ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.06.2012
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Constanţa
ÎNSCRIS: 14.09.11
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUN-2012
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Cisnadie

TIPĂREȘTE

Este orasul de care apartine satul Cisnadioara, situata la alti cativa km de sat, multa lume am vazut ca parcurgea distanta la pas de plimbare (in unele locuri am citit 2 km, in altele 10)

În trecut, Cisnădia, cunoscută pe atunci sub numele german Heltau, era faimoasă datorită atelierelor de fabricat seceri şi coase, dar mai ales pentru cele de prelucrare a postavului, covoarele de lana fiind apreciate si peste hotare. Aici a luat nastere prima scoala textila din Romania. Acum in spatele bisericii fortificate exista o expozitie muzeala "Istoricul Industriei Textile", deschisa de luni pana joi de la 9 la 16, deci nu am prins-o nici pe acesta deschisa.

În anul 1425 în Cisnădie a fost construit primul turn cu ceas din Transilvania. Acesta este înconjurat de 2 ziduri de apărare, cel interior având și încăperi pentru păstrarea proviziilor. O parte din turnuri s-au păstrat până astăzi: ”Turnul Paznicului”, ”Turnul Primăriei”, Turnul Slăninei”, ”Turnul Faurului de Seceri”, ”Turnul Şcolii” şi un altul situat în grădina parohială.

Cetatea sătească şi biserica evanghelică din Cisnădie cu hramul Sf. Walpurga au fost ridicate la începutul secolului al XIII-lea, biserica fiind amintită în anul 1369. Deoarece biserica și turnul a fost lovite de mai multe ori de trăsnet, în 1797 a fost montat pe turnul bisericii primul paratrăsnet din Transilvania (primul turn la est de Viena cu paratraznet, confecţionat din cupru, după metoda magistratului Raimarus din Hamburg).

În jurul bisericii au mai fost construite centuri de ziduri care aveau coridoare de apărare, turnuri şi bastioane, precum şi şanţuri ce puteau fi umplute cu apă, şanţuri care azi sunt astupate. În 1591 Turnul-Clopotniţă înalt de 59 de metri a fost modificat, actuala formă primind-o în 1751.

Din interiorul bisericii chiar la intrare faceti dreapta si veti gasi o portita iar in colt de tot o usa; aceea este usa de intrare daca vreti sa urcati in turnul cu ceas. Se poate urca pana la clopote si la mecanismul ceasului (zic ei ca ar fi 6 nivele). La nivelul clopotelor veti avea si o vedere panoramica asupra orasului. Primul rand de scari este din piatra si apoi doar din lemn, dar sanatos facute.


[fb]
---
Trimis de diana-s in 12.06.12 14:17:39
Validat / Publicat: 12.06.12 15:35:30
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3035 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (diana-s); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 parte din complexul bisericii fortificate
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 2700 PMA (din 5 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[11.12.15 10:36:13]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "O zi în Cisnădie, MĂRGINIMEA SIBIULUI" (deja existentă pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂO zi în Cisnădie & Cisnădioara:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.46170401573181 sec
    ecranul dvs: 1 x 1