ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.11.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Târgu Mureș
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: AUGUSTUS
TIMP CITIRE: 5 MIN

Turismul si terorismul

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

N-as vrea sa va stric buna dispozitie a unui targ de turism, care e un show mediatic util, astepat si bine venit in perioada rece a anului, cand omul se gandeste la revelion sau indrazneste sa viseaze chiar si mai departe, la vacanta de vara. Adeseori imi cumpar si eu un first-minute-early-bookig ieftin, care are totusi si riscurile lui. Riscul care s-a adaugat zilele trecute, pe langa o boala sau un sef care nu-ti da voie sa pleci in concediu sau alte probleme, ar fi nesiguranta tarii in care visezi, timp de un an, sa ajungi. Catastrofele naturale (cutremure, tsunami sau atentate), nu pot fi prevazute. Ele au avut loc si vor mai avea loc mereu...

Sa uitam o clipa de Egipt, Turcia, Maroc si Tunisia, tari cu o mare pondere a populatiei musulmane, care sunt usor de lovit, sa vorbim de tari din Vestul Europei, care de mii de ani, lupta pentru promovarea progresului, stiintei, civlizatiei, culturii, datorita carora astazi suntem o planeta ce-a inceput sa guste din germenii linistii, bucuriei, bunastarii sau chiar a fericirii. Dar in umbra tenebrelor, spirite malefice si primitive, stau la panda si nu concept ca omul poate fii mai bogat, mai vesel, mai fericit, mai implinit, mai sanatos si mai longeviv. Aceste spirite ale intunericului dispretuiesc totul, atat viata lor cat si a altora. Acestea sunt adevaratele spirite satanice (nu acei tineri ce se distrau intr-o discoteca dupa o saptamana de munca), spirite indoctrinate de-o credinta retrograda ajunsa la periferia unei religii de altfel, sanatoase, ca si orice alta religie existenta astazi pe pamant.

Turismul e-un barometru sensibil al oricarei deviatii de la normalitate. Pentru a primi turisti, ai nevoie de liniste, de stabilitate. Anul trecut am fost cazat in Skiathos, in iulie, pretul biletului a fost mic, am locuit intr-o vila ceva mai luxuoasa, refuzata de un grup anglo-italian, pentru ca o mana de greci a facut galagie in piata centrala din Atena. A fost suficienta aceasta miscare de strada, ca turismul elen sa sufere si turistii sa-si indrepte privirile spre alte plaje, mai sigure.

Disputa actuala, transformata intr-un adevarat razboi, intre lumea musulmana si cea crestina, mai ales din vestul Europei, e o treaba veche si nu se va rezolva cu una cu doua. In Paris, din 4 trecatori, cel putin unul e strain, iar Londra e singurul oras din UE, in care englezii sunt minoritari.

Fiind la Paris, in cateva randuri am ajuns si-n “regiunea pariziana” aflata in jurul metropolei, care e complet altceva decat Parisul turistic, asa cum il cunoastem noi. Acolo sunt cateva cartiere paupere, de magrebieni vesnic nemultumiti si marginalizati, sunt cetateni francezi, ce-i drept, dar care efectueaza muncile cele mai grele, pe care francezii "adevarati", nici nu mai concep sa le execute. In Paris sunt doua categorii de francezi. Daca te vei scula dimineata pe la 6, vei vedea metrourile pline de tunisieni, marocani, algerieni sau DOM-TOM-isti, (care sunt in general grupati in anumite cartiere) si, pe la ora 8,30, vei vedea francezii nativi, cu laptop-ul sub brat, imbrcati la costum si cravata, asteptand cuminti sa ajunga la birou. In treacat, acesti “bogati” ai orasului, mai lasa cate o punga cu haine sau alimente cate unui magrebian ce doarme pe jos, pe cate un culoar al metroului sau langa corturile aflate de-a lungul canalul Saint Martin, nu departe de Place de la Republique, unde au avut loc 3 din cele 6 atentate recente.

Intreaga disputa actuala dintre cele doua conceptii spirituale, una progresista si alta primitiva, nu e decat o disputa dintre laptopuri sau carti, pe de o parte si kalasnicovuri si centuri cu dinamita, de cealalta.

