ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.07.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JUL-2018
DURATA: 6 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 7

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Mamaia – dragostea noastra!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Dragostea e chestia aia profunda ce apare inca din tinerete si se poate manifesta pana la batranete. Este chestia aia care nu se uita, care va fi mereu pusa deoparte la inima.

Veti spune:

- Bine, baiete, si ce are asta cu Mamaia?

- Ce nu poti o iubi o statiune? Tara poti sa o iubesti, de ce nu si un locsor anume din tara? Sau mai multe.

Vechea Mamaia

Eu am vizitat Mamaia incepand cu varsta de 1 an si apoi an de an pana in zilele noastre. Am sarit un an si tare greu mi-a fost.

Mamaia este perla statiunilor de pe litoralul romanesc. A fost si este.

Mamaia – statiunea care leaga orasul Constanta de Navodari, lipita de Constanta in nordul municipiului. Drumul trecea pe la Hanul Piratilor si apoi urca o panta sa traverseze o ramificatie a canalului Dunare – Marea Neagra. Va povestesc aici de anii ’70 – ’80.

Autobuzul 32 circula de la Gara Constanta pe bd, Lapusneanu pana in Mamaia la Tabara Nord, unde se termina statiunea si era un camping mare. Troleibuzul 41 lega Gara Constanta cu Mamaia via Bd. Mamaia si se oprea cu o statie mai incoa, la Butoaie. Autobuzul 23 lega Constanta (Tomis Nord) de satul Navodari via Mamaia. A crescut si satul asta si astazi este oras. Ba a mai aparut intre Mamaia si Navodari inca o surata a Mamaiei – Mamaia Nord. Mai era si minicarul care facea plimbari prin Mamaia.

Erau multi straini pe litoralul nostru, in special din blocul comunist. Si multe multe rulote din R. D. G., R. P. Polona, R. S. Cehoslovacia, U. R. S. S, R. S. F. Iugoslavia. Unii cu plaja, altii cu comertul, altii cu amandoua.

Mamaia – astazi

Niste date despre Mamaia de pe wiki imi confirma informatia ca Mamaia apartine administrativ de municipiului Constanta, este evident doar o statiune estivala si …. are 7 locuitori permanenti. Mamaia este asezata pe un grind lung de 8 km si lat de 0,3 km intre Marea Neagra la Est si (limanul) Lacul Siutghiol la Vest.

Mamaia este renumita pentru plajele sale cele mai late (pana la 250 m) si cu nisipul cel mai fin de pe litoral romanesc. Dar asta nu e tot. Intrarea in apa este lina, ceea ce pentru un inotator stilul topor precum subsemnatul conteaza imens. Sa mai scoatem din gusa: Mamaia ofera vacante atat celor care cauta cazari la 5 stele, cat si celor care vin cu cortul sau stau in gazda la constanteni sau mai nou inchiriaza apartamente in statiune sau in oras. Exista posibilitatea sa mananci in locuri mai selecte si mai scumpe sau la impinge tava (preferata noastra). Sunt sute de magazine si tonete cu suveniruri. Multe “alimentara” care acum se numesc market-uri. Gasesti bancomate suficiente. Intre reperele relevante pentru noi este Satul de Vacanta, minicarul si mai nou autobuzul etajat si gondola. Pentru cei interesati Aquamagic atrage deasemenea multi turisti.

Precizare: nu includ in descrierea aceasta Mamaia Nord, o extindere a statiunii Mamaia, mult mediatizata ca scumpa si de fite. Din pacate se creaza (voit) o confuzie ca toata Mamaia este o statiune scumpa si de fite, ceea ce este complet eronat.

Una din placerile noastre in Mamaia este sa ne plimbam prin statiune. Veniti sa ne plimbam impreuna?

