ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.03.2024
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 23.09.20
STATUS: SENATOR
TIMP CITIRE: 5 MIN

Botezul unui membru sau cum sunt inițiați profanii în ale întâlnirilor AFA

TIPĂREȘTE

Dragi oameni faini,

Mă gândisem să încep istoria asta prin a vă spune pentru cine scriu...  doar că sâmbătă seara am reușit o împăcare pe care am pecetluit-o prin închinarea unui pahar de pălincă de Zalău și n-aș vrea să-mi fac păcate! 😊 

Așa că zic un alt început. Anul acesta am participat la prima mea întâlnire AFA și consider că am o datorie morală de a împărtăși experiența mea tuturor, de aceea am și ales să scriu un articol în schimbul unui mesaj pe grupul de Whatsapp - care-i cuprinde doar pe cei care au participat la Întâlnirea AFA 2024 de la Păltiniș, Sibiu.

Mărturisesc, m-am înscris în lista participanților imediat ce am aflat de întâlnire, dar să nu credeți că pentru asta îți trebuie curaj! Nooo... grijile sunt cu totul altele... mai ales dacă ești ca mine, adică cineva care primește botezul.  

Eu mai aveam încă un motiv de îngrijorare, dar ăsta este un secret pe care vi-l spun doar vouă: deși acceptase fără nici cea mai mică urmă de îndoială să mă însoțească, partenerul meu de viață habar-n-avea” unde îl târăște bestia” 😊. Păi deh, asta se întâmplă când muști din pișcot și bei de trei ori din cupa întinsă de tata-popa: ai ales, suporți consecințele la bine și la rău... În fine, nu cu asta voiam să mă laud, dar este adevărat că am un soț mai mult decât înțelegător – și faptul că am ajuns la întâlnire i-l datorez și lui.  

Cu toate aceste neliniști în capul meu am trăit până în preziua plecării, apoi jumătate dintre ele s-au spulberat pe drum, altă jumătate când Cornel ne-a întâmpinat în parcarea de la Alpina-Casi și cea de-a treia jumătate 😊 când am părăsit petrecerea de sâmbătă seara... cam pe când se făcuse duminică.  

Întâlnirea a debutat foarte bine (mi-am zis!) după ce am ajuns în cameră să ne lăsăm bagajele și am zăbovit doar un pic înainte de începerea programului stabilit. Aventura de la Păltiniș a început odată cu focul de tabără și masa câmpenească din jurul lui, când am păpat bunătățile culinare pregătite și aduse de fiecare dar mai ales când am degustat licorile care făceau să se dezlege limbile, mințile și sufletele... atunci totul a luat o amploare extraordinară și ca la un semn voioșia a pus stăpânire pe noi toți. Cei care se cunoșteau deja se îmbrățișau de bucuria revederii, cei care încă nu se cunoșteau se căutau ca să se recunoască, iar cei care nu voiau să fie cunoscuți puteau să se bucure în voie de entuziasmul celorlalți. Râsul, glumele, glasurile noastre se răspândeau pe creasta muntelui, iar focul făcea ca totul să se umple de magie. A fost primul moment minunat din această întâlnire, apoi totul a decurs de la sine în acea seară și în ziua următoare și tot restul timpului pe care l-am petrecut acolo și am avut certitudinea că nu trebuia să fiu niciunde în altă parte, că eu aparțin locului acela și oamenilor care mi-au făcut o asemenea surpiză plăcută-plăcută-plăcută!

A urmat tombola, alt moment în care ne-am bucurat de ceea ce am primit și mai ales de ce am dăruit, apoi a venit cina și evident, socializarea de pe la mese. Am avut inspirație divină 😉 și am ales masa trei așa încât am avut onoarea să-i cunosc mai bine pe oamenii haioși și minunați cu care am împărțit acel spațiu de atunci și până la plecare – doar cât am mâncat și ne-am distrat... n-a dormit nimeni acolo! :) - (@mishu & @ADY57 (soțul), @icata24 & soția, @DOINITA & soțul, @aurora56 & soțul, @adso & soția) – nu mi-o luați în nume de rău, dar trebuia să-i menționez!

