GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Popasul Pescarilor. Eu îl recomand!
Pagină web oficială : popasul-pescarilor.ro
Coordonatele GPS : N 43.8996666 x E 28.6135157
Orar - zilnic 12.00 - 00.00.
AmFostAcolo de 2 ori. Prima dată, în Septembrie 2010, cu un grup de prieteni/colegi și totul a fost excelent.
A două oară ieri, 04.08.2015 și a fost cât se poate de ok.
Cu coordonatele GPS de mai sus introduse în navigator (din păcate navigatoarele cu iGO nu îl cunosc drept POI), după un drum de circa 2 km., din șoseaua care leagă cea mai mare parte a stațiunilor din sudul litoralului, drum asfaltat aflat dintr-o stare bună, dar foarte îngust (nu încap două auto în același timp), pe care se înaltă semeață noua stea a litoralului romanesc (în opinia mea), adică Blaxy (cred ca îi un joc de la Black Sea) Premium Resort (o imensitate de 5* răsărită în nordul stațiunii Olimp), se ajunge la Popasul Pescarilor, un local pe care vi-l recomand după o atentă și corecta informare.
Parcarea este suficient de mare, poate găzdui, în opinia mea sute de mașini, iar la ora la care am ajuns eu, 19.00, erau suficiente locuri de parcare. Drept îi ca eu nu am vrut să mă înghesui și am lăsat mașina mai departe.
După ce am trecut rambleul căii ferate, singura modalitate de a ajunge în ograda resortului pe cale terestră, am intrat în curte unde ne întâmpină mai multe ancore vechi, antice și de demult ( :)) semn ca pe acolo se pescuia de multă vreme, precum și o barcă pescărească de decor, în care, sunt ținuți în viață o parte din peștii/speciile servite în restaurant. Am convingerea ca am văzut și sturion de acvacultură.
Urmând aleea amenajată am ajuns în curtea resortului, cea de pe malul mării, unde există în partea stânga o terasa cu mese de 6 locuri și bănci precum și un mic chioșc din lemn, unde se vând tot felul de briz-brizuri adorate de copii.
În dreapta există un fel de oficiu, de unde o d-na ce vorbea la telefon (consemna o rezervare), ne-a rugat să ne oprim, iar după ce a finalizat convorbirea, ne-a întrebat dacă avem rezervare (apropo', n-ar fi rău să rezervați mai ales dacă mergeți în week-endul) și după ce i-am relatat că am omis acest aspect, ne-a însoțit la o masă pentru două persoane (un fel de masă provizorie, pentru momente de super aglomerație) amplasată cel mai aproape de plajă/mare, adică cum nu se putea mai bine.
În cursul zilei, nu recomand o astfel de masă deoarece nu are umbrelă și ar fi cam... fierbinte..., dar la ora la care am fost noi a fost super ok.
După câteva momente de așteptare a sosit chelnerul nostru, Mișu (după ecusonul de la piept - un tânăr corect, informat și de folos), care ne-a adus meniurile și căruia i-am comandat din start băuturile, adică un espresso și o apă minerală la 0,75 l. Bucovina, urmând ca după ce consultăm meniurile să decidem asupra mâncării.
După câteva minute, ajutorul de ospatar a adus băuturile (apă Borsec - nici nu era în meniu - 9 lei) și espresso-ul (cellini - 8 lei), precum și naproanele din plastic cu denumirea restaurantului și 2 farfurii întinse pe post de suport.
Când ne-am decis asupra a ceea ce doream să comândăm, în sensul că am zis să luăm un borș pescăresc și o porție de midii la început, iar pe urmă eu ceva pește, iar persoana care mă însoțea, pentru că nu este mare prietenă cu peștele, vroia să ia ceva porc, am apelat la Mișu, care a venit imediat să ne ia comanda.
Din păcate, la ora aia nu mai aveau nici borș pescăresc și nici borș cu perișoare de pește (păcat, totuși sunt un restaurant cu specific pescăresc), așa că, drept aperitiv am rămas cu midiile cu sos alb ( un sos cu smântână - 200 grame, 21 lei), midii despre care am aflat că sunt din "producție proprie" adică sunt crescute pe plăsele pescărești întinse în larg, chiar în dreptul restaurantului, care sunt vizibile chiar și de pe terasa unde am stat noi.
