ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.12.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Ghimbav
ÎNSCRIS: 30.07.12
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 7

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Un loc ideal pentru o iesire la aer curat

TIPĂREȘTE

Cheile Varghisului se afla in Muntii Persani de-a lungul raului Varghis la limita dintre judetele Covasna si Harghita. Exista trei trasee marcate:

1. cruce albastra – traseu de 4 km care urmeaza cursul raului, de dificultate reudsa, spectaculos prin numeroasele podete care traverseaza apa, flora si fauna dar si prin pesterile intalnite ce pot fi vizitate. Sunt 122 de pesteri atestate.

2. dunga galbena – un traseu mai dificil care traverseaza cheile pe deasupra lor. Nu este un traseu dificil cu mici exceptii. Exista portiuni care traverseaza pe marginea peretelui stancos si abrupt, pe o carare foarte ingusta dotata cu lanturi. Pentru adultii fara rau de inaltime nu sunt probleme dar pentru copiii mici nu este chiar indicat. Eu am avut ceva emotii fiind insotiti, ca de fiecare data, de fetita nostra de 7 ani. Ea nu a avut probleme. Acest traseu nu este la fel de spectaculos ca primul dar are farmecul sau. Traseul trece prin niste poieni foarte frumoase, loc in care am intalnit caprioare. Am observat aici locuri in care animalelor li se asigurau hrana. N-am intalnit alte animale salbatice in afara acelor caprioare, desi cred ca ai sanse multe sa faci cunostinta cu un urs.

3. cerc rosu – traseu care traverseaza cheile mai sus decat traseul dunga galbena. Pe acest traseu n-am umblat asa ca nu pot povesti prea mult.

Noi am aflat de acest loc de la niste prieteni care ne-au invitat la o drumetie aici. N-am putut da curs atunci invitatiei dar am retinut locul si l-am vizitat cu alta ocazie... de 3 ori si cu siguranta nu ne vom opri aici.

Exista doua cai de acces: din satul Meresti (jud. Harghita) si din satul Varghis (jud. Covasna). Noi am ales de fiecare data sa mergem din Varghis. Accesul nu este unul greu. Din drumul national exista indicator si apoi se urmeaza drumul alfaltat pana in chei. Drumul este unul ingust dar care are locuri de refugiu destul de dese.

Pentru a avea acces in chei trebuie achitata o taxa de 5 lei/ persoana sau masina. Elevii, studentii si pensionarii platesc 3 lei. Banii sunt incasati de un custode. Fiind rezervatie naturala trebuie sa respecti regulile specifice.

In ambele capete ale cheilor exista cate o poienita foarte frumoasa unde este permisa camparea. Ultima data am dormit si noi aici o noapte, in cort. A fost o experienta frumoasa si ar fi fost si mai bine daca nu ne manca domnul castor pepenele pus la rece in rau.

Pentru cei care viziteaza zona trebuie sa stie ca nu exista decat in izvor, la aproximativ 100 de metri de primul podet, pe malul raului. Personal nu mi-a placut apa de aici, aceasta avand un gust salciu. Este bine sa aveti provizii de apa si mancare. Nu veti gasi nimic de cumparat aici. Va trebui sa dati o fuga pana in sat.

Cheile Varghisului au devenit un loc drag mie, loc in care voi reveni curand.


[fb]
---
Trimis de Denisa13 in 29.12.18 17:05:18
Validat / Publicat: 29.12.18 21:46:29
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BARAOLT [CV].

VIZUALIZĂRI: 1471 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Denisa13); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 podet vazut din "gura" pesterii
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20900 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂCheile Vârghişului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062947034835815 sec
    ecranul dvs: 1 x 1