ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.09.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Târgu Mureș
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: AUGUSTUS
TIMP CITIRE: 6 MIN

Turismul de “fast-food”

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Daca priviti proportia impresiiloer acestei zile, veti descoperi 23 de review-uri culinale si hoteliere (restaurante, terase, hoteluri, pensiuni) si 7 review-uri de calatorie. Un review postat anterior despre niste minunate feluri de mancare, frumos aranjate si colorate, a facut ca lumea sa saliveze si sa voteze “la nebunie”, mult mai mult decat alte review-uri ce te purtau pe caile salbatice ale muntilor. Sa fii devenit romanii un popor sedentar si pofticios? Am calculat caloriile acumulate si mai ales colesterolul ce-a rezultat din cel 16 feluri de mancare expuse in acel review, foarte gustat de public. Nu e de mirare ca tara noastra detine locul 3 in Europa la copii obezi si tot locul 3 la mortalitate prin boli cauzate de colesterol. Romania s-a “kebabizat”, s-a “shaormizat”, s-a “fast-foodizat”, s-a gurmandizat. Da, ce? ... poti sa-i iei romanului de sub nas si una din putinele placeri ce i-au mai ramas in aceste vremuri de restristre, si anume o mancare buna? Observ ca spre deosebire de anii trecuti, cand dominau review-urile active, “sanatoase”, ce te scoteau din casa sau din oras, ca sa faci miscare, si sa-ti consumi energia acumulata, acum predomina review-urile pasive, facile (dar adeseori nocive sanatatii). A trece drumul si a te aseza la o masa de restaurant nu e greu, acolo, odata cu placerea unui gratar cu cartofi prafiti si-o bere blonda, se acumuleaza si inesteticele depozite de grasime. Si toate aceste placeri, nu te iarta, ele se vor razbuna, la un moment dat! Eu as diferentia (la punctaj) un review “activ”, ce implica miscare, adus din varful muntilor intr-un rucsac, unde ai ajuns mergand pe jos, review care te indeamna la o viata sanatoasa, “eminamente turistica” si in plina miscare in aer liber, de unul “pasiv”, in care singura miscare ce-o faci, e sa duci lingurita cu ciorba la gura si sa fotografiezi cateva feluri de mancare cat mai sofisticate. Dar, e nevoie si de acestea. Femeile din Estul Europei, erau vestite pentru silueta lor, astazi lucrurile s-au mai schimbat. Suntem sclavii gustului si mai ales copiii nostri, daca au prins gustul si savoarea mancarurilor de la Mc Donalds sau KFC, le vor cere parintilor mereu aceeasi mancare. Si ce nu face mamiţica “pentru micul Goe al familiei”, chiar daca stie ca mancarea de acolo, inclusiv vestita Coca Cola cu gust minunat, e nociva. In USA, poporul cu cei mai multi obezi din lume, s-a facut un studiu, cuiva i s-a dat sa manance timp de o luna doar produse de la un “fast-food”. Ei, bine, acel "cineva" n-a rezistat mai mult de 3 saptamani, el s-a imbolnavit si experimentul a fost anulat. Nu zice nimeni ca aceste fast-food-uri nu sunt necesare, mai ales cand turistul calatoreste in niste tari cu o higiena alimentara precara, ele cel putin iti garanteaza anumite standarde de calitate, dar acest lucru trebuie facut doar in “salturi” sau in “asalturi”, doar atat cat e necesar.

E cazul sa va mai propun, pe langa dieta, ca ar trebuie sa mai iesim si din casa, si sa batem “cu piciorul” sau cu “bicicleta”, un traseu, o padure, o vale, un deal, un parc? Se anunta o perioada de canicula! In aceasta vara s-au scris. cred, cele mai putine review-uri despre “excursii si drumetii” si cele mai multe despre restaurante, terase, hoteluri si pensiuni. Pai, ce-o sa mai scriem noi, la toamna, cand concediile s-au terminat si vremea ne va tine in fata computerului, televizorului sau ne va impinge cel mult spre restaurantul de la coltul strazii? Tot despre terase si restaurante.

