ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.08.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Arad
ÎNSCRIS: 15.12.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Băile Tuşnad – ce facem acolo?

TIPĂREȘTE URM de aici

Localitatea Băile Tuşnad mai era numită (sau mai este?) şi Perla Ardealului sau Mica Elveţie, pentru frumuseţea locurilor dar şi pentru numeroasele izvoare minerale şi termale. Dar nu acesta a fost motivul pentru care am ales să petrecem, eu şi soţia, câteva zile în frumoasa staţiune, ci pur şi simplu dintr-o întâmplare banală pe care am povestit-o într-un alt review.

Dacă alegerea locului de “pus capul pe pernă” în staţiune, nu este o mare problemă, se găsesc tot felul de oferte afişate chiar “pe marginea drumului” cu preţul minim de 60 de RON pe noapte, o problemă o reprezintă răspunsul la întrebarea, pe care şi-o pun turiştii “activi” cu “dor de ducă” şi care vor să facă şi altceva decât tratamente la ligamente, oase şi tendoane: “Ce mai putem face în Băile Tuşnad? ”

Am să încerc, pe măsura posibilităţilor şi priceperii mele, să vă prezint câteva lucruri pe care le puteţi face în această frumoasă staţiune, cu menţiunea că lista nu este nici pe departe completă iar în continuarea listei am scris câteva sfaturi utile, din ce am observat eu că ar fi bine de ştiut:

1. Puteţi merge la noul şi modernul centru wellness, amplasat lângă Lacul Ciucaş, pentru o baie şi eventual un tratament cu ape termale;

2. Puteţi merge la izvoarele de apă minerală din spatele Hotelului Tuşnad pentru a bea direct de la sursă şi gratis - asta sună bine - apă plină de sănătate;

3. Puteţi opta pentru mai multe feluri de tratamente, trei fiind hotelurile care au astfel de baze de tratament: Hotel Tuşnad, situat în centrul localităţii şi având baza de tratament în spatele acestuia; Hotel Ciucaş şi Hotel O3zone;

4. Puteţi merge pe un traseu montan cu o durată de maxim 1 oră dus întors, prin pădure, la Turnul Apor de unde puteţi vedea panorama staţiunii Băile Tuşnad. Traseul este marcat cu punct roşu şi veţi găsi primul indicator, pentru traseul respectiv, de lângă izvoarele 3 şi 4 din spatele hotelului Tuşnad;

5. Puteţi merge în excursie la Piatra Şoimilor, cam tot 1 oră dus întors, primul indicator fiind amplasat pe lângă centrul wellness;

6. Dacă sunteţi în bună condiţie fizică, puteţi să vă aventuraţi pe jos până la Lacul Sf. Ana şi Tinovul Mohos (lac acoperit - rezervaţie naturală) pe un traseu care durează cam 3 - 4 ore dus, depinde cât de „fit” sunteţi. Primul indicator, cruce roşie, îl găsiţi fie de lângă izvoarele 3 şi 4 fie din apropierea hotelului Fortuna Eco Boutique, cam la 200 de metri mergând pe strada Kovacs Miklos spre centrul localităţii;

7. Dacă vă mai ţin picioarele sau sunteţi cu maşina - vă recomand maşina, de la lacul Sfânta Ana puteţi merge la Balvanyos la cetatea părăsită sau la Balvanyos Resort şi să urcaţi la Peştera Puturosul - aceasta este unică în Europa.

Toate traseele montane presupun urcarea de pante foarte abrupte aşa că este bine să fiţi echipaţi corespunzător iar pentru traseele mai lungi ar trebui neapărat să aveţi cu voi sticle cu apă, telefon mobil - zona este foarte bine acoperită de operatorii de telefonie - şi să anunţaţi la recepţia hotelului sau gazda pensiunii unde doriţi să mergeţi. Această ultimă recomandare, deşi pare puerilă trebuie luată foarte în serios pentru că zona este un habitat foarte populat cu urşi - 20 de indivizi bântuie nestingheriţi prin zonă, conform ultimului recensământ. Veţi vedea în oraş, în mai multe locuri, postate atenţionări cu „Atenţie la urşi”, care trebuiesc luate foarte în serios.

