ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.01.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Popeşti-Leordeni [IF]
ÎNSCRIS: 07.07.18
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 8 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 17

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Vacanţă în Evia de Sud

TIPĂREȘTE URM de aici

Pentru vacanţa de vară 2018 am ales Grecia, o destinaţie pe care ne-o doream de ceva vreme. Ne-am hotărât destul de târziu, iar ofertele pe Booking.com şi pe la agenţii erau cam pe sfârşite. Aşa că am ales în cele din urmă Insula Evia ca destinaţie, o locaţie mai puţin ştiută nu numai de români, ci de de turiştii străini în general. Nu aveam să regretăm nici măcar o secundă.

Drumul de la Bucureşti până în Marmari are cam 1242km, iar până în Karistos cam 1247km. La dus, l-am parcurs în 17ore jumătate (cu o pauză de somn de o oră), iar la întoarcere în 15ore jumătate (fără pauză). La dus am plecat cam pe la ora 22, toată Bulgaria am traversat-o noaptea, pe la 5 şi un pic am intrat în Grecia, unde în prima parcare am oprit pentru o pauză de o oră (prima parcare disponibilă după vamă a fost la aproape 40km).

Traversarea noaptea este foarte ok din punct de vedere al traficului, însă este destul de obositoare pentru cel care conduce.

Drumul poate fi împărţit în 2 segmente, cu caracteristici destul de diferite. Primul, traversarea Bulgariei se face pe drum national şi are doar o mica porţiune de autostrada, pe tronsonul Sofia-Blagoevgrad. Este în construcţie, într-o formă foarte avansată, continuarea autostrăzii pe ultimii 40km până la Sandanski – se vede pe parte dreaptă cum mergi spre Grecia. Drumul este bun din punct de vedere al calităţii asfaltului, însă are doar 2 benzi, ceea ce limitează mult viteza şi generează oboseală. Al doilea segment îl reprezintă drumul prin Grecia – autostradă de la intrare până la Halkida, drum căruia nu prea ai ce să-i reproşezi – toalete la 15-20km, benzinării cam la 100km, cu restaurant, cafenea, etc unde te poţi opri să te odihneşti.

Finalul drumului, ultimii 115km între Halkida şi Marmari (sau Karistos) sunt o probă de anduranţă. Halkida este un orăşel aglomerat, cu pietoni, scuterişti, motociclişti şi şoferi care au citit doar cuprinsul la codul rutier… Trebuie să fii foarte atent să-ţi păzeşti pielea. Odată scăpat de porţiunea cu localităţi, între Halkida şi Aliveri, în faţă ţi se deschide un drum prin insula de o frumuseţe specială. Drumul este de o calitate foarte bună, larg, pe partea stângă ai muntele iar pe partea dreaptă marea. Drumul are bucăţi în care se aseamănă mult cu Transfăgărăşanul sau Transalpina. Este foarte virajat, tăiat în stâncă, străbate o zonă înaltă de munte, Sudul Eviei având un relief muntos destul de înalt, vârful Ochi 1394m.

În ceea ce priveşte drumurile din insula şi accesul la plaje, recomandarea mea este abordarea cu o maşina cu garda la sol cât mai înaltă, de preferat 4x4. Plajele din sud au accesul mai dificil, folosindu-se foarte mult drumurile de creastă, din piatră, tăiate în munte pentru accesul la sutele de eoliene plantate pe vârfuri. Puţine sunt plajele care au acces pe drum asfaltat până foarte aproape. La marea majoritate se ajunge pe drum de piatră sau piatră şi pământ. Efortul însă vă este răsplătit de nişte peisaje care taie răsuflarea, de o sălbăticie şi o frumuseţe ieşite din comun.

În ceea ce priveşte taxele de drum, le aveţi mai jos, actualizate în septembrie 2018.

Taxa de pod Giurgiu – 13 lei la dus, 2€ (sau 4 leva) la întoarcere.

Vignieta Bulgaria - 8€ / 1 săptămână sau 15€ / 1 lună (noi a trebuit să luăm pentru o lună din cauza faptului ca am stat în Grecia 7 nopţi). Atenţie mare la vignetă, camerele care o citesc sunt foarte, foarte dese! Vigneta se poate cumpăra din vamă (2 ghişee pe partea stângă, imediat după controlul documentelor), imediat după giratoriul de la ieşirea din vamă (câteva tonete la care găsesti vignete, exchange, asigurări de viaţă, etc) sau de la benzinării.

