ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.08.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Târgu Mureș
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2010
DURATA: 1 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Un week-end “castigat” la Geoagiu-Bai!

Ilustrație video-muzicală

TIPĂREȘTE

Parerile oamenilor sunt mereu impartite. Unii zic ca un sejur sau un week-end la Geoagiu-Bai e pierdere de vreme, altii adora aceasta statiune. Pe cine sa crezi? Dar oare mai conteaza? Noua, romanilor, daca nu ne place in locul “x” mergem la bai in locul “y” sau “z”. Ia ganditi-va putin la unele popoare africane sau asiatice care se coc sub arsita soareleui… ce-ar mai dori si ei saracii sa aiba o Sovata, un Herculane, un Slanic Prahova, o Mamaie, o Sinaie, o “Amara”, sau macar niscaiva munti impaduriti, sau o mare, (fie ea oricat de mica), cateva saline si pesteri, asadar locuri unde poti sa gasesti macar “un metru patrat de umbra, un litru de verdeata sau un kilogram de racoare! ” Sau poate gresesc, dar asa sunt eu construit, sa ma bucur de ploaie, de ninsoare, de nisipul dunelor, de canicula Baraganului, de spuma valurilor cu miros de alge, de ozonul Carpatilor, de tipatul cormoranilor, de oboseala unei ascensiuni pe muntele Ceahlau, dar si de o sosea foarte aglomerata care pe multi i-ar scoate din minti sau de cele 3 nopti de nesomn ce urmeaza in week-endul viitor, cand intreg orasul meu va trozni de bateriile si chitarile electronice, strunite de miile de volti ai "festivalului tinerilor de pretutindeni"-Felsziget.

Statiunea balneara de inters national, Geoagiu-Bai, deschisa pe tot parcursul anului, datorita bazelor de tratament de la hotelurile Germisara, Diana si Ceres, e situata in continuarea satului Geoagiu, aflat la 7 Km de soseaua pricipala Alba Iulia-Deva, pe DN 68.

Cum se ajunge mai precis la Geoagiu? De pe soseaua Alba Iulia-Orastie-Simeria-Deva, deci intre Alba Iulia si Orastie, cu exact 19 km inainte de a intra in Orastie, o luati la dreapta.

Statiunea e cunoscuta din vremea dacilor si romanilor, (ce-o numeau Germisara), pentru efectele sale terapeutice, adica de peste 2000 de ani. Cele doua statui, ale lui Decebal si Traian, aflate la intrarea hotelului de 4 stele Germisara, simbolizeaza acest fapt. Aici s-au descoperit numeroase artefacte din timpul romanilor, statui de marmura, tabule votive sau monede din aur.

Piscina termala a hotelului Germisara, incadrata de frumoase coloane de marmura alba, imita intr-un oarecare fel, o terma dintr-o vila a unui patrician roman cu o situatie materiala peste medie. Intersant e faptul ca romanii, neavand peste tot in Italia ape termale, aveau un sistem propriu de incalzire a apei, prin aer cald, ce ajungea la podeaua sau peretii bazinului de imbaiere.

La Geoagiu ajungi trecand mai intai printr-o frumoasa “padure galerie” in serpentine. Suntem insotiti de-a lungul drumului de o lunga conducta de culoare galbena, semn ca statiunea dispune de gaz metan. La intrare te intampina deja primul hotel de cura, hotelul Germisara. La "Diana", acum e insa “full” dar in septembrie gasesti pachetul de 5 nopti cu acces la piscina termala proprie si sauna la doar 450 de lei dar poti alege si 6 nopti cu 500 lei. La restaurantul hotelului Diana sau Ceres, preturile sunt rezonabile.

Intru deci in primul hotel ce-mi iese in cale, Germisara si cer cateva informatii, in primul rand ma interseaza preturile. Le citesc, le studiez si fac stanga-nprejur, ca si in urma cu 4 ani cand am intrat in elegantul restaurant al hotelului cu un grup de preiteni, am deschis cartea de meniuri si-am plecat. La nici 50 de metri de el, am gasit un alt hotel de numai 2 stele dar cu meniul de 3 ori mai ieftin. In fine, vina e doar a mea, n-am venit aici decat sa fac o baie si un masaj, eventual sa raman si peste noapte undeva.