Intre cele doua razboaie mondiale prin anii 30-35, francezii, o natiune mare, avea mare nevoie de mana de lucru. Au adus-o din DOM-TOM si din Maghreb (nordul Africii), fostele lor colonii. Astfel s-a ajuns ca-n Franta sa exista áproape 10% musulmani. Aproape 6 milioane de musulmani la 65 milioane de locuitori. Franta este tara cu cea mai mare comunitate musulmana din UE.

Care e consecinta atentatelor? O vreme turismul va diminua (poate nesemnificativ) si daca nu se mai intampla nimic rau, in curand acesta isi va reveni la normal. Cand spuneam ca “iubesc Franta dar mai putin francezii”, o spuneam in cunostiinta de cauza. Francezii nu ne mai iubesc nici ei. Sentimentul e reciproc. In ultimul deceniu, entuziasmul alipirii noastre la marea civilizatie europeana, a palit. Cunoastem motivele. Acest lucru m-a facut sa le raspund mereu francezilor ca sunt transilvanean, nu roman. Din multii mei prieteni din Franta, am ramas doar cu cativa. In ultimii 6 ani, mi-am indreptat atentia spre Grecia si sper ca acolo sa nu se intample nimic ce-ar putea impiedica concediul meu din vara viitoare. Dar concluzia mea personala, e ca nu poti fi in siguranta nicaieri. Noi vedem doar varful aisbergului. Vedem atentatele. Mult mai multe incercari de atentate au fost dejucate, chiar si pe stadioane, trenuri rapide (TGV) sau mari sali de spectacole. Poate ca ar fi bine ca in viitor sa ne mai facem concediile si pe-acasa. In toamna aceasta, am fost la un SPA termal din Tusnad. Apa calda si in interior, si in exterior. In jurul meu, cer senin si ozon. La restaurantul Tusnad, o deservire ireprosabila. Nici o clipa nu mi-a trecut prin minte ca vreun tsunami, atentat sau cutremur, va avea loc. Sabia lui Damocles a stres-ului, n-a atarnat nci o clipa deasupra mea. M–am simtit excelent si foarte odihnit.

Mintea omeneasca respinge repede lucrurile neplacute. Avionul rusesc prabusit in urma cu 2 saptamani, cu 200 de pasageri (25 de copii), e déjà o amintire, lumea incepe sa uite (din pacate) si incendiul de la “Colectiv”. De ce? Pentru ca mereu apar vesti si mai gozave si teribile, “breacking news”, care le iau locul celor dinaintea lor. Care nici ele nu tin mai multe de 3 zile, poate o saptamana. Aceste abateri de la normal, isi au radacina in trecut. Pe vremea cand s-au format imperiile. Sunt, intr-un fel, reminiscentele lor. Cel rusesc, cel britanic, cel francez, cel spaniol. Imperiile sunt agresive si nu respecta drepturile omului. Imperiile sunt invazive. Imperiile sunt ca niste sugative, secatuiesc coloniile de bunuri. Actiunea are si o reactiune. Pe care noi o suportam azi. Atentatele din Londra, gara Atocha din Madrid, atacul din teatrul cecen sau prabusirea avionului rusesc si cele din Paris, sunt raspunsuri la frustrarile si tratatrea diferentiata a cetatenilor din fostele colonii.

Mi-e teama ca daca fostele imperii, actuale democratii, nu-si vor restrange influenta, uneori inumana, asupra fostelor lor surse de venituri (precum au facut-o marile imperii roman sau german, care azi nu mai au probleme cu nimeni), noi, simpli cetateni-turisti, va trebui sa taiem rand pe rand de pe lista turistica, mereu si mereu, cate o noua destinatie de vis.


