ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.12.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
TIMP CITIRE: 9 MIN

Gânduri la împlinirea vârstei de 83 de ani

TIPĂREȘTE

Acest review a fost scris ieri 5 decembrie de ziua mea de naştere. Cum în acestă zi a trecut la viața veșnică Majestatea Sa Regele Mihai, din respect faţă de el, am hotărât să-l postez astăzi. L-am început cu un motto:

Care bucurie

Și aici să fie

De la tinerețe

Pân' la bătrânețe

(Steaua sus răsare, colind)

Am intrat în luna decembrie, luna luminoasă a Nașterii Domnului. Am citat aceste versuri din cel mai popular colind pentru că el exprimă o întreagă filozofie a vieții. Am împlinit 83 de ani, vârstă de la a cărei înălțime pot face o sinteză fără ură şi fără părtinire a întregii mele vieți şi al rolului pe care îl are AFA în existența mea şi sunt convinsă, şi a altora.

Viaţa cu bune şi rele, luată ca o bucurie

Am avut o viaţă cu bucurii şi necazuri ca fiecare dintre voi, amplificate de contextul politic în care am crescut şi m-am dezvoltat şi pe care voi, fiind mai tineri nu-l cunoaşteţi. Tata, medic militar, a plecat la război când aveam şase ani. A lipsit patru ani de acasă, întâi în Rusia până la Cotul Donului apoi în Cehoslovacia în munţii Tatra.

După război am avut doar câţiva ani de linişte deşi şi de atunci îmi amintesc două episoade.

Sora mea, mai mare decât mine cu şapte ani, studentă, a ieşit cu colegii la manifestaţia din 8 noiembrie 1945 în cinstea regelui Mihai. Peste zecile de mii de tineri adunaţi în piaţa palatului regal au venit camione cu muncitori înarmaţi cu bate. S-a tras, s-a ciomăgit. Ea a scăpat fugind. A venit acasă cu nasturii rupţi de la palton şi o mânecă descusută. Câteva nopţi s-a trezit din somn ţipând.

În timpul foametei din 1947 tata a călătorit pe acoperişul unui vagon până în Banat de unde a adus un sac de făină şi o garniţă cu untură. Apoi din 48 a venit lupta de clasă. Tata a fost deblocat din armată, cabinetele medicale fuseseră desfiinţate, spitalele nu angajau şi ca să trăim toţi patru, mama a început să vândă la talcioc lucruri din casă.

A venit naţionalizarea. Ne-au luat fără discernământ singurul apartament pe care-l aveam pentru că cu ani în urmă imobilul fusese al unor evrei bogaţi care emigraseră. Ni l-au dat înapoi după câţiva ani dar cu zestre. Zestrea consta într-o familie căreia i se repartizase o cameră în apartamentul nostru iar noi ne restrânsesem în două. Au fost zece ani în care două familii, apoi trei, aveam o singură baie şi bucătărie.

Cum de când începusem să înţeleg rostul lumii am întâlnit foamete, lipsă de bani, teamă de vecini sau de cunoscuţi, credeam că aşa trebuie să fie. Drept să spun nu mă prea afecta, eram elevă, învăţam bine, aveam prietene, nu prea priveam în jur.

A urmat lovitura cu şcoala. Am terminat liceul cu media 10 dar în 1952 într-unul din cei mai nefasti ani. Ana Pauker ordonase ca nici un copil de duşman al poporului (intelectual, burghez, chiabur, fost militar, preot) să nu poată urma o facultate.

Am găsit o portiţă şi muncind ca desenator la un institut de proiectare am urmat şase ani Facultatea de Chimie Industrială seral din Politehnică. După serviciu mergeam în Polizu seară de seară până la orele 22. Sâmbăta şi duminica plecam cu ˝sindicatul˝ de la serviciu pe gratis pe munte şi atunci am descoperit bucuria drumeţiilor.