Iata deci preturile la “Hotel Germisara” care m-au intors din drum. Camera “dubla”, de duminica pana joi costa 286 lei iar “single” 193 de lei. In week-end (vineri si sambata), camera dubla costa 306 lei iar cea single, 203 lei. Era sambata, as fi putut lua un single la 203 lei (aprox 50 de euro) dar ceva din mine mi-a zis sa mai astept, e prea scump, cu 38 de euro pe noapte gasesti cazare chiar si in inima Parisului iar acest oras are ce sa-ti ofere!

Pachetul de 5 zile la Germisara pare mai avantajos. De duminica pana joi-1430 de lei la “double” si 965 lei la “single”. Ai aici, in acest pachet, 3 mese pe zi, o consultatie medicala, un masaj de 20 minute, 4 proceduri de fizioterapie, acces la piscina termala de 36 grade Celsius si la cea cu apa dulce de 28 grade Celsius si posibilitatea de a efectua gimnastica medicala in piscina. Programul acestor tratamente este zilnic de la 8 la 15. Dar vai! Eu am picat tocmai sambata, asadar il rog pe baiatul de la receptie sa ma duca la baza de tratament pentru un masaj. “Nu se poate domnule, in week-end baza e inchisa, dar iata ce avem inauntru, puteti vedea pe acest poster! ”. ”Acum, in mijloc de august, in week end, cand am si eu 2 zile libere, nu pot sa fac si eu un masaj? ” “Sorry, nu e posibil, baza de tratament e inchisa! ”

Cobor superbele scari ale “hotelului fara masaj” langa care se afla un placut aranjament “herbo-floral strapuns de granitul catorva stanci”, trec in graba pe langa Decebal si Traian, indiferenti la mahnirea unui urmas de-al lor si-o pornesc spre locul cel mai aglomerat, agitat si populat din Geoagiu - "Baia daco-romana".

Aici, atmosfera e alta, mult mai destinsa, fata de la bilete imi zambeste cu toate ca aratam ca o varza acra iar baiatul de la intrare imi spune ca in aer sunt 36 de grade! "Va dati seama domnule, treizeci si sase de grade! ". Platesc cei 10 lei intrarea, ma uit si la tariful pentru copii si pensionari care e pe jumatate si ma pregatesc “sa intru la racoare”. Nu! , nu va ganditi la ceva rau, ar fi si pacat sa ajung la “zdup”, cine v-ar mai scrie cate 40 de review-uri pe luna? Sau, cine stie, poate de-acolo, unde ai atat timp liber la dispozitie si nu trebuie nici sa muncesti doar sa gandesti, va voi putea trimite chiar si mai multe. , cu conditia sa am o prastie de calitate! Asa cum avea Thierry la -Fronde.

Dar sa lasam gluma la o parte si sa vedem ce spune “stiinta”!

Daca baza de tratament de la Hotel Diana, e alimentata de o sonda ce-aduce o apa termala de aproape 30 de grade, strandul in aer liber “daco-roman” nu are decat 28, 5 grade Celsius-temperatura excelenta pentru a te racori un pic. Corpul uman are, stim cu totii, cam cat era in aer la acea ora (15), adica 36 de grade. Sursele minerale de aici apar la suprafata prin 3 izvoare naturale si 5 foraje de adancime.

Apa din primul bazin mi se pare buna si limpede, (imi vedeam prin apa chiar si alunita de pe genunchiul stang) in pofida faptului ca in piscina stateam mai inghesuiti decat in metroul din Tokyo, luni dimineata, cand tot acest oras cu o populatie ce se apropie incet-incet, de cea a tarii noastre, navaleste cu o nerabdare si o bucurie de nedescris spre “a doua lor casa”, locul de munca.

Pe terasa de la intrarea in complex, gasesti tot ce-ti doreste inimioara, la preturi moderate, kebab, piept de pui la gratar cu cartofi prajiti, pizza, mici, carnaciori, inghetata, prajituri si racoritoare de toate felurile. Cu exceptia unei zone presarata cu piatra de mozaic, aflata intre cele doua bazine, lumea face plaja in mod civilizat, asezata pe sezlonguri, pe un soi de tartan verde sau direct pe iarba... Copiii au si ei un bazin al lor, cu tobogan si un loc de joaca. La etajul complexului, e-un bar. Nu e bine zis! Un super-bar. Nici asa nu-i bine! Un super-mega-bar, cu sute de fotolii rosii. La aceasta ora, barul e aproape gol, dar seara, ah! seara, cand formatia Tarbostes intra in actiune, cred ca dansatorii de la "Folies-Bergeres" sau "Crazy Horse", pot sa vina aici ca sa ia notite.

