ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.03.2024
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
TIMP CITIRE: 6 MIN

AFA - un amalgam de emoții...

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Spunem mai în gumă, mai în serios că unora dintre noi AFA le-a dat dependență. Eu recunosc că mă număr printre cei afectați de acest dulce microb. În cei peste 10 ani de când l-am descoperit, puține dimineți mi-au început fără să savurez vreun articol odată cu cafeaua (eventual, „pus bine” de cu seară 😊), puține au continuat fără să „intru” în mod repetat „să vedem ce s-a mai scris” , ce-a mai zis @x, pe unde-a mai umblat @y sau @z... Au fost destul de multe în care eu însămi am înmuiat penița în călimară (vorba vine) și m-am așternut vitejește a-mi depăna poveștile... Și m-am tot gândit: de ce? De ce dă AFA dependență?  

Pentru că este despre EMOȚII. Nu-i doar un simplu site turistic de unde-ți culegi informații prețioase sau unde îți împărtășești propriile experiențe, ci e un loc unde ți se permite să fii vesel sau trist, să glumești sau să fii academician-doctor-docent, să te înduioșezi, să fii siropos de romantic, să fii plictisit sau exuberant, să te copilărești câteodată, alteori să bați câmpii chiar (cam cum fac eu acuma 😊) ! Și nimeni nu se miră (prea tare), căci toți suntem făcuți de-o mamă...  

AFA e un loc cu suflet, unde ajungi din întâmplare, te minunezi că Doamne, ce fain e și îți dorești să rămâi. Sau pleci puțin și te întorci. Și de asemenea nimeni nu se miră, nici c-ai plecat, nici c-ai revenit. Descoperi oameni care vorbesc aceeași limbă cu tine, cu hobby-uri similare, cu empatie, altruism, curaj și inteligență (emoțională, mai ales). Sunt oameni de o factură specială, oameni dispuși să-și împartă timpul, inima și cunoștințele cu tine și cu mulți alții; și asta pentru nimic. Am citit undeva (sau am auzit, nu mai știu) că darul cel mai prețios pe care îl poți face cuiva este să-i oferi din timpul tău unic, prețios. Cum să refuzi o asemenea companie selectă?!

În ceea ce mă privește, AFA este despre altruism, dar în egală măsură și despre egoism. M-a schimbat AFA, m-a modelat, sunt altfel decât acum 10 ani datorită ei?! Oho, și cât încă, și cum încă! Cu siguranță, în bine. Sunt un pic mai sociabilă, deși tot nu-mi vin cuvintele potrivite când aș vrea eu să-mi vină (ok, uneori mai vin)... Sunt mai înțeleaptă, asta clar! Și mai senină. Am avut și eu la început (foarte la început!) mici orgolii de genul „ia uite ăla câte voturi a luat pentru un articol neinteresant (din punctul meu de vedere) și eu ce puține pentru un articol de 10 ori mai interesant (din punctul meu de vedere) !” Dar mi-a trecut repede, când am avut revelația că suntem diferiți în zeci de mii de feluri, că punctele și voturile de fapt nu mă fac mai fericită decât sunt și că adevăratul câștig e timpul petrecut în fața tastaturii – selectarea pozelor ce mă transpun deja într-o poveste în care cândva m-am simțit bine, literele umplând apoi paginile albe, amintirile aduse la viață atât de intens, zâmbetul de pe buze în timp ce scriu, voioșia din inimă trăită încă o dată și încă o dată... Cunoștințele dobândite sau fixate cu această ocazie (că deh, trebuie să mai arunci un ochi prin surse, nu poți bate câmpii chiar așa). Deci?! Cine iese pe plus?! Să vă aud! 😊

***

O dată pe an (de obicei) se întâmplă Întâlnirea membrilor AFA. De când m-am apucat de scris, n-am ratat niciuna. Le-am trăit intens pe fiecare în parte (și în moduri diferite) la fața locului, dar și mai intens le-am retrăit mai apoi, rememorându-le. Pentru că Întâlnirile AFA sunt despre emoții multiplicate la infinit, ca în oglinzile alea așezate față în față. Acolo „vocile” capătă chipuri reale și îți dai seama că oamenii ăia nu doar par într-un fel, ci chiar sunt în acel fel (și chiar mai mult de-atât) ! Da, e în primul rând despre oameni pe care îi cunoști îndeaproape, prieteniile virtuale au astfel ocazia de a se metamorfoza în prietenii reale, cu potențial de „pe viață” .  

Dar mai e ceva... Ceva amestecat, izul dulce-parfumat unic al întoarcerii în copilărie: vâlvătaia focului de tabără luminând chipuri și încălzind la unison inimi, excursia cu autocarul, ochii și urechile curioase adunate în jurul ghidului, discoteca de fiecare seară, aplauzele adresate premianților... Evocarea celor mai frumoase momente din trecutele vacanțe de vară, la care visam tot anul, în timp ce stăteam cu burta pe carte: ÎN TABĂRĂ!