M-am căsătorit. N-a mers. La 28 de ani eram divorţată şi cu un copil de crescut. Am avut şansa celei de a doua căsătorii şi pot spune că în mare necazurile s-au terminat.

În continuare înainte de 1990 atât eu cât şi soţul am fost discriminaţi. Ni se permisese evoluţia profesională până la treapta de pălmaş superior dar nu eram cooptaţi în delegaţii în străinătate şi pe proiectele pe care le făceam plecau alţii iar de făcut vreo excursie în afara ţării, până şi în Bulgaria ne-au respins cererile.

Soţul avea un vis: să-şi ia doctoratul. Sectorul de partid nu i-a dat aviz şi şi l-a putut da abia după 1990. Cu toate aceste încercări nu ne-am pierdut optimismul şi încrederea în viitor. Ne găseam satisfacţie atât în viaţa de familie cât şi în munca pe care o făceam. Ne înţelegeam bine, copiii evoluau frumos şi la serviciu aveam prieteni şi eram respectaţi. Cu cortul şi Dacia 1100 am străbătut toată ţara.

Din 1990 ne-am aruncat cu frenezie pe excursii, conştienţi că nu mai avem în faţă mult timp. Dumnezeu ne-a ajutat şi de atunci am călătorit cât am putut de mult peste mări şi ţări compensând frustrările din primii aproape 60 ani de viaţă. Cu timpul, îmbătrânind au apărut bolile inerente vârstei înaintate.

Eu am început să merg greu, să mă doară genunchii şi să mă deplasez întâi cu un baston, apoi cu două beţe. M-am operat, am două proteze de genunchi, m-am recuperat şi am continuat călătoriile. Soţului cu 10 ani în urmă i s-a extirpat un rinichi rău. Control, prevenţie, alte intervenţii, iată au trecut cu bine10 ani. A mai venit la el şi o boală de ochi.

Am renunţat la maşină, numai când n-o mai ai, îţi dai seamă cât îţi lipseşte şi cât de necesară era. Le-am luat pe toate fără revoltă, fără să întrebăm ˝de ce noi? ˝şi ne-am căutat stisfacţii în bucurii mai mărunte.

V-am scris această poveste de viaţă ca să vă îndemn să vă trăiţi viaţa cu bucurie – de la tinereţe pân´ĺa bătrâneţe-indiferent de împrejurări. Necazurile vin şi pleacă. Fără ele nu ai aprecia starea de bine dată de normalitate. Numai moartea şi bolile fără recuperare sunt adevăratele supărări, restul trece sau se remediază.

Marea întâlnire

În 2010 - sunt aproape opt ani de atunci - am avut şansa să întâlnesc AFA. M-a adus Dragoş iar Cornel şi mica comunitate de atunci m-a încurajat.

Afa a fost dragoste de la prima vedere. Nu ştiu cât profit a avut Afa de pe urma reviewurilor mele dar eu sunt sigur cea mai câştigată. Aveam deja 20 de ani de excursii în ţară, în Europa şi pe alte continente dar în capul meu din lipsă de sitematizare era un talmeş- balmeş de nedescris. Am început să scriu reviewuri.

Primul a fost un serial despre Sicilia primit foarte bine la acea vreme. Am fost obligată să-mi sortez pozele, să apelez la surse de documentare şi să refac excursia aşa cum nu o făcusem la data efectuării ei. A urmat relatarea altor excursii mai vechi sau efectuate în anul în curs.

În 2014 am avut onoarea să fiu nr. 1 în clasamentul a 500 useri.

Până acum am scris 450 reviewuri din care jumătate impresii şi locuri vizitate în România. Vreau să vă mărturisesc un sentiment: pe fiecare review pe care-l scriu îl iubesc ca pe un copil nou născut, încerc să-l construiesc cât mai bine chiar dacă ştiu că destinaţia respectivă nefiind inclusă în programul imediat al userilor, nu are audienţă mare.

