ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.07.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Constanţa
ÎNSCRIS: 26.08.16
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2019
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 11

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Varful Moldoveanu, prin Valea Rea (traseu de 9-10 ore dus-intors)

TIPĂREȘTE URM de aici

Traseul catre Vârful Moldoveanu – o singură zi

Anul acesta am dorit să ”punem pe răboj” (cum a spus gazda unde am stat) Vârful Moldoveanu.

Întrucât mergem pe munte cu copilul (11 ani) și nu dorim să stăm în cort/ adăpost peste noapte, am căutat un traseu ce putea fi parcurs într-o singură zi. După studii ale netului am găsit traseul cu plecare de la Stâna lui Burnei prin Valea Rea, Vârful Viștea, Vârful Moldoveanu.

Pentru a ajunge la Stâna lui Burnei, punctul de start al traseului către Vârful Moldoveanu, trebuie sa parcurgeți aproximativ 40 km de drum forestier. Drumul este destul de prost, dar poate fi parcurs și cu mașini joase, ”de oraș”, în viteza 1-2. Ultima parte a drumului e ceva mai bună și se poate merge și cu treapta a treia. Acești 40 km îi veți parcurge în minim 2 ore, chiar 2,5 ore. Mașinile de teren sunt recomandate pt parcurgerea drumului. Drumul se închide într-o parcare destul de mare.

Peste râu veți vedea Stâna lui Burnei. Veți pleca pe semn ”triunghi roșu” până pe creastă, apoi pe ”linie roșie” până la Vârful Viștea și apoi ”punct roșu” până la Moldoveanu.

Traseul începe cu un urcuș relativ ușor, dar constant, până la platoul ”Valea Rea”. Traseul este stâncos. ”Valea rea” mustește de apă, deci grijă mare pe unde călcați. Aici am găsit măgari care sunt f prietenoși. Dacă aveți ceva pâine, vă vor mânca din mână.

Urmează iar urcare, ceva mai accentuată spre ”Despicătura Viștii” (nu știu dacă acesta e numele. Oricum e o creastă, unde se bifurcă drumul: la stânga spre Vârful Viștea iar la dreapta către adăpostul Viștea). De aici veți merge spre stânga (bandă roșie). Drumul e un urcuș accentuat, pe un teren stâncos, mult mai greu/ periculos decât până acum.

Odată ajunși pe vârful Viștea o veți lua tot la stânga spre Vârful Moldoveanu. Traseul e relativ ușor, mai puțin trecerea pe lanțuri dintre cele două corpuri de munte.

Personal sufăr de ”rău de înălțime”. Fiica-mea, la fel. De la Despicătura Viștii ne-a fost destul de greu.

Să țineți cont că 80% din traseu este bolovănos, deci trebuie încălțăminte adecvată (în nicun caz adidași de stradă, sandale sau teniși).

Noi am fost pe 10 iulie. Era foarte multă zăpadă pe Valea Rea, deci și frig, pe tot traseul. Să aveți haine groase și chiar și mănuși (mai ales pentru ultima parte).

Veți auzi că e un traseu ușor, de 3,5 ore.

Noi am urcat în 5 ore (cu doi copii de 11, respectiv 12 ani) dar într-un ritm destul de susținut. Ultima parte (spre Vârful Viștea și Moldoveanu) este chiar solicitantă.

Una peste alta, recomand traseul. Priveliștea este superbă. Nu degeaba Moldoveanu este ”acoperișul României”. Iar despre munții Făgăraș se știe că sunt impozanți (8 vârfuri peste 2500 m). Păcat nu există mai multe locații de cazare care să permită explorarea acestora, pe trasee de maixm 12 ore.


[fb]
---
Trimis de Cerchi2005 in 17.07.19 10:57:00
Validat / Publicat: 17.07.19 11:45:30

VIZUALIZĂRI: 1552 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Cerchi2005); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 maretia Fagarasilor
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13500 PMA (din 16 voturi)

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[17.07.19 11:29:08]
»

Bună recomandarea

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Redescoperă masivul Făgăraș, MASIVUL FĂGĂRAȘ" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

calatorul
[07.09.19 13:42:42]
»

@Cerchi2005: Multumim pentru informatiile si impresiile impartasite si felicitari pentru traseul facut. Cam curajos impreuna cu cei doi copi de 11 si 12 ani pe asemenea creste, dar bine ca v/ati intors sanatosi. Vacante frumoase va doresc.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul
Alte impresii din această RUBRICĂRedescoperă masivul Făgăraș:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061495065689087 sec
    ecranul dvs: 1 x 1