... N-o să vă povestesc de-a fir a păr cum a fost la ultima Întâlnire AFA. Cei care au participat știu deja, iar cei care nu – pot citi, există o rubrică întreagă dedicată acestui gen de activitate. Mai ales că încă nu mi s-au decantat emoțiile, o să mai dureze...  

A fost, cu siguranță, cea mai dorită și așteptată Întâlnire AFA, a venit la 5 ani după precedenta, atunci când puțini mai sperau (ca un copil mult-dorit, cu atât mai prețios). Au fost câțiva absenți cărora le-am dus dorul; unii au lipsit motivat, pentru alții a venit prea târziu. Au fost prieteni vechi, au fost și „boboci” pe care noi, ăștia rodați deja, i-am primit cu brațele larg deschise. Au fost mici chestii care au scârțâit, că nu se poate să fie totul perfect, dar am făcut mișto de ele și ne-am concentrat pe lucrurile cu adevărat importante.  

Am fost parcă mai senini și mai implicați ca alte dăți. Am râs mai mult (cel puțin eu), am dormit mai puțin și n-am suferit din cauza asta (deh, trecură anii, ce-i drept...). Am făcut puține poze, ceea ce nu-mi stă în caracter, pur și simplu am savurat clipa și, sincer, câteodată am și uitat. (Noroc că au făcut alții și pentru mine; mulțam pentru distribuire).    

Gata, nu vă mai țin, sper că ați înțeles ideea! De fapt, nu știu de ce am simțit nevoia să scriu cele de mai sus... (Asta îmi aduce aminte de profu de mate din liceu, după ce ne explica vreun exercițiu complicat: „Ați înțeles?” „Nu.” O lua de la capăt. „Ați înțeles?” „Nu.” Și încă o dată. „Acum ați înțeles?” „… Nnn…” „Hai, băi, dați-o naibii, că până și io am înțeles!” )

În loc de concluzie: Săru’ mâna, AFA! Eu o să mai hălăduiesc o vreme pe ale tale plaiuri, că văd că mă suporți... Voi, care simțiți la fel, la fel să faceți. Și să veniți la întâlniri, că e cu hlizeală multă și cu papa bun-bun-bun (și lichide nemaivăzute, desigur), și cu plimbăreală, și foc de tabără, și discotecă și... și...  


[fb]
---
Trimis de crismis in 27.03.24 18:30:14
Validat / Publicat: 27.03.24 20:00:11

VIZUALIZĂRI: 538 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 În excursie cu clasa
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 44 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

AZE
[27.03.24 21:58:04]
»

Foarte frumos ai scris în acest articol. Și diferit față de alții ca mine de exmplu care a descris evenimentele calendaristic.

Sînt de acord că nu a funcționat totul bine și au fost mici neajunsuri. Dar acestea pălesc având în vedere ce fel de eveniment a avut loc.

Cât despre emoții, recunosc că am avut și eu. Atât joi când am întâlnit deja useri cât și vineri când am întâlnit majoritatea. Iar senzația nu se poate descrie. O bucurie imensă

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][9 voturi]
crismisPHONEAUTOR REVIEW
[27.03.24 22:05:44]
»

@AZE: Mulțumesc! Am simțit nevoia să-mi descarc cumva... emoțiile! La fiecare întâlnire am avut emoții, nu cred că ele ar putea lipsi vreodată...

Zoazore
[27.03.24 22:59:34]
»

@crismis:

În ceea ce mă privește, AFA este despre altruism, dar în egală măsură și despre egoism.

Apai, bre, tanti doctorita, daca si mataluta esti egoista... De-ar da Bunutul doar egoisti ca voi (inclus Tati), ce lume mai buna ar fi... Dar nu e!

Frumoasa radiografie ai facut! Scurta si emotionanta. Ca emotii am avut si eu de la prima, din 2015 Predeal, la asta de fu acum!

Si asa de mult imi plac aceste emotii, ca nu voi mai lipsi si nu ma voi mai lipsi de ele!

Sanatosi sa fim!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][9 voturi]
doinafil
[28.03.24 13:19:01]
»

Măi, măi, măi, ce fain ai scris! 👍Ai un talent de-a povesti că mă faci puțin „invidioasă” , la modul cel mai frumos posibil! Ai fi putut să-ți schimbi profesia pe parcursul vieții, ai fi făcut vâlvă în lumea literară, așa de bună „povestașă” ești! 👋 (cuvântul l-am găsit într-o carte a Aurorei Liiceanu, nu-mi aparține, dar îmi place tare mult!)

M-a schimbat AFA, m-a modelat, sunt altfel decât acum 10 ani datorită ei?! Oho, și cât încă, și cum încă! Cu siguranță, în bine. Sunt un pic mai sociabilă, deși tot nu-mi vin cuvintele potrivite când aș vrea eu să-mi vină (ok, uneori mai vin)... Sunt mai înțeleaptă, asta clar! Și mai senină

M-am regăsit cu totul în emoțiile tale, ceea ce mă bucură nespus de mult!

