BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Szentgyörgy Pince, sau mai pe romaneste - Restaurantul Pivnita Sfantu Gheorghe
Acum stiti foarte bine, printre cele mai apreciate “obiective” dintr-o vacanta sunt si restaurantele, caci avem nevoie sa mancam si in functie de alegerea noastra ne stricam ziua sau ne-o facem mai frumoasa. Pentru Sfantu Gheorghe am avut 3 restaurante in vedere (iar ordinea in care am sa le mentionez este aleatorie): Hunyadi Csárda, Szentgyörgy Pince, Kastély Vendéglő. In fine, numele le-am copiat ca sa pastram ortografia corecta, iar castigator in final a fost Szentgyörgy Pince, adica Restaurantul Pivnita Sfantu Gheorghe, situat in strada Gábor Áron nr. 14 pagina oficiala szentgyorgypince.ro
Restaurantul are o poveste in spatele ei, o puteti citi pe site, noi mergem mai departe cu alegerea noastra care s-a datorat recomandarilor, dar si a distantei fata de casa deoarece voiam sa fie aproape, insa o prima surpriza aveam sa o avem in momentul in care ne-am deplasat acolo. Marcasem restaurantul pe harta deja descarcata in maps. me, asa ca i-am indicat tabletei sa ne duca acolo. Am ajuns relativ usor, insa sa nu va asteptati sa fie la strada principala, ci se intra dupa ce mai intai ai trecut printr-un gang si de unde ma asteptam sa vad o terasa generoasa am descoperit o terasa destul de mica, cu vreo 3 separeuri ce pareau ceva mai distantate, in rest nu pot sa spun ca distantarea fizica era foarte vizibila, si inca cateva mese, insa mi se pare ca daca te-ai asezat la masa, te uiti doar in farfuria ta …. normal, si a vecinului, dar cam atat. Numai ca noi ne uitam totusi si la vecini, mai le comentam bucatele sau atitudinea J.
Mi-ar fi placut sa se poata lua masa in interior asta deoarece in poze restaurantul arata foarte bine, insa stim cam cum au decurs lucrurile in acest an.
As putea spune insa ca restaurantul desi nu este vizibil, este cautat deoarece am am vazut de exemplu un cuplu care din discutii am inteles ca venisera si cu o zi in urma, azi insa daca nu au facut rezervare nu au mai gasit masa. Despre partea organizatorica, ce pot comenta, fetele de masa clasice sunt inlocuite cu “fete de masa” din hartie, niste coli mari pe care la final le aruncau (erau utile pentru familiile cu copii, cat stateau la masa puteau sa-si exprime spiritul artistic pe aceste coli. Exista si aici dezinfectant, si pot spune ca la toate restaurantele unde ne-am oprit sa mancam se gasea dezinfectant.
Am primit destul de repede meniurile, am comandat bautura, si am trecut la studierea meniului, si aici ca sa vedeti ca sa iei masa la restaurant nu este o alegere usoara intodeauna, am sa va povestesc cate ceva din meniu: Aperitive (platou de cascaval, platou rece de gustare ce contine carnati uscati si salam crud uscat, jumari, cascaval, legume, specialitati secuiesti (salata de vinete, zacusca, pasta de carnati, pasta de pastrav afumat, paine prajita si legume), tartar de ciolan afumat
Supe si ciorbe: Ciorba ardeleneasca, de burta, de vacuta, supa crema de hribi, supa de gaina cu taitei, supa de gulas ungureasca, supa gulas de fasole, supa de pomana porcului (de sezon), supa proaspata de somn (la sfarsit de saptamana),
Specialitati din carne de vita (romaneasca, sau de import adica Argentina, Brazilia, etc)
Preparate din peste (cod negru, salau, somon, somn, pastrav)
Preparate din porc sau pui (sunt prea multe ca sa le mentionez si deja e dureros), dar mai rasucesc cutitul in rana (sa stii ca nici pentru mine nu este mai usor), feluri principale, stati sa vedeti ce urmeaza: ciolan de miel la cuptor, ficat de manzat la tigaie, gulas de caprioara sau de vitel, tocanita de mistret.
