- RUBRICĂ de CĂLĂTORIE
La pas prin Reghin și împrejurimi / REGHIN [MS]
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 9 din care: 5 VECHI (DE ARHIVAT)
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 9.00
- GRAD RECOMANDARE: 100.00%
- INFO ON WEB: N/A
La pas prin Reghin și împrejurimi / REGHIN [MS] - impresii și recomandări
[9] Impresii de la turiști
[ordonate după data sejurului;
ptr ordonare după data încărcării: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2023
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 18.09.23
Muzeul etnografic Reghin – un patrimoniu valoros
În timpul călătoriei între orașele Bistrița și Odorheiu Secuiesc aveam să ne oprim pentru circa o oră într-un oraș relativ mic, Reghin. În această urbe se află încă o „cărămidă” care contribuie la completarea proiectului meu turistic, și anume vizitarea tuturor muzeelor dedicate satului aflate în aer liber. Aveam să vizităm Muzeul Etnografic „Anton Badea” , instituție culturală care ne prezintă zona etnografică Valea Mureșului Superior, precum și [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: SEPTEMBRIE, 2017
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 22.09.17
Umbra vremurilor de altădată – Castelul Teleki din Gornești
Transilvania e înțesată de palate, conace, castele și case de vânătoare ale vechilor familii nobiliare. În sate mai mici sau mai mari, în așezări cu nume cunoscut sau nu, lângă șosea sau în mijlocul unor parcuri există construcții impresionante care încearcă să supraviețuiască epocii contemporane. Ar fi mult de scris despre oportunitatea restaurării unor exemplare arhitectonice deosebite, despre piedicile financiare și birocratice sau disponibilitatea [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2017
- trimis de: krisstinna AUGUSTUS, din [București] — în 30.08.17
Zidul, Lacătul şi ŞcoalaMG
Se zice că vioara e cel mai nobil instrument muzical. Aşa o fi, eu ştiu doar că sunt impresionată că Oraşul Viorilor este un oraş din ţara mea, ştiu doar că plâng dacă ascult vioara vorbind. Nu am fost să vizitez vreun magazin cu viori, regret enorm că timpul nu mi-a permis. Eram în vizită la prietenii noştri, ştiam că pot vedea multe lucruri interesante, însă m-am concentrat asupra „castelelor”, nu de alta dar parcă presimţeam că mă voi enerva puţin. [...] — vezi review [+86 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: OCTOMBRIE, 2016
- trimis de: mishu APOLLO, din [Bucuresti] — în 25.10.16
Reghin pe repede 'nainte
Despre unde am dormit la Reghin si unde am mancat am povestit aici si aici. Acum vreau sa va povestesc cate ceva despre oras si ce am reusit noi sa vedem acolo. Ca sa intelegi acest oras si locuitorii lui trebuie mai intai sa afli cate ceva despre el, asadar cu jutorul prietenului Wikipedia ro.wikipedia.org/wiki/Reghin va voi oferi mai intai cateva informatii: Reghin (denumire veche Reghinul Săsesc, Regin, denumire în dialectul săsesc Reen, Ree, Rę, Rî, Rîn, în germană [...] — vezi review [+97 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: DECEMBRIE, 2011
- trimis de: dorgo AUGUSTUS, din [Târgu Mureș] — în 14.12.11
Turism cu porţile închise
Nu demult am realizat un periplu pe la vreo 20 de biserici fortificate din Transilvania, si-am constatat că marea lor majoritate erau închise. În urmă cu două zile, căutând pe internet obiectivele turistice ale oraşului Reghin, am găsit, pe lângă un muzeu etnografic şi o colecţie de ouă provenind de la toate păsările lumii, 4 biserici şi-o pădure rotundă. Muzeul etnografic l-am sărit, căci am văzut multe muzee etnografice la viaţa mea si am impresia că toate seamănă [...] — vezi review [+20 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: DECEMBRIE, 2011
- trimis de: dorgo AUGUSTUS, din [Târgu Mureș] — în 13.12.11
Omul care a făcut pădurea să cânte
Reghinul este orasul cu cel mai mare procentaj de SRL-uri pe cap de locuitor din judetul Mures. E un oras care a pasit cu dreptul in economia de piata. E-adevarat ca aici in Reghin traiesc si multi oameni din Hodac, Gurghiu, Ibanesti si Lapusna, sate care n-au fost niciodata colectrivizate, nici macar in anii cenusii ai comunismului. Mai tineti minte pancarta infipta in mijlocul soselei de hodaceni si ibasteni inca inainte de anul ‘89? … ”Pana aici Comunism, de-aici in colo, Hodac si [...] — vezi review [+30 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: IULIE, 2011
- trimis de: dorgo AUGUSTUS, din [Târgu Mureș] — în 21.07.11
Baile sarate de la Jabenita
Nimic nu m-a impresionat si intristat mai mult in ultimii 5 ani, decat ascensiunea si apoi decaderea bailor sarate de la Jabenita. In anul 2006, impreuna cu dna dr. Adriana Nica, directoarea Institutului de Balneologie din Bucuresti, am facut o vizita la baile Jabenita. Aici l-am intalnit pe patronul bailor, dl. ing. Ion Corneliu Mihai, un tanar om de afaceri, care impreuna cu sotia dansului, dna dr. Ion Meda Marioara, au luat in concesiune baile pentru 49 de ani de la SC Agroturism Gurghiu. [...] — vezi review [+26 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: OCTOMBRIE, 2009
- trimis de: dorgo AUGUSTUS, din [Târgu Mureș] — în 26.07.10
Satul berzelor (Gornești) si satul fructelor (Suseni)
Asadar, sa ne continuam periplul de-a lungul vaii Muresului si sa cautam alte sate cu porecle sau cu renume. Dupa satul palariilor de paie, dupa satul scufundat, dupa satul florilor, iata ca apar la orizont altele doua sate-Gornesti, "satul berzelor" si Suseni, "satul fructelor". Inca din timpul iernii, pe satenii din Gornesti, sat aflat la 15 Km de Tg. Mures, (pe soseaua Tg. Mures-Reghin), ai sa-i vezi cocotati pe toti stalpii din sat, pentru a fixa pe acestia cuiburi pentru berze, caci [...] — vezi review [+19 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: APRILIE, 2009
- trimis de: dorgo AUGUSTUS, din [Târgu Mureș] — în 03.07.10
Castelul din Carpati
Castelul din Carpati Pentru calatorul ce prefera glasul rotilor de tren automobilului, pe ruta Reghin -Tg. Mures, cale de cateva clipe, va apare undeva in departare, spre miazazi, o colina al carui verde este strapuns din loc in loc de alburiul ruinelor unei cetati. Ce-o fi, ce-o fi acolo? Daca te duci la Centrul de Informare turistica de la poalele Palatului Culturii din Tg. Mures si ceri vreo informatie despre valea Gurghiului, functionara iti va raspunde invariabil: "Nu dom’le, n-avem [...] — vezi review [+23 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review