În Grecia nu se plăteşte vigneta, dar se plătesc autostrăzile. Între Promachonas (intrarea în Grecia) şi Halkida sunt 11 toll post-uri (puncte de taxare), un altul fiind în construcţie la Salonic.

Taxele de trecere:
Promachonas – 2,40€
Malgara – 1,20€
Kleidi – 2,20€
Leptokarya – 3,20€
Makrychori – 2,50€
Moschochori – 4,00€
Pelasgia – 3,40€
Mavromantila – 1,90€
Agia Triada – 1,75€
Tragana – 3,80€
Thiva – 3,85€
Total – 30,20€

Faţă de aplicatia Via Michelin, care oferă nişte informaţii foarte bune – 30 de eurocenţi în plus, preţurile de la toll post-urile din Mavromantila şi Agia Triada sunt mai mari cu câte 0,15€.

Odată ajunşi la Marmari, ne-am cazat şi ne-am pus pe explorat împrejurimile. Am cerut sfatul recepţionerei (fiica patronului hotelului), privind cele mai apropiate plaje pe care le puteam accesa. Cu maximă amabilitate ne-a orientat către cele 4 plaje disponibile pe o rază de 5km, respectiv Great Sand Beach (1,5km) şi Zastani Beach (5km) spre est şi Kokkinis (1-1,5km) şi Fygias (3,5-4 km) spre vest. Ne-a recomandat Fygias fiindcă în acea zi bătea vântul, iar plajele cu faţa către est aveau valuri.

Asa am facut cunoştinţă cu primele 4 plaje din Evia de sud.

Zastani, este o plajă mica și frumoasă situata la 5km de Marmari. Liniștită, puțin aglomerată, apa cu intrare treptată, excelentă pentru familii cu copii. Accesibilă foarte ușor cu mașina. Nerecomandata persoanelor cu probleme de deplasare, trebuie sa cobori câteva trepte săpate în stâncă. Bună pentru snorkeling, stânci subacvatice şi ape turcoaz foarte limpezi.

Great Sand Beach este cea mai frumoasă și mai prietenoasă plaja din apropiere de Marmari. Este paradisul kite-surferilor, condițiile pentru practicarea acestui sport fiind foarte bune. Apă limpede, acces lin, adâncimea apei mica pana la o distanță destul de mare de țărm (la 30m de ţărm nu depăşea 1,60m adâncime), este o plajă excelentă pentru familii cu copii. Acces facil dinspre Marmari, cam 5 minute de mers cu mașina sau 30 de minute pe jos. Combinație nisip cu pietricelele. În sezon are un mic beach bar pe plajă.

Kokkinis şi Fygias sunt 2 plaje care se suprapun cu conturul şoselei pe o distanţă de câţiva kilometri. Cam impropriu spus şosea, o alee mai lată, pe care încap fix 2 masini un ape lângă cealaltă. Între şosea şi mare se află un şir de tuia sau de platani şi o fâşie de plajă de 5-10 metri. Pe alocuri nu este nici un fel de parapet sau gard, parcarea maşinilor făcându-se la umbra pomişorilor, iar in faţa acestora îţi pui salteaua. Este o zonă pitorească, frecventată des de localnicii care locuiesc în casele de peste drum. Am văzut într-o zi o localnică care, în drumul dintre serviciu şi casă, s-a oprit 5 minute să facă o baie în mare.

Dacă ajungeţi în Kokkinis sau în Fygias, nu rataţi terasa “O Platanos”, ar fi păcat… Este între cele 2 localităţi, chiar pe marginea drumului. Găsiţi o mare varietate de mâncare cu specific grecesc.

Zilele următoare am hotărât să ne îndepărtăm de Marmari, să “atacăm” plajele de pe partea de sud şi de sud-est ale insulei. Evia, este o insula extrem de sălbatică şi de pitorească, plajele fiind atât de multe încât nu la vei putea vizita pe toate nici măcar în 3 vacanţe. În 7 zile de vacanţă am reuşit să bifăm doar 16 plaje, situate între 1,5km şi 38km (Limnionas Mesopotamou Beach). Trebuie să vă spun că distanţele pe insula nu sunt aşa de uşor de acoperit, drumurile asfaltate fiind extrem de virajate, iar cele de piatră foarte lente. Cei 38km spre Limnionas, spre exemplu, se parcurg în 50-60 de minute (drum în întregime asfaltat), iar cei 44km către River Beach în o oră şi 15 minute.

