ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.12.2022
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
DEC-2022
DURATA: 1 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Târgul din acest an

TIPĂREȘTE

Fix la o lună după deschidere m-am încumetat să mă duc și eu pe acolo. Mi-am dat seama că farmecul aparte al acestui târg de crăciun după 15 organizări încă nu a dispărut. Poate este de vină și data din calendar mai apropiat de crăciun și nu de data la care s-a deschis pe vreme de plajă încă și destui vizitatori care aveau bermude pe ei. Anul acesta s-a deschis cu o săptămână mai devreme în fine cifra crește cu 7 zile nu? Pur comercial dar frumos, iar crăcunul se apropie.

Mă îmbucură mult faptul că s-au înmulțit articolele despre târgurile de crăciun din țară. Zilnic apar pe AFA. Mai apare și câte un articol despre târgurile din afara țării dar predomină cele despre târguri autohtone. Târgul de crăciun este un cadou pentru mic și mare în copilăria mea nu am avut așa ceva. Am scris la o distanță de 6 ani despre acest târg, iar articolul se poate citi aici.

Uitându-mă puțin peste propriul articol din trecut am observat pe loc diferențele de prețuri, bradul era natural adus din Păltiniș, lipsea roata uriașă, patinoarul. În rest era la fel. Noi nu, am mai îmbătrânit un pic.

Orar și acces

Târgul organizat a 15-a oară durează din 11 noiembrie 2022 până în 2 ianuarie 2023. În locul organizatorilor o prelungeam până prin februarie, urâtă mai este Piața Mare după ce închizi această prăvălie. Orarul zilnic este 11.00-22.00 iar accesul spre deosebire de anii pandemiei liber. Ca și o paranteză în 2020 nu s-a organizat iar în 2021 aveai nevoie de QR-ul certificatului de vaccinare pe telefon. În fine răul produs de covid a trecut iar noi cu mic și cu mare am năvălit în piața mare.

Accesul se face clar pe jos se face nu neapărat că vei bea prea mult vin fiert sau jägermeister sau ce o mai fi pe acolo, ci din simplul motiv că nu vei avea unde parca. Dacă în 2016 am dat indicații cu parcarea acum scriu să se circule cel mult până în parcarea Cazarma 90, locuri sînt 200+ iar accesul de acolo la pas până în târg 5-10 minute în funcție de pasul fiecăruia. Site parcări Sibiu aici.

Structura târgului

Nu mai știu cum a fost în alți ani, dar știu că târgul a fost amenajat întotdeauna după forma pieței adică rectangulară. Intrarea principală se află în colțul sud-estic spre pietonala Bălcescu. Intrarea secundară sud-vestică dă spre Piața Huet, Piața Mică, orașul de jos. În colțul nord-vestic se află patinoarul de 600 mp acolo este Turnul Sfatului iar în colțul nord-estic roata panoramică care se pare că din 2019 este prezentă la fiecare ediție de târg. Bradul care a costat mult și este unul artifcial este amplasat la fațada Catedralei Romano –catolice. Același brad este montat de câțiva ani și vorba aia salvează în fiecare an câte un brad cu aceeași înălțime din pădurile noastre.

În centrul târgului este amplasat un carusel clasic pentru copii, trenulețe, atelierul lui Moș Crăciun, și o scenă fiind amplasate ceva mai aproape de brad. În rest căsuțe fără număr la o primă observare pe urmă ne dăm seama după hartă că sînt cca 110. Harta interactivă de pe site ne arată cu ajutorul culorilor unde și ce poți să cumperi, unde te joci, unde bei, etc. Site ar fi aici.

Atracții în târg

Atelierul lui Moș Crăciun atunci când a fost înființat a fost și a rămas o idee foarte bună: se adresează copiilor cu vârste între 5-9 ani, iar copii participanți vor putea produce împreună cu Moș Crăciun diferite obiecte decorative, lumânări, globuri, turtă dulce, felicitări și idei mai sînt destule.

Roata panoramică care prima dată a fost ridicată în 2019 este și ea un succes și o atracție pentru cei care doresc să vadă târgul și orașul de sus. Înainte se putea vedea doar din turnul sfatului unde vizitatorii se pot urca și acum.

Patinoarul are 600 mp care la anumite ore sînt suficienti celor care vor mișcare pe gheață. A fost și este o idee bună. Trebuie să mai faci și mișcare.

Trenulețul cu vagoanele deschise și iluminate seara circulă în afara târgului de ani de zile. Este atracția celor mici și mari care vor să vadă străduțele medievale din centrul sibiului deoarece va face un minicircuit pe aceste străzi neratând cea mai frumoasă stradă Cetății.