Nu vad cum ar putea fi golite spre seara aceste doua piscine pline cu apa, pentru a le transforma in ring de dans, caci operatiunea asta dureaza mult. Apoi, reumplerea dureaza si mai mult. Iar “Sanepidu” cel rau, nu-ti da voie sa pui apa peste noroiul sau praful lasat de talpile tinerilor dansatori discofili. Sau poate ca gresesc dar n-am de gand sa raman la “disco” pana seara, doar ca sa verific aceasta supozitie.

Exista si multe cabine unde te poti echipa sau dezechipa, grupuri sanitare si 3 camarute cu cateva dusuri fiecare si unde apa curge aproape “non-stop”. Nici nu stiu ce-ar mai trebui sa adaugi pe-aici ca sa te simti bine.

Risipa de apa de la dusuri imi aduce aminte de un grup sanitar ultramodern dotat cu dusuri din Occident, in care introduceai cate o moneda si apa calda curgea doar cate 1 minut, apoi se oprea. Dupa doua minute, care nu stiu cand au trecut, am ramas fara monede si sapunit din cap si pana-n picioare!

Cineva imi spune ca strandul “daco-roman” merge pe principiul -”oferta diversificata, (in care e inclusa si discoteca), preturi moderate si clientela la maximum”. Hotelul Germisara are insa o alta tactica de management, “conditii si servicii de exceptie, cilenti putini dar plini de bani”. Cine va avea oare de castigat? In lunile de vara, evident, “Baia daco-romana” in restul anului, hotelurile cu baza proprie de tratament. Per total, va castiga intreaga statiune Geoagiu!

Cat despre mizerie…

Peste tot in lume, unde exista o multime de tineri si-o manifestare culturala, apare si murdaria. La festivalurile October Fest sau Parada Gay din “Germania cea ordonata si civilizata”, dupa o saptamana de festival, oamenii de ordine, au nevoie tot o saptamana ca sa adune tot ce-au lasat dupa ei, gay-ii sau marii bautori de bere.

Dupa o baie buna “daco-romana”, servesc si un “barbecue” cu salata asortata, alaturi de o Cola rece, apoi o inghetata mare de ciocolata iar cand ies din complexu, imi mai cumpar si un apetisant “cucuruz” cu 2 lei pe care pun o tona de sare. Apoi mai iau inca unul. Si nu mi se intampla nimic, totul pare a fi proaspat.

Singurul incident din aceasta escapada balneara “daco-romana”, l-am avut la intoarcere, cand, spre seara, am nimerit tocmai in mijlocul unei ciurde de vaci ce se-ntorcea de la pascut de pe pajistile cu iarba grasa ale fostei Dacii si pe care-am inceput sa le fotografiez. Una dintre ele, putin cam speriata de flash-ul meu, mi-a tras o coada-n geamul portierei, care daca ar fi fost deschis, ma alegeam negresit cu un barbierit gratuit cu un pamatuf din par de coada de baltata romaneasca.

Dorgo


[fb]
---
Trimis de dorgo in 19.08.10 00:13:14
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GEOAGIU / GEOAGIU-BĂI. A mai fost în/la: cam peste tot
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 8079 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 La intrarea in Geoagiu, te intampina un mic izvor natural cu apa termala
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9050 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

19 ecouri scrise, până acum

molko*
[19.08.10 00:31:35]
»

la Geoagiu ii trimit pe parintii mei in curand.. anul asta au preferat tratament la Mangalia.

Eu tot astept sa mai imi spui cu vinurile... , pare mai interesant.

dorgoAUTOR REVIEW
[19.08.10 06:46:15]
»

OK. incerc in dupa masa aceasta sa scriu despre departamentul vinurilor, Gironde..

webmaster77
[19.08.10 08:47:56]
»

mutat la vechea sectiune "Descopera Geoagiu Bai" deja existenta pe site, sters noua sectiune creata.

corinka
[19.08.10 09:25:52]
»

10 lei intrarea? Noua ne-a luat cate 20 lei in iunie, au ieftinit?!