Ne vom plimba din zona ”La Butoaie” catre sudul statiunii pana la intrarea in Constanta. In aceasta zona punctez hotelurile Amiral, Orfeu si Comandor, pe langa care am pasit de atatea ori, dar mai ales terasele restaurant cu autoservire din zona. Noi am mancat in fiecare zi cel putin o data la “impinge tava” Siret. In zona se gasesc multe tarabe, dar si marketuri, farmacii, bancomate. Aici este plaja cea mai lata si cea mai buna din Mamaia atat cu plaje cu sezlonguri cat si pentru cearceafuri. Este unul din locurile unde poti bate mingea in voie. Zona este foarte potrivita pentru familiile cu copii.

Vis-à-vis, pe partea cu lacul, se pot inchiria apartamente la Arlequin.

Urmeaza zona centrata in jurul Hotelului Vega ***** si Plajei Vega. Hoteluri vecine sunt Alcor, Siret, Apollo vezi impresii, Bicaz si Hawaii. In zona aceasta am insistat cu hotelurile si plajele pentru ca este zona recomandata de noi pentru cazare si plaja.

Vom continua plimbarea pe faleza. Din aceasta zona am sa atasez si un superb curcubeu rasarit dupa o furtuna puternica de nisip urmata de o ploaie violenta. La un moment dat faleza ajunge intr-un spatiu deschis, gen parc, in dreptul fostului Rex. Aici de ceva timp a aparut o statuie emblematica si un reper deja cunoscut Statuia Foca, mutate din zona Perla, unde o cunoscusem in copilarie.

Urmeaza zona unde pot fi inchiriate biciclete sau avehicule asemanatoare cu pana la 6 locuri. Faleza se largeste, apar magazinele inlantuite unul langa altul. Si mergem, si mergem, si ajungem in spatele Hotelului Iaki (ex-Bucuresti) vezi impresii locatie cunoscuta in special pentru centrul spa si apartinand inegalibilului nostru rege al fotbalului Gica Hagi.

Dup ace depasim Iaki, faleza devine circulabila si pentru turisme si minicar. Minicarul care circula aici parcurge numai jumatatea de nord a statiunii, nu circula spre Satul de Vacanta! Trecem si de Vila Regala, loc unde intoarce minicarul de care am vorbit caci de aici faleza devine iarasi exclusiv pietonala.

Suntem la capatul nordic al gondolei. De aici va propun plimbarea cu gondola. Traseul acesteia masoara 2 km si viteza de deplasare este de 5 m/s. Urca repede deasupra statiunii si zarim de la inaltime pe partea cu marea Cazino, iar pe partea cu lacul debarcaderul Ovidiu, de unde vaporase traverseaza Lacul Siutghiol pana la Insula Ovidiu, unde se gaseste si un restaurant. Langa debaracder este un punct de promovare al sporturilor nautice.

Revenim cu privirea catre mare. Ne indreptam catre Pontonul Mamaia, o faleza perpendiculara pe directia noastra de mers construita pana in largul marii, luminata noaptea.

Gondola urca tot mai sus depasind culmile a doua hoteluri. In zona pontonului aproximativ este capatul de linie al celuluilalt minicar care parcurge traseul pana la Perla, catre sud., zoan devenind din nou practicabila si pentru auto.

Fasia de pamant pe care se desfasoara statiunea se largeste putin si face loc parcului acvatic Aqua Magic. Gondola va cobori catre capatul sau sudic in apropierea Hotelului Perla, reper cunoscut, candva un hotel bun, astazi, in cadere libera, sau nu departe de Hotel Mihaela vezi impresii.

Aici este o zona deschisa in care puteti asculta seara muzica sud Americana, gasi multe tonete, dar si cateva terase sau fast food-uri.

Suntem chiar langa intersectia in Y, pe cele doua iesiri ale Y-ului putand intra in Constanta, fie pe Bd. Al. Lapusneanu, pe langa Hotel Oxford vezi impresii fie pe Bd. Mamaia in lungul litoralului. Am punctat din nou mai multe hoteluri din acest capat al statiunii unde am facut mai multe incercari dar am fost mereu nemultumiti.

