ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.05.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Sector 6 - Bucuresti
ÎNSCRIS: 17.05.11
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
APR-2015
DURATA: 2 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Sibiul prin ochii unui localnic

TIPĂREȘTE

Inainte de orice, as vrea sa precizez ca 18 ani din viata mi i-am trait in Sibiu si urmatorii in Bucuresti. In urma cu cateva saptamani, un cuplu de prieteni ne-au invitat sa mergem din nou la Sibiu. Si asa am avut ocazia sa ii plimb si sa le arat Sibiul asa cum il vad eu si bifand cateva obiective cheie pe care de multe ori cei care vin in Sibiu le rateaza.

Cateva obiective pe care le recomand:

Muzeul Bruckhental: cel putin o data in viata cineva trebuie sa il viziteze. Este fosta resedinta a baronului Samuel von Bruckhental si contine obiecte de arta din colectia personala a acestuia. Pretul pentru vizitarea integrala era in Aprilie de 32 lei/pers. Muzeul detine un magazin foarte interesant de suveniruri.

Catedrala Ortodoxa: este replica la scara a catedralei Sfanta Sofia din Istanbul, fiind insa de 5 ori mai mica.

Casa cu cariatide: un obiectiv turistic in general ocolit sau pe langa care se trece pur si simplu fara sa stie de el. Localizat pe strada Tribunei Mitropoliei, la cativa metri de Catedrala Ortodoxa si vis-a-vis de cel mai vechi sediu al Postei Romane

Piata Mare si imprejurimile: pe langa piata in sine, aici trebuie vizitate si obiectivele din jur: Biserica Romano - Catolica (foarte frumos duminica la slujba cand se tin concerte de orga), Turnul cu Ceas (urcarea este simbolica si costa 2 lei/pers), Casa Albastra.

La cativa pasi, in Piata Mica, in general gasiti diverse targuri sau tarabe cu produse handmade alaturi de cateva masinute vintage care fac reclame la pub-uri. De bifat aici: Podul Minciunilor, Casa Artelor (cu magazinul de produse handmade si cu ii), Muzeul Franz Binder (aici gasiti singura mumie din Romania), Casa Luxemburg (o cafenea foarte chic de langa Podul Minciunilor). In celalalt colt al Podului gasiti un magazin tare dragut de suveniruri iar alaturi este ceea ce sibienii numesc "Crama" (aici o sa gasiti o sculptura tare interesanta cu un crocodil realizat din capace de bere si suc, pe care multi s-au oferit sa il cumpere insa nea Titi, patronul locului nu a vrut sa il dea).

De aici aveti 2 optiuni: fie coborati scarile si mergeti spre pasajul scarilor si spre orasu de jos (in drum dati din nou de o locatie celebra: restaurantul Butoiul de aur). Daca o luati pe Scari ajungeti la liceul Bruckhental si Biserica Evanghelica, iar in spatele ei o sa descoperiti ceva inedit: Casa Calfelor si al doilea pasaj al scarilor. Alaturi veti regasi muzeul de istorie (pret 25 lei/pers)

O alta parte e vizitat in Sibiu este zona cu Zidul Cetatii. Desi turnurile nu se viziteaza, va puteti plimba prin Parcul Cetatii sau Parcul Tineretului (aici daca aveti noroc puteti vizita si Sinagoga) iar in drum, puteti savura o cafea sau un ceai in 2 locatii inedite: Pardon Cafe si Salut Bistro. Vis-a-vis veti regasi sala Thalia unde se tin concerte de muzica clasica si Muzeul de Istorie Naturala.

Desi noi de data aceasta le-am ratat, mentionez pentru viitorii turisti ca si puncte de vazut: Parcul Sub Arini, Padurea Dumbrava cu gradina zoologica si muzeul satului.

Cateva informatii utile: parcarea in centru se face pe baza de tichete si costa 1.5 lei/h (gratuit in week-end) iar daca doriti, in capatul centrului este o parcare mare, pe care localnicii o stiu ca si "Cazarma 90" (personal prefer sa parchez aici).


[fb]
---
Trimis de codryna in 09.05.15 23:42:35
Validat / Publicat: 10.05.15 00:53:09
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.

VIZUALIZĂRI: 2091 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (codryna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Piata Mare
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15500 PMA (din 19 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

Rodel
[10.05.15 11:09:49]
»

O rectificare: Casa cu Cariatide se află pe strada Mitropoliei, nu Tribunei.

Și o completare: Casa Luxemburg nu este doar o cafenea, ci și o pensiune. Clădirea a fost renovată cu sprijinul Marelui Duce și al Marii Ducese de Luxemburg (de aici și numele).

codrynaAUTOR REVIEW
[10.05.15 11:13:22]
»

@Rodauel: Merci pt corectie — incredibil cum am reusit sa incurc numele strazilor . - am corectat în text (by webm)

De Casa Luxemburg, sincer nu stiam aceste detalii (eu mergand acolo mereu pt ciocolata calda si neavand nevoie de cazare on Sibiu

tata123 🔱
[10.05.15 17:41:49]
»

@codryna - Să nu uităm captivantul Muzeu al Farmaciei din Piața Mică. Acum câțiva ani am putut urca în două turnuri parcă din zona Zidului Cetății, chiar am mers pe drumul de strajă. Erau amenajate cu expoziții - cu ocazia târgului acela dedicat „calfelor călătoare”.

Câteva locuri de parcare gratuite găsiți în Parcul Casei de Cultură, vis-à-vis de Magazinul Dumbrava.

codrynaAUTOR REVIEW
[10.05.15 21:43:43]
»

@tata123 - Spre rusinea mea nu am fost niciodata la Muzeul Farmaciei . Foarte utila info referitoare la locurile de parcare de la Casa de Cutura.

calatorul
[15.09.16 15:00:20]
»

@codryna: Frumoase locuri merita vazute de fiecare dintre noi.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, codryna, Rodel, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Sibiul:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.068793058395386 sec
    ecranul dvs: 1 x 1