ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.11.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 03.03.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2011
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 4ani

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

GRADINA ZOOLOGICA - din culisele necuvantatoarelor aflate in captivitate

Ilustrație video-muzicală
Veverita-pentru cei mici!!!
TIPĂREȘTE

La invitatia unor amici, de a ne petrece timpul alaturi de ,,piticii" nostri, am hotarat sa pornim spre Gradina Zoologica.

Eram relativ curios sa mai vad ce modernizari s-au mai facut in ultimul timp, deocarece nu mai vizitasem acest ,,parc" de 12 ani, iar atunci ramasesem cu un gust de... sulf dizolvat.

Scurt istoric:

GRADINA ZOOLOGICA a fost infiintata in anul 1955, sub forma unui serviciu in cadrul Sfatului Popular al Capitalei, pe atunci se numea ,,Coltul Zoologic" si acoperea aproape 6 hectare din padurea Baneasa.

Acum din pacate, nu corespunde standardelor europene si asta datorita legislatiei, deoarece sunt revendicate doua hectare din cele 6 si nu se poate investi sau sustine vreun proiect in acest sens; ma rog, afaceri cu iz de interes imobiliar, desigur!

Nu realizez si nu concep ignoranta ministrilor de la mediu (din acelasi partid!) care s-au perindat de-a lungul timpului, dar probabil ei nu inteleg limba materna... a animalelor, evident!

Se fac totusi eforturi si se incearca sa devina o gradina zoologica moderna, ce recreeaza habitate naturale ale animalelor ce conserva biodiversitate.

Gradina dispune de o colectie de 150 de specii si subspecii si peste 1800 de exemplare (bine, daca ne bazam masiv si pe reproducerea animalelor...).

Se poate ajunge relativ usor, cu mijloacele de transport in comun 148 sau 301, avand traseu pe la Piata Romana, Casa Presei Libere, Aeroport Baneasa.

Gradina este situata pe strada Vadul Moldovei, iar intrarea se face prin arhicunoscuta - Aleea Privighetorilor, unde se afla Academia de Politie si Inspectoratul General al Jandarmeriei.

Ce sa faci? Fiecare cu habitatul sau!

Masina poate fi parcata in capatul strazii, intr-un spatiu restrans, dar si de-a lungul imprejmuirii gradinii, langa terase improvizate ce ofera vizitatorilor diferite gustari si bauturi la preturi rezonabile. Cine doreste o masa mai elevata, ii recomand restaurantul ,,Casa Alba" (... din Baneasa), care satisface orice pretentie.

Programul Gradinii Zoologice din Bucuresti este urmatorul: zilnic, intre 09:00 si 17:00. Intrarea pentru adulti costa 13 lei, iar pentru copii cu varste intre 2 (!) si 15 ani, este de 6,5 lei.

Dupa ce depasesti pragul intrarii in ,,parc", aproape de pelicani, pe partea stanga se afla o ,,parcare" pentru biciclete, in eventualitatea ca iti doresti un tur pe doua roti.

In fata aleii principale, se afla panouri ce avertizeaza ca animalele salbatice (in special mamiferele), sunt extrem de sensibile la stres, specific captivitatii si de aceea trebuie sa evitam loviturile in vitrine cu diverse obiecte contondente sau cu mana. Aceste manifestari ale publicului, pot duce la leziuni, fracturi si traume hemoragice ale respectivelor animale.

Nu se precizeaza si alte elemente de stres, ca de exemplu zgomotul facut de constructiile vilelor din apropiere, fumul facut de gratarele incinse, cu carnati si omniprezentii mici de peste gard. Nu! Asta nu este un factor anormal!

De asemenea, se afla si o schita a Gradinii Zoologice, care dupa parerea mea, ar trebui distribuita fiecarui vizitator, o data cu achizitionarea biletului, cel putin asa se procedeaza in alte tari, mai aproape de acest fenomen, ce implica cea mai mare categorie sistematica in biologie (vezi RW - Aquarium-ul din Palma de Mallorca).

Ultimul panou ne prezinta un scurt istoric si ne anunta ca in perioada 6-9 august de Ziua Internationala a Gradinilor Zoologice si Parcurilor (9 august), intrarea este libera... doar pentru copii.

Durata vizitei pe ruta scurta se poate efectua intr-o ora si jumatate, iar pe ruta lunga, trei ore.

Am ales bineinteles, ruta lunga ,,semnalizand" la dreapta.