Ne-am înscris și la excursia de grup, așa că a doua zi am avut prilejul să-i cunosc mai bine pe cei care au venit și ei cu autocarul (aproape jumătate din participanții la întâlnire – știu ei care!!!), alți oameni care mi-au mers la suflet și au rămas acolo. Obosiți dar mulțumiți, am revenit acasă și repejor ne-am pregătit pentru momentul festiv al serii. Multe premii, momente frumoase, chiar surprize neașteptat de plăcute pentru unii (@doinafil & @msnd – un cuplu adorabil și cuminte – ghiciți voi cine este cel cuminte :D) și emoție multă-multă!

Petrecerea a încununat întâlnirea, a deschis inimile și a împletit sufletele, muzica și dansurile ne-au apropiat și ne-au încântat, fericirea a ajuns la cote maxime iar distracția ne-a dus până târziu în noapte.         

Ca de obicei, tot ce este bun... ori este imoral, ori este ilegal, ori îngrașă. Așa s-a întamplat și de data asta: s-a terminat prea repede! ... dar o ultimă amintire care să ne rămână pentru mai mult timp a fost poza de grup, apoi pupăturile și îmbrățișările de despărțire, viguroase, ca să țină până data viitoare.

PRIETENI MINUNAȚI, mai vreau o dată și încă o dată și de fiecare dată!

Vă mulțumesc din sufletul pentru că ați fost atât de calzi și iubitori, de empatici, de dezirabili, de bogați sufletește, de frumoși, de distractivi, de plini de energie pozitivă și de dorință nestăvilită de a perpetua această Comunitate Extraordinară!

Mi-ar fi plăcut chiar și mai mult: să-i întâlnesc pe alții, care n-au reușit să ajungă de data aceasta la întâlnire, dar și pe cei care nu și-au făcut încă curajul să calce la vre una. Voi regreta mereu că nu-i voi mai întâlni niciodată pe cei care nu mai sunt (e. g. @maria55, @traian. leuca sau @johnnyredlabel) și care au lăsat în urma lor povești minunate. Dar noi, ceilalți, putem încă să facem în continuare AFA de invidiat!

Eu una, m-am lepădat de Satana și am primit acest Botez!!!  


[fb]
---
Trimis de k-lator in 25.03.24 11:35:57
Validat / Publicat: 25.03.24 12:09:50

VIZUALIZĂRI: 699 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 @DOINITA & soțul, @icata24, @aurora56 (de la stânga la dreapta)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 52 PMA (din 52 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

Marius 72
[25.03.24 12:23:39]
»

Ştiu despre cine e vorba în prima frază.

Şi eu cu tine am început articolul!! 🤣

Pușcașu Marin
[25.03.24 12:45:14]
»

@k-lator: Auzi... lasă vrăjeala cu pișcotul și trei sorbituri din cupa cu otravă. Zi-ne și despre călcatul cu pantoful de mireasă pe bombeul pantofului de ginerică. Pe mine și-acum mă doare un degețel .

Altfel, pe măsură ce citesc articole scrise de voi cei ce-ați fost acolo, mă amărăsc și mai tare, mă oftic că n-am pus și eu” botul” la pălinca aia de Zalău și la câte-or mai fi fost, dar csf? ncsf. Mergem înainte și sper că la anu' o să fie altfel (pentru mine).

Despre finalul articolului ce să zic? Tu zici una, eu gândesc alta. Cred că cel ce s-a lepădat de Satana e Cornel, că doar el e” nașul” . Tu ești printre cei mai noi” fini” ai lui la întâlnirile AFA

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][14 voturi]
krisstinnaPHONE
[25.03.24 13:14:45]
»

@k-lator: Citeam și zâmbeam

Culmea e ca habar nu am avut de "conflictul" cu Marius, altfel mă implicam și stingeam totul fără... palinca

Stii, la o altă întâlnire AFA, un domn care scrie demențial de bine, un domn care are o soție superbă, acel domn din Mediaș a plecat frumușel în excursie cu autocarul și eu am stat pe loc pentru că acel domn simpatic mi-a blocat mașina în parcarea neîncăpătoare a hotelului

Abia așteptam seara de sâmbătă, să mă "cert" cu el dar când i-am văzut pe amândoi cat de tineri și cat de frumoși sunt, mi-a trecut toată supărarea , de atunci îmi sunt tare dragi!