Bd. Mamaia este traversat aici de cativa ani de o pasarela luminata, care duce catre Satul de Vacanta si Luna Park. De fapt ce a mai ramas din Satul de Vacanta. Candva era o adevarata perla. Gazduia case cu specific local din multe zone ale tarii. Dupa revolutie, au mai ramas cateva, care cu greu mai pastreaza cate ceva din traditiile si preparatele zonale. A ajuns un fel de murdarie generalizata unde trebuie sa ai grija maxima la buzunare sau posete. Am iubit in copilarie mult aceasat zona, si astazi o mai strabatem de fiecare data, dar s-a degradat din pacate. Satul de Vacanta este flancat de Lacul Tabacarie, in jurul caruia circula demult un trenulet. UU-UU! Dupa ce traversam pasarela, dupa ce trecem de mai multe terase afumate, putem coti stanga catre parcul de divertisment Luna Park. Jucarii pentru mici, pentru mari, cam toate destul de vechi de-acum, te invita sa cheltui banii seara cand parcul si jocurile sunt luminate. Caruseluri, masinute electrice, trenurile groazei, curse de cai, carturi, aruncatul la cosurile de gunoi, hammer-ul lebedele, trenuletul roata mare, mountain rousse, bowling, fotbal de masa, baschet, box, simulatoare de nave si altele sunt optiunile pentru distractie. Din nou atentie la buzunare in viermuiala din parc. Pentru noi acesta este locul pe care il vizitam in fiecare seara cand suntem in Mamaia sau Constanta. In zona aceasat aglomerata gasesti 80 – 90% oameni cu posibilitati pana la medii, in niciun caz nu seaman cu fitele din nord.

Va propunem sa ne intoarcem cu minicarul daca vreti sa scoateti 5 lei de caciula sau cu autobuzul etajat City Tour pentru o calatorie care costa 3 lei de persoana. Am mers mult, e cazul sa ne mai odihnim si la o terasa sau pe o banca pe faleza sau de ce nu sa ne intoarcem per pedes chiar pe nisipul de malul marii si din cand in cand un val sa ne ude picioarele.

Va pote povesti de doua trei cinci ori mai mult despre Mamaia pe care o iubim, dar cred ca v-ati saturat sau ati adormit de mult.

@webmaster

Rog inserare videoclip

Ileana Sipoteanu – De-as fi eu marea

https://www.youtube.com/watch?v=x232WjlvRO4

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 30.07.18 00:24:45
Validat / Publicat: 30.07.18 08:14:51

VIZUALIZĂRI: 2917 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

24 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 cerul dupa furtuna de nisip
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 47000 PMA (din 51 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

24 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[30.07.18 08:14:16]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[30.07.18 08:19:36]
»

@webmaster26: multumesc

Mihai18
[30.07.18 09:02:43]
»

Bun review, util celor amatori.

Eu tot am mers la Mamaia de când dv. aveați vârsta Denisei. Ani la rând preferat parcarea de ”La butoaie” Camera închiartă (așa era atunci) era lângă Delfinariu. Remember - și anul trecut am fost să văd parcarea și butoaiele, mai sunt. Temelia hotelului Alcor și în anii următori, acesta s-a construit sub ochii mei. Era anul când Nadia Comăneci câșțtiga medalii la Montreal și dimineața îl ascultam pe regretatul Cristian Țopescu la tranzistorul pus pe bordul mașinii.

Cu bine.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[30.07.18 09:39:50]
»

@Mihai18:

Un ecou de suflet, se simte. Va multumesc!

Mi-am dorit sa identific in mare ce a fost si ce este in Mamaia. Si faptul ca revenim aici in fiecare an este dovada ca iubim Mamaia. Si chiar daca ne scapa cate un ce fain e la greci si la turci, aici este acea iubire care nu se uita si care la maturitate iti permite sa evidentieze cele bune si frumoase precum curcubeul de dupa furtuna.

