GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Târgul de Paști — sau în vizită la moș iepuraș gerilă
Trăim vremuri schimbătoare și nu mă refer la pandemie sau război ci strict la condițiile meteo foarte diverse din ultima perioadă. Nu demult am scris despre Târgul de Crăciun Sibiu ediția din 2022 și că la momentul deschiderii am văzut persoane în pantaloni scurți, complet atipic în contrast cu imensul brad de crăciun și decorul specific.
Localizare târg de paști Sibiu
Ca și până acum Târgul de Paști este organizat în cea mai mare piață din Sibiu Piața Mare. În această zonă se află cele mai multe atracții turistice și tot aici poate combina turistul dar și localnicul un popas în târg. Parcările ca de obicei se află pe străduțele din jur sau în parcarea Cazarma 90, tarif 2 lei/oră.
Program și organizare târg de paști
Ediția din acest an a început în 7 aprilie și se termină în 18 aprilie. Orarul târgului este zilnic 11.00-21.00. Tradiția acestui târg durează de ceva vreme dar pandemia a impus 2 ani de pauză, astfel edițiile din 2020 respectiv 2021 lipseau. În acest an 45 expozanți din toată țara au venit să-și vândă produsele care sînt predominant specifice perioadei de paște.
Căsuțele închiriate de către expozanți formează un cerc în Piața Mare, central mai sînt amplasate câteva. Pentru copii nu lipsesc caruselul, trenulețul, cartingul, trambulina iar pentru adulți și nu numai trenulețul turistic care pleacă din Piața Mare, traversează străzile Gheorghe Lazăr, Cetății, Nicolae Bălcescu și revine în piață.
O minusculă noutate ar fi o mică zonă verde artificială fotogenică cu ceva locuri de odihnă. Enjoy dacă cineva are curajul să stea pe vremea asta acolo. Nu lipsește nici cușca iepurilor care au cam intrat la adăpost pe vremea cu 2 grade celsius afară.
Ce putem vedea și găsi de cumpărat pe aici?
Luând așa pe rând căsuțele și în ordinea în care am făcut pozele, prima a fost cu jucării și diverse, pluș și nu numai, specifice paștelui dar și creative, diverse obiecte decorative, deschizătoare de bere, magneți de frigider căni. A urmat o căsuță cu cosmetice produse naturale. Câteva exemple: săpun 20 lei, cremă anitrid 28 lei, creme hidratante 22 lei, unt de shea 15 lei, etc.
A urmat căsuța cu ciocolată dar nu orice ciocolată. Orice meseriaș ar merita așa o ciocolată pentru toate sculele posibile le găsești aici în această formă dulce. Căsuța are numele de Muzeul de ciocolată. Dar toate căsuțele au sigla sus Târgul de paște Sibiu. Urmează bijuterii dar nu orice ci din argint. Arju se numește comerciantul. Prețurile încep de la 30 lei. Urmează o căsuță cu obiecte decorative nu neapărat de paște tablouri, căni, sticle dar și ouă. Un tablou drăguț este 25 lei.
Urmează o căsuță cu decorațiuni și diverse utile. Un puișor de paște 1-15 lei, ornamente cu flori de la 15 lei. Urmează altă căsuță ticsită de jucării în special cu iepurași. De la 30 costă aici dar sînt mai mari.
Urmează o altă căsuță cu bijuterii comerciantul se numește Unique Sesam. Urmează o altă căsuță cu bijuterii altele decât argint pentru toate buzunarele și magneți. Magnetul costă 5,7 sau 10 lei, o bijuterie am văzut cu 10,15,20,25 și așa mai departe. Urmează o căsuță cu niște lumânări foarte frumoase realizate manual, Darialex se numește comerciantul.
O căsuță cu produse foarte colorate urmează le place și la adulți. Găsești aici și o albină imensă gonflabilă nu știu dacă este decor sau de vânzare. Urmează un comerciant care are magneți, cărți poștale, figurine, măști mascote, brelocuri de chei și alte mărunțișuri. O carte cu vedere este 4 lei dar este afișată oferta 3 la 10 lei. O căsuță mix urmează, găsim ceramică, farfurii, jucării, magneți, brelocuri.
O altă căsuță cu jucării creative urmează puzzle din lemn și alte jucării creative vedem aici. Obloanele sînt pline de magneți și aici. Căsuța inamicul danturii urmează, așa am numit-o deoarece găsim bomboane acadele de toate felurile. De când am fost copil vata de zahăr s-a scumpit mult 10 lei iar cu aromă de fructe 15 lei. Am văzut și popcorn aici iar expuse cutii de creveți 25 lei cutia sau 3 cutii la 60 lei.
Inventariînd deja ½ de căsuțe am ajuns din nou la una cu jucării multe și multă clientelă semn de prețuri bune. Urmează o covrigărie dar și cu ciocolată de casă. Urmează căsuța cu porumbul fiert, după care comerciantul Yolo Bloon promite un tratament antirid cu efecte vizibile în 10 zile. Urmează siropurile naturale. La următoarea căsuță găsim din nou dulce ciocolată de casă cu 8 lei, nugat, pască, brioșe, turtă dulce.
Umează clujenii de la Bioimpact cu săpunuri, creme, odorizante, lumânări toate pe bază de produse de lavandă. Următoarea căsuță este cu lumânări dar predomină formele de ou de paște. Urmează comerciantul Crismar SRL cu ciocolată de casă, salam de biscuiți, am văzut doar prețurile de 6-8 lei aici. Urmează o căsuță cu souvenir predomină Sibiul ca temă principală, astfel vedem ceasuri, căni, magneți și cărți poștale. Urmează încă una la fel dar mai bogată în sortimente.
Urmează căsuța cu miere fagurele cu miere costă 24 lei nu știu ce gramaj. Siropul de cătină cu miere este 20 lei și o simplă acadea cu miere 5 lei. Urmează o rulotă de-ale gurii Bavarezul XXL. Aici se pot mânca Classic Hotdog, Bockwurst, cârnat tradițional, cartofi prăjiți, veggie rings, veggie ball. Urmează tornado chips cu diferite condimente 10 lei, bănuiesc că se face acolo în căsuță văzând fumul care iasă.
Urmează căsuța cu mâncare hamburger 15 lei, cheeseburger 17 lei, shaorma 25 lei, kepab 20 lei, băuturi carbogazoase 7 lei, ceai 6 lei, cafea 5 lei. Un hot-dog este 8 lei sau hot-dog american 13 lei. Tot aici se poate bea tradiționalul vin fiert care a avut trecere mai bună acum decât de crăciun având în vedere temperaturile de afară. Tot aici se poate bea o țuică fiartă.
Se poate mânca și turcește la Konak sandviș, baclava, cafea turcească, etc. Aici se termină descrierea mea posibil să mai fi omis câte ceva iar prețurile le-am trecut acolo unde le-am putut vedea afișate. Pentru restul trebui să mergeți și voi acolo, sărbători fericite
Trimis de AZE in 09.04.23 13:56:25
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2023 Targul de Craciun-Sibiu — scris în 24.11.23 de kmy din JILAVA [IF] - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Crăciun la palat — scris în 20.11.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Sep.2023 Foodie, Street Food Cuisine Sibiu 2023 — scris în 18.09.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Sep.2023 Toamna se numără bobocii...sau oalele — scris în 04.09.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jul.2023 Să turăm motoarele, Red Bull Romaniacs 2023 — scris în 22.08.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jun.2023 FITS 2023 sau cum e posibil ca un miracol să țină 30 de ani — scris în 10.07.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Dec.2022 Orașul Sibiu și splendorile sale — scris în 12.01.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