Omul este programat genetic, sa traiasca 114 ani. V-am mai povestit despre fenomenalul sat de munte al “ciobanilor centenari din Vilcabamba” (Brazilia), care ating si varste de 140 de ani, care au cate trei centenari in aceeasi familie, (bunicul, tatal si fiul), care la 100 de ani sunt considerati inca tineri, care au avut norocul de a trai intr-o zona lipsita de poluanti, cu o temperatura medie zilnica de 18 grade, care beau apa doar de la izvor, care, ciobani fiind, isi petrec aproape intreaga viata in aer liber, care nu mananca decat produse naturale, care nu stiu ce e acela un supermarket plin de “E-uri”, sau un computer sau un televizor, care nu cunosc boli precum hipertensiunea, durerea de cap, cancerul sau cariile dentare….

Omul zilelor noastre, urmand legenda lui Homer, cand Zeus l-a intrebat pe “bebe-Ahile”, “ce-ti doresti tu micutule, o viata scurta si plina de placeri sau una lunga si monotona? ”, acesta a ales prima varianta. La fel facem si noi astazi. Omul actual face orice ii sta in putinta pentru a-si diminua cu ani buni, acea limita temporala (nu de 114 ani, care e o exceptie), dar macar cea de 87-90 de ani, la care s-a ajuns deja in unele tari civilizate. In Bulgaria si Turcia, dar si in alte parti, a aparut “turismul culinar”, mananci si bei de cate ori vrei si cat incape in tine, dupa ce acasa, ai fost obisnuit cu mese ceva mai frugale. Cum nimeni nu poate alerga cativa kilometri fara un antrenament prealabil, un aport alimentar brusc, nu e sanatos, precum nici cura de slabire brutala (zeci de kilograme in cateva saptamani), nu e indicata. Totul trebuie facut treptat si “cu masura”.

Ce e totusi de facut ca sa prevenim obezitatea? La noi in tara, mai nimic! E o munca grea si costisitoare. A educa o generatie ca sa manance sanatos, nu e usor. Lanturile de “fast-food-uri” au impanzit lumea si au o mare putere de convingere. Creierul e stapanul nostru, el, tiranul, dictatorul, daca prinde “un gust anume” care ii place "la nebunie”, devine dependent de el si va face orice ca sa-l obtina din nou, va da porunca mainilor, picioarelor si portmoneului, ca sa ajunga acolo unde se afla “acel placut drog alimentar”, iar omul, in aceste cazuri, devine un robot.

Silueta, greutatea si estetica romanilor ce vor alcatui urmatoarele generatii, va fi complet diferita de cea dinainte de ’89. Turismul adevarat, activ, cu rucsacul in spate, sau pe bicicleta, drumetiile ce predominau in trecut, se va tranforma intr-un turism sedentar-alimentar, pasiv, iar mersul pe jos se va transfoma intr-unul pe patru roti! "Vai draga, ai auzit ce peste grozav se prepara la Campul Cetatii si ce carnaciori grozavi si gogosi cu ciocolata si ce clatite uriase sunt la: "Zilele targumuresene", mergem? ". Ati auzit ca in cursul anului viitor va fi inaugurat “drumul babelor”, o sosea care ne va urca pana la Sfinx si Babe! Progresam doar, nu-i asa? De ce sa ne mai chinuim corpul prin efort fizic? Dupa o varsta, miscarea e inlocuita cu comoditatea. Nu pot sa uit insa sfatul unui dascal de la Clinica de Recuperare din Cluj, dr. Craciun, care in fiecare zi urca, la 60 de ani, cu bicicleta pana sus, sus, tocmai pana-n cartierul Zorilor, locul cel mai inalt al Clujului si ne spunea la curs "Chinuiti-va corpul pana la adanci batranete, nu va lasati doborati de blegoşenie si mămăligeală".

Bucuria mea cea mai marea din aceasta vara, a fost cand baiatul meu cel mic, impreuna cu alti 3 colegi de la facultatea sa de Geografie din Cluj, a realizat un “tur al Balcanilor, vizitand 5 tari” dormind prin campinguri sau in cort, pe plaje. Cel mijlociu a facut deja de doua ori traseul Tg. Mures-Sovata, pe bicicleta, plimbare care dureaza cam 5-6 ore (daca alegi varianta prin Miercurea Nirajului -105 Km, drumul e destul de plat) iar fica-mea s-a intors dintr-un “tur auto” al Frantei.

Oare ce va urma in anul viitor, un tur al Europei?