Multumesc de lectura si numai de bine! ☀️

Pușcașu Marin
[30.07.18 10:07:06]
»

@Dan&Ema: Sunt absolut convins ca articolul tau nu e o pledoarie pentru Mamaia. Pur si simplu ai exprimat in cuvinte ceea ce simti. Si asta e de apreciat.

Sotia mea e constanteanca iar socrii mei au locuit la 5 minute de satul de vacanta. Multi ani am petrecut macar doua sejururi pe vara pe litoralul romanesc. La Mamaia, evident. Cu aceeasi plaja " la Butoaie", cu impinge tava tot acolo si la pranz si cateodata si seara. Cu plimbari zilnice de la Cazino pana in Constanta.

Numai ca... m-am saturat. Oricat de mult imi propun sa nu vad si sa nu aud nimic in jurul meu cand sunt in vacanta, n-am cum. M-am saturat de bizonii care scuipa coji de seminte de pe sezlong ore-n sir, beau bere si ragaie, facandu-si copiii sa rada!?! . M-am saturat de manele ascultate pe plaja la CD playere portabile. M-am saturat de ospatari sictiriti care par deranjati atunci cand te asezi la o masa la terasa la care lucreaza. Si-ar mai fi multe de spus. Asa ca prefer Mamaia in martie-aprilie, cateva zile, cand ne putem plimba linistiti pe plaja chiar daca vantul bate cu putere. Pentru plaja in vacanta prefer alte locuri, cu aproape aceleasi preturi, dar parca ceva mai civilizate.

Si noi iubim Mamaia (sangele apa nu se face), numai ca o iubim in alte anotimpuri. Vara... NU.

tata123 🔱
[30.07.18 10:23:26]
»

@Dan&Ema: Mulțumim pentru paralela peste timp și descrierea actuală. Stațiunea estivală Mamaia rămâne o perlă a turismului de vară pe malul Mării Negre, cu bune și cu rele. De la cătunul de pescari unde în 1905 s-a întemeiat stațiunea Mamaia, la început doar cu scop balnear, s-a ajuns la stațiunea cu rol polivalent de astăzi.

În ultimele incursiuni la Mamaia am căutat să descopăr și aspectele istorice ale stațiunii pe care le-am adunat într-un articol (vezi impresii). În P04 se află rămășițele pasarelei de beton (dotată cu două tobogane și o platformă-bar) construită în 1936.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[30.07.18 10:31:54]
»

@ghisor:

Fain! Apreciez parerea ta pentru ca sunt acolo cateva elementele care ma influenteaza si pe mine.

Si eu am cunostinte in Constanta (mai multe) si Navodari. In Constanta am stat ani la rand in ultimul bloc de pe Lapusneanu, chiar vis-a-vis de Satul de Vacanta. Dintotdeauna aici muzica de petrecere de la Casele pe atunci trafitionale rasuna pana tarziu in noapte.

Deranjeaza elementele “negative” dintre noi si anul trecut m-am abtinut sa scriu despre asta. Ar fi de milioane sa dispara din peisaj semintele, cocalarii, smecherii, hotii, sa nu se mai amestece muzicile date la maxim si sa vezi fete zambitoare la terase, hoteluri etc. Din pacate ele exista si nu vor disparea.

In mod intentionat am vrut sa povestesc ceea ce iubesc in Mamaia si sa povestesc de curcubeu in loc de ploaie.

Multumesc de lectura si numai de bine! ☀️

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[30.07.18 10:39:15]
»

@tata123:

Excelenta si valoroasa completare pentru care iti multumesc.

Multe informatii interesante si inedite pe care ni le-ai impartasit. Mi-ar placea ca acest gen de informatii sa fie puse in valoare si aduse la cunostinta turistilor. Macar a celor curiosi de istoria locurilor unde petrec concedii sau organizeaza vizite.