Pe scena amplasată lângă brad și atelierul moșului mai au loc evenimente specifice, de exemplu la vizita mea era un concert de colinde numai bine-venit în această perioadă.

În târg se mai poate mânca și bea numeroși comercianți oferă băuturi sau mâncare. Un vin fiert sau ceva de-ale gurii este bine venit oricând în timpul vizitei.

Magazinele în sine oferă un spectacol pe harta târgului observăm locurile unde și ce se poate cumpăra astfel avem căsuțe cu jucării, cu ornamente de crăciun, obiecte decorative, cadouri, bijuterii, îmbrăcăminte, brânzeturi, mezeluri, dulciuri, turtă dulce, cafea, vin, porțelan, etc.

Câteva prețuri

Nu există site sau știre despre târgurile de crăciun care să nu se plângă de prețurile ridicate. Așa este dar nimeni nu spune că trebuie să cumperi tot târgul și poate n-ar trebui să uităm de inflația din acest an de perioada post covid sau de război. Și de faptul că unii de pe această lume nu au parte de așa un târg care este spectaculos și fără să cumperi nimic.

Participarea unui copil la Atelierul lui Moș Crăciun costă 30 lei. Va primi și o diplomă și va exista o fotografie de grup.

Două rotații într-o nacelă de pe roata panoramică costă la fel 30 lei, amintirea de sus va fi de neuitat.

Patinoarul dacă am văzut bine costă 20 lei intrarea, închirierea patinelor la fel. Anul trecut era 15.

Tot pentru cei mici un tur cu caruselul sau cu trenulețul va costa 15 lei.

Fotografia cu moșul costă 15-40 lei în funcție de suport (fișier media sau fotografie fizică pe hârtie) Există un loc special amenajat pentru această poză cu decorul potrivit.

Într- o căsuță unde am văzut foarte multă ciocolată de casă la mai toate sortimentele am văzut prețul de 8-10 lei/100 gr. Într-o altă căsuță porumbul fiert era 10 lei bucata. O altă căsuță cu dulciuri oferea turtă dulce clasică 15-25 lei, cu diferite forme/figurine 4-10 lei, alune și nuci sărate sau glazurate 6-15 lei, pogăcele cu jumări 10 lei. La o căsuță cu ornmente specifice de crăciun prețurile porneau de la 6 lei (o decorațiune mică de masă) și se terminau la 300 (o imensă coroniță de crăciun pentru agățat pe ușa de intrare) La un magazin de botoșei pentru copii am văzut un preț unic de 70-75 lei. La căsuța unde am văzut doar rahat turcesc era prețul unic de 8 lei/100 gr. La o altă căsuță intitulată Din Mărginime erau bunătăți în borcane (gemuri, zacuscă) între 20-40 lei. La căsuțele unde se dă vin fiert (inclusiv în căsuțele intitulate cramă de unde se pot procura sortimente mai scumpe la butelie) acesta costă 10-12 lei. O cafea am văzut cu 7 lei diferite forme, espresso, etc) ceai cu 5 lei. vata de zahăr 5 lei. La capitolul mâncare câteva prețuri: hotdog 8 lei, hamburger 15 lei, cartofi prăjiți 10 lei, șaorma 22 lei, sandviș cu șnițel 17 lei, clătite 20 lei, hamsii prăjite 15 lei.

Cam asta ar fi în acest an cu târgul din Sibiu pe care îl recomand cu drag,

Sărbători fericite

## end review sc

[fb]
---
Trimis de AZE in 12.12.22 22:28:15
Validat / Publicat: 13.12.22 06:55:26
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.

VIZUALIZĂRI: 169 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Decorațiuni pt toate buzunarele
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 28100 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

Rodel
[13.12.22 17:05:33]
»

Târgul de Crăciun din Sibiu câștigă în farmec și datorită locului în care se află, în centrul istoric al orașului, fiind înconjurat de clădiri vechi de sute de ani, martore a atâtor evenimente ce s-au petrecut în Piața Mare. Și acum, în perioada Târgului, aceste clădiri sunt frumos luminate în diferite culori și imagini. L-am vizitat și -l voi mai vizita, seara e magic, dar să nu fie prea aglomerat. Și în Piața Mică e un târgușor. Acolo, punctul forte este Podul Minciunilor împodobit cu o cupolă de lumini.

Sunt de acord cu tine că ar trebui să țină mai mult. Părerea mea e că s-a deschis prea devreme și se închide la fel. Puteau să-l deschidă la 1 decembrie și să țină măcar până în 15 ianuarie.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂFestivaluri, evenimente temporare în Sibiu:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.066744804382324 sec
    ecranul dvs: 1 x 1