Nu conteaza! , poate fi si un tur al orasului sau al cartierului, important e sa parasim fotoliul moale, televizorul si computerul, sa iesim din casa si sa alegem, pe cat posibil un traseu fara “fast-food-uri”. Mersul pe jos sau cu bicicleta e gratis, cel pe la "fast-food-uri, te va costa insa sanatatea"

(Va trimit cateva poze de la week-endul biciclistilor)

@Web, te rog mult videoclipul, "Cine-a pus shaorma-n drum", mersi http://www.youtube.com/watch?v=sQYQ_lZZHMk


[fb]
---
Trimis de dorgo in 08.09.13 09:12:02
Validat / Publicat: 08.09.13 13:16:00

VIZUALIZĂRI: 1544 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

20 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Week-endul biciclistilor
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 2012 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

20 ecouri scrise, până acum

Dragoș_MD
[08.09.13 14:02:29]
»

Hai să scriem ca să nu tăcem...

„Fast food”? nu prea mă atrage. Poate atunci când n-am bani, dar mai ales timp.

De ce nu ai scris mai bine despre turismul de „slow food”? (apropo, ați observat că pagina asta de wikipedia încă NU are versiune în limba română?) Avem destule și la noi: Brașov, Cluj, Turda, Iași... Asta ar fi una la mână.

A doua ar fi: după ce faci mișcare, nu cumva trebuie să înlocuim cu ceva caloriile arse? Sau e mai bine cum ziceau nemții: „Arbeit macht Frei”?! muncă multă și papa puțină? Se pare că au reușit perfect să reducă obezitatea în unitățile lor de cazare. Imediat ce vedeau că pe indicatorul cântarului scrie o cifră peste 100kg, îi dădeau jos și urcau următorii 5 deținuți... oops! Scuze! Turiști...

Să mai întreb și de a treia - cum faci să găsești un loc pentru a te hrăni (mai mult sau mai puțin sănătos) într-un loc unde ajungi pentru prima oară? Dacă e cumva și o altă cultură (inclusiv gastronomică), de unde știi ce feluri de mâncare să alegi? Sau ție ți-e indiferent dacă în momentul când primești farfuria cu felul de mâncare cu nume exotic comandat de tine, aceasta conține de fapt larve prăjite în ulei de cocos, sau șobolan făcut tocăniță?

Nu știu, doar întreb și io... chiar sunt inutile descrierile de locuri unde se poate mânca, și ce anume, în locurile vizitate?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
GYL*
[08.09.13 15:14:57]
»

Maestre, sa ma scuzi da chiar mataluta postai pe 28.08. a. c. :

"Comandam, cate o ciorba de fasole boabe cu ceapa rosie si smantana (9 lei), si o ciorba picanta de peste (10 lei). "

Pai, cum ramane moncher cu posturile despre haleala? sau intercalate asa, sa mai umple spatiul nu se pun?

dorgoAUTOR REVIEW
[08.09.13 16:34:53]
»

@Dragos: am scris in text (raspuns la intrebarea ta. nr. 3)... "Nu zice nimeni ca aceste fast-food-uri nu sunt necesare, mai ales cand turistul calatoreste in niste tari cu o higiena alimentara precara, ele cel putin iti garanteaza anumite standarde de calitate, dar acest lucru trebuie facut doar in “salturi” sau in “asalturi”, doar atat cat e necesar".

Nemtii din Bavaria se ingrasa mai ales de la wursti si multa bere, apropo, nu esti la Brasov la Oktoberfest? Nemtii, un popor echilibrat, muncesc atat de mult, incat reusesc sa arda cam toate caloriile in plus si sa nu depuna prea mult, la ei preedomina salatele de fructe si legume proaspete, sucurile proaspete, care nu ingrase ci-ti confera in schimb multa energie (vitamine, glucide si saruri minerale)... o natiune prosepra are nevoie si de o dieta sanatoasa... nu e cazul la noi... uneori cred c-am devenit la capitolul alimentatie, lada de gunoi a Europei, atat in supermarketuri dar si in piete au aparut produse dubioase, care nu stii ce contin si cum au fost preparate, simti doar ca te doare stomacul... noroc ca si organismul are rezisteant si adaptabilitatea lui... se adapteaza"din mers", in timp destul de scurt, aproape la orice, chiar si la otrava... doi ani le-a trebuit englezilor ca sa-l otraveasca pe Napoleon, turnandu-i arsenic in vin (cantitati mici)... de ce? pentru ca organismul lui s-a adaptat chiar si la acest element toxic, neutralizandu-l...

