GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Din nou in vizita la Memorialul Durerii
Revenim pentru a 3-a oara la Memorialul Durerii. Impresionant si rece!
Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei pentru ca asa se numeste a fost fondat de Ana Blandiana şi Romulus Rusan şi este administrat de Fundaţia Academia Civică.
Cea mai mare victorie a comunismului a fost crearea omului fără memorie, a omului nou cu creierul spălat, care nu trebuie să-şi amintească nici ce a fost, nici ce a avut, nici ce a făcut înainte de comunism.
Realizarea Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei este o formă de contracarare a acestei victorii, un mijloc de resuscitare a memoriei colective.
La întrebarea "Poate fi reînvăţată memoria? ", Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei din România este un convingător răspuns afirmativ.
Muzeul este organizat pe 3 nivele in spatiile fostei inchisori din Sighet. In fiecare celula este organizata o secventa, o tematica. Fiind atat de multe sunt greu de redat, sper ca cel cateva poze atasate sa reprezinte o invitatie.
Pe mine m-a impresionat de fiecare data acest muzeu, pana la cutremurare, cand citesti numele celor morti in inchisori, oameni de seama aia cestei tari, carora comunismul a vrut sa le stearga memoriile si sa ii omoare.
In spatele inchisorii se afla o capela si o curte.
Vizitati Memorialul Durerii!
Denisa, Ema, Dan
Trimis de Dan&Ema in 01.08.13 17:35:19
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.92711510 N, 23.89141990 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2022 Sighet - La Memorialul Durerii — scris în 05.03.23 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Sighet — sau istoria care nu se predă la ore... — scris în 17.02.22 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Sep.2020 ,,Memorialul Durerii” din Sighetu Marmatiei — scris în 12.12.20 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Țipătul zidurilor mute — scris în 11.11.20 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2018 „Memorialul Durerii”, în varianta muzeu — scris în 20.08.18 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2018 Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței, Sighet, primul jubileu: 1993-2018 — scris în 08.05.18 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Sep.2016 Muzeul Memorial sau Memorialul Durerii din Sighetu Marmației — scris în 18.12.16 de costy69* din TARGU-JIU - RECOMANDĂ