ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.05.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
JAN-2023
DURATA: zile
Raport PREȚ/CALITATE:
DEZASTRU

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
12.50%
Extrem de nemulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
64.17%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Lebua at State Tower - o mare țeapă turistică! De evitat.

TIPĂREȘTE URM de aici

Cine nu-și amintește spumoasa serie de comedii Hangover (pe românește Marea mahmureală)?! Cu tipul ăla care, înainte de însurătoare/cu ocazia însurătorii, își adună cei mai țăcăniți 3-4 prieteni posibil și-i duce într-o escapadă de lux?! Și totul scapă de sub control după prima noapte nebună, asezonată cu ceva substanțe interzise...

Hangover 2 s-a lansat în 2011, iar acțiunea se petrece în Bangkok. Există tururi tematice în Bangkok numite (ceva de genul) „pe urmele lui Hangover 2” . Asta știam. Ce nu știam înainte de a ajunge acolo era că fereastra camerei noastre oferea o priveliște de toată splendoarea spre Lebua at State Tower, cu a sa inconfundabilă cupolă aurie. Tati s-a entuziasmat mintenaș: „Hei, acolo s-a filmat Hangover! Trebuie să mergem și noi!”

Acuma, sincer, eu nu prea vedeam rostul... Știam că una din atracțiile de bifat în Bangkok e să te cocoți într-un sky-bar din ăsta și să savurezi un cocktail exotic în timp ce admiri pădurea de zgârie-nori ce te înconjoară, dar noi eram deja cazați într-un astfel de loc, foarte mulțumiți de priveliște, cocktailuri puteam savura oricâte am fi dorit moca (de fapt, incluse în prețul „demipensiunii” ). Cu ce ne-ar fi îmbogățit suplimentar experiența Sky Bar by Lebua?! Doar să zicem că am fost și noi într-un loc celebru... Totuși, recunosc că nu m-am opus prea tare; cine-s eu să-i stric plăcerea lui Tati?!... Mai ales că, la o mică săpătură pe net, un cunoscut blogger român de turism zicea că un cocktail la Lebua costă „decât” vreo 15 euro; n-om sărăci noi dintr-atât.

S-a nimerit (deși n-a fost în plan) să trecem pe lângă Lebua chiar în prima seară, în drumul nostru per pedes spre Cartierul Chinezesc. Curioși, am zis să băgăm un cap înăuntru. Mă așteptam să găsesc marmură, brocarturi și candelabre de cristal, dar n-am găsit decât un coridor lung, ca de metrou, cu ceva magazine de-o parte și de alta, care ne-a depus într-un hol uriaș, un pic lugubru (din cauza iluminării insuficiente), unde se afla recepția hotelului, absolut banală și ea. Undeva, în stânga, se făcea holul lifturilor, dar nu puteai trece de hostess-a ce verifica să fii costumat corespunzător. Adică (scria și pe un panou) nu în șlapi și pantaloni scurți, cum ne aflam noi în acel moment. Am zis c-om reveni altădată și am întrebat dacă e nevoie de rezervare. „Nu, a răspuns ea. Doar de haine decente.”

Deci ne-am întors după 2 seri, înțoliți cum trebuie. Am străbătut același coridor de metrou, apoi holul lugubru și ne-am lăsat preluați de hostess-a ce ne-a condus la unul din lifturi. A mai fost o pereche cu noi în lift, dar nu mai țin minte dacă a urcat și hostess-a cu noi sau doar ne-a spus pe ce buton să apăsăm. Nici pe ce buton am apăsat nu mai știu. Clădirea are 64 de etaje, deci pe-acolo.

La ieșirea din lift ne aștepta altă hostess-ă. „Vreți să mâncați sau doar să beți ceva?” Asta pentru că în față se făceau niște scări monumentale, împodobite cu aranjamente florale absolut spectaculoase – drumul spre cârciumă, am presupus, din moment ce atunci când am răspuns că doar să bem, am fost îndrumați la dreapta, spre bar. Un bar semicircular, unde un barman își făcea de lucru, nu știu ce anume, căci pe scaunele înalte ce înconjurau „insula” nu stătea absolut nimeni. O fi prea devreme, m-am gândit, sau o fi toată lumea afară... Și da, barul are și ceva terasă, toată lumea era afară; doar cine vine la etajul 64, în inima Bangkokului, să stea înăuntru?!

Am ieșit și noi pe terasă, deci. Nimic familiar. Vreau să zic, nu recunoșteam neam imaginile din film. Din nou m-am autoliniștit: eh, a trecut ceva vreme de când văzuși filmul, cum să mai ții minte?! Am întrebat, pentru confirmare: aici s-a filmat Hangover? Aici, cum nu?!