Giannitsi Beach este o plajă superba, destul de accesibilă cu mașina. Preferata de tinerii cu corturile, dar și de familii cu copii. Apa limpede, intrarea în apa nu este foarte abruptă. Merită văzută. Nu are tavernă.

Agios Dimitrios este o plajă minunată, cu apă limpede. Intrarea în apă nu este prea abruptă, este potrivită pentru familiile cu copii. Oferă puțină umbra pe laterale, lângă munte. Loc preferat de tinerii care vin cu corturile. Accesul este destul de dificil cu mașina, ultimii 2km fiind foarte abrupți, iar ultimul și neasfaltat. Potrivită pentru snorkeling. Nu are tavernă.

River Beach (sau Potami) este o plajă frumoasă, largă, foarte puțin populată. Acces facil cu mașina. Amestec de nisip și pietricele. Intrare lină în apă, buna pentru familiile cu copii. Foarte multă liniște. Oferă umbra pe laterale, sub munte. Pentru amatorii de snorkeling, nu rataţi epava!!! Este vizibilă şi pe fotografia de pe Google Maps, chiar în faţa semnului roşu. Cam la 120 de metri de ţărm. Pe YouTube găsiţi un filmuleţ făcut din dronă, în care se vede foarte bine conturul epavei. Nu are tavernă.

Agios Nikolaos este o plajă lungă, foarte puţin populate şi care nu prea oferă umbra. Acces cu maşina pe drum de pământ, până lângă plajă. Nu are niciun fel de amenajări, cu ce vii de în lada frigorifică, aia bei sau mănânci. Multă linişte, apă şi pietricele. Acces destul de lin în apă. Nu are tavernă.

Platis gialos - Plaja cu nisip alb, frumoasă, liniștită, apa limpede și cu intrare lină. Excelentă pentru familii cu copii dar și pentru snorkeling. Accesul puțin mai dificil, drum de piatră, nepavat. Parcare pe o platforma în spatele plajei. Este separată de Agios Nikolaos printr-un deal (munte, mă rog). Drumul între ele este superb. Când ajungi sus pe creastă ai o priveliste minunată, cu 3 plaje (în depărtare se vede si Kastri). Însă, atenţie!!! Drumul nu permite întoarcerea unei maşini, odată intrat pe el, nu ai decât să-l parcurgi până la capăt, unde poţi întoarce. Are maxim 4 metri lăţime, fără niciun fel de parapet, iar partea dinspre mare este extrem de abruptă. Nu are tavernă.

Kastri - Minunată plajă (de fapt sunt două), apă limpede, intrare lină, nisip fin, excelentă pentru familii cu copii. Acces prin drum de piatră, nepavat. Se poate ajunge cu mașina până lângă plajă. Multă, multă liniște. Neamenajată, fără tavernă.

Kalamos beach - O plajă mare, cu apă limpede, dar foarte abruptă. Bună pentru adulți, dar neindicata pentru familii cu copii. La câțiva metri de mal apa este deja destul de adâncă (Din estimările noastre, cam la 4-5 metri de mal are peste 2-3 metri adâncime). Acces prin drum de piatră, nepavat. Nu are tavernă.

Παραλία Κονιδαύλι – O plajă foarte mica şi intimă, noi am “cuplat-o” în ziua în care am vizitat Varellaioi Beach, sunt despărţite de un munte. Plaja din pietricele, acces destul de abrupt în apă (are acea “treaptă” unde se sparg valurile destul de înaltă). Nu are tavernă.

Varellaioi beach - O plajă frumoasă, cu apă limpede și pietricele, însă abruptă și foarte neprimitoare atunci când bate vântul. Deschidere mare, posibilitatea de a ajunge cu mașina până lângă plajă. Drumul asfaltat pana la 4km, ultimii 4km sunt de pământ cu piatră și cu înclinație destul de mare. Cam 2km se urcă în viteza I-a. Merită văzută, potrivită pentru adulți, mai dificilă pentru copii. Nu are tavernă.