La primul impact am intalnit pumele, feline abile relativ mari, al carui salt poate depasi lungimi de 10 metri, vanatori redutabili pe timp de noapte.

Excelentii inotatori: castori, nutria si ornitorincul, sunt prezenti in bazinele lor, atragandu-ti atentia cu blanita lor, stralucind in soare. Amfibieni extremi de indragiti, de toti iubitorii de animale de toate varstele.

Ajungem si la Pavilionul Primatelor, aceasta societate matriarhala, inteligenta, unde cimpanzeul ,,Felix" (ultimul ,,mohican" al parcului) avand venerabila varsta de 37 de ani (un exemplar ca el, in captivitate, nu traieste mai mult de 40), ne intampina maiestuos la intrare.

Grupul de lemurieni, aceste personaje de desene animate s-au adaptat rapid conditiilor. Ajambul are 1 an si este singurul mascul (ca o caracteristica, masculul cel mai seducator, este cel care miroase cel mai urat!)... al acestui grup de maimute. Restul sunt femele. Zambulina, Ebela, Makina si Shanika - toate vin din Madagascar si stau la pozat mai ceva ca niste fotomodele.

Tamarinii Julio si Isabela, cu creasta lor alba, formeaza un cuplu tanar de maimute pitice care cu firea lor jucausa incanta copii cu voiosia si dragalasenia lor.

Marmosetele, aceste mini-maimute sunt reprezentate prin 2 exemplare cu capul alb: Zok si Mok!

Gorila, cea mai mare dintre primate, dar si cea mai asemanatoare omului, avand 98 % caracteristici comune (Charles Darwin afirma ca: ,,maimutele sunt verisorii omului").

Babuinii, care fac raiduri pline de praf in spatiul lor amenajat, cercopitecul de savana, originar din sudul Africii, pavianul cu mantie si alte specii ale primatelor ce confera un show natural cu mare succes la public.

Oarecum entuziasmati, ne indreptam pasii spre Reptivariu.

In stanga acestui adapost dedicat reptilelor, se afla crocodilul de Nil, care surprinde prin agilitatea sa, participand la spectacol printr-o scufundare in micul bazin (vezi foto). Cu ,,lacrimi de crocodil", ne indreptam spre geniul soparlelor, varanul - un animal exotic fascinant, aflat langa testoase cu labe rosii, anaconda, salamandre, cobre, serpi cu clopotei. Celebra soparla, cameleonul, cel mai bun magician de a se face invizibil, este din ordinul saurienilor. Soparla Geko, cu degete prevazute cu sute de mii de perisori microscopici agatatori, care datorita acestor dotari poate sa alerge si cu capul jos. Pitonii, care dupa locurile bombate de pe corp, pare ca au infulecat deja cateva pasari. Anaconda, subiect de firme horror, pare a fi la eclozat, asa ca... sa n-o deranjam!

Caracatita, acest gen de moluste cefalopode solitare, se pricep (mai nou!) la fotbal. Exemplul cel mai elocvent se afla in Germania, unde fosta caracatita Paul avea capacitatea de a pronostica anumite rezultate la Campionatul Mondial. A noastra e si mai tare! Prezice ce sef din arbitrajul romanesc, urmeaza la D. N. A. (Directia Nationala Anticoruptie).

Nu puteau lipsi anumite specii de pesti exotici, care prin aranjarea terariilor pareau mai degraba, ca exponate intr-un magazin de acvarii. Pestele pisica sau cel sanitar, pestele inger, porc de mare si devoratorii ,,neautorizati" piranha, care in acest habitat, parca au cel mai important loc in acest lant trofic.

Iguana, prin coloritul variat al corpului (verdele fiind favorizat), se camufleaza cu usurinta printre stancile artificiale si iti dai seama ca se manifesta in viata, doar daca le privesti clipirea ochilor.

Multumiti ca de aceasta data toate spatiile speciale de intretinere sunt in totalitate populate si frumos luminate cu anumita ambianta, pornim spre cel mai viguros si ferm loc: cusca leilor, care se afla paralel cu pavilionul primatelor.

Fara indoiala, cuplul cel mai plin de personalitate ii revine definitiv perechii regale, Ella si Mark, care sub adapostul unui ,,Jeep Safari" (un veritabil Aro din Campulung Muscel, pictat in zebra!) il impart lenevind la soare. Se pare ca Ella a facut-o uitata pe legendara Elsa, leoaica care a murit in conditii suspecte! Leii, pe vremea faraonilor, erau infatisati prin sfincsi, simbol al curajului si puterii!