Poate vom invata si noi mai bine tainele turismului si cei responsabili se vor ocupa.

Judetul Constanta adaposteste multe comori care nu sunt aduse in prim plan asa cum ar merita.

Insasi faptul ca informatii interesante sunt aflate de la pasionati de istorie cum esti tu in loc sa le gasesti la tot pasul vorbeste despre potentialul de imbunatatire al activitatilor autoritatilor din judet.

Pentru tine din nou

????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
banal
[30.07.18 16:48:34]
»

Mi-a duc aminte ce mai așteptăm 32, să mă ducă în camping Mamaia și venea full, erau autobuzele alea, mișto, albastre pe care noi cei din țară le vedeam doar acolo. Un autobuz din anii aceia se vede și în pelicula, Nea Marin Miliardar, la începutul filmului in Olimp.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[30.07.18 17:48:17]
»

@banal:

Veneai supraincarcate. Ciorchine. Mergeau cu usile deschise. Uneori nu opreau in statie din cauza aglomeratiei. La inceput erau cu taxatoare, mai tarziu s-a inventat autotaxarea.

Noi mergeam de obieci pe ruta Sat Vacanta - Cazino sau pana la capat la Tabara Nord, dupa Butoaie. La dus era aproape imposibil sa te urci si atunci o luam la pas traversam satul de vacanta, ieseam la Perla, Modern si o luam pe plaja.

Acum circula linia 40 estival numai vara si city tour, dar si multe microbuze particulare prin Mamaia.

Multumesc de lectura, numai de bine! 3️⃣2️⃣

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elviramvio
[31.07.18 07:33:06]
»

@Dan&Ema:

Prin apropriere am semnat un contract pentru o viaţă ????dar mai important, feciorul meu şi-a făcut somnul de frumoasă creştere până pe la 3 ani, în satul de vacanţă. Socrii mei locuiau în Tomis Nord. Avea mult farmec şi Mamaia de altă dată, mai ales pentru cei care aveau de unde se informa despre istoria ei, un lucru mult mai greu atunci decât acum când informaţia e la îndemână oricui vrea să o caute. Şi se găseau nişte covrigi şi o bragă adevărată, de plăcinta dobrogeană nici nu pomenesc că mă ia dorul şi pofta ????!!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[31.07.18 16:00:17]
»

@elviramvio:

Placintarie la Casa Dobrogeana mai este si acum, dar s-au mai schimbat putin lucrurile. Inainte stateam unul la coada la placinte, altul la bere, altul cauta masa libera.

Acum suna ciudat sa stai la coada pentru niste placinte.

Da' bune mai sunt!

Mamaia este mai ofertanta decta celelalte statiuni din punct de vedere al activitatilor si obiectivelor, iar daca lipim aici si Constanta nu mai spun.

Culmea, ca inca mai descopar locuri de care nu stiam...

Numai de bine!

Rofri
[31.07.18 16:36:15]
»

Citind review-ul mi-am dat seama că nostalgia e cea care mă atrage și pe mine la Mamaia. Stațiunea îmi amintește de anii când eu și sora mea eram copii, părinții noștri erau tineri... Mersul la Mamaia, aproape în fiecare vară, era un ritual așteptat cu nerăbdare și care care ne oferea experiențe magice ca mersul cu titicarul sau încercatul tuturor nebuniilor din Luna Parc.

La fel ca mulți nostalgici încerc să privesc Mamaia de azi cu îngăduință, căutând printre construcțiile noi care nu au nimic de-a face cu armonia originală a stațiunii, printre șezlonguri de plastic și nefirești palmieri, câteva frânturi ale copilăriei.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[31.07.18 16:52:37]
»

@Rofri:

Foarte fain spus!