Felicitări! 👌Ai pus punctul pe „i” (!!!) descriind despre ce înseamnă AFA pentru marea majoritate a membrilor ei! Pupici muuuulți

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][8 voturi]
Marius 72
[28.03.24 15:02:52]
»

Am citit articolul tău şi am avut impresia că un stilou lasă să curgă pur şi simplu cerneala din el în forme (litere, cuvinte şi fraze) ce abia aşteptau să fie umplute spre a putea fi citite.

Atât de cursiv e scris şi cu plăcere de lecturat!

Şi, în plus, eu îl găsesc şi emoţionant!

Doar eşti premianta clasei, că tot aminteşti în descrierea pozelor de excursiile cu clasa😜.

Îmi pare bine că te-am cunoscut acum aproape o săptămână! (cât de repede a trecut...)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][8 voturi]
k-lator
[28.03.24 16:39:01]
»

@crismis: Dacă tu ai avut emoții... eu ce pot să mai zic!? Cu siguranță că îți amintești prima ta întâlnire, chiar dacă au trecut ani de-atunci. Nu-i așa că este cam ca la examenele alea grele de care ai avut parte în facultate? Cel puțin, eu de la examene nu plecam cu nod în gât și lacrimi în gene.

Deși ca” boboacă” ce mă aflu recunosc că m-ați primit cu brațele larg deschise, de simțit am simțit că sunt cu voi de când lumea!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][7 voturi]
crismisPHONEAUTOR REVIEW
[30.03.24 10:03:04]
»

@Zoazore: Mulțam frumos!

Păi nah, când faci ceva în beneficiul propriu nu se cheamă egoism?! E drept că rezultatul ajută câteodată și pe alții (sper), dar motivul principal pentru care sunt constantă în a scrie pe AFA e că mă simt minunat în timp ce o fac. Punct.

Ba nu, mai e ceva: socializarea (pentru care mă oftic că uneori n-am timp cât aș vrea; uite ce târziu răspund...). Dacă n-ar fi micile noastre conversații, probabil că mi-aș fi făcut un blog turistic și aș fi "trăit în lumea mea nemuritor și rece" (a mi se scuza comparația🙂!).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][6 voturi]
crismisPHONEAUTOR REVIEW
[30.03.24 10:05:27]
»

@doinafil: Mulțumesc pentru cuvintele frumoase! "Povestașă" - îmi place și mie, fain cuvânt! 🙂

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[30.03.24 10:08:51]
»

@Marius 72: Și eu mă bucur mult că ne-am cunoscut "în carne și... uniforme de școlari" (citat din "Recreația mare", una din cărțile iubite ale copilăriei noastre) ! Și că în realitate ești la fel de cool precum în scrierile tale, pe care le admir de mult.

Mulțam pentru vizită și cuvintele mângâietoare! 🙂

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][5 voturi]
crismisPHONEAUTOR REVIEW
[30.03.24 10:17:41]
»

@k-lator: Oho, îmi amintesc prima mea întâlnire AFA, cum aș putea s-o uit?! A fost la Predeal. Scriam de aproape un an și m-am înscris cu mare elan, nerăbdătoare să cunosc "oamenii din spatele măștilor", vorba prietenului nostru comun Marius. Am plecat la drum cu același elan - eu, Tati și Paul, fiul nostru adolescent (la vremea aia). În parcarea hotelului unde avea să se desfășoare întâlnirea m-a apucat brusc panica: "Unde mă duc eu aici să mă întâlnesc cu oameni absolut străini, pe care nu i-am mai văzut niciodată?! Eu, care sunt timidă și antisocială?! Ce-a fost în capul meu?! " Chiar am vrut să-i spun soțului să întoarcă mașina, dar mi-a fost milă de copil, căruia îi promisesem un weekend la munte... Așa că m-am sacrificat și... am intrat în horă. Și n-am regretat defel, ba, din contra. Precum spuneam, sunt ceea ce sunt și datorită acestei comunități minunate, care m-a modelat în bine!

Așa că... Toți am fost boboci la un moment dat 🐣...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][6 voturi]
k-latorPHONE
[30.03.24 10:45:34]
»

@crismis: Dacă nu erau Gabriel (@adso) și Tamara (soția lui), pe care trebuia să-i preluăm din București, joi seară cred că inventam un motiv de absență, pe care îl credeam și eu! 😂😂😂

Adevărat, AFA te schimbă... devii mai bun! 😍

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][5 voturi]
crismisPHONEAUTOR REVIEW
[30.03.24 10:53:00]
»

@k-lator: Data viitoare vă organizați mai bine😂😂😂...

E prima dată când am ajuns la întâlnire de joi seara. Ce-i drept, ne-a permis distanța de parcurs. La alte întâlniri am plecat de joi de acasă (la Cincis chiar de miercuri seara), dar a trebuit să ne mai oprim pe drum.

E fain să ajungi de joi. În măsura posibilităților, o să încercăm s-o mai comitem și altădată.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][5 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, AZE, doinafil, k-lator, Marius 72, Zoazore
Alte articole din această RUBRICĂ2024 Întâlnirea anuală AFA redivivus:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.048151016235352 sec
  ecranul dvs: 1 x 1