ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.04.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 05.08.09
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
APR-2010
DURATA: 1 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Manastirea sf. Ioan Botezatorul - Corbeni, Arges

TIPĂREȘTE

In acest review o sa va relatez cateva impresii despre o manastire ce am descoperit-o intamplator, foarte frumos amplasata si linistita.

Venind de la cetatea Poienari spre vila unde eram cazati, am zarit o cladire alba si impunatoare. Bineinteles ca au inceput supozitiile: "ia uitati-va ce pensiune frumoasa acolo sus... ce mare este... nu e pensiune aia... bai, sigur e pensiune... ce-ai ma, esti nebun? ... ala e hotel... nu vezi cat de mare este? ... ce misto sa fii cazat in varful dealului... cat o fi camera pe noapte... etc... "... in sfarsit ajunsi in curtea vilei, o vedem si o intrebam pe mama proprietarei vilei: "ce este doamna cladirea aceea alba si mare din deal"... si veni raspunsul: "manastirea sf Ioan Botezatorul din Corbeni"... ne-a bufnit rasul instantaneu pe toti, de nu mai intelegea saraca femeie nimic... i-am explicat dupa aceea despre ce era vorba (altfel ne credea nebuni :D ). De unde este situata vila unde eram cazati nu este foarte mult de mers, dar tocmai urcasem si coborasem cele 1480 de trepte de la Poienari si eram destul de obositi, ne mai era si foame, asa ca am decis sa o lasam pe a-2-a zi.

Manastirea de maici sf Ioan Botezatorul-Antonesti din Corbeni, acesta este numele sau complet, a fost initial biserica, iar in 1995 a devenit manastire. Lucrarile la aceasta manastire au inceput prin anii '40, pe un teren donat de Gheorghe Erbasu (nu am auzit de el, dar este scris pe un perete al bisericii), si o buna bucata de timp a fost staul pentru oile localnicilor. Dupa revolutie s-au inceput din nou lucrarile de reconstructie, care au fost finalizate in 2004, cand a si fost sfintita.

Manastirea este situata in varful unui deal ce-ti ofera o priveliste minunata asupra satului Corbeni si ale imprejurimilor acestuia, ea fiind ingrijita de doua maicute. In curtea manastirii se afla doua cladiri: biserica, unde se tin slujbele, se aprind lumanari si se pot cumpara diverse suveniruri bisericesti la preturi foarte acceptabile si cladirea cea mare (pe care o vazuseram noi de pe drum) in interiorul careia se afla o expozitie de pictura (foarte frumoase si viu colorate picturile, o sa atasez si niste poze) realizate de copii de la scoala din sat. Am stat de vorba doar cu una dintre maicute, care a fost foarte amabila. Nu se plateste nici un fel de taxa pentru a vizita acest sfant lacas. Am zabovit cam o ora in acest loc, admirand peisajele si bucurandu-ne de linistea care ti-o poate oferi aceasta zona.

Daca aveti drum prin zona va recomand sa treceti sa o vizitati. Pentru a ajunge la ea, mergeti pe drumul dintre Curtea de Arges si barajul Vidraru (DN7C), cand ajungeti in centrul satului Corbeni faceti dreapta, se trece podul peste Arges, iar apoi pana sus la manastire urmati drumul principal care este asfaltat pana in poarta manastirii.


[fb]
---
Trimis de chelie_d in 22.04.10 19:39:19
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TRANSFĂGĂRAȘAN.

VIZUALIZĂRI: 5213 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (chelie_d); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 intrarea unde se afla expozitia de pictura
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 3800 PMA (din 7 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

Sanziana
[22.04.10 19:50:56]
»

foarte frumos povestit. Talentul mestesugaresc si harnicia maicutelor /calugarilor se regasesc la multe dintre locasurile de cult din tara, lucrari facute din dragoste pentru Dumnezeu, lucrari de la care multi altii ar avea ce invata, inclusiv hotelieri.

mario 110
[23.04.10 10:16:16]
»

in poza P09 "seamana cu un hotel" dar aceasta nu este biserica manastirii ci casa parohiala; biserica manastirii este in poza P08.

cel putin asa am fost informati de catre o maicuta.

iar manastirea se numeste Antonesti, pentru ca a fost construita de generalul Antonescu si poarta hramul Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul.

chelie_dAUTOR REVIEW
[23.04.10 11:58:38]
»

asa este @mario 110,eu doar spuneam,ca ar semana cu un hotel de la distanta......

magdalena
[19.08.10 08:14:16]
»

Foarte ciudata arhitectura pentru o manastire! Cum de nu am observat-o si eu cand am fost la Cetate???

Un super bonus, deloc ciudat! Asta pentru ca mi-ai dat un motiv sa revin in zona!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
chelie_d, magdalena
Alte impresii din această RUBRICĂExcursie Transfăgărășan:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.072370052337646 sec
    ecranul dvs: 1 x 1