ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.06.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 08.01.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2014
DURATA: 2 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Intalnirea cu Rhododendronul!

Ilustrație video-muzicală
Alexande Lucian Ardelean(Instrumental) - Instrumental 3


TIPĂREȘTE

Pentru weekend-ul ce a trecut ne-am hotarat rapid pentru o tura, poate chiar doua in Ciucas. Chiar daca vremea nu tinea cu noi, prognoza meteo fiind tare potrivnica, anuntand ploi. Dar am zis ca ar fi ultima sansa pe anul acesta sa prindem rhododendronul inflorit (bujorul de munte) la Muntele Rosu. Despre locatia de cazare aleasa am povestit deja in postarea anterioara. Am plecat pe la 7,15 din Bucuresti, cu o mica halta la Lidl in Valenii de Munte pentru ceva cumparaturi plus o tura prin Cheia in cautarea unui bancomat care lipseste cu desavarsire in "statiunea" Cheia (aviz amatorilor) iar la 10,30 eram cu camera luata in primire si bagajele in camera, deja echipati in parcarea pensiunii, pregatiti pentru traseu.

Traseul pe care ni-l propusesem pentru aceasta zi era, Cheia - Valea Tampei - Poiana Tampei - Cabana Muntele Rosu - La Rascruce - Vf. Gropsoarele - Vf. Zaganu si intoarcere prin Stana din Zaganu si apoi pe o poteca/drum de tractor nemarcat care iese in Poiana Tampei si inapoi pe Valea Tampei pana in Cheia.

Marcajul este punct albastru (PA) Cheia - Valea Tampei - Cabana Muntele Rosu cu un un timp normat de aprox. 1h - 1h15', apoi se urmeaza marcajul triunghi rosu (TR) Cabana Muntele Rosu - Vf. Muntele Rosu - Saua "La Rascruce” unde intersescteaza traseul ce vine de la Cabana Ciucas, timpul normat fiind de aprox. 2h', de acolo se continua in dreapta pe marcaj cruce rosie (CR) prin Vf. Gropsoarele si Vf. Zaganu pana in Cheia avand un timp normat de aprox. 3h30'.

In total un circuit de aprox. 7 ore plus micile pauze de foto si ceva sandwich-uri.

Pe prima parte a traseului pana la Cabana Muntele Rosu vremea a fost de partea noastra, noi ajungand dupa vreo 1h20' la cabana Silva amplasata langa statia seismologica in acelasi "cartier" cu Cabana Muntele Rosu. Partea de traseu pana in Poiana Tampei (max. 30') o recomand cu caldura pentru cei cu copii mici care doresc sa iasa in natura, fiind un traseu usor, practic un drum forestier fara urcus, iar cand ajungi in poiana se deschide o frumoasa priveliste spre Vf. Gropsoarele si VF. Zaganu. Poiana este foarte larga, marginita de padure cu un parau pe una din laturi, adica un cadru natural superb.

Dar se revin la traseul meu. Dupa ce am ajuns la Cabana Silva s-a schimbat si vremea, nori negri amenintatori au inceput sa curga cu repeziciune dinspre nord si in foarte scurt timp a inceput ploaia acompaniata si de vant. Am hotarat sa facem o pauza la cabana sa vedem ce are de gand vremea. tocmai bine ca aici am descoperit si o bere noua: berea Zaganu (bere artizanala nepasteurizata, cum scrie pe eticheta) produsa in apropiere la Maneciu. Cam dupavreo 1h20' vazand ca ca nici ploaia si nici vantul nu se domolesc am hotarat sa ne echipam adecvat si sa continuam tura, ca doar venisem sa vedem bujorul de munte si nu doream sa plecam dezamagiti inapoi. Zis si facut. Dupa vreo ora cand am ajuns undeva sub Vf. Muntele Rosu au aparut timid si primele tufe de rhododendron, dar s-a intetit si ploaia si vantul care nu s-au oprit decat dupa ce am trecut de Vf. Gropsoarele cand am putut umbla in rucsac sa scot un mic termomentru care arata +8grdC. Probabil in plina actiune a ploii si a vantului au fost in jur de 3-4 grdC. Dar a meritat. Versanti "inflacarati" de bujorul de munte inflorit "faceau toti banii", chiar daca florile erau destul de afectate de vant si ploaie si un pic trecute/ofilite unele (probabil apogeul infloririi a fost undeva in jur de 10 iunie). Nu degeaba se numeste Muntele Rosu. De aici incolo las fotografiile sa vorbeasca, cert este ca am ajuns la pensiune in Cheia in jur de ora 19,30.