Inca nu stiu in ce consta sistemul "slow food", poate ar fi momentul ca pe acest sait (printr-un dictionar de neologisme) sa fie explicati lumii, termenii turistici atat de mult folositi gen... "early booking", "cheking", "last minute", "all inclusive", "booking", "self service", "low-cost", "blog-blogosfera", "trip advisor", "review", "infotrip", etc, etc... desi pare pentru unii pueril, eu zic ca n-ar strica... nici eu nu mananc la fast-food-uri... numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
Dragoș_MD
[08.09.13 16:44:48]
»

@dorgo: n-ai răspuns la niciuna; la a treia mea nedumerire NU era vorba despre fast-food-uri; pe alea le găsește orice fraier!

Dragoș_MD
[08.09.13 16:58:26]
»

Și apropo de aspectul fizic, iată și o parabolă simpatică:

Acum câteva zile, într-un oraș din Franța, pe un afiș cu o tânără spectaculoasa la intrarea într-o sala de gimnastica, scria:

"În vara aceasta ce vrei să fii: sirena sau balena? "

Se spune că o femeie tânără, ale cărei caracteristici fizice nu contează, a rãspuns la întrebarea de publicitate în acești termeni:

"Dragă domnilor:

Balenele sunt mereu înconjurate de prieteni (delfinii, leii de mare, oamenii curioși). Acestea au o viață sexuală foarte activă, rămân gravide și au balenuțe micuțe drăgălașe, pe care le alăptează.

Se distrează de minune cu delfinii, umplându-și burta cu creveți. Se joacă si înoată, cutreieră mările, cunoscând astfel de locuri minunate ca Patagonia, marea Barens sau recifii de corali din Polinezia. Balenele cântă foarte bine și chiar înregistrează CD-uri.

Sunt impresionante și, practic, nu au nici un dușman care sa le vâneze, in afara de om. Ele sunt iubite, apărate și admirate de toată lumea...

Sirenele nu există. Și dacă ar exista, ar sta la coadă la cabinetele de psihoterapie, deoarece acestea ar avea o problemă serioasă de personalitate: "femeie sau pește? ".

Nu au viata sexuală, pentru că-i omoară pe bărbații care se apropie de ele, si pe langa acest aspect, pe unde și cum ar putea? Deci, din aceasta cauză, nu au copii. Ele sunt frumoase, adevărat, dar singure și triste. Oricum, cine ar vrea sa apropie de o tipă care miroase ca un pește?

Pentru mine este clar, doresc să fiu o balenă.

PS: În vremurile astea, în care toată mass-media ne bagă în cap ideea ca doar femeile slabe sunt frumoase, eu prefer să mă delectez cu o înghețată împreună cu copii mei, cu o cină bună cu un bărbat care mă face să vibrez sau cu o cafea și prăjiturele împreună cu prietenele mele.

PS-ul meu: orice asemănare cu persoane , locuri sau întâmplări reale e pur întâmplătoare.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][4 voturi]
abancor
[08.09.13 17:03:29]
»

Cîtă vreme e o variantă ietfină de luat masa, fast-food-ul va fi preferat de mulţi turişti, inclusiv români. Dacă citiţi recomandările sau întrebările referitor la mîncarea din Viena sau Paralia Katerini, pe orice site, nu neapărat pe AFA, o să vedeţi că se învîrt în jurul noţiunilor de gyros pita, cîrnaţi la metru şi alte preparate servite la botu calului, din localuri de pe trotuar sau crîşme din malluri. Autoservirile de pe pîrtiile din Tirol sau dughenele cu sandvişuri de pe plajele greceşti tot în sfera tangentă fast-food se înscriu.

Tot fast-food e şi chifla cu hering şi ceapă de pe străzile din Amsterdam, sau clătitele de pe plaja din Vama Veche.

