ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.03.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Brasov
ÎNSCRIS: 16.01.12
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
NOV-2015
DURATA: 8 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Nice / Nisa / Nizza / Niça — Côte d'Azur, Franta: o bijuterie de oras

TIPĂREȘTE URM de aici

In sfarsit am reusit sa pun si eu piciorul in Franta. Am vizitat foarte multe tari pana acum dar nu am avut posibilitatea de a ajunge in Franta. Nici nu visam ca primul contact cu aceasta tara sa fie pe Coasta de Azur...

Nisa este numita capitala Coastei de Azur, un oras care si-a castigat un loc fara egal printre destinatiile de vacanta cele mai stilate din lume.

Peisajul este unul deosebit, culoarea marii este de un albastru ireal si Nisa are multe de oferit turistilor.

Ma bucur totusi ca am mers in extra sezon pentru faptul ca am reusit sa ma plimb in voie fara sa fie foarte aglomerat si pentru ca nu am avut „tentatia” de a sta la plaja.

Initial ma gandeam ca nu am ce face in Nisa si ca este un oras micut dar... m-am inselat. Este al 5 lea oras ca marime din Franta.

Doua zile am vizitat acest oras... o zi ar fi fost de ajuns pentru mine dar am combinat prima zi Nisa-Cannes si apoi am revenit in Nisa pentru a vedea si restul obiectivelor turistice.

In prima zi, de la gara din Nisa am pornit-o la pas pe Avenue Jean Médecin, strada principala comerciala a orasului. Multe magazine, restaurante, cafenele, etc. In cazul in care vi se pare mai usor, puteti traversa cu tramvariul Nr 1 aceasta strada pana sa ajungeti in Place Massena.

Cum mergeam am descoperit pe partea dreapta Basilique Notre Dame de l’Assomption, un monument emblematic pentru francezi inca din 1860. Biserica este deschisa intre 8h30 – 12h00 / 14h30 – 19h00.

A fost construită între 1864 și 1868 în conformitate cu planurile arhitectului francez Louis Lenormand. Este cea mai mare biserica din Nisa contruita in stil neogotic.

Mi-a placut tare mult si ma bucuram ca sunt in sfarsit in Franta.

Mi-am continuat drumul in paralel cu tramvaiul si am ajuns in Place Massena, un loc pe care l-am recunoscut din fotografii. In ralitate parca arata altfel... parca nu era chiar atat de frumoasa aceasta piata ca in poze... dar seara cand am trecut rapid deoarece ma grabeam sa prind trenul inapoi spre San Remo (vezi impresii) mi s-a parut cu totul altfel piata Massena. Parca eram intr-un alt loc. Nu pot descrie in cuvinte exact ce am simtit, pot spune doar ca am perceput cu totul altfel piata.

Daca va intrebati de ce sunt acolo in piata cele sapte statui va spun eu: acestea reprezinta cele sapte continente. Seara sunt luminate tare frumos, schimbandu-si culorile, astfel mi-au dat impresia ca aceste statui comunica intre ele.

Fantana Soarelui sau Fountaine du Soleil se afla tot in Place Massena, o reperati cu usurinta. Fantana Soarelui este decorata cu sculpturi de bronz ce reprezinta planetele sistemului solar.

In anii 90 fantana a fost scoasa din piata pe motivul ca nuditatea statuilor nu se „integreaza” in peisaj. Mai apoi, in 2007 fantana a fost readusa la loc de cinste.

Gradinile Albert I si Promenade du Paillon se pot zari cu usurinta din piata Massena. Este un „must see” daca ajungeti in Nisa.

Extrem de curate, aranjate, intr-o zi chiar ma uitam uimita cum toaletau palmierii. O munca destul de grea zic eu, dar lucratorul, catarat in palmier avea mare rabdare.

Vremea era chiar placuta in ambele zile cand am vizitat Nisa, astfel incat, atat turistii cat si localnicii erau in parcuri si se plimbau. Liceenii, studentii, iesisera si ei in parc, se distrau, cantau. Mi-a placut extrem de mult.

Am vizitat aceste parcuri/gradini in toate zilele cand am fost in Nisa. Un loc superb.

In prima zi cand am fost in Nisa cam acesta a fost traseul, dupa ce am trecut de Place Massena, am gasit autobuzul catre Cannes si nu am mai vizitat nimic. Desi tind sa ma repet, am revenit in Nisa pentru a vedea obiectivele turistice ramase.

Deci, tot din gara din Nisa am pornit-o la pas, de data aceasta in alta directie (am facut dreapta cand am iesit din gara) si am continuat sa merg pana la prima intersectie mare, dupa care am facut stanga pe Boulevard Gambetta. Am vazut Jardin Alsace Lorraine, un parculet frumos, care are si o toaleta publica gratuita.

Am conitnuat drumul pana am iesit in Promenade des Anglais unde am cautat cu privirea celebrul hotel Negresco.

Istoria hotelului este destul de lunga si nu o sa intru in detalii prea multe ci sa spun doar ca a fost construit de un roman, Henri Negrescu. Din pacate nu am putu intra inauntrul hotelului, accestul turistilor este interzis. La intrarea in hotel este o pancarda si scrie ca doar turistii cazati in hotel au dreptul de a intra, vizitele din afara sunt interzise...

Langa hotelul Negresco se afla Villa Massena, intrarea costa 6 euro de persoana si este de fapt muzeul municipal al orasului. Eu am admirat doar pe dinafara muzeul dar aveti grija daca dvs veti dori sa intrati, martea majoritatea muzeelor sunt inchise.

M-am plimbat apoi pe Promenade des Anglais, unde lumea fie ca facea plaja, jogging, multi oameni cu biciclete si altii pur si simplu se relaxau.

