GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Din cand in cand- de fapt de vreo doua ori pe an- ni se face pofta sa mergem la Gradina Zoologica.
Ce s-ar mai putea spune despre Zoo? Banuiesc ca nu e bucurestean care sa nu o fi vizitat macar o data. In plus- colegii mei de pe AFA au spus totul. Este adevarat, sunt unghiuri diferite. Iar eu ma situez cumva intre ei: am si bucuria de a reveni, de dragul copiilor, de dragul vietatilor, de dragul padurii, etc. DAR in acelasi timp mi se rupe inima cand vad cum arata unele animale (conditie fizica deteriorata, spatii improprii, restranse, hrana putina, stres cat cuprinde, etc.)
Din punctul meu de vedere, minusurile pornesc de la intrare. Langa casa de bilete esti asaltat de toti "comerciantii" care vand cu tupeu orice la pret triplu fata de cat face. In week-end-uri n-ai loc sa treci cu masina de gratarele scoase pe asfalt- sa-i miroasa clientului micu' in nas! - de tarabele montate ad-hoc de fel de fel de tuciurii care vand toate porcariile, etc.
De fiecare data, abia astept sa ne vedem parcati (cu parcarea chiar e o problema, in fiecare week-end) si intrati pe poarta. (Preturile sunt decente- 13 adulti, 6,5 copii)
Avand in vedere faptul ca n-am intrat prima oara, noi aveam deja un traseu stabilit de ani de zile! :) Astfel putem observa cu usurinta toate schimbarile care s-au facut aici de-a lungul timpului. Prima impresie ti-o da aleea de pe mijloc, de la intrare, care era amenajata foarte frumos, spatiul verde - ingrijit, cu petunii de diverse culori si alte flori de gradina, puse inclusiv in jardinierele de pe margine.
Labirintul de alei nu ne mai face nici o problema- incepem periplul din partea stanga. Pozam pelicanii si egretele din toate unghiurile, ne minunam de pasarile flamingo, de lebedele gratioase. (Gardul viu era destul de inalt si copiii s-au minunat doar din bratele noastre!) Una dintre lebede avea si boboci- niste pufusenii dragalase!
Daca v-ati propus sa stati inauntru cat va face placere, puteti zabovi mai mult la ponei, unde piticii tai vor astepta rabdatori la coada ca sa se urce si ei in sa cateva ture (tu scoti 10 lei- taxa- din buzunar si faci repede cateva poze :)) ca merita!). Pe vis-a-vis se pot admira niste exemplare de lup.
Noi am continuat catre partea stanga (spre expozitia de pasari exotice), oprindu-ne sa admiram struti, caprioare, mufloni, capre domestice, ovine si bovine, curcani si pauni (am vazut un exemplar alb deosebit!) Ajunsi in incaperea cu pasari exotice, copiilor le-au placut papagalii multicolori de diferite dimensiuni si tucanul.
Ne-am intors in aleea principala si ne-am asezat cateva minute pe o banca. (Slava Domnului ca cineva s-a gandit sa monteze banci!)
Am continuat cu forte proaspete spre vulturi, soimi, acvile, bufnite, condori si alte pasari, care locuiau in colivii imense. Ei, de aici copiii au cam inceput sa se plictiseasca...
Si-au mai revenit doar cand am ajuns in dreptul ursilor si felinelor- cand interesul le-a crescut din nou. Exemplare frumoase- desi pareau cam neingrijite, cumva, mai pricajite decat in documentarele de pe micul ecran...
La fel de incantati au fost si cand am intrat in expozitia de reptile si au vazut serpi de toate felurile, marimile si culorile, salamandre, varani, cameleoni, iguane si fel de fel de soparle. (Recunosc, mi-a ramas gandul la un suberb piton crem cu alb, dar nu va spun de ce!)
Spre final am ajuns si la stramosii nostri (conform teoriei lui Darwin). Aveau mai multe feluri de primate- gorile, cimpanzei, babuini.
Acum... sa va spun un secret. Mare noroc am avut cu placutele montate pe gardurile de protectie (cu denumirea vietuitoarei si arealul de unde provine), caci m-as fi facut de ras in fata copiilor, in unele cazuri! Ce-ti e si cu desenele astea animate! In dreptul unei maimute oarecare au inceput in cor- "uite un babuin! " Si aveau dreptate! :))
Chiar inainte de a iesi am admirat niste nutrii care se balaceau cu dezinvoltura intr-un lac special amenajat.
In final, dupa mai bine de doua ore, am iesit din incinta Gradinii Zoologice. Tot grupul era insetat (am intrat nepregatiti si inauntru nu se comercializeaza nimic). Asa ca, in minutul urmator, iata-ne asezati la mesele montate in padure, la cei cu gratarele pe trotuar pe care-i blamam la inceput...
Trimis de silvia tudoran in 20.01.12 13:13:11
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (silvia tudoran); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Grădina Zoo [Băneasa], BUCUREȘTI" (nou-creată, între timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2023 În București, la Grădina Zoologică — scris în 27.03.23 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2021 La zoo București, în vremuri pandemice — scris în 22.11.21 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Să mergem la Zoo! — scris în 07.09.18 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Feb.2017 Vizita unui ardelean la ZOO Băneasa — scris în 08.03.17 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- May.2016 Oameni si animale. Atunci si acum — scris în 29.05.16 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2015 Zoo Băneasa – privind ochii triști ai animalelor — scris în 09.06.15 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Gradin zoologica | Bucuresti - Baneasa — scris în 29.08.13 de gentleman30 din BUCURESTI - RECOMANDĂ