Deci nu e neapărat ceva rău, nici bun. E o variantă de a lua masa.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
dorgoAUTOR REVIEW
[08.09.13 17:11:59]
»

@Dragos, pui o intrebare de genul -

"Nu ştiu, doar întreb şi io... chiar sunt inutile descrierile de locuri unde se poate mânca, şi ce anume, în locurile vizitate? "

... Nu sunt inutile! , dar exista saituri gastronomice, specializate in haleala de toate felurile, review-ul meu afirma ca din cele 30 de reviewuri ce-au aparut in week-end, 23 erau cu tema culinara, mi s-a parut asa, ca-n ultima vreme, un sait turistic, de calatorii, se transforma intr-unul preponderent culinar si de cazare, ori eu, cel putin m-am cam saturat de ciorbe, mese de restaurant, cearceafuri si fotografii cu toaletele din hotel, as dori, mai ales vara, cand lumea calatoreste mult, sa apara mai ales imagini mai "aerisite", din natura, plaje, trasee montane, targuri, insule, parcuri, rezervatii, canioane, lacuri, etc, etc...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
Dragoș_MD
[08.09.13 17:27:33]
»

@dorgo: să nu uităm, totuși că ideea de la care a pornit totul a fost de a împărtăși preponderent impresii despre cazări și (apoi) locuri de luat masa. Chestia cu excursiile și locurile de vizitat a apărut ulterior pe AFA, ca o extensie indispensabilă a primelor două. Așadar, mă tem că dorința ta e puțin „out of line” ca să spun așa...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
dorgoAUTOR REVIEW
[08.09.13 17:33:51]
»

"Hai să scriem ca să nu tăcem"... Dragos, dragul meu amic, noi nu suntem profesionisti, lucratori in turism, n-avem studii inalte, o facultate de profil (cu toate c-am vazut abdolventi ai Fac. de Management in Turism care n-au ce face cu acea bucata de hartie), noi scriem asa, de placere si fara pretentii, ne mai informam, ne mai distram, ne mai certam... odata, am primit replica taioasa a unui lucrator din turism... iat-o... n-o sa-ti placa... " lumea turistica habar nu are de AFA, Vacanta, si alte saituri de amatori, crede-ma. Dar de bloggerii de top din turism stiu toti... Inclusiv media clasica - TV, radio si presa"...

Uneori mi se pare ca-mi pierd timpul scriind, pe oricare sait ar fi el, parca as scrie articole la un ziar satesc in care toti satenii sunt analfabeti, apoi, dimineata cand rasare din nou soarele iar m-apuca dorul de scris...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
valimi
[08.09.13 17:58:00]
»

Dom' Doftor, io am preceput. Dumneamata cand ti-e foame, scrii de Pitze si potcoave de cai albi (vezi impresii), cand ti-e sete o dai despre crama din colt (vezi impresii), iar cand te saturi, in loc sa te inchini la mon dieu ca tot crestinu' (vezi impresii), dai cu secretiile in fasole boabe. Pai, e frumos, bre?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
dorgoAUTOR REVIEW
[08.09.13 18:31:02]
»

@valimi: nu e frumos!

Andox
[08.09.13 19:39:24]
»

odata, am primit replica taioasa a unui lucrator din turism... iat-o... n-o sa-ti placa... " lumea turistica habar nu are de AFA, ...

Ca de obicei iar vorbesti dupa ureche, si spui numai prostii.

Majoritatea agentilor de turism consulta AFA foarte des, foarte multi hotelieri urmaresc ce se scrie despre unitatile lor.

Si iti spun asta nu ca am vorbit cu un "lucrator in turism" ci cu o gramada.

Acum ce sa zic... bineinteles ca nu-i intereseaza elucubratile scrise de tine, pentru ca stiu ca in Padurea Bogatii nu are ce vizita si ce face decat eventual opresc sa se p...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][5 voturi]
Andox
[08.09.13 19:50:35]
»

P. S. Uite ca si "necunoscutii" astia din Turcia au auzit de AFA vezi foto

valimi
[08.09.13 22:21:50]
»

@dorgo: raspuns corect, dar fara premii!

dorgoAUTOR REVIEW
[08.09.13 23:09:33]
»