Exista si o categorie numita mancaruri vegetariene, adica: branza Camembert cu nuci si gem de afine, cascaval sau ciuperci pane, MBS, tocanita de ciuperci,
Garnituri (chiar un sortiment foarte diversificat), salate, si deserturi, cornitele mele de “ingeras” au aparut din nou ????, clatite cu gem de casa sau ciocolata, galuste a ‘la Somloi, inghetata artizanala, inghetata prajita, Krisztina Cheesecake, lapte de pasare, papanasi, Tiramisu Pivnita Sfantu Gheorghe
Am facut introducerea cu prezentarea meniului ca sa vedeti cat de greu ne-a fost si noua sa alegem, cu bautura a fost simplu, bere Szekely Sör (acum cand ma uit la poze vad ca are 6% alcool, atunci nu mai conta nimic, decat sa fie rece). pentru mine si sot si Stella Artois pentru mama. Nota buna pt local pentru bauturi, asta deoarece nu am gasit peste tot Stella fara alcool (preferata mamei). Odata alese bauturile am incercat sa ne orientam destul de repede si pentru mancare, asa ca in final am ales, ciorba ardeleneasca, muschi ciobanesc cu o portie de cartofi prajiti, muschiulet de porc a la Sfantu Gheorghe, Cordon bleo din piept de pui cu cartofi natur, iar la salate sotul, o salata asortata, mie mi-au fugit ochii la o salata de ciuperci murate, am stat insa cu grija deoarece ospatarul ne-a spus ca mai erau doar doua portii si sa vada daca avem noroc, si am avut, una dintre portii a ajuns la noi, si ce buna a fost, potrivit de acra, cateva tipuri de ciuperci, am studiat, ca va dati seama ca ne-au placut ca la nici o saptamana puneam si noi la murat dupa ce mama si-a interogat prietenul “google” . La ora la care va povestesc ei au si mancat din ele, eu am uitat sa iau un borcanel cu mine, dar nu uit data viitoare.
Si sa incheiem totul cum trebuie, nu puteam sa nu ne rasfatam cu cate un latte macchiato, dar ne-au fugit ochii si la desert, asa ca la mine a fost clar, imi doream o inghetata prajita, nu mai mancasem de ani buni, iar sotul un tiramisu a la Sf. Gheorghe, o adevarata re-inventare a unui preparat celebru, am sa povestesc mai incolo dar o sa vedeti si in poze.
Si au aparut si bucatele, ciorba sotului usor diferita fata de ce mancase la Targu Secuiesc, insa ideea era aceeasi, iar painea, ca de obicei super gustoasa, si a venit si felul principal, portia mamei (muchiulet de porc a la Sf. Gheorghe) ceva ce ocupa toata farfuria, incat simteai deja ca te-ai saturat, niste ciuperci preparate foarte interesant peste care erau niste felii de paine gen friganele dar pane, cascaval pane si carnea de porc tot pane (dar pane frantuzesc), si peste toate acestea ceva cascaval ras (mai multe poate va vor spune pozele). Portia sotului (cordon bleo) arata si aceasta foarte bine, iar portia mea (muschi ciobanesc) avea bucata de carne (la gratar daca n-am uitat), acoperita de o omleta, decorata si aceasta cu niste cascaval si sunca, si toata farfuria decorata cu plantute mici ce mie una imi plac foarte mult.
Si pentru ca ne era sete si berea buna, am mai facut share cu sotul la inca una, apoi am asteptat cumintei (deja ne simteam bine si acum cred ca si taria berii a contribuit la asta) cafelele dar si desertul. La mine a fost cum m-am asteptat, poate chiar mai bine, sotul a avut insa o surpriza de proportii. Este precum reflexul lui Pavlov, scrie Tiramisu, am deja in fata poza, nu, aici poza era dintr-un alt film, si nu era unul romantic, ci unul SF. Ma uit la poza ca sa va explic, si imi aduc aminte si ma bufneste rasul :)), sa va explic, pe o farfurie in centru se afla o mare bezea (daca tin minte), pudrata cu cacao, apoi in jurul ei mici gramajoare de crema de cafea si niste bezele mai mici, dar si ceva gelatinos translucid, care s-au dovedit a avea gust de alcool, si totul presarat cu biscuiti Oreo sfaramati (asa aveau gustul), asa ca daca ajungeti pe acolo, daca va comandati desert, intrebati mai intai cum este.
Toata distractia ne-a costat (pe bon) 210.5 lei si consider ca a fost rezonabil fata de cele consumate.
Daca recomand restaurantul? Da, este un loc unde se poate manca bine, cu o selectie destul de variata si altfel de feluri (un alt motiv pentru care am ales acest restaurant).
