ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.12.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2017
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 7 ani

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Prima noastră plimbare pe Transalpina

TIPĂREȘTE URM de aici

De vreo câțiva ani ne-am propus să ajungem și noi pe Transalpina, cunoscutul drum despre care am citit numeroase articole frumoase pe AFA. Iată că anul acesta, în prima jumătate a lunii iulie, ni s-a îndeplinit dorința.

Transalpina sau DN 67C, cale de acces cunoscută în trecut și sub denumirea de ”Drumul Regelui”, realizează o spectaculoasă conexiune rutieră între orașele Sebeș din județul Alba și Novaci din județul Gorj. Cu o lungime de aproximativ 148 de kilometri, drumul te poartă prin păduri falnice și urcă vertiginos până pe ”acoperișul” Munților Parâng, atingând cel mai înalt punct în Pasul Urdele, la 2145 de metri altitudine. De unde vine denumirea de ”Drumul Regelui”? Din faptul că regele Carol al II-lea a dispus ample lucrări de consolidare a drumului utilizat până atunci mai ales de către păstori și turmele lor (lucrările au fost executate între anii 1934 și 1939). La terminarea lucrărilor, regele a parcurs alături de câțiva apropiați întregul traseu cu ajutorul unei mașini de teren. Denumirea de ”Drumul Regelui” a înlocuit o denumire populară mai veche, respectiv ”Poteca Dracului”.

Lucrările de modernizare a drumului începute în anul 2009 au făcut ca acest traseu să fie vizitat de tot mai mulți turiști în ultimii ani.

Noi pe Transalpina am ajuns într-o zi de miercuri, plănuind dinainte să mergem acolo pe la mijlocul săptămânii, pentru a evita traficul mai intens de la finalurile de săptămână. Bineînțeles că atunci când îți propui să abordezi un astfel de drum trebuie să fii conștient că vremea poate fi imprevizibilă la 2000 de metri altitudine. Au fost cazuri când, în ciuda unor prognoze meteo favorabile, pe munte s-a iscat din senin vreo furtună sau chiar vreo ninsoare. Noi însă am fost norocoși în acea zi pentru că vremea a fost în general frumoasă, iar norii amenințători care se conturaseră la un moment dat au fost risipiți de un vânt ager; am putut astfel să ne bucurăm de măreția muntelui și am făcut sute de poze pe care le ”răsfoim” din când în când, cu gândul la o viitoare plimbare pe Transalpina.

Am ajuns pe Transalpina dinspre Valea Oltului. Aflându-ne în acea zonă, am ales să continuăm către Transalpina urmând DN 7A până la Obârșia Lotrului. Valea aceasta a Lotrului cu salba sa de lacuri de acumulare constituie o altă zonă de vis, căreia i-am acordat totuși destul de puțină atenție, oprind doar în câteva rânduri pentru fotografii și pentru un picnic scurt dincolo de localitatea Voineasa. Drumul acesta alternează porțiunile refăcute recent cu zone în care asfaltul este destul de prost; cert este că pe la ora 12.00 am sosit la Obârșia Lotrului, unde am făcut un scurt popas, hotărându-ne apoi să parcurgem câțiva kilometri în direcția Sebeș.

În mod evident, ținta noastră era porțiunea dintre Obârșia Lotrului și Rânca, știut fiind faptul că aceea este cea mai spectaculoasă parte a drumului. Am ales însă să mergem și până la lacul Oașa, dorind să cunoaștem cât mai mult din Transalpina. Am trecut de o porțiune scurtă de drum aflat în lucru, cu denivelări (câteva sute de metri aproape de Obârșia Lotrului), apoi asfaltul neted și marcat corespunzător ne-a ajutat să străbatem repejor cei aproximativ 20 de kilometri (de la Obârșia Lotrului la coada lacului de acumulare Oașa). Drumul șerpuiește în mare parte prin pădure pe această porțiune, din loc în loc apărând mici poienițe pe margine, locuri ideale pentru un picnic scurt sau pentru vreo pauză de fotografii.