Ar fi bine să vă interesaţi cum trebuie procedat dacă aveţi nefericita întâmplare de a vă întâlni, în perindările voastre, cu ursul pentru că funcţie de situaţie trebuie procedat diferit. De exemplu, am citit pe un panou de informare că: dacă este ursoaică cu pui este bine să nu vă poziţionaţi între ea şi pui şi să evitaţi pe cât posibil contactul vizual cu "femela cea feroce". Dacă este urs singur (nu este specificat dacă e femelă sau mascul) atunci este indicat să priviţi "dihania" în ochi şi să vă retrageţi încet cu spatele. Este contraindicat să o luaţi la fugă de la primul contact vizual cu fiara dar dacă ursul (indiferent de sex) fuge spre voi..., încercaţi pe cât posibil să nu rămâneţi ultimul din grupul în care sunteţi - glumeam - deci, fugiţi cât vă ţin picioarele, un antrenament de câteva săptămâni pe un teren de sport, înainte de a merge în excursii prin zonă, ar fi mai mult decât benefic şi poate face diferenţa.

Tot ca recomandare, ca ultimă soluţie de apărare, în caz de extremă urgenţă şi în cazul în care nu vă ştiţi aşa de rapid şi rezistent la alergare, ar fi bine să aveţi la voi un spray de apărare împotriva urşilor, achiziţionat de la un magazin de specialitate sau/şi diferite "chestii" care scot zgomote puternice - trompete de galerie cu aer comprimat în spray ar fi ideale; copii gălăgioşi şi neastâmpăraţi nu se pun. Localnicii, dacă-i întrebaţi, ştiu nenumărate poveşti cu urşi, unele adevărate altele cu iz de ficţiune, dar nici una nu se termină cu „happy end” pentru cei care au statut de pradă – adică noi umanoizii. Şi dacă staţi să le ascultaţi pe toate, noaptea veţi avea coşmaruri şi vă veţi petrece tot sejurul în cameră.

Pentru cei care doresc să meargă în excursie la lacul Sfânta Ana este bine de ştiut că în lac se poate face baie, deci să vă luaţi slipul cu voi şi tot acolo puteţi prăji carne la grătar pentru că, în jurul lacului, sunt amenajate mai multe locuri cu grătare şi bănci. De asemenea este bine de ştiut că singura sursă de apă este o fântână cu cumpănă unde se adapă animalele, situată cam la 2 km de lac, pe lângă tinovul Mohos. De la o mică gheretă amplasată lângă lac se pot cumpăra diferite gustări, apă sau băuturi răcoritoare. Pentru a ajunge la lac trebuie plătită o taxă de 5 lei de persoană, taxă ce se plăteşte doar cash iar lucru foarte important de specificat, toaletele de lângă lac sunt insalubre şi impracticabile. Dacă ştiţi asta mai departe vă descurcaţi, fiecare cum poate. Succes!

Tinovul Mohos este la 1,5 km de lacul Sfânta Ana iar vizitarea lui se poate face numai în grup însoţit de un ghid contra unei sume de 5 lei de persoană. Orele de vizitare, precum şi toate informaţiile necesare sunt afişate pe mai multe panouri la începutul potecii care duce la tinov. Tot în locul respectiv, amplasat pe şoseaua care duce la lacul Sfânta Ana, există o parcare şi o gheretă cu suveniruri şi colaci spiralaţi - Kurtos Colacs. Fântâna cu cumpănă este foarte aproape, cam la 200 de metri de locul de parcare. De asemenea trebuie specificat că în zonă nu sunt toalete dar în tinov sunt vipere - dacă ajută cumva.

Pentru a merge la peştera Puturosul trebuie să ajungeţi în staţiunea Balvanyos. Traseul până la peşteră este marcat cu punct roşu sau punct albastru, începe de lângă terenul de sport şi este extrem de abrupt - am văzut destule "abandonuri" cu limbile scoase şi gâfâind ca nişte locomotive cu aburi. Undeva pe la jumătatea traseului sunt vreo două bănci, pentru odihnă. Cam după primele 3 minute de urcat - deşi mai aveţi destul de mers - veţi simţi cu propriile nări de ce peştera poartă numele de "Puturosu". Vizitarea peşterii - dacă se poate spune astfel - este gratuită iar acolo nu veţi găsi nimic de cumpărat (apă sau suveniruri) şi nici toalete.