Știam ca o să îți placă întâlnirea AFA, nu aveam niciun dubiu după ce te-am cunoscut

Esti minunată!

Te îmbrățișez cu drag!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][13 voturi]
k-latorAUTOR REVIEW
[25.03.24 13:15:27]
»

@Pușcașu Marin: Offf... și tu ești unul dintre cei pe care voiam să-i cunosc!

Altfel, pe măsură ce citesc articole scrise de voi cei ce-ați fost acolo, mă amărăsc și mai tare,

... așa trebuie, să-ți fie învățătură de minte și data viitoare să aranjezi treburile cum se cuvine și să ne onorezi cu prezența-ți, mon cher!

Ai dreptate... el este nashul, iar eu am primit bucuroasă să mă arunce-n ”scăldătoare”! 😇

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][11 voturi]
k-latorAUTOR REVIEW
[25.03.24 13:18:26]
»

@krisstinna: Nu începe și tu... Brutus că astazi stau mai mult la baie decât în birou!

iulianic
[25.03.24 13:44:55]
»

@k-lator:

Botezul unui membru sau cum sunt inițiați profanii în ale întâlnirilor AFA.

Păi să-ți spun eu ce fel de botez AFA am avut. Am mers la Odorheiul Secuiesc. Nu aveam anvelope de iarnă la mașină și am ajuns acolo prin amabilitatea lui @Dragoș care ne-a luat din București cu mașina lui.

Acolo, la festivitatea de premiere... habar nu aveam cu ce se mănâncă. Unde mai pui că eram atunci locul I și deci am fost strigată prima. Nici nu știam ce trebuie să fac. Soțul meu mi-a suflat la ureche: “Du-te, du-te acolo!” .

Eram deja impresionată și mută de admirație când am intrat în sală și am remarcat că era proiectată pe un perete colecția mea de poze din Vaduz, capitala principatului Liechtenstein pe care tocmai o vizitasem.

Știu că și alții au fost emoționați la prima întâlnire AFA. Este firesc așa, dar asta face ca amintirile să rămână de neșters.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][12 voturi]
Pușcașu Marin
[25.03.24 14:00:39]
»

@k-lator: Of, of, of... ce-mi făcuși? Trebuie să zugrăvesc acum. De emoție că-n treizeci și ceva de ani mi-a dat și mie o doamnă dreptate, am tras o dungă mare pe perete. Mama mea, câtă treabă am acum. Așa-mi trebuie. Nu puteam să te las pe tine să te lepezi de Satana?

adso
[25.03.24 16:58:49]
»

@k-lator: În calitate de profan (și eu), am aflat cum se numește unul sau altul dintre participanții la „congres” de la tine. Deci nu erai chiar neinițiată

Și nu pe Marius l-ai văzut mai întâi sâmbătă, ci pe mine. Ți-am purtat noroc, de asta ți s-au aliniat ulterior toate astrele.

Ce-i drept, și tu mi-ai purtat noroc mie!

În fine, nu cu asta voiam să mă laud, dar este adevărat că am un soț mai mult decât înțelegător – și faptul că am ajuns la întâlnire i-l datorez și lui.

Și noi am ajuns la întâlnire, într-un fel, tot datorită lui. Așa cum în Iași am ajuns datorită Doiniței și soțului ei. Mii de mulțumiri!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][9 voturi]
k-latorAUTOR REVIEW
[25.03.24 17:20:07]
»

@adso:

Și nu pe Marius l-ai văzut mai întâi sâmbătă, ci pe mine. Ți-am purtat noroc, de asta ți s-au aliniat ulterior toate astrele.

Ce-i drept, și tu mi-ai purtat noroc mie!