Citind ce au scris alţii, am început să-i cunosc întâi virtual apoi pe unii la întâlnirile organizate. Afa a devenit o a doua mea familie care mi-a umplut de bucurie aceşti ultimi ani. În lipsa acestei preocupări alternativa ar fi fost multe după amieze pierdute în îndobitocirea pe care o dă televizorul.

Să fii membru activ AFA este foarte multă muncă şi dăruire şi ştiu că cei mai mulţi dintre voi sunteţi convinşi de asta. La nivelul la care a ajuns AFA, nu te poţi rezuma să arunci câteva cuvinte gen ˝a fost frumos, mi-a plăcut˝. Sunt câţiva useri care cu ce au scris ar putea publica lucrări pentru obţinerea unor atestate/ diplome.

Necazul este că astăzi este un rulaj atât de mare al reviewurilor încât un user care nu are mult timp la dispoziţie nu poate să le parcurgă pe toate. Din lipsă de timp alegând să-i citim pe cei despre care ştim că scriu bine, îi defavorizăm pe cei noi intraţi.

Jurnalul AFA

Că veni vorba de Cornel şi de echipa care-l susţine. Ideea lui de a construi acest sait, de a stimula competiţia şi concurenţa prin titlurile acordate, de a recompensa performanţele, de a organiza întâlniri anuale este foarte constructivă.

Îmi dau seama că alocă acestui proiect întreaga energie şi tot timpul disponibil. Este o pasiune pe care ne-a insuflat-o şi nouă. Efortul e cu atât mai mare cu cât se ocupă şi de o agenţie de turism. Saitul nu este profilat numai pe reviewurile pe care le scriem sau citim ci este un jurnal care-ţi pune zilnic la dispoziţie informaţia.

Este meritorie Campania ˝scrie româneşte˝ în care s-au distribui tastaturi cu diacritice.

În acest jurnal poţi căuta şi găsi destinaţiile şi userii preferaţi, noutăţi turistice, hoteluri recomandate de AFA, oferte speciale ale agenţiei pentru membri, articolul cel mai votat în ultimele 7 zile, fotografia zilei, recomandări pentru noii veniţi, ilustraţie muzicală, o rubrică interactivă cu întrebări şi răspunsuri, rendez vous-uri turistice.

Urmează partea cea mai accesată de un grup compact de câteva sute de useri: impresiile de călătorie, de cazare, ecourile. Celelalte rubrici despre care am scris mai sus sunt vizitate de mii, zeci de mii de turişti care de aici îşi culeg informaţia.

Unii îşi fac cont dar n-au curajul încă să ne împărtăşească impresii de pe unde au fost. Alţii culeg informaţia dar nu se simt datori să povestească impresiile despre vizitarea locului recomandat de saitul Afa. Anul trecut erau înscrişi în Afa peste 70000 useri. Saitul AFA este foarte cunoscut şi nu o dată discutând cu un recepţioner de hotel sau cu o funcţionară de la o agenţie de turism mi-am dat seama de aprecierea de care se bucură.

Petrecerea

Azi am sărbătorit ziua mea de naştere în familie. Am fost marcaţi de dispariţia Majestăţii Sale Regele Mihai deşi ne aşteptam şi era firesc să se întâmple aşa. Noi cei mai în vârstă am depănat copiilor scene din viaţa noastră pe care ei nu le ştiau.

Acesta a fost şi motivul pentru care am scris prima parte a acestui review. Acum două zile duminică, la fel ca în fiecare an, am invitat la noi acasă fostele colege de serviciu. Din păcate din an în an mai puţine.

Am ciocnit un pahar în cinstea timpului care ne-a mai rămas. Bătrâneţea este o stare pe care nu trebuie s-o laşi să te copleşească. La orice vârsta găseşti câte ceva care să te bucure.

Mulţumesc tuturor prietenilor care m-au felicitat. La rândul meu vă urez sănătate ˝cu bucurie de la tinereţe pân´la bătrâneţe˝.