Tsakaion beach – la 3 minute de sora mai mare, Limnionas Mespotamou, o plaja mica şi cochetă. Nu are prea mulţi turişti, marea lor majoritate prefer să vină alături.

Limnionas beach - O plajă frumoasă, mai populată decât altele, cu șezlonguri și umbrele gratuite. 2 taverne cu mâncare bună și un bar excelent pe plaja. Preturi mai mult decât decente. Plaja este din pietricelele, nu foarte abruptă, se pretează foarte bine și pentru familiile cu copii. Excelentă pentru snorkeling. Pe lateral, exista o grota foarte frumoasa cu un mic pasaj subacvatic. Un mare avantaj pentru Limnionas este accesul foarte ușor, pe drum asfaltat chiar pana lângă plajă. Cu 500m înainte de Limnionas drumul trece pe lângă micuța plaja Tsakaioi (Tsakaion).

Armyrichi beach – o plaja nu foarte mare, dar foarte frumoasă, cu 2 taverne, acces pe drum asfaltat, indicată atât pentru adulţi cât şi pentru copii. Drumul este comun, pe o porţiune, cu cel care merge la Tsakaion şi Limnionas Mesopotamou.

Kavos Beach – o plajă frumoasă în apropiere de Karistos. Destul de mare. Într-un capăt are un mic beach bar si câteva umbreluţe şi şezlonguri. Intrare lină în apă, se pretează pentru familii cu copii. Plajă din pietricele, nu ai mare lucru de văzut dacă faci snorkeling.

Per ansamblu, dacă doriţi să vizitaţi Evia, nu vă aşteptaţi la plaje agitate ca în Thassos sau în Halkidiki. Plajele din insula Evia sunt mult mai puţin populate, mult mai liniştite, dar neamenajate şi fără prea multe facilităţi. Sunt sălbatice şi pitoreşti. Dacă faci parte din categoria turiştilor care vor linişte şi soare, cu siguranţă vei reveni în Evia.

Căteva cuvinte despre hotelurile din Marmari. Sunt 2 mari hoteluri în Marmari, Thea şi Evia Hotel and Suites. Preţurile sunt comparabile. Ambele oferă posibilitatea servirii de mic dejun. Noi am ales Evia Hotel and Suites şi nu am regretat. Am dat 5 stele la review fără să ezit o secundă. Hotelul este situat la aproximativ 300m de mare, pe un deal care domina golful Marmari, camerele oferă o priveliște minunată spre mare, insula Chersonisos și Rafina. O curățenie exemplară, prosoape schimbate zilnic, toată lenjeria la fiecare 2 zile, personal minunat, mereu gata să îți ofere orice informație - unde găsești plaje, unde găsești suveniruri sau un car-wash. Puțini străini. Micul dejun tip bufet, cu mâncare destul de variată şi gustoasă. Camerele sunt mari, mobilate cu foarte mult bun gust, utilate cu tot ce îți trebuie pentru a te simți confortabil. Hotelul are piscină şi loc de joacă pentru copii. La 5 minute de hotel găsești felurite taverne unde poți manca sau bea ceva, plajele cele mai apropiate fiind la câteva sute de metri sau la 3-4km (pentru doritorii de peisaje și plaje sălbatice, masina este un must-have pe insulă, primele plaje munte-mare fiind cam la 15-20km). Am primit o hartă a insulei pe care am putut identifica uşor drumurile şi plajele.

Marmari este o destinație de vacanță predilecta pentru greci, mai puțin frecventata alte naţii. Nu veţi găsi suveniruri decât cu foarte mare greutate. Mai nimic în Marmari, ceva-ceva în Karistos, un pic mai mult în Nea Styra. Magazinul cu suveniruri (căni, brelocuri, magneţi, fel şi fel de ornamente din melci, scoici şi stele de mare) se cheamă “Kosmos” în toate locaţiile.