Mai apoi, eu am cerut o porție de stavrid (saramură - 200 grame porția, 22 lei) cu mămăliguță, iar companioana mea a luat una din cele două opțiuni fără pește din meniu, respectiv mușchi file de porc la grătar - 120 grame cu 150 grame de cartofi prăjiți incluși la 20 lei (celălalt fel era piept de pui la grătar) + o salată de sezon (roșii, ceapă și ardei) - 200 grame, 9 lei. Am mai comandat o înghețată asortată - 150 grame, 10 lei.
Mișu ne-a explicat ca pâinea și mămăliga precum și 2 sosuri (un mujdei și un sos picant, gătit în casă cu roșii și ardei iute) sunt oferite din partea casei, astfel ca nici nu le-am găsit incluse pe nota de plată... ;)
Din păcate, dacă ospătarul nostru, Mișu a fost foarte ok., bine informat și ne-a ghidat înspre alegerea făcută, explicandu-ne tot ce era necesar pentru a face o alegere pe placul nostru, ajutorul său (cel mai probabil un elev în practică), era cam pe dinafară. Astfel, după ce a încurcat apa comandată, a adus tacâmuri pentru pește și persoanei ce m-a însoțit cu toate ca a comandat porc a uitat să aducă până și șervețele. Când i-am cerut asta, a adus câteva în mână, a constatat la noi la masă că nu are suport pentru ele acolo, le-a lăsat pe masă, spunând ca merge după suport, dar nu s-a mai întors :)
Mâncarea, adusă la intervale de timp rezonabile a fost gustoasă, și îndestulătoare, astfel că pot spune că am servit o cină cu pește foarte ok. În schimb, mușchiul de porc a fost cam tare. Dar, poate asta-i riscul pe care ți-l asumi când mănânci porc într-o cherhana... :)
Încet, încet, localul s-a aglomerat, dar cum capacitatea teraselor acestuia (ca să nu mai vorbesc de masivele săli interioare, unde am stat în 2010), este foarte mare, nu s-a pus niciodată problemă să nu mai fie mese libere...
Atmosfera a fost frumoasă, o cină perfectă pe malul mării, am prins și înserarea, când s-au aprins luminile pe terase, iar marea de alături a fost tare făină. Și pe zi, și pe noapte...
Să nu uit. Wifi există, iar semnalul este foarte bun.
Am citit impresiile anterioare de acolo, pot fi de acord cu autorii acelor impresii, foarte posibil să fie sau să fi fost acolo ospătari puși pe căpătuială și este foarte posibil ca dacă nu ești atent la meniu unde scrie clar la multe preparate că prețurile sunt pe suta de grame, să nu ai acolo o experiență plăcută, și astfel să nu recomanzi locația, dar...eu...
AmFostAcolo de 2 ori, știind la ce să mă aștept, am să mai merg, de câte ori o să am posibilitatea și vi-l recomand și vouă, dacă sunteți prin zonă, după ce va informați bine din review-uri ca asta ( :)), după ce citiți bine meniul și solicitați informații suplimentare de la ospătari...
Trimis de bogumil in 04.08.15 22:53:57
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în NEPTUN / OLIMP.
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bogumil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@bogumil - La ora la care AiFostAcolo nu aveai nici cea mai mică șansă să prinzi borșul de pește... În general, pe la ora 14, hai să zic, maxim 15 se cam termină... Eu zic să mai încerci o dată, chiar e păcat să nu servești un borș bun (vezi, neapărat să iei și *genocid* -sosul acela iute).
Îți mai recomand cu drag icrele de știucă, sunt absolut excelente...
În rest, ce să zic? Să vă fie de bine .
Sunt in mana azi, e al doilea SB
in P16 lista s-a oprit fix unde ma intereseaza pe mine, la rapane!
Las' ca-mi iau de la Hala de peste din Obor!
Sa va fie de bine!
@johnnyredlabel - Salut, in privinta borsului de peste cam la fel mi se intimpla si mie - Nu mai avem, s-a terminat.
Nu stiu, poate ma insel, dar am deseori impresia ca treaba e cu intentie. Presupun ca se planifica aceasta ,,terminare,, ptr. ca clientul care vine seara sa nu ocupe masa facind o consumatie atit de mica, deci o ciorba plus eventual inca o bere. Pe aceasta cale obligi clientul care a venit atita drum sa se infunde cu ceva mai costisitor...
Repet, s-ar putea sa ma insel, dar nu cred pentru ca acest lucru se repeta zi de zi, deci nu poate fi o intimplare ci e cu intentie.
Mulțumesc tuturor pentru vizită și comenturi.