Terasa – în formă de arc de cerc, cu câteva mese rotunde și cu un fel de canapea cu pernuțe pe marginea dinspre exterior. Câteva lumânărele ici-colo, 2-3 copăcei în ghivece și cam atât, ăsta era tot decorul. View-ul spre oraș – da, de nota 20! La mese dacă stăteai, trebuia să stai „la varice” și erai cam departe de view. Pe canapea ședeai destul de comod, dar erai cu spatele la view și nu prea aveai unde să-ți pui paharul. Din categoria „cum o dai, nu-i bine” .

Că veni vorba de pahar. Evident, după ce ne lăsară un pic să admirăm și să pozăm, băieții se repeziră spre noi cu meniul. Să consumăm, adică, doar de-aia venirăm, nu?! Meniul – o planșă format A4, cu titlul Champagne Menu. Vreo 20 de chestii, prețuri în thb cu 4 sau 5 cifre (1 euro = 37 thb). Greu de făcut transformarea la ora aia și nici nu mi-am bătut capul – „cât poate să coste un cocktail la Lebua?! doar nu venim în fiecare zi!” Și comandai cu elan prima chestie din categoria signature, numită „Purple of Love” . Tati, cap obișnuit mai mult decât mine cu matematica, a mirosit c-ar fi ceva putred în Danemarca și-a zis că el nu vrea nici șampanie, nici cocktail, ci mai degrabă un pahar de vin; vin n-aveți? Ba avem, cum nu. Și veni băiatul cu alt meniu, acesta cu mai multe pagini, unde se aflau, printre altele, și cocktailurile alea de mai puțini euro (oricum, nu 15) de care pomenea bloggerul nostru. Am realizat că m-am țăpănat cu comanda mea, dar asta e, n-aveam cum să mai dau înapoi. Tati a optat pentru un pahar de vin roze.

Cât am așteptat, n-am avut altceva de făcut decât să admirăm iar și iar priveliștea care este, cu adevărat spectaculoasă. Spre deosebire de ce vedeam de la hotelul nostru, aici intra în peisaj râul Chao Phraya, de fapt el era vedeta, cu vaporașele lui colorate ce alunecau în sus și-n jos. Maxim de fain, nimic de zis!

Am primit băuturile și totodată 2 boluri mici cu ceva ronțăieli. Chestia mea arăta într-un mare fel – un pahar cu picior ce conținea o băutură rozalie în care plutea un guguloi înghețat, paharul așezat cumva pe-o parte pe un bol cu gheață carbonică și... o cireașă confiată. Gustul – bun, mi-a plăcut (era culmea să nu!). Vinul lui Tati – banal la aspect (și la gust, a zis el).

Mai o alună, mai o gură de băut, mai o poză – timpul a trecut. Când ne-am săturat de atâta stat cu gâtul sucit spre view, am zis să plătim și să plecăm. Eram amândoi cam dezumflați, însă nu eram (încă) dispuși să recunoaștem acest lucru. Am cerut nota de plată și, pentru că ea s-a cam lăsat așteptată, Tati s-a dus la barul din interior să plătească. Am văzut că întârzie și că-i nervos, dar am așteptat cuminte să termine. Timp în care m-am mai foit pe holișor; la un moment dat, cumva, s-a deschis o ușă în direcția opusă și – click! – iată și imaginile din film! În momentul acela am înțeles că fuseserăm îndrumați în cu totul alt loc decât am dorit să ajungem. „Ce-i acolo?” am întrebat hostess-a. „Alt bar. Vreți să mergeți?” „Nu mai vreau nicăieri!” , replică Tati spumegând, îndreptându-se spre lift.

130 de euro ne costară coktailul de fițe și paharul de vin. Inclusă taxa de serviciu de 7%. Jaf la drumul mare. Una dintre cele mai mari țepe din viața noastră (dacă nu cea mai mare). Evident, vina ne aparține în bună măsură pentru că nu ne-am informat suficient în avans.

Ce am aflat ulterior, săpând pe net. Că Lebua at State Tower are nu mai puțin decât 6 baruri: lebua No. 3 – et. 51; Pink Bar – et. 61; Alfresco 64, Sky Bar, The Dome at lebua și Distil Bar – toate la et. 64. Toată lumea vine să vadă Sky Bar (logic), iar angajații încearcă să-ți bage pe gât, cu tupeu, celelalte baruri și de multe ori reușesc. Pe Google Maps, singurele care au note peste 4 sunt Sky Bar și lebua No. 3, celelalte sunt full de review-uri negative, în care se întâlnesc deseori calificative precum „turist tramp” sau „scam” . Citind o parte din ele, m-am îngrozit, se pare că alții au pățit-o mult mai rău decât noi.

Chiar și așa, mi se pare o mare nesimțire să practice prețurile astea astronomice. Tati m-a certat (un pic) că m-am repezit să comand cocktailul ăla de 80 de euro. Altă variantă, pe meniul ăla, ar fi fost o sticlă de șampanie (270-2160 euro). Și de unde să-mi fi trecut prin cap că mai au un meniu, cu prețuri ceva mai ok?! Oricum, nici 35 de euro un pahar de vin nu-i ok.