La coada lacului de acumulare Oașa ne-am oprit și am zăbovit vreo oră pe un petec de iarbă la marginea pădurii. Din când în când liniștea era tulburată de mașinile care treceau prin zonă, iar în două rânduri grupurile de motocicliști aflați în tranzit pe Transalpina au ”tulburat” împrejurimile. Am petrecut acolo clipe foarte plăcute și ne-am relaxat, pregătindu-ne pentru ieșirea de după-amiază în golul alpin. Despre lacul Oașa voi spune doar că este cel mai mare lac de acumulare amenajat pe râul Sebeș și că se află la altitudinea de peste 1250 de metri.

Aproape de ora 14.00 am plecat înapoi către Obârșia Lotrului; am oprit și acolo, întrucât ne atrăseseră atenția cele câteva tarabe cu suveniruri din zonă. Am observat în apropiere niște căsuțe (și vreo două corturi printre ele), dar și un chioșc de unde am luat un kurtos kalacs gustos, gustos. Dintre suvenirurile văzute, am ales doi magneți cu Transalpina pentru colecția de pe frigiderul de acasă, dar și o maimuțică dansatoare la solicitarea juniorului (funcționează cu energie solară; o avem și acum în balcon).

În câteva minute am pornit din nou la drum. Dacă mai devreme câțiva nori amenințători se iviseră de niciunde, tot atât de repede ei s-au risipit. Am întâlnit la un moment dat o turmă de mioare, însă oițele au fost politicoase și ne-au făcut loc să trecem. Pe această porțiune am condus încet, întrucât ne propusesem să admirăm muntele în toată splendoarea sa. Și am fost răsplătiți cu peisaje care mai de care, iar serpentinele au apărut și ele și am intrat în acea spirală ascendentă care ne-a condus în golul alpin. Ajunsesem pe cea mai frumoasă parte a drumului.

O nouă oprire am făcut la Stâna Ștefanu, locație destul de bine semnalizată unde am putut vizita cele câteva încăperi care compun stâna. Însă nu obiectele tradiționale de la stână constituie punctul de maximă atracție acolo, ci mâncarea preparată în fața ta, la ceaun și pirostrie. Există în stânga amenajată o încăpere (decorată cu diferite costume tradiționale) și acolo se află mesele pentru turiști. Chiar dacă ciugulisem niște sandvișuri cu destul de puțină vreme în urmă, nu am ratat ocazia de a servi câte o porție de tocană de oaie cu mămăliguță și murături (sper să nu mă înșel, cred că am dat 33 de lei în total: câte 15 lei porția de tocană și 3 lei murăturile). Mâncarea a fost delicioasă, asta nu se uită așa ușor! 

Tot la Stâna Ștefanu se comercializează diferite sortimente de miere, dar și bucăți de fagure și sucuri naturale. Noi am cumpărat un borcan mic cu miere de rapiță (pentru care am plătit 20 de lei). Un lucru ce mi-a mai reținut atenția era un panou informativ realizat sub forma unui linguroi de lemn, unde erau afișate numerele de telefon de la stână, dar și informația ”Ne găsiți și pe Facebook, ID Stâna Ștefanu”.

Am privit ceasul… era trecut puțin de ora 15.00, așa că sosise momentul să plecăm din nou la drum. Șoseaua a urcat tot mai mult și am ajuns la un moment dat pe platoul montan. Pauză după pauză pentru poze și tot fotografiind, ceva alb ne atrage atenția într-o văioagă din apropiere. Uraaa! Era o porțiune destul de mare acoperită de zăpadă, într-un loc oarecum ferit. Am încuiat mașina și am zis să coborâm în acel loc, mai ales că cel mic era de-a dreptul entuziasmat că ar putea face niște bulgări. Am urmat o cărăruie bătătorită probabil de către turmele de oi din zonă și am reușit să coborâm în siguranță la zăpadă. Ce bucurie pe cel mic, dar și nouă ne-a plăcut să simțim gheața în mâini în miezul verii! Ne-am jucat pe acolo câteva minute, însă vântul rece ne-a convins că ar fi cazul să ne întoarcem la mașină și să continuăm drumul. Ceea ce am și făcut!