Incetisor ma intreptam spre Parc de la Colline du Chateau. In drumul meu vroiam foarte mult sa vad Cours Saleya, piata de flori. Si am gasit-o cu usurinta. Aveam si harta ce e drept dar si daca intrebam lumea era extrem de prietenoasa si imediat imi aratau incotro sa ma indrept.

Cours Saleya se afla in Vieux Nice, adica in vechiul oras Nisa… Aici puteti vedea o arhitectura deosebita, stradute inguste, multe magazine de suveniruri, cafenele, restaurante si bineinteles, piata de flori, unde nu gasiti doar flori, se gasesc diverse, incepand de la legume, fructe, pana la suveniruri si produse facute din lavanda (sapunuri, esente, geluri de dus, etc.). Aceste magazine sunt deschise sase zile pe saptamana, cu exceptia zilelor de luni, cand aceste magazine sunt inlocuite de o piata de vechituri iar programul zilnic este de la 6:00-17:30 iar duminica 6:30-13:30. Daca doriti sa ajungeti cu tramvaiul puteti merge pe ruta (T1) =» Las Planas - Hôpital Pasteur.

Dupa ce am facut mici cumparaturi din aceast loc minunat, am iesit din nou la strada principala si am descoperit “baza” sau ma rog, urcarea la Colline du Chateau.

Stiam dinainte ca exista un lift pe Rue des Ponchettes, strada situata la poalele Turnului Bellanda, care ma poate duce direct sus dar... liftul era inchis si un afis mare era lipit pe o usa de fier. In afis ni se cerea scuze, noua, turistilor si ni se spunea ca liftul nu funtioneaza datorita inundatiilor recente care au avut loc in Nisa... Ohhh nu... mi-am pus mana in cap si m-am gandit cu jale cat am de urcat.

Dar... a trebuit sa fac acest „sacrificiu” deoarece panorama este... incredibila...

Si pas cu pas Nisa se facea tot mai mica iar eu putea admira din ce in ce mai bine Baie des Anges (Golful ingerilor).

Prima oara mi-am tras sufletul langa Turnul Bellanda. Este situat practic la jumatatea druului si este ca un punct de odihnă și relaxare înainte de a continua urcarea.

Turnul Bellanda a fost construit în 1844 în locul turnului vechi, Sf. Elmo, care a fost parte a castelului vechi.

Dupa ce am facut „o tona” de poze, mi-am continuat urcarea deoarece doream sa ajung la celebra cascada. Cascada a fost construita în 1885, în scopul de a decora Dealul Castelului. Cascada este alimentata de apele văii Vésubie.

In prezent, Dealul Castelului nu este doar doar un simplu sit arheologic. Pe lângă vestigiile care se gasesc in Chateau de Nice, turiștii pot admira repere suplimentare de importanță istorică: Turnul Belanda (Tour Belanda) și Cemetery- (împărțit în trei secțiuni: o secțiune evreiasca, una protestanta și o secțiune catolica). Cascada Dijon (care este o cascada artificiala), este un punct culminant al parcului.

Am stat si am baut o cafea in apropiere de cascada (2 euro) si m-am relaxat. Am admirat si Port Lympia cu frumoasele sale cladiri venetiene.

De coborat am coborat prin alta parte nu pe unde urcasem deoarece doream sa ajung in Piata Garibaldi.

Din pacate, drumul pentru a ajunge mai rapid in Piata Garibaldi era inchis deoarece francezii construiesc o linie de metrou in apropiere. Nu stiam prea bine drumul dar norocul meu a fost ca in timp ce coboram cam nedumirita un domn mi-a iesit in cale si cu franceza mea am reusit sa inteleg ca si el tot spre Piata Garibaldi se indrepta, astfel incat l-am urmat.

Am ajuns dupa vreo 15 min in Piata Garibaldi. Ma asteptam la ceva mai spectaculos.

Piata a fost construita in 1773 de arhitectul Antoine Spinelli si este cea mai veche piata dinoraș și unul dintre locurile sale emblematice.

In apropiere se afla Muzeul de Arta Moderna si Contemporana precum si Musee d’histoires Naturelle.

Incetisor ne-am indreptat din Piata Garibaldi, urmand lina de tramvai, tracand prin Promenade du Pallion spre gara.

Am intrat in multe magazine, am facut si window shopping, preturi destul de mari.

Despre Nisa per total pot spune ca este un oras linistit, un oras in care oamenii sunt relaxati, un oras unde chiar ai ce face, poti imbina utilul cu placutul, poti vizita multe obiective turistice si m-as reintoarce oricand in aces superb oras.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de GabrielaG in 25.03.16 11:04:55
Validat / Publicat: 25.03.16 11:45:13
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în FRANȚA

VIZUALIZĂRI: 11142 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (GabrielaG); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Port Lympia cu frumoasele sale cladiri venetiene.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43850 PMA (din 47 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

viorelpop
[27.03.16 13:14:31]
»

Felicitari pentru inca o serie reusita de impresii de calatorie, desi si eu am vizita zona, ce-i drept mai mult in trecere nu am reusit sa o vad astfel!

GabrielaGAUTOR REVIEW
[27.03.16 13:40:55]
»

@viorelpop - Va multumesc mult. Fiecare om perfepe altfel un loc... suntem diferiti, ceea ce este minunat, altfel ar interveni monotonia.

Mi-a placut mult acest loc si am incercat sa il expun intr-un mod pozitiv si din punctul meu de vedere, aducandu-i o nota personala.

Mi-as dori sa revin in Nisa, mi-a placut mult de tot.

Poate sa mai ajungeti si dvs, cine stie?

Spor la calatorii!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
GabrielaG, viorelpop
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Nisa şi împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.075469017028809 sec
    ecranul dvs: 1 x 1