Tu erai deja învechit de atâta drum, dragul meu prieten... el a fost primul necunoscut

Norocul și-l mai face și omul cu mâna lui Ți-am spus eu că cifra 3 este magică, ai văzut? De fapt, dacă stau să mă gândesc mai bine, altcuiva trebuie să-i mulțumim. Nici nu știu cum de i-a venit ideea lui Cornel” să vă cupleze” cu noi , dar a fost genială!

Vă îmbățișez cu drag pe amândoi (Tamara & you) 🤗

L.E. Și eu nu am afirmat niciun moment că pe el l-am întâlnit primul... asta a fost vice-versa 😉

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][9 voturi]
doinafil
[25.03.24 23:46:52]
»

Eu una, m-am lepădat de Satana și am primit acest Botez!!!

Ce faină și inspirată încheiere a acestui review! 👋

Mă bucur tare mult că ai venit în familia noastră AFA-istă! Chiar dacă „ai bătut” la ușa noastră în 2020, mie-mi pare că ești de la începuturi cu noi!

Exact cum simți tu acum, la fel am simțit și eu în 2015, când m-am înscris! Parcă eram „de-a casei” ! @Krisstinna, @roth, @anilu și încă câțiva cu care m-am întâlnit pentru prima dată, m-au întâmpinat cu brațele deschise și cu zâmbete laaaargi de „bun venit!”

Multe premii, momente frumoase, chiar surprize neașteptat de plăcute pentru unii (@doinafil & @msnd – un cuplu adorabil și cuminte – ghiciți voi cine este cel cuminte) și emoție multă-multă!

Mulțumim pentru vorbele frumoase, care ne-au mers la suflet!👏

Eu știu că nu sunt prea cuminte, dar Puiul meu drag cu siguranță este cel cu minte, muuuultă chiar!

Pupici mulți și... poate ne revedem la o băută prin București, așa cum a mai fost în toamnă!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][10 voturi]
k-latorAUTOR REVIEW
[26.03.24 10:00:44]
»

@doinafil: Nici nu știți cât mă bucur eu, că am ajuns în Familia AFA, pentru că am descoperit, dar nu acum ci de ceva timp, că familia asta îmi place rău de tot

Mulțumim pentru vorbele frumoase, care ne-au mers la suflet!

Sunt sincere și adevărate, mai mult decât frumoase. Aveți tot respectul și considerația mea. Vă îmbrățișez cu drag!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][4 voturi]
mishu
[26.03.24 14:07:27]
»

@k-lator:

deși acceptase fără nici cea mai mică urmă de îndoială să mă însoțească, partenerul meu de viață habar-n-avea” unde îl târăște bestia” 😊. Păi deh, asta se întâmplă când muști din pișcot și bei de trei ori din cupa întinsă de tata-popa: ai ales, suporți consecințele la bine și la rău... În fine, nu cu asta voiam să mă laud, dar este adevărat că am un soț mai mult decât înțelegător – și faptul că am ajuns la întâlnire i-l datorez și lui.

sa stii ca si eu mi-am intrebat sotul daca vrea sa mergem la Paltinis... dupa ce ma inscrisesem deja, asa, doar ca sa creada el ca are ceva influenta .

Dar a inteles, ca in ceea ce priveste AFA, cuvantul meu este lege... si ordonanta de urgenta, ca sa nu existe cale de scapare.

Prima intalnire AFA la care ar fi trebuit sa merg a fost in 2016, dar cum incepusem sa scriu si eu in sfarsit la final de 2015, am avut acea retinere: nu cunosc pe nimeni, daca nu o sa fie bine... si uite ca am ratat un an. Apoi m-am invatat minte si nu mai ratez nimic.

Ma bucur ca ne-am revazut la Paltinis (noroc ca ne cunoscusem la iesirea din toamna organizata de Ovidiu) si sper sa ne mai intalnim.

Felicitari, un articol minunat, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][7 voturi]
k-latorAUTOR REVIEW
[26.03.24 16:36:20]
»

@mishu: Chiar dacă tu iei deciziile cu privire la AFA, ceva-ceva interes prezină și pentru comunitate din moment ce el există pe site (are un cont/user), te-a însoțit la toate întâlnirirle la care ai fost și este în cunoștință de cauză.