Să revenim la Tuşnad. În centrul, lângă Hotel Tuşnad există un fel de mic centru comercial - pretenţios spus - cu două alimentări foarte bine aprovizionate, o cofetărie unde zilnic aduc produse proaspete, o gheretă cu celebrii colaci cilindrici Kurtos Colacs şi o grămadă de alte produse de patiserie - langoşii se fac pe loc şi se plătesc în avans, sunt foarte gustoşi şi sunt de dimensiunile unui capac de toaletă. Peste drum de acestea este un centru de informare unde se organizează excursii precum şi vreo 3 sau 4 gherete cu articole de artizanat amplasate de-a lungul drumului principal. Dacă doriţi să achiziţionaţi vreun suvenir este bine să ştiţi că toate gheretele cu suveniruri au cam aceleaşi produse, cu mici variaţiuni, mai diferite fiind cele pe care le găsiţi în cele două alimentări menţionate mai înainte.

Lacul Ciucaş, care apare frumos fotografiat în mai toate reclamele cu localitatea Băile Tuşnad (probabil şi pe sticlele de bere) este momentan părăsit, plin de gunoaie plutitoare, stuf şi emanând mirosuri nu tocmai plăcute iar restaurantul din mijlocul lui este totalmente lăsat în paragină. Poveştile spun că ar fi fost sechestrat de o bancă, în urma neplăţii unei datorii de către cei care l-au amenajat, iar cel mai bun lucru pe care banca s-a gândit să-l facă este să-l lase în paragină. Grozav!

Undeva, după ce treci de centrul staţiunii mergând spre Tuşnad, pe partea dreaptă există o biserică ortodoxă foarte frumos decorată, cu o curte plină de flori şi o poartă de intrare impunătoare. Mergând câteva sute de metri mai jos, pe partea stângă şi ca o compensare a celor sfinte, am dat peste un indicator care ne „ispitea” spre un club de noapte, denumit „Orgasmo” – nume sugestiv şi evident clubul fiind dedicat doar persoanelor adulte, dar nu pot spune dacă era şi funcţional pentru că am trecut doar ziua pe lângă el, eram cu doamna (nu că ar fi contat) şi nici n-am fost curios - aici "mă dau mare".

Vedeta staţiunii, la capitolul preparate culinare, este evident gulaşul, realizat în toate variantele şi combinaţiile posibile - cu cartofi, cu fasole, cu carne de porc sau de vită, cu ambele, etc., "sky is the limit". Un restaurant din localitate care nu are gulaş în meniu este un restaurant falimentar, din start. Se mănâncă bine peste tot, diferă doar preţurile şi mărimea porţiilor de mâncare nefiind o regulă ca o porţie mai mare să coste mai mult, depinde şi de steluţele de pe uşa de la intrarea hotelului sau pensiunii dar şi de faima pe care o are restaurantul sau "csarda" - se citeşte "ciardo".

După cum bine v-aţi dat seama, multe din felurile de mâncare din meniu provin de mai la vest de ţara noastră, cu o mare influenţă local secuiască. De obicei bucătăria maghiară este foarte condimentată, asul condimentelor fiind preparatul numit "Eros Pista" - în traducere românească, deşi e blafemie, este "Ştefan cel Puternic" - foarte bun pentru iubitorii de sosuri iuţi. De fapt, ungurii sunt renumiţi pentru sosurile iuţi pe care le prepară, cu unul din ele câştigând şi un titlu mondial, vinovatul numindu-se "Attila" - ca denumire în limba engleză este cunoscut ca "Spirit of Attila". Îl găsiţi pe net de cumpărat - nu pe Attila, pe sos!

Noi, când am fost în Tuşnad, am mâncat în două locuri. Primul a fost la restaurantul hotelui Fortuna Eco, pentru că acolo am fost cazaţi. Restaurantul este frumos, cochet, are câteva mese amplasate în afară, acoperite cu o copertină care te apără de soare sau de ploaie. Dacă afară este vreme rea puteţi servi masa în incinta restaurantului, amenajat foarte original, rustic, designul interior oferind o senzaţie de familiar. Aici au câteva feluri care se prepară zilnic - gulaşul este evident pe listă - şi au şi multe produse bio, în special sucuri şi dulceţuri - nu vă sfiiţi să întrebaţi şi să comandaţi. Preţurile sunt pe măsură.