[fb]
---
Trimis de Michi in 06.12.17 16:41:34
Validat / Publicat: 06.12.17 17:18:22

VIZUALIZĂRI: 1740 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

28 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Să fie masa bogată!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?
[1 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 69 PMA (din 69 voturi)

ECOURI la acest articol

28 ecouri scrise, până acum

webmasterX [06.12.17 17:20:09] »

@Michi:

La mulți ani, Mama Michi!

Sărutări de mâini!

Tot respectul și toată considerația din partea echipei AFA!

Michi [06.12.17 17:34:32] »

@webmasterX:Sunt onorată, vă iubesc şi vă doresc să menţineţi şi să dezvoltaţi AFA ˝ de la tinereţe pân´la bătrâneţe˝

danaeldreny* [06.12.17 17:39:06] »

La mulți ani, Mama Michi! Să fiți mereu așa optimistă!

Carmen Ion [06.12.17 17:53:14] »

@Michi: La Mulți Ani, Michi! Îți mulțumesc din suflet pentru acest review, la a cărui lectură nu-mi e rușine să recunosc că mi-au dat lacrimile.

Câtă dreptate ai în fiecare cuvințel! Pentru mine ești un exemplu, un model de urmat despre cum să-ți trăiești viața cu bucurie și înțelepciune. Nu voi avea niciodată echilibrul și energia ta - sunt o fire prea pesimistă, dar îți admir tenacitatea și pofta de viață. Chiar te invidiez un pic...

Tot respectul, mă înclin în fața ta.

Cât despre AFA, site pe care l-am descoperit din păcate destul de târziu, sunt total de acord cu tine: toată stima pentru Cornel și echipa lui de colaboratori, pentru munca lor și pentru acest concept unic în România. Și pentru mine AFA a ajuns să însemne mult, e deja o părticică din mine, e bucuria de a scrie și de a citi articole valoroase.

Să-ți dea Dumnezeu sănătate și zile frumoase și senine alături de familie și cei dragi!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][8 voturi]
Floria [06.12.17 18:34:12] »

La Mulţi Ani, Mama Michi!

Cu sănătate şi multe bucurii alături de cei dragi... cu vacanţe frumoase pe care să ni le povestiţi cu pasiune ca de fiecare dată!

Am citit o emoţionantă poveste de viaţă, fiecare cuvânt scris de dumneavoastră are valoare de exemplu. Naşul meu de botez a trăit 96 de ani, a fost contabilul şef al Teatrului Naţional din Bucureşti în perioada interbelică, un om excepţional care şi-a păstrat tinereţea întreaga viaţă. Ne spunea adeseori, mie şi soţului meu: "Copii, trăiţi-vă viaţa cu bucurie! Timpul trece atât de repede... ". Eram mult prea tânără pe vremea aceea, dar de la o vreme îmi amintesc tot mai des acest îndemn.

Sărut mâna, Mama Michi! Vă mulţumesc din tot sufletul.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][7 voturi]
adrianbogdan [06.12.17 19:28:02] »

Buna seara!

Micuta Doamna a luat viata in piept inca din copilarie si s-a luptat cu ea... dar se pare ca Mama Michi este o invingatoare si mai mult ne impartaseste noua aici o adevarata lectie de viata... La multi ani cu sanatate!

sunflower [06.12.17 19:39:22] »

La multi ani cu sanatate, bucurii si multe calatorii!

monaca [06.12.17 19:54:32] »

La multi ani! Sunteti un exemplu de tenacitate si intelepciune. Ma bucur ca v_am gasit pe acest site si am invatat asa multe despre viata mai intai si apoi despre calatorii de la dvs!