Cat despre mizerie... Da, la orice festival ramane gunoi dupa participanti, dar eu nu ma refeream in review-ul meu la cutiile de bere si pungile de chipsuri ramase pe iarba, ci la murdaria apei, murdarie pe care nu am vazut-o in alte parti.

La Baile Felix era curat, iar la Baile Herculane, desi erau niste urme de murdarie pe marginea piscinei, apa nu era tulbure de mizerie, ca la Geoagiu.

Cine stie, or fi curatat-o intre timp, daca nu era murdara cand ai fost tu, dar in iulie era gri!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
presario
[19.08.10 10:00:36]
»

O fi Geoagiu Bai statiune de interes national, dar este "frecventata" in general de catre cei din zonele limitrofe- Hunedoara-Deva, Alba, Sibiu.

In weekend este plin la baile daco-romane, atat ziua, cat si noaptea la clubul Tarabostes din acest strand.

Feliciari pt descriere + 400 pcte "termale".

Am scris si eu in primavara despre Geoagiu Bai click aici

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
corinka
[19.08.10 10:14:37]
»

Eu n-as recomanda nimanui sa incerce prajiturile delicioase "coapte" bine la soare ore intregi. Vecinii mei de plaja au gasit chiar viermi in prajitura.

Nu inteleg cum poate placea cuiva acel strand. Zona in care se afla statiunea este foarte frumoasa, dar mizeria Bailor Daco-Romane imi face greata.

corinka
[19.08.10 10:18:10]
»

@dorgo

Abia dupa ce am scris primul ecou am vizualizat pozele tale si am vazut ca la pretul de intrare ai scris 10 in loc de 20. Deci pretul e acelasi ca in iulie...

dorgoAUTOR REVIEW
[19.08.10 12:52:23]
»

@ corinka

in poza 36 am si facut corectura greselii, (10 si 5 lei era tariful pentru statiunile balneare din judetul Cluj ce le-am postat saptamana trecuta), intrarea la Geoagiu pentru adulti era de 20 de lei.

dorgoAUTOR REVIEW
[19.08.10 12:56:17]
»

Poate au citit review-urile AFA sau au mai primit si ei ceva reclamatii din iunie si pana azi, dar uite!, acum apa e limpede ca cristalul, priveste un pic poza nr 6 si vei vedea aproape fundul apei.

Maria Smeu
[19.08.10 13:03:32]
»

Ma bucur ca te-ai distrat si, chiar pe bani putini...

Corinka, ai un motiv in plus sa mai incerci o data!

dorgoAUTOR REVIEW
[19.08.10 13:14:02]
»

@ presario

Institutul de Balneologie Bucuresti a facut o clasificare a statiunilor si localitatilor balneare in functie de mai multi parametri.

1. -Statiuni balneare de interes national (sunt doar 32), unele au fost declasate (vezi cazul Borsec, Balvanyos sau Ocna Mures) dar altele si-au depus candidatura la acest mult ravnit titlu, care iti asigura contracte ferme cu Ministerul Muncii si al Protectiei sociale. Adica acesta iti acopera perioadele de extrasezon cu pacienti (pensionari, sindicalisti, bilete de recuperare).

2. - Statiunile balneare de interes local, care acopera o raza mai mica, un orasel, cateva sate din jur, etc, si care are doar o importanta regionala (sunt numite si localitati balneare).

3. - Localitati balneare cu unii factori balneari si cu unele dotari balneare (de ex. curge un izvor printr-o comuna si primaria sau o societate privata sau o peroana fizica il amenajeaza, construieste langa el niste bancute, un drum, il acopera cu un pavilion balnear, pune un panou cu indicatiile sale terapeutice, etc.

Dar oricand situatia se poate schimba, se pot face rocade mai ales intre locurile 1 si 2 si 2 si 3.

dorgoAUTOR REVIEW
[19.08.10 13:17:24]
»

Aici ai dreptate, frisca, oule umplute, salata de boeuf si maioneza nu e bine sa le manaci vara la 36 grade, ele constituie cel mai bun mediu de cultura pentru bacterii.

dorgoAUTOR REVIEW
[19.08.10 13:19:50]
»

M-am luat cu vorba si era sa uit esentialul! Mersi pentru apreciere!

presario
[19.08.10 13:42:11]
»

dorgo - o fi Geoagiu Bai clasificata asa cum ziceai tu mai sus, nu contest.