Peste câteva minute am oprit din nou, de data aceasta într-o zonă unde se aflau mai mulți comercianți de suveniruri. Acolo sus, pe platoul montan, ei se protejează cum pot de capriciile vremii, mulți având montate pe lângă chioșcuri și niște paravane de celofan cu care să își protejeze marfa atunci când vremea se schimbă rapid. Pe lângă suveniruri, pot fi cumpărate și produse alimentare de casă (cârnați, șuncă, mușchiuleț afumat, cașcaval, dulcețuri și multe altele). Acestea din urmă ne-au atras și pe noi, astfel că am cumpărat o bucată de cașcaval afumat (19 lei) și două ciocolate de casă (5 lei fiecare). Tot acolo era amenajată o terasă închisă, practic un mic restaurant unde se puteau servi câteva produse preparate în aer liber (la grătar sau la ceaun); cu ajutorul aparatului foto, am reținut și niște prețuri pentru câte o porție: tocăniță de oaie cu mămăligă – 20 de lei, gulaș – 20 de lei, mămăligă cu brânză și smântână – 15 lei, ceafă de porc sau cârnați - 15 lei/porția. La capitolul băuturi calde, ceaiul, cafeaua, ciocolata caldă sau cappucino costau fiecare 5 lei.

Pe la ora 16.30 am ajuns în apropierea pasului Urdele și -înainte de a intra în succesiunea de serpentine de acolo- am observat pe marginea drumului niște indicatoare pentru trasee montane și distanțe rutiere. A fost locul perfect pentru un nou popas, unul suficient pentru alte câteva fotografii. Parcurgând cu privirea indicatoarele de lângă noi, am aflat că eram la intrarea pe traseele montane către lacul Gălcescu și către vârful Parângul Mare (vârf cu altitudinea de 2519 metri). Traseele au același marcaj (bandă roșie), iar timpii notați pe indicatoare erau 2 ore până la lacul Gălcescu și 4-5 ore până pe vârful Parângul Mare. Informații interesante pentru noi, ne-ar tenta traseul până la acel lac la o viitoare plimbare pe Transalpina! În ceea ce privește distanțele rutiere, am citit că ne aflam la 19 kilometri de Obârșia Lotrului și la 8 kilometri de Rânca.

Buun! Din nou la drum, iar virajele strânse fac să ni se pară că șoseaua urcă spre cer! În cel mai înalt punct al drumului (2145 de metri altitudine) se circula cu dificultate întrucât numeroși fotografi de ocazie își abandonaseră mașinile pe marginea șoselei, atrași de priveliștile fabuloase ce puteau fi imortalizate cu ajutorul aparatelor fotografice. Pe de o parte prudenți, pe de altă parte cam inconștienți, am parcat și noi cât mai aproape de marginea drumului. Nu am zăbovit mult însă, pentru că în acel loc vântul bătea cu putere.

Următorul popas l-am făcut la intrarea în stațiunea Rânca. Drept să vă spun, Rânca nu ne-a dat pe spate! Un amalgam de spații de cazare mai înalte sau mai scunde, multe altele aflându-se încă în construcție. Poate că pe perioada iernii locul este mai atrăgător pentru că ai în zonă posibilitatea de a practica diferite sporturi de iarnă, însă vara destinația poate fi una bună mai ales pentru tranzit. Adică să zăbovești până seara pe Transalpina pentru a admira apusul de acolo de sus, apoi să te retragi la o locație de cazare din apropiere (la Rânca sunt destule posibilități), iar a doua zi să îți continui călătoria.

Dincolo de Rânca, chiar înainte de a începe coborârea spre Novaci, ne-a reținut atenția un releu care arată ca o navetă spațială gata de decolare. Eram totuși destul de obosiți, așa că am renunțat să mai oprim în zonă și să încercăm să facem o scurtă drumeție până la cel releu (deși ne venise această idee). Cam de prin locul respectiv șoseaua a început să coboare tot mai susținut, iar câmpia putea fi admirată până departe, mângâiată de soarele generos al după-amiezii de iulie. La Novaci am ajuns pe la ora 18.00, acolo încheindu-se prima noastră întâlnire cu Transalpina.