A doua locaţie unde am servit masa a fost la Hanul Secuiesc sau în maghiară Szekely Fogado. Acolo au un restaurant foarte bun, mese amplasate afară, în curte, la aer şi o grădină plină cu flori. Tot în curte este şi un leagăn precum şi mai multe bănci, foarte strategic amplasate, pentru că mesele sunt mai tot timpul ocupate - mănâncă poporul nu glumă - cei care doresc să aştepte eliberarea unei mese putând să stea pe bancă sau să se dea "uţa" cu leagănul. Hanul este amplasat la şosea - probabil de aceea este şi aşa de solicitat - cam pe la jumătatea staţiunii, după ce treci de benzinărie, pe partea dreaptă cum vii dinspre Bixad. Meniul este bogat, porţiile acceptabile ca şi mărime iar preţul reflectă calitatea mâncării şi cantitatea acesteia.

Ca şi un comentariu de final, referitor la mâncare, aş dori să spun că la acelaşi preţ în Ungaria porţiile sunt mult mai mari, în unele situaţii chiar cu 50%. Poate că această comparaţie nu este relevantă sau elocventă dar, Tuşnadul fiind într-o zonă cu puternice influenţe maghiare, am sesizat involuntar acest aspect, al mărimii porţiilor, discrepanţă rapid sesizată, deoarece arădeni fiind mergem foarte des în Ungaria (2 -3 ori pe săptămână) la cumpărături, ştrand sau pur şi simplu "să bem o cafea" - de exemplu şi evident că frecventăm restaurantele din ţara lui Attila.

Referitor la "buna înţelegere" şi comunicare între persoane aş spune că "primul contact" a fost surprinzător pentru mine. Peste tot pe unde ne-am plimbat sau indiferent în ce magazin am intrat am fost salutaţi, atenţie, în limba română, deşi vânzătorii sau persoanele cu care ne-am întâlnit nu aveau de unde şti care este limba noastră maternă. Toţi cei cu care ne-am întâlnit vorbeau şi înţelegeau limba română! Este adevărat că au apărut şi unele mici încurcături - vorbeam prea repede sau cu regionalisme - dar până la urmă toate s-au rezolvat cu calm, înţelegere şi multă bunăvoinţă din partea localnicilor. Lăsaţi acasă ideile preconcepute şi prostiile!

Deoarece Tuşnadul este într-o vale, prin care curge Oltul, clima este foarte schimbătoare iar diferenţele de temperatură dintre zi şi noapte pot fi foarte mari. De exemplu vara, dacă ziua se poate face plajă seara este obligatoriu să-ţi iei un sfetăr sau o scurtă uşoară pentru că temperatura coboară foarte mult, aerul devenind foarte răcoros. De asemenea în pădure temperatura este cu câteva grade bune mai scăzută decât în afara ei, atât ziua cât şi noaptea, aşa că dacă doriţi doar să faceţi o plimbare uşoară prin pădure, nu să mergeţi pe traseu în pas vioi, este bine să vă luaţi şi ceva mai gros în spate - mamele chiar au voie să-şi înfofolească copii.

Venind în drum spre casă m-a încercat un sentiment de regret că am stat doar trei nopţi în staţiune. Probabil că ar fi trebuit să stăm o săptămână întreagă, pentru a vedea pe îndelete tot ce este de văzut şi de făcut în Tuşnad.

Vă doresc concediu liniştit, relaxare plăcută şi distracţie maximă.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Utube in 17.08.16 22:08:38
Validat / Publicat: 18.08.16 06:20:59
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BĂILE TUȘNAD.

