric abandonat — scris în 04.10.20 de DoiCalatori din BUZăU - nu recomandă
- Jul.2018 O scurtă plimbare prin Şugag — scris în 07.08.18 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Oct.2017 Sebeș - portretul unui oraș — scris în 27.01.18 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2017 Doua ore in Sebes (Muhlbach) — scris în 16.02.17 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Aug.2016 La pas prin Sebeş — scris în 24.10.16 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2016 Biserica Evanghelică din Sebeş-Alba — scris în 11.07.16 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Tartaria - clasa zero pregatitoare.. — scris în 01.10.15 de sed din BUCURESTI - RECOMANDĂ