GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
TransRarau, sau drumul comorilor din Bucovina
Aleg sa va descriu acest traseu deoarece a fost dat in folosinta relativ recent (luna septembrie 2014), si merita din plin vizitat.
Asadar, din localitatea Pojorata, judetul Suceava, din sensul de mers Bistrita-Suceava, in centrul localitatii intalnim un indicator a unei sosele pe partea dreapta, cu inscriptia Rarau. Pe acest drum, asfaltat dealtfel proaspat, ne continuam drumul pret de aproximativ 25 km, timp in care vom strabate TransRaraul.
Dupa iesirea din localitatea Pojorata, incepe urcusul cu serpentine abrupte pe alocuri, si peisaje montane pe cinste, peisaje (trebuie sa recunosc) alterate pe alocuri de defrisari ale padurilor, specifice romaniei ultimilor ani. Asa cum spuneam, soseaua este relativ noua, din Pojorata pana in zona Pietrele Doamnei aceasta avand cate o banda pe sens, iar portiunea de coborare pana in apropierea localitatii Chiril este tot asfaltata, dar cu o singura banda, circulatia facandu-se cu cedari de prioritate pentru cei ce urca, fiind amenajate din loc in loc refugii pentru acest lucru.
Revenind la peisaj, dupa un urcus destul de hotarat, la un moment dat in fata se arata Pietrele Doamnei, de o frumusete rara.
Ajunsi la Cabana Rarau, situata in imediata apropiere a Pietrelor Doamnei, putem parca masina, si pe o poteca marcata, la o distanta de cca. 10 minute, la pas, ajungem la Pietrele Doamnei, unde exista amenajat un pod pe varful unei stanci, nerecomandat pentru cei cu rau de inaltime. Din acest loc ai o panorama superba a zonei.
Din zona Cabanei Rarau, drumul se ingusteaza spre coborare spre localitatea Chiril. Recomand sa alegeti o zi insorita pentru acest traseu, altfel de pe varf nu veti putea admira mare lucru.
Trimis de sebi_2569 in 17.02.16 17:20:37
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (sebi_2569); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Pojorîta și împrejurimile, POJORÂTA" (deja existentă pe sait)
Foarte frumoase fotografiile pe care le-ați realizat acolo, sunt o invitație aproape irezistibilă pentru a vizita această zonă superbă a țării noastre!
În urmă cu doi ani am fost și noi în Bucovina, însă acest traseu încă nu era deschis, așa că ne-am concentrat pe alte obiective. Însă la un următor concediu în zonă, vom explora și noi TransRarăul. Mulțumim pentru recomandare!
Frumoase poze. Mi-au amintit de vremurile cand eram tanar si veneam la un concurs prin locurile acestea. N-au trecut decat treizeci de ani
Cred ca daca articolul ar fi scris doar "Am Fost Acolo" ar fi fost suficient. Pozele sunt deosebite si spun totul. Felicitari
@sebi_2569 - Inca o data omul sfinteste locul. Si se refera si la autorul acestui articol, care dovedeste o mare pasiune pentru natura, in general si pentru munte, in special. Acest drum a fost, mai ales in partea nordica, pana la cabana Rarau, folosit, mai ales pentru drumetii, de multe ori de adevaratii turisti montani. As dori sa cred ca modernizarea drumului pe toata lungimea lui nu va atrage si aici "pantofarii", gratarele si manelele, surse sigure de poluare si distrugere a naturii. Poate ca in dulcea Bucovina bunul simt va prevala si urmasii nostri vor avea ce transmite la randul lor urmasilor lor. Din pacate mai toate drumurile modernizate prin munti au adus prea multe rele, decat atragerea de turisti adevarati.
Pozele sunt prea frumoase pentru a nu fi pastrata aceasta frumusete!
Numai bine si calatorii placute!
@liviu49 - Mare dreptate ai, in parcari si pe langa drum se observa deja urmele marlanilor concretizate in pet-uri, pungi, etc.
@sebi_2569 - Domnule, faceti o mare greseala! Cred ca ar trebui sa va cereti scuze gibonilor. Sunt o specie de maimute, despre care nu am auzit sa faca atata mizerie in jurul si in urma lor cata poate face un singur om. Zau e prea de tot! Tot asa cum o mama care isi abandoneaza copilul nou nascut cu o catea. Nu am vazut niciodata o catea care sa abandoneze un pui de-al sau, femei insa, destule. Asa ca daca vom compara atitudinea lipsita de bun simt a unor oameni cu niste animale cred ca este jignitor pentru animale.
Mutat în rubrica "Transrarău - Drumul Comorilor, POJORÂTA" (nou-creată pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2021 TransRarău – un frumos drum montan bucovinean — scris în 30.06.21 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Transraraul — scris în 12.09.19 de safir2006 din BăICOI [PH] - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Pe Transrarău, spre Pietrele Doamnei — scris în 04.11.19 de monik-50 din BRAILA - RECOMANDĂ
- Nov.2018 Drumul Comorilor - O minunatie de drum — scris în 18.11.18 de baron din IAşI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Drumul Comorilor!!! — scris în 13.08.17 de bel_lira din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2015 TransRaraul — scris în 25.10.15 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