Vecini de cusca sunt Gina si Vasilica, o familie de ursi, despre care s-ar parea ca fac intrecere la... cine doarme mai mult.

Vis-a-vis se afla spatiul amenajat rozatoarelor, animale vesnic curioase, cu simpaticele veverite, care stau in umbra propriei cozi in nuante de culori specifice intermediare. Cainii de preerie ce petrec de ,,casa noua'', rontaind de zor seminte. Iepuri, suricate sau manguste si... purcelusii de Patagonia.

Pare greu de crezut, dar din animalul virusat, porcul a devenit animal pitic exotic! (... si uneori de companie!)

Pe aceeasi alee se afla lupii, care nu le place singuratatea, traind in haite, impreuna cu liderul lor de ,,grup sindical'' numit Scarface, ce alearga de colo-colo.

Alaturi se afla poneii, care pentru 10 RoN, iti rasfata ,,piticul'', purtandu-l in spinare. Credeti-ma ca se pricep foarte bine la importanta momentului, sunt pasnici, credinciosi si ascultatori.

Am ajuns in capatul aleii principale si alegem sa vizitam volierele din partea dreapta, pline cu vulturi plesuvi, soimi, bufnite si condori.

Cocorii au adevarate ritualuri de imperechere (... cate nu avem de invatat!), perechile netezindu-si reciproc si gratios penele. Asta cred ca i-a dat drept condorului, sa fie unul din simbolurile nationale ale Japoniei!

Mi-a atras atentia, bufnita polara (de culoare... alba), care avea instalat langa cusca din plasa, un dispozitiv de aer conditionat cu aburi.

In apropiere se afla cerbii autohtoni dar si cei lopatari, capre domestice, taurasii si caii -unii dintre ei, lipitani.

Am luat ,,taurul de coarne'' si ne-am intors spre cealalta parte a aleii, dotata cu banci, unde poti sa stai sa admiri animalele.

Pe o parte se afla sprintenele caprioare, bivoli, caprele pitice, struti si mufloni.

Caprioara botezata ,,Bambi'', sta alaturi de mama sa, care este cunoscuta pentru gingasia si agilitatea sa.

Muflonul, o oaie de dimensiuni mai mici, vadeste usurinta in miscare si are coarne inelate.

Strutii nandu, tocmai isi faceau debutul in fata vizitatorilor si ne amintesc, ca si noua, oamenilor, tare ne mai place sa ne bagam capul in nisip si sa ne facem ca nu observam ceea ce este... atat de evident!

Peste drum ne intalnim cu oile neaose, care fiind mai aproape de Pipera, se simt ca ,,acasa''.

Un pic cam apatici ni se arata cangurii cu tot cu marsupiul lor (de..., inzestrare naturala!), rasii si daca nu ma insel candva aici se mai aflau lamele si zebrele, dar...

Ca un ,,calut tigrat'', intru in lumea animalelor.

Cel mai spectaculos este paunul albastru, renumit pentru culorile penajului: albastru-verzui si violet, cu reflexe metalizate - efect optic produs de refractia luminii pe cheratina din pene.

Diferite specii de papagali, majoritatea originari din Panama, vesnic pusi pe sotii, iar tucanul cu ciocul imens este un ,,indicator'' spre...

Sconsii si ratonii, responsabili cu acel miros caracteristic (acele glande se pot inlatura de la varsta de 3-4 saptamani), sunt domestici si ne incanta cu blanita lor castanie, alba sau complet neagra, marcate cu dungi tipice deasupra capului.

Ne continuam periplul spre animalele de prada.

,,Adolescenta'' Luna, o tigroaica siberiana foarte jucausa si vesela, este rasfatata parcului zoo. Ii place sa fie in plina atentie, rostogolindu-se, si cum va povesteam, este cea mai iubita de copii si ingrijitori, deoarece s-a nascut aici. Dungile negre de pe blana galben-portocalie sunt diferite de la un exemplar la altul si la fel ca si zebrele, sunt adevarate ,,carti de identitate''!

In general tigrul nu ataca oameni, iar ,,mica pisicuta'' ar putea fi o punte de interes interactiv pentru copii!

Cu sovaiala, datorita zgomotului, ne apropiem de o celebritate autentica in regnul sau...