Şi findcă tot am pomenit de Nea Styra, o consider o posibilă locaţie de vacanţă pe viitor. Hotelurile sunt pe plajă, au fiecare şezlonguri şi umbreluţe, tavernele sunt cu mult mai numeroase decât în Marmari. Este o destinaţie de reţinut. Am ajuns acolo venind dinspre palaja Limnionas Mesopotamou, iar oprirea a fost benefică. Am găsit suvenirurile mult căutate…

Per total, vacanţa a fost una foarte frumoasă. Am cutreierat partea de sud a Eviei în lung şi-n lat în căutare de plaje frumoase şi am fost răsplătiţi pe măsură. Dacă vă regăsiţi în spiritul acesta, nu veţi regreta. Dacă vă doriţi o vacanţă în care să uitaţi de condus, să aveţi mâncare şi băuturi pe plajă, discoteci şi viaţă de noapte, nu este aceasta destinaţia dorită.


[fb]
---
Trimis de Eduard D in 01.01.19 22:20:11
Validat / Publicat: 02.01.19 17:05:27
INFO ADIȚIONALE
 • A fost prima sa vizită/vacanță în GRECIA

VIZUALIZĂRI: 13469 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Eduard D); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P28 Kastri Beach
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29900 PMA (din 33 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[02.01.19 17:04:00]
»

EXCELENT review de dbeut, merită remarcat

@Eduard D: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.

Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.

--

Odată ajunşi la Marmari, ne-am cazat

Unde vați fost cazați?

Ne-am bucura să putem citi și impresiile despre acea cazare scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

webmasterX
[02.01.19 17:04:32]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "La pas prin insula Evia, #EXCURSII și CĂLĂTORII - EVIA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[02.01.19 17:27:46]
»

@Eduard D: Bun venit pe AFA îți urez și eu și te felicit pentru acest remarcabil review de debut, plin cu informații utile și agrementat cu fotografii de calitate.

maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[02.01.19 19:50:11]
»

Foarte frumos articol, minunat debut, iar pozele superbe!!! Vă felicit, îmi place că sunteți "plimbăcioși" exact pe gustul nostru, vă place să cunoașteţi insula, zona, plajele...

Danutza78
[13.03.19 21:38:45]
»

@Eduard D: Salut, Eduard! Noi (un grup de 3 familii cu copii mai mici si mai mari) dorim sa mergem in Grecia in a doua parte a lunii iunie 2019 si nu reusim sa ne decidem in privinta destinatiei finale: Evia sau Corfu? In Evia ne intereseaza o statiune cu plaja frumoasa si sigura pt. copii (cu nisip, apa calda, intrare lina in mare si fara prea mult vant), cu locuri de cazare OK la raport calitate/pret si cu mai multe taverne (sa ai de unde alege...). Care parte a insulei este mai potrivita in acest sens? Ne poti ajuta cu niste sfaturi? Iti multumim!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Eduard DAUTOR REVIEW
[13.03.19 22:50:46]
»

@Danutza78: Bună Danutza! Am să încerc să răspund în măsura în care pot, noi în Corfu nu am fost, deci nu pot formula o comparaţie avizată. Îţi pot spune însă de Evia de Sud. De Sud doar, fiindcă insula Evia este foarte mare, de la Agiokampos până la Karistos sunt cam 230km şi oricât ai vrea, nu poţi să vezi tot în 7 zile. Deci pot vorbi despre sud, am văzut Marmari (acolo am stat), Karistos (acolo mergeam des, fiindcă accesul spre plajele din est se face trecând prin el) şi Nea Styra (drumul spre plajele din centru, plus suveniruri). Noi am cautat un hotel, cu mic dejun, nu am cautat pensiune cu self catering. O iau pe rând: În Karistos nu ai plaje în oraş, doar un petic destul de aglomerat, ai 2 plaje în 5km, ambele pretabile pentru ce vreţi voi - Trypiobrachos şi "Kavos" Beach. Au intrare lină, de regulă fără valuri, însă nu sunt cu nisip, sunt cu pietricele mici şi rotunde. Cam toate plajele din zonă sunt cu pietricele. Taverne multe pe promenada din oraş, una lângă alta, te decizi cu greu. Nu pot spune nimic de cazare, singurul hotel despre care stiu ceva este Karistion, destul de căutat si cu review-uri ok.