Acum, nu stiu daca am reusit sa va fac pofta, sper ca da, asa ca daca o sa sughit dupa ce apare articolul stiu de la ce mi se trage. Sa ne auzim de bine si pe mai departe.
Trimis de mishu in 04.09.20 20:32:01
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SFÂNTU GHEORGHE [CV].
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@mishu: Acum, nu stiu daca am reusit sa va fac pofta, sper ca da, asa ca daca o sa sughit dupa ce apare articolul stiu de la ce mi se trage.
Și? Ai sughițat? Că doar citind” ciorbă de burtă” am căutat poza! Neah! Cum, Mișuloca, n-ai luat tu ciorbă de burtă?
Terasa e micuță, dar se cunoaște că e căutată, că și are de ce! Porțiile par mărișoare, iar despre gust... nu comentez!
Ma uit la poza ca sa va explic, si imi aduc aminte si ma bufneste rasul , sa va explic, pe o farfurie in centru se afla o mare bezea (daca tin minte), pudrata cu cacao, apoi in jurul ei mici gramajoare de crema de cafea si niste bezele mai mici, dar si ceva gelatinos translucid, care s-au dovedit a avea gust de alcool, si totul presarat cu biscuiti Oreo sfaramati (asa aveau gustul)
Așa și pare: din alt film! Și pe mine m-a bufnit râsul când am văzut poza. Apoi am citit explicația! Măcar avea gust de tiramisu?
@mishu: După ce am studiat meniul, adică povestea ta , am ales gulașul de vită, miel și hribi, înghețata prăjită și o bere fără alcool
Dacă nici in vacanță nu ne răsfățam, atunci când?
Nu pot retine numele restaurantului dar dacă ajung in zonă o sa caut pe AFA articolul ăsta și rog GPS-ul să ne conducă acolo
Să va fie de bine
@mishu:
”Acum stiti foarte bine, printre cele mai apreciate “obiective” dintr-o vacanta sunt si restaurantele, caci avem nevoie sa mancam si in functie de alegerea noastra ne stricam ziua sau ne-o facem mai frumoasa.
Mi-a plăcut afirmaţia de mai sus, dar nu m-am putut abţine să nu râd, deşi ai dreptate, gândindu-mă la colegii de sait care critică frecvent acest gen de review-uri, neînţelegând utilitatea acestora pentru călătorul înfometat nu doar de... cultură sau religie .
Ca şi Tiza, am fost mirată că nu ai comandat ciorbă de burtă, aceasta fiind disponibilă în meniu.
Original tare acel "tiramisu" din poza P18 . Un tiramisu mai "adevărat" am mâncat eu anul trecut în Tunis.
Să vă fie de bine!
@Zoazore: Puteai sa cauti ciorba de burta mult si bine , am avut doua motive pentru care nu am comandat asa ceva: la cat de cald era afara (pentru mine a fost un soc sa vin de la 20-23 grade la aproape 40, asa ca mai degraba imi era sete decat foame, deci mancarea era mai degraba un pretext, si cel de-al doilea motiv a fost ca asta a fost ciorba cu care m-a asteptat mama, asa ca nu aveam cum sa mananc alta mai buna .
Cat depre tiramisu, daca te obisnuiai cu aspectul si mancai cu ochii inchisi, mai veneai de acasa, dar tot plecat erai .
Multumesc de vizita si aprecieri.
@krisstinna: La miel imi fugise si mie gandul, insa la cate imi fugea gandul insemna sa comand jumatate din meniu, insa cam cu ceva vreme in urma mancasem miel la doua restaurante grecesti unul loco si unul in Germania, asa ca am mers pe alta varianta.
Cat despre rasfat, ai mare dreptate, de asta am ales si noi sa mancam in cat mai multe locuri, sa nu fie nevoie sa ne gandim noi ce sa preparam si tot asa.
Iar in ceea ce priveste inghetata prajita, chiar a fost o surpriza foarte frumoasa pentru mine, crusta era crocanta si pastrase inghetata bine in interior asa ca daca mai ajung pe aici voi comanda altceva din meniu, dar inghetata ramane.
Mi-ar placea sa ajungi la vreme de toamna, si sa fie deschis si in interior, din pozele de pe site cred ca este minunata atmosfera.
Multumesc pentru vizita si aprecieri.