[fb]
---
Trimis de dorgo in 18.11.15 07:28:42
Validat / Publicat: 18.11.15 08:42:16

VIZUALIZĂRI: 1892 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

21 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Centrul suburbiei Saint Denis, după închiderea pieţii.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?
[1 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22050 PMA (din 50 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

21 ecouri scrise, până acum

dorgo [18.11.15 07:31:59] »

@Web, te rog clipul, mersi... (poze cu imagini din Paris, dupa masa)... https://www.youtube.com/watch?v=fHevXBtpaJk

webmasterX [18.11.15 08:11:49] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

elviramvio [18.11.15 10:15:20] »

In septembrie, cand aveam rezervari la Budapesta si Viena, am primit un sfat de la o persoana care cunostea bine situatia din continentaca nu ai pasaport, sa-l faci, de asemeni daca expira, indiferent unde mergi de acum in Europa! Fara comentarii.

roth [18.11.15 11:31:43] »

Salut povestitorul acestui mare adevar. Viata e dura, niciodata nu ramane ceva ne platit fiinca totul aici totul este dual alb/negru, zi/noapte si pot da multe exemple... insa ce e foarte important si bine subliniat in aceste randuri se simte in fiecare clipa dincolo de o relatare concisa, de o stire in prima auditie.

O simtim cumva tacit, o vedem si nu ii dam poate atentia cuvenita.

Nepasarea, lipsa informatiei, lacomia unora si muuuulte altele duc spre astfel de lucruri.

Printre povesti minunate de calatorie intotdeauna strecori cate un articol de mare interes/valoare... pt unii, recunosc.

imi place, votez si apreciez.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][4 voturi]
elviramvio [18.11.15 11:58:46] »

@roth -

De undeva de pe f. : " adieu le passe, bonjour le present et vive l'avenir! " (scuze pentru accente)

puiutea [18.11.15 12:54:16] »

Felicitari, excelent articolul!! Si nu e singura tara care doar S-A FOLOSIT de mana de lucru straina, pe care, apoi, a marginalizat-o! Barajul Hoover s- construit, in mare masura, cu efortul - si cu victime - chinezesti (sau chineze). Germania a folosit mult mana de lucru turceasca, si altele, si altele! Am auzit o zicala : "Prostul s-a nascut AROGANT"! Deci - A bon entendeur, salut! (nu stiu daca e foarte corect scris, dar... ideea ramane). PACE!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][4 voturi]
Michi [18.11.15 13:34:59] »

O profundă analiză a fenomenului. Noi am fost în banlieu Saint Denis anul trecut să vizităm necropola regilor începând cu Dagobert şi Clovis, regina Fergonada în anii 500 şi până la nefericita Marie Antoinette şi Louis XVI. Iată cum am perceput eu cartierul în aprilie 2014( extras din review):˝Am ajuns în Saint Denis cu metro 13 coborând la staţia Basilique de St. Denis. Oraşul este situat la 10 km de Paris făcând parte din suburbiile sale (banlieues). În 2009 avea o populaţie de 110000 locuitori. Dintre aceştia predomină imigranţii 35% dar dacă se ţine seama de a doua şi a treia generaţie, procentul e de cel puţin dublu. Rata criminalităţii (incidente de tot felul) este dublă faţă de media Franţei, adică 150 cazuri/ an faţă de o medie în Franţa de 80 la 1000 locuitori. Am scris aceste rânduri fără o intenţie discriminatoare sau rasistă dar la coborârea din metrou, de cum am intrat în piaţă m-am întrebat ˝ unde sunt francezii? ˝. Era duminică spre prânz şi se spărgea târgul în care puteai cumpăra o cămaşă cu 3 eu, două cu cinci, pantofi cu 3-4 euro, etc. Mărturisesc că am străbătut piaţa cu oarecare frică pentru că deşi marfa era aproape strânsă, trăgeau de noi să cumpărăm orişice. După plecarea comercianţilor, lucrătorii de la salubritate au curăţat şi spălat cu furtunul mizeria din întreaga zonă. Cele două poze ale pieţii sunt dovada că nu exagerez˝

Ce nu am scris este că ne-a prins o ploaie grozavă după ce am ieşit din catedrală şi ne-am refugiat sub nişte streaşine, unul într-o parte, altul în alta şi alături de mine s-au adăpostit câţiva tineri magrebieni. Mi-a fost pur şi simplu frică de cât de urât se uitau la mine. După ce a încetat ploaia ne-am refugiat în singura terasă italienească şi patronul ni s-a văitat că vrea să închidă că la 2-3 luni îi este spartă locanta. Deci,aceşti oameni deşi ar putea beneficia de condiţii pe care noi nu le avem şi mă refer în primul rând la servicii şi sănătate suferă de un complex de inferioritate care-i face să ne urască. Sigur nu generalizez , sunt musulmani perfect integraţi după 2-3 generaţii dar ce am văzuit în Saint Denis m-a edificat. Postez şi două poze.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][7 voturi]
Cesere [18.11.15 16:58:51] »

@dorgo: bună ziua...