Aurici [06.12.17 21:22:15] »

@Michi: Mama Michi, la multi ani sanatosi si voiosi, alaturi de cei dragi.

adrianaglogo [06.12.17 21:31:08] »

@Michi: La multi ani si de la mine, sanatate si putere de a face inca multe excursii pe care sa ni le povestiti aici.

mogly [06.12.17 21:33:37] »

@Michi: Din tot sufletul meu: LA MULTI ANI, mama Michi! Sunteti o doamna deosebita si cu totii avem de invatat de la dumneavoastra. Multe calatorii, multa sanatate si tot ce va doriti!

nicole33 [06.12.17 23:28:51] »

@Michi:

La mulți ani cu sănătate și bucurii!

Michi [06.12.17 23:52:39] »

Mulţumesc din suflet pentru felicitări şi vă urez să ajungeţi la înţelepciune cu 30-40 de ani mai devreme decât mine pentru că aţi fi scutiţi de multe decepţii şi necazuri.

elviramvio [07.12.17 00:34:38] »

@Michi:

Încă o dată vă urez ani mulți și plimbăreți cât se mai poate și mai ales, optimism, speranță și un pic de tinerețe în inimă!

Ați făcut un bilanț colosal, mi-ați furat din gânduri, mă bucur că sunt câteva chestii despre care cugetăm la fel.

Să ne vedem cu bine în primăvară pe undeva, oriunde!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
printesa82 [07.12.17 03:31:55] »

@Michi: La multi ani cu sanatate????!!! Va iubesc Mama Michi ????.

mihaelavoicu [07.12.17 08:09:26] »

Bună dimineața suflet frumos, cald și bun! Numai datorită acestor calități ați reușit să traversați perioade critice din viață. Ce frumoasă vârstă ați împlinit și cât de înțeleaptă puteți fi!

În negura în care mă zbat de ani buni, acum constat că anul acesta, 017, care e pe picior de plecare, a fost pentru mine unul foarte important dintr-n punct de vedere și anume că am avut șansa, (nici eu nu știu cum), de a vă fi întâlnit pe Prieteni AFA.

Foarte neîncrezătoare în mine și forțele-mi slabe, numai la desele îndemnuri ale d-vs am pășit în AFa, unde am chibițat două luni.

Aveți un stil propriu de a scrie, de a vă lipi de oameni, de a exprima gândurile. Sunteți un exemplu de viață și de curaj.

Cum diferența de vârstă între noi nu este prea mare, deci acele timpuri de care amintiți, în mare parte le cunosc de la ai mei, dar chiar eu personal le-am simțit pe pielea mea... Copil de preot fiind, ce-i drept prin anii 60 problema era mai relaxată, părinții au fost nevoiți a mă înscrie la Bârlad la Liceu, pentru că acolo era un secretar de partid cu altfel de optică. Aveam 14 ani când am stat prin străini, la gazdă. 14 ani! Un copil!

Reviewul a fost emoționant, pentru că a fost deschis, sincer și plin de fapte reale. Vă apreciez, vă respect, vă iubesc și vă mulțumesc pentru insistența cu care m-ați luat de urechi și m-ați ”vârât” în AFa. Aici am găsit altă lume, care, o fi ea virtuală, dar măcar este complet diferită de cea reală, în care mă zbat cu deznădejde (ați amintit la un moment dat, ceva care mi-a fost adresat și vă mulțumesc pentru înțelegere)

Vă doresc numai bine, bucurii și multă sănătate. În special sănătate. Dar am o mare dorință pentru D-vs: Să reușiți să vedeți Ravenna. Cu drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][6 voturi]
zlatna [07.12.17 09:00:22] »

@Michi: La mulți ani! Să fiți sănătoși și să aveți o mulțime de bucurii.

CATAAS [07.12.17 09:16:03] »

@Michi: La multi ani! A fost o onoare sa va cunosc anul acesta la Slanic!

Dana2008 [07.12.17 14:14:34] »

La mulți ani cu sănătate si bucurii!

doinafil [10.12.17 15:03:16] »

@Michi:

... care bucurie mulți ani de aici înainte să fie! ,

cu sănătate și oameni dragi alături, cu voie bună și

plimbări cât mai frumoase!!!

este urarea pe care o facem pentru mama Michi noi doi.