Acum avem multe termene de comparatie si este greu sa spui ca Mamaia este cea mai. Nostalgia exista, amintirile sunt frumoase, iar eu am intitulat legatura noastra cu Mamaia dragoste, caci dragostea dupa niste ani iti da puterea sa fii ingaduitor si sa accepti si neajunsurile.

Mi-ar placea sa dispara de pe tot litoralul nostru caldirile neterminate sau in paragina. Dar trebuie sa trecem pe langa ele si sa privim marea sau altceva atractiv pe alta directie.

Multumesc de lectura! Numai de bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Zoazore
[31.07.18 19:27:49]
»

@Dan&Ema: Prin 1987 și 1988, am stat și eu pe Lăpușneanu, în blocul de lângă liceu / școală.

Prietena și colega mea de camera de-atunci, avea prietenul bucătar la Steaua de Mare din Eforie, așa ca ziua făceam plaja la Constanța, iar seara venea turcul (turc era, Șenol) și ne ducea la Steaua de Mare. Frumoase vacanțe! Din iulie până-n septembrie acolo eram! Acum... nu mai este nimeni!

Vali a plecat, nu se știe unde, părinții ei au murit, Șenol s-a-nsurat c-o turcoaică de-a lui...

În 1988 am fost la o nuntă, la cealaltă colegă de cameră, care stătea la Km 6. Nunta a fost la Casa Vrânceană! Tare bine m-am distrat! Acum, ei stau în Pitești...

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[31.07.18 19:50:27]
»

@Zoazore:

Casa Vranceana e una din casele din Satul de Vacanta care au “rezistat” mai mult.

Imi amintesc ca am fost o data cu mamaia mea la Casa Vranceana si a fost scump, iar la sfarsitul notei de plata era remiza restaurant 12%.

Imi amintesc si de Steaua de Mare din Eforie Nord, care dupa mine era a doua statiune in topul preferintelor. Am si stat in gazda de mai multe ori si la Eforie Nord dar aveai de batut drum lung pana la plaja.

Multumesc de lectura! Numai de bine! Vivat vacantele de neuitat! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Mihai18
[04.08.18 22:33:27]
»

Când un review este urmat de multe ecouri (13 în cazul de față) înseamnă că acesta este foarte bun, place cititorilor și uneori stârnește nostalgii.

Totuși, este păcat să omitem emisiunea „Radio Vacanța” care începea de la ora 9 dimineața cu semnalele sale. Haideți să ne amintim de cei 4 prezentatori în limbile engleză, rusă, germană și franceză, unul dintre aceștia fiind Paul Grigoriu-un excelent vorbitor de limbă franceză. Ei deschideau emisiunea pe fondul muzical Valurile Dunării, vă mai amintiți? Semnalele de început, le recepționam după ce traversam Dunărea. Pentru că mi-a plăcut foarte mult această emisiune, într-o vară am luat cu mine magnetofonul Tesla. De la radio cu tranzistori, înregistram pe benzi Agfa Radio Vacanța. Ulterior, ca să nu le pierd, le-am transferat pe un alt suport. Le am și acum și pot să le ascult.

Mulțumesc Dan & Ema pentru alegerea și publicarea acestui review.

Pușcașu Marin
[04.08.18 22:55:39]
»

@Mihai18: Asa este. Radio Vacanta a fost un reper pentru litoralul romanesc. Foarte tare treaba cu magnetofonul .

Chiar si dupa 1989, inca cativa ani, la fiecare sfarsit de sezon estival echipa Radio Vacanta cu Doina Caramzulescu in frunte facea un chef monstruos de-o zi si-o noapte la Teatrul de Vara din Constanta, cu invitati din tara si chiar si de peste hotare.

