ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.07.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Galati
ÎNSCRIS: 21.06.12
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUL-2015
DURATA: 1 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Cheile Tișiței, un loc superb și plin de surprize

TIPĂREȘTE

Din nou despre frumusețea Munților Vrancei și, de data aceasta, vin cu impresii din altă zonă - Rezervația naturală ,,Cheile Tișiței". Cum se ajunge aici s-a mai scris, dar voi repeta totuşi: pe DN 2 D dinspre Focşani spre Lepşa şi spre Târgu Secuiesc, de la Cascada Putnei (reper) mai sus, apoi la stânga pe un pod, ce odată trecut indică drumul forestier către rezervaţie.

Voi începe impresiile prin a-mi exprima suprinderea faţă de transformarea radicală a acestui loc! Ultima mea drumeţie pe-aici se petrecuse în vara lui 2004, când parcursesem cheile fără vreo dificultate, aproape ca la promenada de oraş. Ba mai mult, în 2000 şi în 2001 am însoţit grupuri de elevi pe acest traseu, ceea ce, în actualitate, nu mai e deloc recomandabil. Recunosc că am fost eu însămi ,,elev indisciplinat" şi nu mi-am făcut temele înainte de a pleca la munte, mizând doar pe amintirile de acum unsprezece ani :) Dacă m-aş fi informat, aş fi aflat că inundaţiile din 2005 au distrus mare parte din drumul ce începe la intrarea în rezervaţie şi se încheie la tunelul mare.

Aşadar, din foarte uşor traseul a devenit dificil în condiţii de ploaie, de încălţăminte inadecvată sau de ceva probleme cu ,,răul de înălţime". Pentru împătimiţii muntelui însă, nu va spori decât nivelul de adrenalină şi de plăcere, deci va fi parcurs fără dificultăţi. Eu nu pot să mă laud cu acest lucru întrucât, din cauza motivelor 1+2 (ploaie şi încălţăminte cam derapantă), am fost nevoită să mă întorc de la jumătatea traseului.

Fie şi numai pe jumătate străbătute, Cheile Tişiţei m-au reîncântat cu peisajul absolut spectaculos, iar surpările n-au făcut altceva decât să-i dea un plus de sălbăticie şi de frumuseţe. Stâncile înalte, apa râului, florile de munte, chiar şi ecoul tunetelor... m-au reechilibrat şi mi-au adus starea de bine de care aveam nevoie. Recomand fără nicio reţinere o plimbare prin această minunată zonă montană! Dacă nu vă încântă aventura cu ,,sport extrem" pe scări improvizate pieptiş pe stânci, puteţi să mergeţi atât cât vă doriţi şi cât aveţi curajul. Pe cel puţin 700 de metri se poate parcurge cărarea în siguranţă (încă!, dar cine ştie ce-o mai fi după alte ploi şi ninsori), iar de la poarta rezervaţiei deja vă veţi simţi într-o altă lume! Câteva ore petrecute în spaţiile amenajate cu bănci din lemn, ori pe malul râului Tişiţa, o să vă pozitiveze ca prin farmec. :)


[fb]
---
Trimis de cristina.eu in 20.07.15 15:03:49
Validat / Publicat: 20.07.15 17:56:00
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în LEPȘA.

VIZUALIZĂRI: 1603 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristina.eu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Aproape de intrarea în rezervaţie: o altă lume!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7200 PMA (din 11 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[27.12.15 17:57:12]
»

Mutat în rubrica "Rezervația naturală Cheile Tișiței, LEPȘA" (nou-creată pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cristina.eu
Alte impresii din această RUBRICĂRezervația naturală Cheile Tișiței:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059206962585449 sec
    ecranul dvs: 1 x 1