Foarte puțini oameni cunosc, cu această vârstă frumoasă, care să fie atât de plăcuți și tonici.

Sărbători frumoase urăm mamei Michi și, încă odată, „La mulți ani!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
mishu [10.12.17 15:05:51] »

@Michi: Cu putina intarziere aici pe sait spun si eu din inima La Multi Ani! si sunt si eu de acord cu ceea ce inseamna AFA pentru fiecare si meritele lui Cornel care a resusit sa adune atatia oameni la un loc, varste si meserii diferite, sex sau orientare politica, nu conteaza deloc, importanta este placerea cu care ne povestim calatoriile, trairile, ceea ce suntem.

Viata lunga si frumoasa ca doresc in continuare.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
mariana07 [11.12.17 09:56:29] »

La multi ani si ma bucur nespus ca am avut onoarea sa va cunosc la Slănic.

HYUNDA-I [11.12.17 13:40:41] »

La multi ani Doamna! Imi pare nespus de rau ca persoane cu educatia dumneavoastra sunt tot mai greu de intalnit. Va doresc multa sanatate si ani frumosi langa cei dragi.

alinafulg [11.12.17 21:55:53] »

@Michi: La multi ani cu sanatate și bucurii! Vacanțe frumoase și sărbatori fericite.

cristianam [12.12.17 13:08:36] »

La multi ani cu sanatate! Sa dea Dumnezeu sa puteti calatori si in urmatorii ani si sa ne incantati cu reviewurile dv. Am avut ocazia sa va cunosc acum cativa ani, la intalnirea AFA de la Predeal si ii spunea sotului meu ca imi doresc sa ajung la varsta dv, sa fiu asa tonica si plina de viata.

carina_10 [12.12.17 13:46:55] »

@Michi: Ma bucur ca sunt singură acasă în acest moment pentru că articolul d-voastră mi-a pus un nod in gât si lacrimi în ochi asa tare m-a impresionat, eu am scris doar câteva rewiew-ri deoarece mi-a lipsit curajul până acum dar citind articolul d-voastra prind curaj.

Deși cu întârziere vă doresc si eu cu drag sănătate și multă fericire: LA MULTI ANI!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
Zoazore [12.12.17 20:31:02] »

@Michi: Am savurat acest articol. A treia oară! Și-a treia oară am lăcrimat de emoție!

Mama Michi, vârsta e doar un număr. Nici măcar nu-i scris pe undeva, trebuie s-o socotim! Mie, matematica nu mi-a plăcut niciodată, așa că nu mai socotesc. Iar la Dumneavoastră cu-atât mai mult n-ar trebui!

Dumneavoastră și-ncă mulți de pe AFA mi-ați fost model cât am putut călători: dacă poate Mama Michi, pot și eu!

Să vă dea Bunul Dumnezeu mult timp de petrecut pe-acest pământ, timp pe care să-l cheltuiți după pofta inimii.

Și multă sănătate!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
Monix [07.01.18 02:20:36] »

La multi ani, cu sanatate!!!

Ar fi pacat sa nu scrieti si o carte!!!

Cu amintiri din copilarie, cu amintiri din calatorii, cu amintiri!!!

Aveti un stil inconfundabil!!!

Un An Nou plin cu sanatate si calatorii!!!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
23 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, adrianbogdan, alinafulg, Aurici, carina_10, CATAAS, cristianam, danaeldreny*, doinafil, elviramvio, Floria, HYUNDA-I, mariana07, Michi, mihaelavoicu, mishu, mogly, monaca, Monix, printesa82, sunflower, zlatna, Zoazore
Alte articole din această RUBRICĂ (Alte) Subiecte off-topic:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.062041997909546 sec
  ecranul dvs: 1 x 1