VIZUALIZĂRI: 9376 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Utube); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Tinovul Mohos - un ochi de apă.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 40250 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

17 ecouri scrise, până acum

Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[18.08.16 08:10:00]
»

@Utube - Excelent articol! Și noi am stat tot trei nopți în această stațiune și am abordat multe dintre activitățile prezentate mai sus. Am urcat și la turnul Apor, cu precizarea că am continuat traseul (nu ne-am mai întors pe unde am urcat) și am ajuns lângul releul vizibil din stațiune, coborând apoi prin spatele hotelului Ciucaș. Am cam tremurat de frică prin niște tufișuri, însă am avut noroc și nu ne-am întâlnit cu Moș Martin. Sper să găsesc timpul necesar pentru a scrie și a încărca pe site impresiile noastre.

Safta Radu
[18.08.16 08:11:52]
»

Excelent review! O combinaţie reuşită de informaţii utile cu evidente note umoristice. Am început ziua destul de bine, citind acest review, însoţit de o cafea bună. Felicitări!

UtubeAUTOR REVIEW
[18.08.16 08:16:28]
»

@Crazy_Mouse: Mulțumesc pentru aprecieri. Aștept să vă citesc impresiile.

O zi bună vă doresc.

UtubeAUTOR REVIEW
[18.08.16 08:20:24]
»

@Safta Radu: Imi face o deosebită plăcere să aflu că articolul meu și-a atins scopul - pe lângă informații a transmis și bună dispoziție.

Mulțumesc pentru ecou și pentru aprecieri.

Vacanțe și excursii deosebite vă doresc!

mishu
[18.08.16 08:52:46]
»

NU am citit cu placere articolul, ci cu foarte mare placere, atat de frumos ai spus totul incat oricine ar vrea sa mearga acolo stie deja ce are de vazut, cum e cu cazazarea, unde sa manance sau ce mai are de facut.

Avand in vedere ca deja ne-ai povestit in articolele anterioare cate ceva dintre obiective, consider ca intr-adevar o saptamana acolo ar fi minunata.

Cat despre observatia ta "Este adevărat că au apărut şi unele mici încurcături - vorbeam prea repede sau cu regionalisme " probabil ca asa este, tie ti se par cuvinte cunoscute altuia nu, ca de exemplu "... seara este obligatoriu să-ţi iei un sfetăr... ", noroc ca se intelege ca doar nu era sa-ti iei un scuter (asa mi-a venit comparatia, pentru ca seamana).

Felicitari, votat cu placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ANILU
[18.08.16 10:19:55]
»

@Utube - V-aţi plimbat, v-aţi relaxat, s-a terminat minisejurul la Tuşnad.

Apropo de regionalisme, "sfetăr" este din zona Aradului? bănuiesc că este o haină, ceva de îmbrăcat.

În poza 28 am văzut că sunt şi locuri pentru petrecerea timpului de noapte pentru cei peste 18 ani

Felicitări pentru sejur şi pentru articolele scrise

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
UtubeAUTOR REVIEW
[18.08.16 10:26:57]
»

@mishu: O surpriză plăcută să ne"citim" din nou! Mulțumesc pentru aprecieri și ca de obicei îmi face o deosebită plăcere că v-a binedispus articolul meu.

Mai am două articole despre excursia la Băile Tușnad și am să le postez cât de curând. Nu le-am postat în ordine, poate așa ar fi trebuit și cred că am să-i dau de lucru lui webmaster care s-a străduit să le plaseze în ordine. Oricum îi mulțumesc pentru efort.

Încă odată mulțumesc pentru ecou.

O zi deosebită!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
UtubeAUTOR REVIEW
[18.08.16 12:23:28]
»

@ANILU - Mulţumesc tare mult pentru ecou şi pentru că v-aţi făcut timp să citiţi articolul.

Da, cuvântul "sfetăr" este o variaţiune a cuvântului "sfeter" care este un regionalism "de la oraş" pentru că provine din limba engleză "sweater" şi care ar fi, în româneşte, "pulover" care la rândul lui provine şi el tot din limba engleză din cuvântul "pull-over" sau ar mai fi tot în româneşte "flanelă" care provine din franţuzescul "flanelle", ş. a. m. d. - din păcate nimic ce provine din româneşte. )

Încă odată vă mulţumesc pentru aprecieri!

mprofeanu
[18.08.16 16:13:18]
»

@Utube - Felicitări pentru review și pentru poze!

Ultima dată am fost la Tușnad în anul 2011 cu bilet de tratament.