Concluzii - Pentru că nu am vrut să ne grăbim deloc și ne-am dorit să avem timp să admirăm peisajele superbe întâlnite la tot pasul, am alocat acestei plimbări o zi întreagă. Am plecat de pe Valea Oltului aproape de ora 10.00 și am revenit la locul de cazare la lăsarea serii. Am oprit cât de des ne-am dorit și am parcurs în total 310 kilometri în acea zi, însă fiecare porțiune de drum străbătută ne-a încântat cu priveliști fabuloase și locuri de care ne amintim cu bucurie. Așa cum am mai spus, vrem să revenim pe Transalpina, iar recomandarea din finalul articolului este una cât se poate de normală: Vizitați Transalpina, unul dintre cele mai frumoase drumuri din România!

Toate cele bune!


[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 10.12.17 18:30:11
Validat / Publicat: 10.12.17 19:44:56
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TRANSALPINA.

VIZUALIZĂRI: 4862 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Am făcut un popas de aproximativ o oră lângă lacul Oașa.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 51500 PMA (din 56 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

mprofeanu
[10.12.17 19:56:25]
»

@Crazy_Mouse: Am citit cu plăcere acest review! De cât timp mi-am propus să merg pe Transalpina dar nu am ajuns.

Până la Rânca am fost dar acum vreo 5-6 ani când încă nu se asfaltase până în interiorul stațiunii. Am prins și ploaie și de la asfalt se cobora în stațiune pe drum nemodernizat, mult noroi...

Frumoase și pozele și vremea în iulie a fost minunată! Se văd munții până departe!...

doinafil
[10.12.17 20:04:58]
»

@Crazy_Mouse:

N-am ajuns, încă, pe Transalpina, din păcate noi nu avem un autoturism ca să ne putem deplasa unde vrem.

Mi-aș dori să ajung și, dacă se va întâmpla acest lucru, voi reciti ce-ai scris aici, pentru că am aflat lucruri interesante.

L-am selectat la „favorite” și te felicit pentru modul cum ai scris!

Să aveți sărbători frumoase!

Floryn81AUTOR REVIEW
[10.12.17 22:25:23]
»

@mprofeanu: Și noi ne propusesem de câțiva ani să mergem pe Transalpina, însă de fiecare dată am tot amânat. Distanța de la noi de acasă până acolo este mare, așa că am așteptat momentul potrivit să facem această plimbare. Și când s-a ivit momentul, am avut și noroc de vreme frumoasă, astfel că -într-adevăr- munții se vedeau până departe! Cea mai spectaculoasă porțiune a drumului este cea dintre Obârșia Lotrului și Rânca (aproximativ 30 de kilometri).

Mulțumesc frumos pentru lectură și ecou! Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Michi
[10.12.17 22:29:27]
»

În 2013, cum s-ar zice la ceasul doisprezece şi un sfert am mers şi noi pe Transalpina. Mai fusesem cu 45 de ani în urmă pe vechiul Drum al Regelui, neasfaltat dar destul de bun, de la Sebeş la Obârşie. Citindu-ţi reviewul care mi-a plăcut foarte mult, mi-am adus aminte că în 2013 am mâncat şi noi la Stâna lui Ştefan dar pe atunci nu avea cont FB. Iată ce am scris într-un review:

Hai, hai! , ca nu asta ne interesa ci stâna de pe marginea şoselei de care erau atrase maşinile ca muştele. Am coborât câţiva paşi şi am văzut un şir indian de turişti care aşteptau cuminţi în faţa unei şure deschise. Aici se pregătea mâncarea în ceaune mari de fontă aşezate pe pirostrii sub care ardeau lemne de foc. Intr-un ceaun se făcea mămăligă şi în alte două tocăniţă de miel. După vreo douăzeci de minute de aşteptare, ne-a venit rândul. Am servit mămăligă cu telemea de două feluri (mai veche şi mai nouă) cu smântână, 15 lei porţia. Tocăniţa la acelaş preţ mi s-a părut cam grasă. De băut nu avea decât sirop de muguri de brad, cam leşinat după părerea mea. Mâncarea era pregătită de un baci mai în vârstă în halat alb ajutat de câţiva tinerei: unul crăpa şi aducea lemne, altul debarasa mesele pe care mâncaseră turiştii, altul făcea porţiile şi altul spăla strachinele. Cât am stat noi, cred că s-au perindat câţiva zeci de turişti şi alţii veneau şi tot veneau. Hai, hai! , că ne ajunge timpul din urmă. Nu recunoşteam nimic din ce văzuserăm cu 45 de ani în urmă. Frumuseţile care ne înconjurau nu se puteau uita, măcar ca impresie trebuiau să rămână. Oare ce s-a întâmplat? Abia când am ajuns la Obârşia Lotrului mi-am dat seama că pe vremuri fusesem de la Sebeş la Obârşie, nu la Novaci aşa cum am crezut atâţi ani. Atunci în 1970, după ce ne-am cazat într-o cabană rudimentară din Obârşie am avut de ales dacă s-o luăm spre Petroşani sau spre Valea Oltului. Am traversat şantierul noroios cu apă care ajungea până la portiera Ladei şi ne-a înfundat claxonul. Se construia barajul Vidra de pe râul Lotru.

Floryn81AUTOR REVIEW
[10.12.17 22:33:53]
»

@doinafil: Mulțumesc pentru lectură, ecou și aprecieri! Sunt convins că veți ajunge cândva pe Transalpina, iar drumul vă va încânta -cu siguranță- prin priveliștile pe care le poate oferi! Cred că Transalpina și Transfăgărășanul sunt locuri unde nu te plictisești indiferent de câte ori mergi acolo pentru că natura este mereu surprinzătoare. Noi am avut șansa să le vizităm anul acesta pe amândouă și ne dorim să le parcurgem și cu alte ocazii.

Numai bine! Sărbători fericite!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Floryn81AUTOR REVIEW
[10.12.17 22:46:55]
»

@Michi: Merită un popas la Stâna Ștefanu, chiar dacă nu ești mare amator de mâncăruri preparate pe bază de oaie. Tocănița aceea mi s-a părut extrem de gustoasă (și asta o spune unul care nu prea se dă în vânt după oaie). Acolo vezi lucruri folosite la stână și totodată -cât stai și aștepți mâncarea- te poți bucura de peisajele din jur și poți trage în piept aerul tare și curat al muntelui. Nouă niște prieteni ne-au povestit înainte de această stână și ne recomandaseră să oprim și să mâncăm acolo câte ceva.

În altă ordine de idei, vă admir pentru călătoriile pe care le-ați făcut în ultimii ani și pe care ni le-ați prezentat aici pe AFA! Iar Transalpina nu poate lipsi din ”portofoliul” niciunui român pasionat de călătorii!

Vă doresc să fiți sănătoși, să vă plimbați la fel de mult în continuare și să ne încântați cu alte și alte articole pe AFA!

Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dana2008
[11.12.17 00:35:13]
»

FELICITĂRI pentru articol și fotografii!

Am citit cu interes plimbarea voastră pe Transalpina. Mă interesa cum s-a simțit băiatul vostru pentru că al nostru a avut rău ce mașină.

Am fost și noi în aceeași lună în trei zile dar vreme bună a fost în a treia zi.

Vrem să revenim pe Transfagarasan anul viitor când vom merge iarăși sigur. Este minunat.

Am mâncat si noi la o stână dar nu la aceea la care ati fost voi.

Călătorii plăcute și spor la scris!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Floryn81AUTOR REVIEW
[11.12.17 00:47:01]
»

@Dana2008: Mulțumesc pentru lectură și ecou! Puștiul nostru nu are probleme cu răul de mașină. A avut de vreo două ori la vârsta de un an și ceva, apoi gata. E un călător înnăscut! Chiar zilele astea ne întreba pe unde o să mai mergem în concediu și când o să plecăm!

Într-o singură lună, am reușit în această vară să ajungem pe Transbucegi, pe Transalpina și pe Transfăgărășan. Cu toate astea, ne dorim și noi să revenim acolo! Sunt locuri de care pur și simplu te îndrăgostești!

Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Aurici
[11.12.17 12:31:24]
»

@Crazy_Mouse: Ce schimbare la Stâna Ștefanu! Am mâncat acum vreo 4-5 ani dar era cu totul altfel, abia îți găseai un locușor și trebuia să înghiți repede ca să lași locul și altcuiva. Acum s-au înmulțit mesele, sunt cu totul altfel și aproape că seamănă cu o terasă...

Asta înseamnă că trebuie să mai ajungem și noi, că tare ne-a plăcut tochitura aia care se făcea în fața noastră.

ioan marinescu
[11.12.17 17:17:48]
»

@Crazy_Mouse: Mi-a plăcut rewiew-ul, l-am notat și l-am votat!

Floryn81AUTOR REVIEW
[11.12.17 21:16:57]
»

@Aurici: Într-adevăr, bune mai sunt bucatele de pe Transalpina. Iar atunci când mănânci, respiri aerul acela curat și îți bucuri privirile cu peisajele grozave din jur. Poate și de aceea merge atât de bine mâncarea. Vă doresc să ajungeți acolo când vreți voi! Și da, e musai o nouă oprire la Ștefanu.

@ioan marinescu: Mulțumesc mult pentru lectură și ecou!

Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tata123 🔱
[12.12.17 14:19:12]
»

@Crazy_Mouse: Felicitări pentru incursiune, odată și odată trebuia să îi vină rândul. Peisajele spectaculoase create de natură (chiar și în condiții atmosferice mai neprielnice - ceață, ninsoare) sunt apreciate de majoritatea turiștilor. Pornind de la o potecă păstorească, apoi un drum țărănesc de care, drumul strategic utilizat și de armată uneori a ajuns o șosea transalpină în toată regula.

În weekendurile de vară se pare că la Stâna Ștefanu se vând 1000 de porții de mâncare pe zi - așa da afacere prosperă (reflectată și în amenajări și dotări).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ANILU
[12.12.17 20:20:52]
»

@Crazy_Mouse: Felicitări pentru această primă plimbare pe Transalpina. Am fost și noi de două ori dar încrucișat.

Prima dată de la Vidra-Obarsia Lotrului-Petroșani, cazare lângă lacul Vidra la singurul motel din zonă. Drumul de la Obîrșia Lotrului la Petroșani, am zis că se rupe Dacia, dar frumos.

A doua oară am plecat din Sebeș, cazare la un motel lângă lacul Oasa, Obîrșia Lotrului la Ranca. La vremea respectivă drumul regelui mi s-a părut periculos. Și era tot în iulie dar am prins nori și ceață.

Stana atunci se construia.

Cred că atunci când ajungi pe culmile munților contează foarte mult și cum este și vremea pentru a putea să te bucuri de zonă.

Foarte frumos ai descris cum ați simțit voi această plimbare.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
liviu49
[13.12.17 09:06:35]
»

@Crazy_Mouse : Daca doua zile nu m-am putut apropia de calculator, macar votul cu numarul 50 sa reusesc si eu. Nu te bucura, pentru ca nu scapi de un ecou de la mine. Trag nadejde ca diseara sa am timp sa pot sa mai scriu si eu ceva.

Oricum esti primul pe lista!

Numai bine si calatorii placute!

Floryn81AUTOR REVIEW
[13.12.17 14:26:06]
»

@ANILU: Mulțumesc pentru lectură și ecou! ”Drumul Regelui” este o șosea foarte spectaculoasă, însă (într-adevăr) trebuie să țină și vremea cu tine pentru a te bucura cu adevărat de peisajele superbe. Există locuri între Obârșia Lotrului și Rânca unde muntele pare că te copleșește cu măreția sa și acesta a fost principalul motiv pentru care am tot oprit. Doar din mașină, chiar dacă nu mergi foarte repede, parcă nu percepi cu adevărat frumusețea sălbatică a locurilor.

@liviu49: Aștept cu mare interes ecoul promis! E foarte bun și votul 50.

@all: Mă bucur că acest articol al meu a stârnit interesul atâtor cititori! Vă doresc tuturor un sfârșit de an perfect!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, Aurici, doinafil, ioan marinescu, liviu49, Michi, mprofeanu, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂTransalpina - cel mai înalt drum din România:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.094785928726196 sec
    ecranul dvs: 1 x 1