Soțul meu” era orb” complet și când l-am întrebat cu o seară înainte dacă vrea să afle unde-l duc, a spus că are înredere totală în mine și asta este suficient. 🙃

Chiar de n-ar fi fost să ne cunoștem la București, consider că și întâlnirea de la Păltiniș tot norocoasă ar fi fost. Ați fost minunați cu” degizarea flower power” , m-am amuzat copios și ați fost niște companioni extrem de plăcuți, la masa noastră. Nu-i așa că nr. 3 a purtat și el noroc?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
Zoazore
[26.03.24 16:38:12]
»

@k-lator: Adica ce? Doar tu sa stai in baie? Ia fa loc sa vin si eu!

Citind despre "Botezul" tau intr-ale AFA, mi-am amintit cum a fost al meu la Prdeal in 2015.

Et in Arcadia ego!

Atunci am fost peste 200 de participanti. Acolo majoritatea eram novici, pentru prima data! Am recitit cu lacrimi in ochi si cu emitie acele trairi ale mele. Pe @Alex_Macedo l-am cunoscut in... lift! M-am impiedicat si i-am cazut in brate la propriu! Sotul meu m-a certat ca nu sunt atenta si ca dau peste oameni...

@Maria55 si @roth m-au intampinat si au ramas in sufletul meu adanc si iremediabil, ca un tatuaj de prietenie, la care s-au adaugat altii si altii, dar inima mea mai poate inca primi multi.

Bine-ai venit in FAMILIA AFA si, asa cum spnea Cornel, ATENTIE, DA DEPENDENTA!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][4 voturi]
k-latorAUTOR REVIEW
[26.03.24 17:35:00]
»

@Zoazore: Off... mă faci să dau din casă.

Am” stat” mult pe site-ul ăsta în primul an, după ce mi-am creat cont. În felul ăsta am citit mult și am vizionat filmele/pozele de la întâlnirile voastre, am citit și articolele celor care în prezent nu mai scriu deloc sau, mai trist, sunt plecați printre stele 😥, chiar și materialul” ne-turistic” din secțiunea zSTRATOSFERA l-am îngurgitat cu tot cu ecouri. Așa am aflat de campaniile voastre, de faptele-bune... sau de peruca blondă! Ai fost prima pe care am iubit-o 😍.

Chiar dacă la început am făcut o primă selecție a” stilului scriitoricesc” , ulterior am început să fiu mai atentă la ce povesteau despre ele însele” sufletele din spatele măștilor” (ca să folosesc o sintagmă la modă astăzi 😊) și să fac tot felul de conexiuni. Chiar dacă am părut meschină și în alte ocazii (când am fost acuzată că sunt interesată de a-i analiza pe toți și a le pune etichete) eram doar avidă să vă cunosc... prin scris și prin tot ce făceați voi.

Bine-ai venit in FAMILIA AFA si, asa cum spnea Cornel, ATENTIE, DA DEPENDENTA!

Mulțumesc pentru primire! M-am contaminat deja, microbul este instalat, recunosc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][6 voturi]
doinafil
[03.04.24 15:29:31]
»

Multe premii, momente frumoase, chiar surprize neașteptat de plăcute pentru unii (@doinafil & @msnd – un cuplu adorabil și cuminte – ghiciți voi cine este cel cuminte) și emoție multă-multă

Vrei să spui că NU sunt eu cea cuminte, așa-i?! Dacă-i așa, nici nu ești departe de adevăr! Eu sunt mai gureșă de când mă știu! Puiul meu, în schimb, este mai reținut, așa e el! În familia noastră eu spun - sub formă de alint, desigur, că este mai „mutulică” , dar să nu mai spui la nimeni! Așa cum e, mi-e drag, că-i al meu și pentru că este un om bun!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, doinafil, iulianic, Marius 72, mishu, Pușcașu Marin, Zoazore
Alte articole din această RUBRICĂ2024 Întâlnirea anuală AFA redivivus:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.055922031402588 sec
  ecranul dvs: 1 x 1