In Marmari, ai 2 plaje la cateva sute de metri - nisip, intrare lină, bune pentru copii. Pentru adulti nu sunt asa de spectaculoase, dar pentru copii sunt foarte ok. Plajele sunt Kokkinis şi Fygias. La Kokkinis poti ajunge si pe jos in plimbare, e mai putin de 1km distanta. Sunt plaje cu nisip, foarte lungi, dar înguste (cam 10m), de-a lungul drumului. Opreşti maşina pe marginea drumului şi gata, esti pe plajă. Un singur lucru de menţionat, în unele locuri fundul apei este "placat" cu pietre plate şi foarte alunecoase, iar de la 8-10m in larg apar şi arici de mare, deci cipici in picioare. Dar nu vă speriaţi, este şi nisip destul. Ca hoteluri, ai 2 mari - Evia Hotel & Suites şi Thea, ambele cu review-uri foarte bune. Noi am stat la Evia Hotel & Suites şi a fost super ok. Mai sunt multe pensiuni şi appartments, dar nu pot spune prea multe despre ele. De la Thea la plaja Kokkinis sunt cam 300m. Taverne sunt destule, în zona portului (mai mult de 10), cu ofertă variată.

Kokkinis şi Fygias nu au valuri mari nici dacă bate vântul, ne-au fost recomandate chiar la sosire, când bătea vântul destul de tare. Mai găseşti Great Sands Beach, o frumuseţe de plajă, limpede, intrare fff lină în apă, dar cu piatricele, nu cu nisip. De asemenea, nouă ne-a plăcut foarte tare Zastani Beach - cam 5km, o plajă mică, cu un golfuleţ foarte limpede şi frumos.

La Nea Styra am ajuns în drum spre plaja Limnionas Mesopotamou şi am stabilit că este o locaţie în care am vrea să revenim. Are hoteluri pe plaja sau la 15m de ea, e o staţiune cochetă cu multe taverne. Plaja (e una, dar lunga cât staţiunea) este cu nisip fin şi intrare lină în apă.

Multe taverne cochete, umbreluţe şi şezlonguri, locuri de joacă. Este singurul loc unde am găsit mult căutatele suveniruri pentru adus acasă.

Evia este o insulă puţin bătută de turişti, nu se compară cu Halkidiki, cu Thassos, Lefkada sau Zakynthos, cred că nici cu Corfu. Evia este sălbatică. Cea mai mare parte a plajelor pe care le-am văzut nu aveau beach bar sau tavernă, erau doar cu pietricele sau nisip şi atât. La câteva am fost singurii turişti, noi şi marea.

Pentru toate plajele pe care le-am pomenit, ai foto în review-ul meu şi pe Google Maps.

Avantajul Eviei (dacă îl consideri un avantaj) este că o accesezi pe pod, nu ai nevoie de ferry. Accesul se face prin Halkida, pe unul dintre cele 2 poduri.

Sper că am fost de folos şi v-am ajutat să vă faceţi o idee.

Pentru partea de Nord a insulei, poţi vedea review-urile scrise de Irinad sunt extrem de detaliate şi de frumos scrise.

Danutza78
[13.03.19 23:35:22]
»

@Eduard D: Iti multumesc foarte mult pentru raspunsul tau prompt si pentru toate informatiile date!

crismis
[14.03.19 08:35:33]
»

@Eduard D: Nu știu cum am ratat acest articol (plus cel de cazare) la data publicării! Probabil eram prea ocupată să-mi rumeg frustrările legate de o excursie mai puțin reușită... Sau poate Doamne-Doamne l-a pus deoparte pentru mine pentru a mi-l scoate în cale la momentul optim, atunci când dorul de vară, de sălbăticia și culorile plajelor grecești îmi va fi ars inima aproape complet!

Felicitări pentru debut, bine ai venit printre noi, cei atinși de "microb"!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[14.03.19 08:52:47]
»

@Danutza78: Am fost atât în Evia, cât și în Corfu, și cred că pentru familiile cu copii Corfu e o insulă mai potrivită.

Evia este într-adevăr mai sălbatică și mai puțin turistică, dar nouă ne-a plăcut foarte mult. În partea de nord-vest, cea pe care am explorat-o noi vezi impresii, plajele sunt cu pietriș și chiar și Neos Pirgos, o stațiune cu plajă lungă, vile, taverne și magazine, nu e tocmai recomandată copiilor, având intrarea bruscă în mare.