@Andox: Buna seara @Andox, eu dialogam cu @Dragos constructiv, cand ne-ai intrerupt tu intempestiv, nu e politicos, da un telefon inainte, asa e civilizat... replica taioasa ca lumea turistica n-are habar de AFA, ... " am citat si eu parerea unui lucrator din turism, care are studii, spre deosebire de noi toti, inclusiv tu, care n-ai deloc, daca doresti te pun in legatura cu "acel specialist" si discutati pro si contra, democratic, pana maine dimineata... dar, sincer, tu, in primul rand ai lacune la capitolul "politete", apoi, n-ai scris decat 8 reviuri pe AFA la viata ta, aportul tau pe acest sait e minim, eu am scris ceva mai multe, unele mai bune, altele mai proaste... noi doi, traim in lumi diferite, o vesnicie ne desparte, mai deschide si tu un pic a bunelor maniere carte... eu te inteleg perfect, de aceea m-am oprit si eu in padurea Bogatii, (vorba ta) ca sa ma p..., lucru ce l-am semnalat in review-ul respectiv, mai elegant, poate pune cineva pe acei minunati 10 km de feerie cromatica, o euro-toaleta publica... "elucubratii", "spui numai prostii", "vorbe dupa ureche? " "sa se p... ", astea sunt expresii ale unui consilier pt. Grecia?? in primul rand, tu nu stii sa scrii, ce nota ai avut la limba romana in liceu (corect se scrie in romaneste "in padurea Bogatii nu au (nu " nu are") oamenii ce vizita", ca e mai multi)... o seara excelenta!... PS... nu te deranja sa stergi, c-am pus deja totul si pe Facebook...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
Andox
[09.09.13 01:47:36]
»

@dorgo: da, ai dreptate am facut o greseala gramaticala din cauza editarii si reeditarii ecoului meu ca sa-l fac sa nu sune prea dur. Dar in fine nu ma supar ca ma faci agramat. Nu m-am laudat ca sunt vreun literat niciodata. Apropo barna din ochiul tau ai vazut-o?

In legatura cu studiile turistice insa te rog sa nu te pronunti. Nu ma cunosti, nu te cunosc. Asa ca nu incerca sa vorbesti in necunostinta de cauza si mai mult.

Despre aportul meu pe acest sait nici nu are rost sa discutam. Tu trebuie sa scrii vreo 100.000 de impresii sa ajungi macar la 10% utilitate din ce am scris eu aici.

In fine nu asta era discutia principala, ci afirmatia ta ca de obicei total aiurea.

Faptul ca un tip care lucreza la vreo agentie ti-a spus tie ca

lumea turistica habar nu are de AFA

nu insemna ca asa si este.

Daca ai avea un pic de minte si ai rumega ceva mai mult crampeile de informatii ce le primesti ai realiza ca saitul nr. 1 din domeniul turismului din Romania nu poate sa fie necunoscut nici celui mai amarat agent de turism.

Dar in fine daca exista vreun agent de turism care ti-a spus tie o asemenea enormitate nu pot sa spun decat "cine se aseamana se aduna".

aaa si politicos cu tine nu o sa fiu niciodata. Este mult prea politicos propietarul acestui sait care te suporta dupa cat noroi si chestia d-aia maro ai aruncat in el si in acest sait pe unde ai putut.

P. S. in cei 15 km de drum ce trece prin Padurea Bogatii sunt cel putin 10 restaurante si terase unde puteai sa te opresti sa-ti faci necesitaile.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
dorgoAUTOR REVIEW
[09.09.13 13:47:48]
»

@Andox: ai perfecta dreptate in tot cea-i spus!

dorgoAUTOR REVIEW
[09.09.13 19:01:43]
»

@Andox: ziceai ca... "Despre aportul meu pe acest sait nici nu are rost sa discutam. Tu trebuie sa scrii vreo 100.000 de impresii sa ajungi macar la 10% utilitate din ce am scris eu aici... Daca aveai un pic de minte"...

Dar eu n-am minte, (de-aia scriu eu pe acest sait) sunt prost, draga Andox, tu dimpotiva, scrii multe ecouri utile. Eu credeam ca acesta este un sait de "review-uri", nu de "ecouri"! Stii ce? Hai sa nu mai scriem review-uri deloc, ce zici? spui ca ecourile au valoare mai mare, scriem de-acum incolo numai ecouri... OK?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
valimi
[09.09.13 20:33:08]
»

@dorgo:

Hai sa nu mai scriem review-uri deloc, ce zici? spui ca ecourile au valoare mai mare, scriem de-acum incolo numai ecouri... OK?

Dom' Doftor, io ma risc... dumneamata te bagi?

dorgoAUTOR REVIEW
[09.09.13 21:48:06]
»

@valimi: eu nu risc, ca pe-acest teren prea se da la oase si fac ruptura de menisc, vreu sa raman inca viu, asa ca raman la capitolul "reviu"

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
abancor, dorgo, GYL*, valimi
Alte articole din această RUBRICĂFilozofări... turistice:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054523229598999 sec
    ecranul dvs: 1 x 1