Din pozele tale stațiunea se păstrează bine. M-am necăjit când am văzut cum a ajuns Lacul Ciucaș și restaurantul. Centrul SPA era atunci aproape gata.

De aici se merge la Stânca Șoimilor cu o frumoasă panoramă asupra văii Oltului și asupra stațiunii. Pe traseu aveau panouri explicative despre un fenomen unic de inversare a climei și a florei. Adică sus era cald și jos răcoare. Oare or mai fii panourile?

Am vizitat pe poteci toată zona, problema cu urșii este foarte veche...

Seara veneau dinspre turnul Apor, traversau aleea paralelă cu drumul național și te puteai trezi cu câte unul chiar stând pe bancă în parculețele din stațiune.

Mi-am amintit cu nostalgie de Tușnad!

UtubeAUTOR REVIEW
[18.08.16 17:33:24]
»

@mprofeanu: Multumesc pentru ecou si ma bucur ca v-am trezit amintiri placute.

O zi buna si vacante placute!

webmaster
[18.08.16 18:50:27]
»

Împreună cu continuările sale, articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

UtubeAUTOR REVIEW
[18.08.16 18:56:16]
»

@webmaster: Multumesc frumos!

krisstinna
[18.08.16 19:01:51]
»

@Utube -

langoşii se fac pe loc şi se plătesc în avans, sunt foarte gustoşi şi sunt de dimensiunile unui capac de toaletă

-

Foarte frumos descris. Mie nu mi-a plăcut în Tușnad, m-am plictisit îngrozitor, am fost într-o iarnă, am făcut acolo Revelionul.

Ai fost la Orgasmo?

Sunt convinsă că știi limba maghiară. Am o întrebare la care nu poate să-mi răspundă nimeni: În ce țară normală de pe planeta asta denumirile se scriu în limba minorităților? Oare în Canada pe indicatoare scrie și în limba română? sau în alte tări unde există minorități sunt indicatoare în două limbi, una nefiind limbă națională?

Eu nu sunt în măsură să judec pe nimeni, dar nu-i corect, zic eu.

Pe noi cine ne răsfață și ne face poftele? Pe noi, românii.

UtubeAUTOR REVIEW
[18.08.16 19:29:52]
»

@krisstinna: Mulțumesc pentru ecou și pentru aprecieri.

Nu, nu am fost la "Orgasmo", eram cu soția și nu se cade, m-aș fi simțit penibil pentru că mi-am imaginat, după denumire, cam ce se întâmplă acolo.

Noi, în schimb, ne-am simțit foarte bine la Băile Tușnad și chiar ne-am gândit să mai mergem odată în zonă să vizităm ce n-am reușit de data aceasta.

O zi bună vă doresc și încă odată mulțumesc pentru ecou!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&Ema
[21.08.16 21:52:48]
»

Te felicit pentru acest articol exceptional de bogat si valoros prin continutul sau.

In plus, el imi trezeste multe amintiri de la periplurile mele anterioare in zona.

Intr-una din excursii cand am stat in campingul de peste podul oeste Olt la baza Pietrei Soimului am fost insotiti pana in varf de un catel care se aciuise pe langa noi si ne-a fost calauza. Peste munte recunosc ca nu am fost perpedes la Sf Ana ci pe soseaua serpuitiare cu masina. La fel si la Balvanyos.

Iar la Hanul Secuiesc unde am fost o data si cazati ma opresc oridecateori pot pentru un gulas sau bobgulas sau papricas de milioane.

UtubeAUTOR REVIEW
[21.08.16 22:44:24]
»

@Dan&Ema: Mulțumesc pentru ecou. Chestia cu restaurantul secuiesc am citit-o pe AFA și dacă nu mă înșel într-un articol scris de tine.

Îți doresc o vacanțe superbe!

adrianaglogo
[16.07.18 20:36:14]
»

@Utube: E bine sa citesc acest articol la doi ani de la postare, ca asa pot sa fac o corectura: din primavara asta in lacul Sf. Ana nu se mai face baie.

Protejarea apei, poluarea, chestii din astea.

Am aflat si eu acum, de curand.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, ANILU, Dan&Ema, mishu, mprofeanu, Safta Radu, Utube
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Băile Tuşnad:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057852029800415 sec
    ecranul dvs: 1 x 1