Fără a fi cârcotaș as analiza un pic...

Ați fost la Tusnad, foarte frumos dar care a fost traseul? dacă ați mers pe valea prahovei, de câte ori ați înjurat printre dinți și blamat guvernanții pentru timpul "scurt" petrecut la volan?

Ați fost cu trenul? câte "puține" minute a avut întârziere?

V-ati uitat pe marginea drumului bănuiesc... câte sute și mii de pet-uri și pungi nu "v-au făcut cu ochiul"?

Dacă ați fost cu masina, nu-i așa ca le mulțumeați celor care dădeau flash pentru poliție?

Acum, pe la restaurante... va gândeați un pic la " sufletul parșiv"al ospătarului?

Franta, Germania, Spania, Anglia păcătuiesc pentru secolele de imperialism feroce, colonialism și altele...

La greci ce să iei și ce să rămână? praful de pe tobă sau cămașa fără cravată a lui Tsipras?

Cu o moarte suntem datori toți... ca e "colectiv-a", ca e pe dn 85... ca e prin parisul murdar sau prin madridul trufaș... tot aia e...

Repet, am trimis ecou nu ca o polemică, doar un punct de vedere strict personal.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][8 voturi]
dorgo [18.11.15 17:29:49] »

@Cesere - Din Brasov - Sf. Gheorghe-Tusnad (65 Km), drumul se face realtiv usor intr-o ora, soseaua e buna, PET-uri n-am vazut decat pe fundul lacului Ciucas, lac golit de apa de vreo 2 ani, dar noul SPA e curat, luminos, apa e calda, exista mai multe bazine, pretul accesibil. Se poate ajunge si de la Tg. Mures la Tusnad prin Praid - Odorhei - M. Ciuc (174 Km-3 ore). Exista si un tren Interregio ce merge pe valea Oltului si Muresului... Bucuresti - Ploiesti - Sinaia - Brasov - Sf. Gheorghe - Tusnad - M. Ciuc - Gheorghieni - Toplita - Deda - Reghin - Tg. Mures, dar face mult.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
Cesere [18.11.15 18:10:39] »

@dorgo: în sâmbăta dimineata cu atentatele din Paris, când la noi televiziunile vuiau de breaking news, la întrebarea unui prezentator de știri despre situația din Paris, un roman stabilit acolo știți ce răspuns a dat? mda... parizienii intră în normal, au ieșit la terase...

Am rămas siderat, obișnuit fiind cu știrile catastrofale.

Acum și localnicii aia din Lesbos sau kos sau lipari din meditarana... ce naiba chiar cred ca s-au obișnuit cu situația imigrației...

Personal consider ca noi ne cam inflamam și punem răul inainte. Nu-i rău să fii prevăzător dar nici puțin "miserupism" nu strica

Opinie strict personală, numai bine

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
dorgo [18.11.15 20:35:21] »

@Cesere - Sunt curios daca pe 1 Decembrie, atunci cand cateva milioane de beculete colorate se aprind dintr-o data, (e-o feerie) printre crengile platanilor de pe Champs Elysees, si acolo, la inaugurare, va fii om langa om, adica "intreg Parisul", ce masuri de precautie se vor lua... sau cu ocazia revelionului popular, ce are lor pe acelasi bulevard, si cand situatia se repeta... cred ca vor fii mai multi jandarmi decat spectatori...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
viorica [19.11.15 09:45:32] »

@dorgo

Sunt ardelean, nu roman... daca toti mosii mei stiu ca s-au nascut in Oltenia eu ce sunt? sau ce nu sunt? ... daca nu am trairi de genul asta e ceva in neregula cu mine. ???