Primordiarul pelican al gradinii - Gogu! Un mancacios notoriu, utilat cu o punguta sub cioc, are o capacitate de trei ori mai mare ca cea a stomacului.

Este inconjurat de omnivorele gaste (cel mai bun ,,antifurt''!), rate salbatice cu alaiul lor de nunta, precum: lisite, egrete, lebede albe si negre, pasarea de foc flamingo - un habitat ce-mi aduce aminte de Parcul A. I. Cuza (vezi RW).

PACAT ca cel mai renumit animal pentru memoria sa iesita din comun, a sucombat. Elefantul Gaya, se pare ca a murit facand ,,contabilitatea'' proprietatii, intrand in deficit la bilantul financiar!

Din pacate, cel mai inalt mamifer din lume, girafa, a lipsit din totdeauna de la aceasta reprezentatie; dupa toate probabilitatile, facea ''gat'' la masa si nu-i putea ,,inghiti ''pe multi...

Ca o sinteza, pot afirma ca animalele sunt mai ingrijite, avand tarcuri bine amenajate, cu vizibilitate in orice moment al acestora, aleile sunt dotate cu banci si cosuri pentru gunoi.

Nu se cuvine sa ocolesc, faptul ca ar trebui amenajate locuri de joaca pentru copii, asa cum exista in marile orase ale Europei.

Lipsa unor show-uri (entertainment) educative pentru aceeasi copii ce pot interactiona cu anumite animale, mangaindu-le sau hranindu-le cu hrana adecvata (nu cu floricele sau chipsuri!), totul facandu-se... in joaca.

De asemenea, absenta unor stewardzi care sa asigure si sa evite orice manifestari ale publicului de a provoca socuri traumatice animalelor.

In aceasta lume a animalelor, exista destule exemplare care pot fi usor confundate cu altele si care sunt cu atat mai interesante cu cat au mai multe caracteristici. Avem nevoie de mai multe informatii si de mai multa educatie in spatiul zoologic.

Oamenii par pregatiti si accepta ca si animalele sunt fiinte dotate cu inteligenta, constiinta, limbaj propriu si nu in ultimul rand, au capacitatea sa incerce EMOTII complexe, variabile de la specie la specie si asta nu inseamna doar... instincte. Ele se bucura sau se tem, dar sigur le este FRICA de cel mai evoluat... : OMUL!

VIZITA PLACUTA!


[fb]
---
Trimis de Marian Preda in 02.11.11 17:39:19
Validat / Publicat: 02.11.11 18:57:58
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3269 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Marian Preda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Cu ''piticul'' la zoolino-land .
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19549 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

Marian PredaAUTOR REVIEW
[02.11.11 17:47:28]
»

Dragii mei WEB!

As dori atasata la acest rw, o melodie despre animale pentru copii!

Alegerea va apartine, doar sunteti cei mai buni D. J. ai comunitatii AFA!

Multumiri anticipate si multa STIMA!

webmaster15
[02.11.11 18:57:16]
»

Melodia atasata poate fi stearsa/schimbata.

Auditie placuta!

webmaster
[02.11.11 19:57:06]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta practica si la indemana (multora) destinatie de relaxare

Marian PredaAUTOR REVIEW
[03.11.11 09:29:18]
»

Multumesc pentru apreciere WEBMASTER!

Sunt flatat ca acest material a fost ales si selectat ca Mini-ghid AFA!

Sper de asemenea ca mesajele, mai mult sau mai putin ironice, sa aiba impact atat vizitatorilor cat si celor responsabili cu acest fenomen.

silvia tudoran
[03.11.11 15:01:09]
»

Mi-a placut!

Noi mergem de vreo 2 ori pe an, dar nu m-am gandit sa scriu despre asta si, oricum, n-as fi reusit asa ca tine. Felicitari!

Auzi? Dar elefantul nu se numea cumva MAYA? Unul dintre noi e in eroare. Sa ne ajute cineva!