În ceea ce privește Corfu, eu îți recomand satul-stațiune Agios Georgios South sau Agios Georgios Argyrades/Argyradon vezi impresii. Atenție, în Corfu sunt două stațiuni Agios Georgios. Deci, A G South e locul perfect, după părerea mea, pentru familiile cu copii - caută cazare în partea de nord, ca să fii aproape de zona cu plaja cea mai lată și cu teren plat.

Kavos, în extremitatea sudică a Corfului, are o plajă cu nisip splendidă - lungă și cu intrare lină în apă. Pe de altă parte, aceasta este o stațiune a tineretului, cu multe baruri, discoteci și cluburi de noapte, deci pentru cazare într-un loc liniștit trebuie să cauți hotel/vilă cât mai departe de astfel de ”atracții”.

Partea nordică a insulei Corfu este mai spectaculoasă, cu munți împăduriți dar cu plaje pentru care trebuie să cobori (și să urci înapoi) - așa e la Paleokastritsa.

Eduard DAUTOR REVIEW
[14.03.19 11:35:05]
»

@crismis: Îți mulțumesc mult pentru aprecieri, o sa ma străduiesc sa păstrez standardul. Anul acesta vreau sa încercăm Peloponez-ul... ????

Danutza78
[14.03.19 16:39:42]
»

Va multumesc tuturor pentru sfaturi! Eu tot studiez de cateva zile insula Corfu, incepand cu plajele si continuand cu oportunitatile de cazare, dar cand imi zic ca, gata, am gasit locul perfect, mai citesc cate o impresie contradictorie, mai vad vreo poza cu multe pietricele in nisip, sau vad niste preturi care ma descurajeaza! In concluzie, sunt cam debusolata in acest moment, dar cu siguranta ma voi folosi de toate sfaturile voastre!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Danutza78
[14.03.19 17:37:56]
»

Din impresiile pe care le-am citit zilele trecute despre Corfu, ajunsesem la concluzia ca plajele de pe coasta de est sunt mai potrivite pentru noi, in sensul ca si apa marii este mai calda in est, fara curenti sau vant puternic (mai ales. Pe coasta de vest am inteles ca apa marii este mai rece, cu vant si valuri. Asa ca, incepusem sa caut de zor cazare aproape de plaja Kalamaki/Apraos din N-E insulei, dar pana acum nu am gasit ceva rezonabil la pret, plus ca nu sunt nici multe taverne, ca sa ai de unde alege (cel putin asa se vede de pe Google map - satelit). Incepusem sa caut chiar si Messonghi/Moraitika (chiar daca am citit ca plajele sunt cu amestec de nisip si pietricele...), dar nu-mi place deloc cand vad plajele inguste, chiar la marginea soselei... Noi suntem obisnuiti cu plaje de genul Kalamaki-Zakynthos (insula noastra preferata de pana acum) sau chiar cu plaja noastra din Mamaia-Nord. Fiind cu copii mai mici, vrem sa avem acces usor la o plaja sigura pentru ei. Inainte sa avem copiii, mergeam cu sotul peste tot unde era ceva de vizitat si nici nu eram pretentiosi in privinta cazarii si a mancarii (inca de la prima noastra excursie in Grecia, in 2004, ne-am indragostit de fructele de mare, de preparatele din peste si din carne de miel de la tavernele grecesti), dar deocamdata prioritatile s-au schimbat si suntem mai atenti din toate punctele de vedere, intelegeti voi...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Danutza78
[14.03.19 18:24:38]
»

Noi mergem in Grecia in perioada 14-24 iunie, de aceea vrem sa fim siguri ca la plaja pe care o vom alege vom avea parte de o apa a marii calduta, fara valuri mari sau curenti puternici. Credeti ca vremea va fi OK in Corfu in acea perioada? Noi am mers de 2 ori in Zakynthos in aceeasi perioada, dar fiind mult mai in sud, nu am avut nicio problema cu vremea sau cu apa marii!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[14.03.19 19:54:08]
»

@Danutza78: Vremea e... capricioasă în ultimii ani, inclusiv în Grecia.

În iunie, temperaturile medii în partea de sud-vest a Corfului (cea pe care ți-am recomandat-o) sunt de 29 grade în aer și 22 grade apa mării.

Mai mult de atât... numai Dumnezeu știe.

Baftă!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Carmen Ion, crismis, Danutza78, Eduard D, maryka
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin insula Evia:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.091153144836426 sec
  ecranul dvs: 1 x 1