Sunt absolut de acord cu @Michaell, mai ales ca ieri am fost la altă cherhana spre seara și tot așa nu aveau ciorba/borș de peste.
Trăiesc și eu cu senzația ca și dacă au, nu vor să servească ceva cu preț fix, la cină, deoarece omul ieșit la plimbare, mai ușor accepta ceva la sută de grame... multe sute de grame/lei...
@bogumil -Îmi pare rău dar trebuie să vă contrazic, atât pe tine cât și pe @Michaell...
Nu este vorba că-i meniu fix (o ciorbă), pentru că nu e!
Problema cred că e mai simplă... Ciorba nu se face în cantități mari pentru că nu se dorește să mai rămână neconsumată din motive clar economice. Așadar se face ciorbă cu... măsură, și, evident, se consumă destul de repede, din moment ce e gata pe la ora 11,30-12, iar mai mereu locația e plină. Iar vorba cu ciorba reîncălzită o știm cu toții .
Încă ceva... să mânănci ciorbă seara... parcă nu prea cade bine, te aglomerezi la stomac
Ar fi interesant punctul de vedere al lui @pepsi70, cred că el e cel mai în măsură să ne scoată din dilemă... sau, mă rog, cineva din zonă...
@johnnyredlabel
Polemica serioasă este întotdeauna constructivă, motiv pentru care vreau să te contrazic.
Restaurantul asta îi în pustietate. Nu merge nimeni sau aproape nimeni la masă la ei la prânz. La prânz lumea mănâncă pe unde face plaja, nu acolo. Lumea merge acolo la cină... O cină romantică, pe malul mării...
Deci, pentru ce să facă ei borș la prânz. De fapt... pentru cine?
În al doilea rând, sunt cu specific 98% pescăresc, deci ar trebui să aibă și la cină borș pescăresc. Nu ciorbă de... burtă (să zicem), dar borș pescăresc... mă aștept
@bogumil - Păi dacă-i polemică serioasă, atunci... să fie .
Pe lîngă turiști mai sunt și constănțenii, care, crede-mă, frecventează des această locație, tocmai datorită (nu din cauza ) vestitului borș! Așadar, fii sigur că merg destui să servească prânzul acolo, astfel încât să consume tot borșul.
AmFostAcolo în diferite perioade ale anului (și aici includ și extrasezon de genul ianuarie sau decembrie) și mai tot timpul era lume...
Pepsi70 văd că nu zice nimic... Ovidiu, te provocăm la polemică
No', la ce argumente serioase ai, mă declar de acord. Dar, ar putea să fiarbă (pe viitor) cu vreo 10 litri de borş mai mult, că are balta (marea) peşte
Mulţumesc mult ţie pentru comentarii şi tuturor celor care au vizitat şi apreciat acestă scriere...
@bogumil - noi am descoperit plaja și restaurantul acum vreo 10 ani. Pe atunci era foarte puțin cunoscut locul. Ne-am îndrăgostit pe loc de el mai ales că eram cam singuri pe plajă. Fără muzică, fără diverse... singurul care ne deranja era trenul. Acum că a fost descoperit locul îl cam ocolim.
@bogumil: Am trecut prin zona de de zeci de ori, cred ca data viitoare intru si eu la un bors de peste, multumesc.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2024 [Restaurant Hotel Popasul Pescarilor] Dezamăgiți de mâncarea de la restaurantul Popasul Pescarilor — scris în 28.07.24 de vladix18 din CăLăRAşI - nu recomandă
- Jul.2024 [Restaurant Hotel Popasul Pescarilor] Plăcut — scris în 09.07.24 de Albinoium din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2022 Câteva locuri unde am mâncat (bine) în Olimp-Neptun — scris în 27.10.22 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 [Restaurant Hotel Popasul Pescarilor] Un mister... de ce se duce lumea?! — scris în 16.08.22 de cristianserby din BUCURESTI - nu recomandă
- Apr.2022 [Restaurant Hotel Popasul Pescarilor] Dezamăgire ! — scris în 10.04.22 de ux124187 din CONSTANTA - nu recomandă
- Aug.2021 [Restaurant Vila Oceanic] Cum mi-am petrecut... culanța (august 2021) — scris în 09.01.22 de edulup25096 din BACăU - RECOMANDĂ
- Aug.2020 [Restaurant Hotel Popasul Pescarilor] Dezamăgire — scris în 29.08.20 de Noa din BUCURESTI - nu recomandă