P. S. Cred ca o sa iti iau toate review-urile la citit. Imi place cum scrii.

mariana.olaru CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[03.11.11 17:41:44]
»

Recunosc că n-am mai fost de multă vreme la vreo grădină zoologică (nu că nu m-ar mai interesa, dar pur și simplu nu mi-a ieșit niciuna în cale). Review-ul tău mi-a stârnit însă... apetitul, dar și buna dispoziție, căci rândurile scrise cu mult umor și ironie veselă, m-au făcut să zâmbesc și să mă amuz: numele acelor personaje de fabulă sau de desen animat despre care pomenești, sunt reale și dacă da, de unde le-ai aflat? ... doamna caracatiță dispune de adresă de e-mail, căci după reclama de bună prorociță pe care i-ai făcut-o, aș fi interesată și eu să-i pun câteva întrebări despre viitorul nostru, al românilor ? ... și în sfârșit, am descoperit că nici nu mai e nevoie să fac o vizită la grădina zoologică; e de ajuns să recitesc spumoasa ta povestire, sau și mai simplu, să mă uit în jurul meu, căci sigur mă voi putea bucura de întreaga faună a planetei!

Dragă Marian, sunt în asentimentul tău, legat de tot ceea ce ai scris, inclusiv finalul. Felicitări!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Marian PredaAUTOR REVIEW
[03.11.11 18:03:01]
»

@silvia tudoran:

Daca mai pretinzi ca nu ai talent narativ, am sa te reclam - ca un rautacios ce sunt, ministrelului (si nu... menestrelului!) de la educatie, un ,,mentor'' in ale limbii romane!

Nu ma refer la acel organ de percepere a gustului, deoarece mai mereu o are scoasa si devine... limbut!

Revenind la ,,oile noastre'', incerc cu un minim efort, sa mai ridic nivelul de civilizatie de pe la noi, deoarece in ultimul timp, mandriile noastre nationale sunt de la foarte putine la... mai deloc.

Elefantul Gaya-Maya! Mai, sa fiu sincer, asa m-a informat ,,gasculita'' de la casa de bilete care mi-a dat anumite informatii, in lipsa unor brosuri.

Daca m-a dezinformat sa fie pacatul ei, iar eu imi fac... mea culpa!

VACANTE FRUMOASE!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Marian PredaAUTOR REVIEW
[03.11.11 18:34:50]
»

@mariana. olaru:

Ma bucur ca un... muflon in libertate, ca mi-ai citit rw-ul!

Recunosc ca evenimentul imi produce o anumita fastaceala...

Intr-adevar, o parte din numele animalelor, sunt fictive!

Am incercat sa-i dau acestei recenzi, o nuanta cu caracter pozitiv, deoarece aceste animale imi amintesc de copilarie.

Despre doamna caracatita pot sa-ti dezvaluiesc ca mi-a soptit doar atat: ,,sunteti 7 miliarde, ce mai vreti? '', iar despre noi ca popor: ,,nu pot sa ma pronunt pana nu aflu rezultatul ultimei actiuni de statistica oficiala; sper sa traiesc pana atunci! ''

Da, ai dreptate! Din pacate, in jurul nostru (... dar mai ales la TV!), exista destula ,,fauna'', in jurul nostru!

Multumesc pentru aprecieri, draga prietena!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
balasa violeta
[05.11.11 16:39:16]
»

Deosebit review! Poze frumoase! Cantecel de cantecel! Felicitari wb. !

Mi-ar fi placut sa citesc si impresiile piticului!

Sa va traiasca! Nu uitati ca peste ani si ei si dumneavoastra despre acesta perioada va ve-ti aduce aminte!

Marian PredaAUTOR REVIEW
[06.11.11 11:11:13]
»

@balasa violeta:

Stimata colega,

Va multumesc pentru urari si aprecieri!

Ma bucura si ma flateaza, faptul ca-mi sunt citite randurile, de catre dumneavoastra - un user cu ,,state vechi'' in comunitatea AFA!

Aveti dreptate! Cum afirmam la inceputul rw-ului, nu am mai vizitat de 12 ani aceast Parc Zoo, deoarece atunci am fost ultima oara cu baiatul celalalt, care intre timp a devenit ,,cavaler'' si-si dedica timpul... ,,veveritelor''! Ma rog, schimbul de generatii!

Mare pacat, ca nu-i sunt alocate mai multe subventii acestui, ramas inca... ,,colt zoologic''!

VACANTE FRUMOASE SI VIZITE PLACUTE!

webmasterX
[16.02.15 08:25:21]
»

Mutat în rubrica "Grădina Zoo [Băneasa], BUCUREȘTI" (nou-creată, între timp, pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
balasa violeta, Marian Preda, mariana.olaru, silvia tudoran
Alte impresii din această RUBRICĂGrădina Zoo [Băneasa]:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.066790819168091 sec
    ecranul dvs: 1 x 1