din punctul nostru de vedere a fost o tura pe cinste care a meritat efortul (de fapt oricare tura consider ca merita efortul :)), mai ales ca a fost cu tinta precisa: sa vedem... rhododendronul.

A doua zi, duminica am vrut sa dam o fuga si pe Valea Berii-Cabana Ciucas-Vf. Ciucas si intoarcere prin Saua Tigailor, dar ne-a reusit doar pana la Cabana Ciucas (2 ore de la intrare pe forestier pana la Cabana Ciucas, sau cu masina mai departe pe forestier pana la Fantana lui Ioan si de acolo 1 ora pe jos pana la cabana) Noi am adoptat mersul pe jos pana la cabana, dar de acolo dupa o scurta pauza ne-am intors, deoarece norii la fel de amenintatori ca cei din ziua precedenta nu ne lasau nici macar sa zarim Vf. Ciucas.


[fb]
---
Trimis de Testosu' in 24.06.14 09:43:12
Validat / Publicat: 24.06.14 15:27:17
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL CIUCAȘ.

VIZUALIZĂRI: 2001 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Testosu'); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P22 Rhododendron!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16400 PMA (din 18 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

krondia*
[24.06.14 15:31:20]
»

Frumosă tură, minunate pozele!

Testosu'AUTOR REVIEW
[24.06.14 15:54:56]
»

@krondia: Da, a fost ca o pastila anti-stress aceasta tura, reconfortanta chiar daca s-a desfasurat mai mult pe ploaie si vant. Ce ne-a necajit un pic, a fost imposibilitatea de a sta prea mult pe afara cu aparatul foto pentru a putea surpinde in tihna aceste frumuseti. Il scoteam rapid de sub jacheta, focalizare ultrarapida, click si rapid cu el la adapost, dar in rest numai de bine.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
alinaro
[24.06.14 17:55:58]
»

@Testosu: Ce "plimbare" frumoasa! Ce poze frumoase!

Testosu'AUTOR REVIEW
[24.06.14 19:36:11]
»

@alinaro: sincer, ma bucur ca am reusit sa impartasesc prin cele cateva foto, crampeie din frumusetea acelor locuri.

urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[24.06.14 22:16:51]
»

Frumoasă plimbare!!! Iar pozele astea sunt tocmai bune pentru a mă oftica şi mai tare că anul ăsta nu am reuşt să ajung în Ciucaş în perioada de vârf a "înroşirii" muntelui.

Sau pot fi şi reversul medaliei, adică am ocazia să văd aici, pe sait, ce nu am reuşit în realitate. Asta e, întâlnirea cu Bujorul de Munte rămâne pe data viitoare, deocamdată mă bucur de plimbările altora.

P.S.: Nu aţi avut probleme la stână? Acolo sunt nişte câini cam... "duşi cu pluta" şi de obicei cam se reped asupra turiştilor ce trec prin zonă.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Testosu'AUTOR REVIEW
[25.06.14 08:32:44]
»

@urjanclaudiu: faptul ca a plouat de data aceasta, ne-a facut sa ne propunem a veni si la anul sa prindem bujorul inflorit cu speranta de a ne intesecta si cu soarele.

In ceea ce priveste stana din Zaganu, era parasita, de fapt si anul trecut prin toammna cand am mai trecut pe acolo, tot parasita era.

webmaster13
[29.06.14 22:33:04]
»

Superbe poze!

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

Testosu'AUTOR REVIEW
[30.06.14 08:44:12]
»

@webmaster13: Este super melodia aleasa. Multumesc!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinaro, Testosu'
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Munții Ciucaș:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.074778079986572 sec
    ecranul dvs: 1 x 1