Deci: nu, nu, nu! Nu vă duceți! Sau dacă vă duceți, insistați și iar insistați să vă conducă musai la Sky Bar! Altfel nu rămâneți, luați liftul înapoi și fugiți mâncând pământul. Bine, prețurile nu-s mai mici nici la Sky, dar măcar o faceți asumat. Și bifați un loc celebru, dacă țineți neapărat la acest aspect. Și stați pe un scaun normal, la o masă normală. Mie mi se pare că nu merită defel și că sunt multe alte locuri decente, de factură asemănătoare, în Bangkok. Informați-vă temeinic și le veți găsi.


despre SERVICII

În clădire sunt 6 baruri, dintre care unul celebru (Sky) pentru că aici s-au filmat scene din Hangover 2. Angajații încearcă să te păcălească și să te ducă la celelalte. Oricum, prețurile sunt nesimțite la toate. Îți prezintă meniul cu cocktailuri „signature” și șampanie de lux ca să crezi că doar asta au. Mai au un meniu cu prețuri un pic mai normale (dar tot nesimțite).


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Cocktailul bun, vinul bunișor.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

View absolut spectaculos la râul Chao Phraya și la zgârie-norii înconjurători.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 14.05.23 11:25:14
Validat / Publicat: 14.05.23 15:47:40
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în THAILANDA.

VIZUALIZĂRI: 1827 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Lebua at State Tower; view
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41150 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[14.05.23 15:44:17]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Bangkok, BANGKOK" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Unde mâncăm Bangkok? ]

-

Din câte înțeleg, e un obiectiv de vizitat, pt 99.99% din turiști (români, în special) -- nu (prea) are ce căuta la recomandări „Unde mâncăm”, fiind mai potrivit la „Locuri de vizitat”

doinafil
[15.05.23 14:15:56]
»

O priveliște minunată, dar o „țeapă tare ascuțită” !

Nu vreau să știu cât v-ar fi costat un prânz, cu băuturi cu tot!

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[15.05.23 14:45:59]
»

@doinafil: Am uitat să povestesc: după ce am terminat băuturile (care și așa ne cam stătuseră în gât), am fost întrebați dacă mai vrem un rând! ????????????

doinafil
[15.05.23 20:47:10]
»

@crismis: Asta-i culmea nesimțirii, seamănă cu „bomboana de pe colivă” ! ????????????

zapacituPHONE
[16.05.23 21:44:18]
»

@crismis: taxa de panoramă e ceea ce se plătește. Consumația, banală în oricare alt loc, aici se "înnobilează", se încarcă de peisaj, iar prețul se formează ținând cont și de altitudine. Faine poze, iar cea cu cocktailul are și ea o oarecare urmă de haz. Haz de necaz... numai pahare în poziții de... hmm... nu văzusem... Mare e grădina!!

Alex_Macedo
[20.05.23 16:00:49]
»

Acum... dacă stau pe răcire și o gândesc... mmm... nu poți să faci ceva... ehm... maro, în gustul omului. A vrut Tati să vadă unde a avut loc shooting-ul lui Hangover, te-ai pliat. Aplauze!!! . Am mare respect când într-un cuplu se înțeleg, plăceri/fixații/asta-am-chef-acuma. Bravos! .

Eu fiind unul care, în sfârșit, am râs la un film... și vorbesc de primul film. Al doilea a fost cam tras de păr. Scenariul primului film care a și pleznit peste tot în lume a mers pe ideea: ce ar fi dacă?? ... adică, a transpune pe imagine ce se întâmplă cu niște tipi care ies din banalul normal.

Problema apare când, cu suflet deschis și joy-ul de vacanță, realizezi că oricum te-ai așeza... varice... canapea... degeaba. Nu iese de niciun fel!! Belvedere, canci! . Adică de acolo nu ai imagine către tot.

Sunt convins că te-ai mușcat de buze când cocktail-ul a costat 80 euro. Nu îți bate capul. Nu e vina ta. Ai fost preocupată să comanzi ce era mai... lesne ca preț. Că șulfele de serviciu, ți-au adus un pahar încovoiat care a uitat să își ia Viagra în zorii zilei, iar, nu e vina ta... Ei au adus meniul cel mai scump și ca orice suflet, care, respectă stabilimentul, ai comandat. Tati având inspirația sa ocolească mafia locală, mergând pe vin. Dacă Tati a zis că vinul e banal, ca, corcodușa, îl cred. Tati nu dă greș.

Pe altă idee, Maestrul @Zapacitu, prietenul meu, chiar a bătut cuiul potrivit. Plătești de... belvedere... panoramă, chiar dacă prețul e panaramă acidică. Personal, la 140 euro, aș fi fost de acord dacă intra în meniul serii, Monica Bellucci, Kate Winslet sau Morena Baccarin... sau toate trei. Eh... vorbe de om dus...

Să mai spun că mi-a plăcut???

ȘTII TU!!!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alex_Macedo, crismis, doinafil, zapacitu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Bangkok:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.046724081039429 sec
  ecranul dvs: 1 x 1