Am vazut acum cateva saptamani la PRO TV Teatrul de Vara din Constanta... nici macar ruina nu se poate numi.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[05.08.18 04:27:58]
»

@Mihai18:

Multumesc ca ai adaugat Radio Vacanta si cu voia ta o fac parte integranta a povestii noastre despre Mamaia. Cea de alta data, care se prindea cum treceai Dunarea pe pamant dobrogean pe podul lui Anghel Saligny o capodopera a unui inginer roman genial.

Paul Grigoriu este inconfundabil iar introducerea “Ici Radio Vacance! ” (scuze daca am scris gresit) mi-o reamintesc cu mare drag.

“Aici Radio Vacanta! ”

Cu admiratie si respect va urez numai de bine! ????

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[05.08.18 04:33:56]
»

@ghisor:

Teatrul Fantasio din Constanta! Un nume!

Teatrul de Vara din Mamaia unde vanzatori ambulanti pe plaja cautau musterii pentru spectacolele din fiecare seara care se tineau cu casa inchisa.

Ce artist roman cunoscut nu a “prestat” pe scena Teatrului de Vara din Manaia?

Inconfundabilul Jean Constantin era evident un rasfatat sl locului.

Astazi trece minicarul (titicarul, o mare afacere ilegala a zilelor noastre) pe langa ruinele teatrului.

Nostalgii, frumoase amintiri! ☀️

mogly
[09.08.18 19:06:54]
»

@Dan&Ema: Si eu am fost la Mamaia in copilarie incepand de la varsta de 2 ani si jumatate, an de an si imi placea enorm. Tin minte ca si eu si verisoara mea eram fermecate de vacanta la mare de la Mamaia, era pur si simplu vacanta noastra perfecta, de suflet, de vis. As vrea sa spun ca iubesc si acum Mamaia, dar eu nu mai regasesc in ea nimic din farmecul de altadata, acum nu vreau sa dezamagesc pe nimeni, dar asta simt, s-au facut constructii peste tot, s-a schimbat tot si in afara de zona din Nord unde inca te mai poti plimba in rest statiunea imi pare pur si simplu sufocanta, parca nu ai loc nici sa respiri dar sa te mai si plimbi sau relaxezi.

Va invidiez si va admir ca voi mai puteti sa iubiti Mamaia, din pacate eu am pierdut-o, se pare.

Calatorii de vis, va doresc!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[09.08.18 23:00:24]
»

@mogly:

E interesant! Anul trecut eram aproape sa scriu despre ce m-a suparat in Mamaia in ultimii ani. Nu am facut-o. Am vrut apoi sa deschid un fir de discutie cum am vazut candva pe AFA de genul Brasov sau Sibiu? Ma gandeam la Litoralul romanesc vs cel bulgaresc! ????

Mi-am dat seama insa ca iubesc Mamaia. Si e iubire sincera de aia care nu se uita si care de fapt ma ajuta sa accept neajunsurile si sa ma bucur de tot ce e frumos. Si sunt atatea! ????

Eu te inteleg si respect parerea. Si sunt multu care gandesc ca tine.

Eu v-am impartasit din dragostea mea ceva! ????

Multumesc de ecou! Numai de bine! ????

mogly
[10.08.18 11:11:18]
»

@Dan&Ema: Am înţeles că ne-ai împărtaşit ceva din dragostea voastră pentru Mamaia, am apreciat asta şi mulţumim!

Uneori visez Mamaia aşa cum era ea altădată şi oricum mi-au rămas amintirile care îmi sunt foarte dragi. Sunt conştientă că totul e într-o continuă schimbare, la fel şi noi nu doar locurile, e ceva ce trebuie să acceptăm.

Călătorii frumoase şi bucuraţi-vă de iubire în continuare, e un sentiment care nu poate să-ţi aducă decât fericire!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[10.08.18 12:37:44]
»

@mogly: multumim la fel!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
banal, Dan&Ema, elviramvio, Mihai18, mogly, Pușcașu Marin, Rofri, tata123 🔱, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Mamaia:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.084727048873901 sec
    ecranul dvs: 1 x 1