Felicitari pentru subiect!

Cesere [19.11.15 10:52:29] »

Un lucru e clar... se apropie sărbătorile de iarna, să lăsăm cele rele, cele bune să se adune.

Și mai presus de toate suntem cu toții diferiți... din fericire. să sperăm ca moș crăciun va avea la centură cadourile, nu explozibil... și renii vor trece pe la toată lumea, ardeleni, olteni, parizieni si alte nații... numai bine

Costi [19.11.15 12:28:11] »

@dorgo -

va fii om langa om...

cred ca vor fii mai multi...

Tu quoque, Brute?

Doctore, mă dezamăgești! Bag seama că te-ai molipsit de... miticisme.

Eu știam că ardelenii știu să scrie corect...

dorgo [19.11.15 13:40:41] »

@Costi - Da, e o greseala, fii pe pace, in text, corect ar fi fost asa... "cred ca vor fi mai multi fii ai jandarmeriei franceze decat toti fiii Parisului"... "O, mio figlio Costibus, futurus Pretorius", tu stii bine ca la numar de reviuri, cartonase si greseli de ortografie, am fost mereu premiant... si-apoi eu sunt o fire verbala nu scriptica, adica (ca sa-ntelegi si tu mai bine), vorbesc mai bine decat scriu, adica atunci cand vorbesc, nu fac nici o greseala de ortografie!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][4 voturi]
dorgo [19.11.15 20:20:36] »

@dorgo - S-ar putea sa ma bag ca musca-n lapte dar daca tot am adus vesti proaste, cu atentate si cutremure, poate inca n-ati aflat ca a fost cutremur mare in Lefkada, plaja Egremni a disparut, a cazut intreg malul peste ea in urma cu doua zile, se zice c-ar fi una sau doua victime (niste femei in varsta care aveau acolo o casa de vacanta) si se mai zice pe Internet ca daca cutremurul avea loc vara, erau cu mult mai multe victime. Gata, nu mai zic nimic de rau!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
webmaster70 [19.11.15 20:23:59] »

@dorgo - s-a auzit! — vezi aici.

glcitizen [20.03.16 13:48:11] »

@webmaster70 -

Frumoase panseuri despre viata, moarte si viitorul incert. Cum nimeni nu mai este in stare sa produca mutatiile tectonice care ar putea indrepta mersul lumii, cred ca ar trebui sa ne gindim si la ideea adaptarii la nou, asa nesigur cum este, ca o conditie a supravietuirii.

Aparent, nimic nou sub soare, in afara de imprevizibilul greu de manageriat.

Vor aparea concepte noi, cu conotatii turistice, cum ar fi: concediu in alerta, cazare in alerta, confort in alerta, bilet tur-retur in alerta, city break in alerta si dragoste in alerta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
dorgo [20.03.16 14:51:34] »

@glcitizen - Imprevizibilul e exact contrariul dictonului "O, fiti pe pace, doar n-o sa mi se intample tocmai mie". Terorismul, daca va prolifera, va distruge turismul. La Istambul in 3 luni au avut loc mai multe atentate. Eu, pentru siguranta mea, daca ar trebui acum sa merg pana acolo, as lua numai bilet "dus".

glcitizen [20.03.16 15:02:57] »

@dorgo -

Da, simpatic.

dorgo [31.03.16 13:43:47] »

@glcitizen - Apropos de restrangerea ariei turistice, zilele trecute m-am intalnit cu un amic ce lucreaza la o agentie turistica. Mi-a zis ca sejurul in Antalya e mai ieftin de cand cu...