Dvpdv "balnear" este o statiune destul de maricica si de interes national.

Eu insa priveam lucrurile dpdv mai "turistic".

Geoagiu Bai este o statiune care "convinge" destul de greu pe cineva de la capatul tarii sa vina pana aici (din Suceava, de ex).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Alina Morar
[19.08.10 14:37:18]
»

Eu o singura data am ajuns la Geoagiu si am jurat ca nu mai calc acolo.

Era pe inserat, veneam dinspre Herculane, am vrut sa ne cazam la un hotel comunist, pot sa-i spun, arata exact ca acum 30 ani, poate cand s-a construit, la care receptionera ne spune ca nu este apa calda si nu mai stiu ce nu functiona. Atunci, sotul s-a enervat si a intrebat-o ca pt ce sa plateasca 100 lei, pt un pat, care sigur si acela are ceva defect? Si-am mers la strand, era deschis si noaptea. Baie eu nu am facut.

Apoi am mers si noi pe o terasa sa mancam. Ne era pofta de o ciorba. Am comandat, dupa vreo 30 min s-au gandit sa ne serveasca si pe noi, desi nu era aglomerat, dar nu am putut consuma asa ceva. Supa mea avea resturi de paine, cel mai probabil resturi de la alti clienti, iar a sotului plina cu niste scarbosenii de oase de pui, nu stiu exact ce erau, dar ni s-a facut o greata... Am platit, ceea ce nu trebuia, dupa parerea mea, i-am aratat ospatarului, care a ridicat din umeri, si am plecat. Ne-am facut un sandwich cu pateu, in parcare, toata lumea se uita la noi si care a fost de 10 ori mai bun.

Totusi, fiind obositi, am zis, hai totusi sa mai incercam cu cazarea. La un moment dat, iesea un grup dintr-o curte si i-am intrebat unde stau cazati si daca stiu cumva despre ceva locuri libere. Ne-au raspuns ca stau cu cortul in curtea respectiva, platesc nu stiu cat, dar nu au dus, dus fac la strand.

Cum se poate asa ceva? Asa mai bine iti pui cortul pe marginea drumului si...

Atunci chiar ne-am enervat si pana in Cluj n-am mai oprit.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
corinka
[19.08.10 15:24:11]
»

Nu am de gand nici eu sa mai risc si sa mai merg la Geoagiu Bai. Nu sunt contra unei "a doua sanse", iar acest review nu ma convinge ca Geoagiu Bai s-a tranformat peste noapte in ceva deosebit.

@Alina Morar

In cazul in care mai ajungeti - eventual din intamplare - pe acolo, am o recomandare pentru masa, terasa Termal, despre care am scris click aici

Si hotelul a lasat impresii pozitive celor care au scris aici.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster13
[19.08.10 20:03:23]
»

daca melodia postata nu corespunde se poate schimba!

dorgoAUTOR REVIEW
[22.08.10 19:21:08]
»

Melodia e misto, mai indulceste un pic parerile negative pe care le are lumea despre aceaste bai termale romanesti. Gusturile nu se discuta! Saptamana viitoare voi veni cu 2-3 alternative, pana nu se termina vara...

dorgoAUTOR REVIEW
[22.08.10 19:30:51]
»

Da! Sucevenii sunt cam vaduviti... unde sa mearga la bai? La Baltatesti nu se poate ca-i statiunea Ministerului Apararii, acolo se refac baietii intorsi din Afganistan, la Vatra Dornei n-ak decat veverite si un cazinou neterminat, baile sunt cam slabute, la Srunga, langa Iasi, e jaleeee, a cazut parca o bomba peste statiune, totul e distrus, statiunea Oglinzi, de langa Targu Neamt e inchisa de mult, la Slanic Moldova, la fel Baza de tratament e inchisa, e doar ceva tratemt pe la un hotel, la Iasi la Spitalul Nicolina poti sa te tratezi dar trebui mai intai sa te internezi... Asadar tot in Ardeal, Banat, Maramures, in Muntenia sau la mare trebuie sa mearga moldovenii. Sau in strainatate.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alina Morar, corinka, dorgo, Maria Smeu, molko*
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Geoagiu și împrejurimile sale:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.069381952285767 sec
    ecranul dvs: 1 x 1