@nicole33: Da, ai dreptate, ca obiective de vizitat alegerea si gusturile tin de personalitatea fiecaruia, insa in ceea ce priveste restaurantele, desi este discutabil si aici, in final cu cat sunt mai multe pareri ai o idee mai buna asupra locului. Binenteles ca alegerea poate fi cu noroc sau nu, insa asa cum am spus la restaurantul din Targu Secuiesc, daca eram in zona si as fi ales doar vizual, as fi preferat terasa de langa cinematograf, care se vedea frumos si era si populata, semn bun intotdeauna, in locul cladirii pe care o vedeam din strada si care ascundea de fapt o terasa minunata.
Am explicat mai sus tizei de ce nu am luat ciorba de burta, ar fi fost un sacrilegiu , doream sa raman cu gusul bun al ciorbei facute de mama, in rest, ce sa mai, tiramisu a fost de vis , si cred ca dezamagirea a venit mai ales dupa ce vazusem cam cum arata un tiramisu in Targu Secuiesc , insa per final, asta nu este un lucru care sa stirbeasca bunatatea celorlalte produse.
Multumesc pentru vizita si aprecieri.
Acum ca am votat și eu, dupa ce am citit cu atentie ce ati consumat, mi-a rămas gândul la ciupercile. urate. Daca tot ati facut rost de retetă poate te înduri și mi-o dai și mie... Nu de alta, dar vine iarna...
P. S O merit, superbonusul e de la mine! ????????????
@iulian68:
”mi-a rămas gândul la ciupercile. urate.
, urate nu erau , ce-nseamna o mica greseala. Am sa ii cer mamei reteta, ca sa fiu mai sigura, insa este destul de simpla si am sa ti-o transmit.
Multumesc pentru vizita si aprecieri si SB .
@mishu: A trecut multă vreme de când nu am mai scris de pe o tastatură normală, plus de asta câteodată scriu câte un ecou și din motive obiective nu mai am timp să-l recitesc. Ca să nu mai pomenesc faptul că literele pe telefon sunt atât de apropiate...
"M"- ul lipsă de exemplu se află in imediata apropiere a punctului... "that' s why"! ????????????
@iulian68: Stai linistit! Doar m-am amuzat ????, la mine e și mai rau, laptopul a început sa ma lase, așa ca am litere care trebuie apăsate ceva mai bine ca sa apara, și dacă nu verific ce scriu (nu o fac mereu) ies alte bazaconii. Acum însă am scris acest ecou de pe tableta ????.
Și o alta problema pe care o am este ca laptopul de la serviciu ca și tastatura sunt in versiunea germana și unele semne sau litere sunt schimbate fata de ce știam, și lucrând zilnic pe ambele variante e și mai greu. Ca un singur exemplu, in tastatura germana literele y și z sunt schimbate intre ele.
O zi frumoasa sa ai.
@mishu: Am si eu un laptop de gwnul asta, mai are si alte semne inversate. Insa nu gresesc pt ca m-am obisnuit cu celalat, al Ninei care ne-a apartinut o perioada "la comun". Am glumit si eu, desigur! ????
Multumesc pentru rețetă!
@mishu: Ca un singur exemplu, in tastatura germana literele y și z sunt schimbate intre ele.
Ce coincidenta! Si laptopul meu de la munca...
@Zoazore: Pai ai uitat cine este angajatorul tau?? Nu am sa ii spun numele ca sa nu ii fac reclama, ca ma trimite Cornel la casierie
@mishu: Pai de-aia am si zis! Hai ca suntem OF (of-of-of) Topic si ne trag webii de urechi!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2023 [Restaurant Hunyadi Csarda] Experiență ok - de revenit și pentru alte preparate — scris în 01.11.23 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 [Restaurant Hunyadi Csarda] De neuitat — scris în 29.08.22 de Carmen Jiunona din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2021 [Restaurant Han Paprika [Ozun]] Excelent — scris în 31.10.21 de ux122876 din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Aug.2021 [Restaurant Szentgyörgy Pince / Pivnița] Pivnița Sfântul Gheorghe sau Szent György Pince Restaurant — scris în 23.08.21 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jan.2021 [Restaurant Hunyadi Csarda] Experienta ingrozitoare la Hunyadi Csarda — scris în 08.02.21 de papadie din BUCURESTI
- Aug.2020 [Korzo Irish Pub] Terasa Korzo – Irish pub, o terasa pe placul nostru — scris în 11.09.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 [Restaurant Han Paprika [Ozun]] Experienta deosebita — scris în 31.08.20 de ux117332 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