Asadar v-am promis acel reportaj care circula pe FB desprfe Atena, poate e bine sa-l cunoasteti, ...

http://www.cunoastelumea.ro/imigrantii-au-declansat-iadul-in-grecia-galerie-foto/

"Un bun prieten, reîntors recent din Atena (Grecia), m-a întrebat cu uimire: ”De ce nu apar la noi, în România, informații despre situația grecilor și a imigranților? De ce nu se spune nimic la programele de știri? Voi știți ce este la Atena? Iadul! ” Mai întâi, eram ușor dezorientată de faptul că, din vreme în vreme, apare câte o știre despre vreo barcă cu arabi, eșuată la câte un mal egeean, apoi, mai apar știrile despre închiderea granițelor, dar, cu adevărat, dacă vrem să știm, citim presa străină, urmărim știri politice externe, urmărim filme despre dezastrul din Siria. Iată, însă, ce nu știm. Iată, ce trebuie să știm. Relatarea de la fața locului arată așa: ”De câteva zile, de când Macedonia a închis granițele, toți imigranții, acum în total de peste 100.000, stau în Atena. Nu mai au loc în spațiile ce au fost destinate Olimpiadei din 2004, nici în corturile din parcuri, acum stau peste tot. Grecii, și așa săraci, au fost nevoiți să cheltuiască peste trei miliarde de euro. Europa a plătit Greciei doar 33 de milioane! Este un dezastru. Europa nu-i ajută de loc! Sirienii nici nu mai sunt în număr așa de mare. Cei mai mulți sunt afgani, africani, despre care nici nu s-a pomenit vreun cuvântatunci când Merkel a arătat dispoziția Germaniei pentru a primi refugiați. Dar nu despre refugiați se mai vorbește, ci despre o masă uriașă de năvălitori. Stau peste flori, pe lângă casele oamenilor, nu se mai poate ieși în parc cu un copil, cu un animal de companie. Cu nimic! Își fac necesitățile peste tot, miroase, la Atena este acum cald, sunt 20 de grade, miroase peste tot. Nu se poate ține ritmul curățeniei. Atenienii sunt disperați. Oamenii, din sărăcia lor, le duc mâncare, pâine, haine, dar nu mai au, nu mai au nimic! Grecii se tem că nu vor veni turiștii, de teama mișcărilor de stradă. migranții sparg magazine, mașini, tot! Un prieten bun, grec milos, într-o zi a luat mai multe de-ale gurii, le-a pus în mașină și s-a dus într-o tabără de-a lor. Drept mulțumire, i-au spart mașina. I-au vandalizat-o. Sărmanul grec era disperat! Nu se spală, nu-și spală copiii. Ce vrea Europa cu ei? Cum să păzească Grecia niște granițe din… apă? Este strigător la Cer! Oamenii aceștia (grecii), ajutați și de italieni, au salvat sute de vieți, în bărci sparte, tot de ei, ca să eșueze și să fie mai… privilegiați la mal. Cum să stea doar în Atena peste 100.000 de imigranți, doar în câteva zile? Lumea va ieși în stradă, va fi rău. Nimeni nu-i ajută! ”Din informațiile oficiale, în Turcia se află, acum peste trei milioane de imigranți, dar Turcia, care a primit câteva miliarde de euro pentru a-i ajuta pe imigranți, le dă drumul spre Europa? Turcia nu respectă înțelegerile internaționale. Iar Grecia, o țară mică, cu multe insule, riscă acum să-și piardă propria populație, grecii amenințând cu plecarea din țară, cu emigrarea. Grecia vacanțelor este acum ocupată. Ei, grecii, se simt ocupați. Între Turcia și Grecia nu este vreo iubire, se știe! Leagănul ortodoxiei este Grecia, țara cu mănăstiri construite în taină de călugări prigoniți de către musulmanii care i-au ocupat! Dar Dumnezeu nu i-a lăsat! Sfinți ajutători, Athosul sfânt, credința lor, toate au fost întărite în timpul ocupație otomane. Acum este altceva.

Mileniul trei ar fi trebuit să fie al păcii, al armoniei, dar nu este așa! Asistăm la cea mai mare invazie musulmană după sute de ani. Suntem, cumva, într-un feudalism pervers, într-o stare de spaimă și întuneric! Europa, numele tău vine din Creta, insulă grecească. Știi? "

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dorgo, elviramvio, glcitizen, luciaoradea, Michi, roth, viorica
Alte articole din această RUBRICĂ (Alte) Subiecte off-topic:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.065653800964355 sec
    ecranul dvs: 1 x 1