BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Grădina de Lavandă [Țipărești]
Nu-ș dac-a trecut vremea lavandei dar noi am trecut pe acolo, orișicât.
Sunt mai multe locuri cu lavandă că acuma e deja o modă: un loc e la Mădăraș, în Ținutul Secuiesc, după Băile Tușnad, altu’ e lângă Ploiești, altele-s în față la mănăstiri, rânduri - rânduri, numai bune de jumulit că măcar îs moca.
Viețuitorii (sau viețuitoarele) de la mănăstiri îs gospodari, grabnic lucrători și nu pierd vremea prin crâșme, în consecință, lucrul mâinilor lor este spornic.
Dar vizita oficială a fost la Grădina de Lavandă unde este mult marketing, prețuri piperate, organizare bună, nu zic, baloți de paie, niște fotolii în formă de lacrimă de zici că te tăvălești pe jos și multe copertine să fie umbră. E drept, aveau containere curate și frumos amenajate cu dozator de cafea și masă de prezentare cu tot felul de produse de lavandă, cosmetice sau estetice și tot acolo, toalete curate și civilizate.
A fost frumos. La intrarea în perimetru, o fată cu părul roșu ne-a făcut un instructaj rapid care se rezuma la: „nu rupeți plantele de lavandă” după care am scăpat la liber printre rândurile violacee și parfumate.
Eu n-am avut chef să merg departe astfel am șezut pe un fotoliu prăbușit în compania unei tufe mov împrăștiate și am făcut poze de voie. Era plăcut, parfumul învăluia suav și relaxarea aducea toropeală. Nu am adormit.
Cine vroia să plece de acolo cu un snop de bețe înflorite de lavandă, avea opțiunea să plătească 15 lei pe un buchețel anemic. Cam mult, zic eu, dar s-au găsit destui care plecau de acolo cu buchețelul aferent. Cei care nu au optat pentru această tranzacție au avut mai târziu șansa să jumulească rândurile mănăstirești, precum scriam mai sus astfel că, o parte și-au recuperat 30 – 40 lei din investiție.
Lavandă-i frumoasă, nu zic nu și cum stă ea așa, aliniată în tufe-mprăștiate, dă efect plăcut. Deci toată găselnița asta, numită Grădina de Lavandă e pe lângă Ploiești, pe DC9, lângă Țipărești.
Până să ajungi la ei, treci un pod peste o apă mai întâi, traversând ceva miriște cu boscheți.
În peisajul ăsta natural se mai organizează și câte o seară de chitară, când și când.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Ambientul e reconfortant, natură, râu, pietre de râu, pod, drum, grădină de lavandă, gâze, fluturi, toate cele.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Da, sunt momente de relaxare plăcute printre plantele de lavandă.
Trimis de Mioritik in 06.08.21 00:38:10
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în PLOIEȘTI. A mai fost în/la: Da Vinci
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mioritik); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Mioritica: Am descoperit lavanda cu ceva ani in urmă, in Franța. Pe atunci la noi incă nu era moda lanurilor de lavandă, găseai cel mult ceva levănțică, așa cum se numește pe la noi, pe câmpuri răsfirată. Iubesc această plantă, am plantat și eu două tufe in fața casei, ca să mă bucur de miros și de flori. Nu am ajuns incă la niciunul din lanurile vizitabile de la noi, și te felicitt că ai făcut-o și ne-ai impărtășit și nouă experiența ta. Imi place mult cum scrii!
Felicitari pentru acest articol! Am auzit pe multi (inclusiv baiatul meu cel mare si nasii lor) laudandu-se ca au vazut lanuri de lavanda in Franta, in Provence, daca nu ma insel. Culmea este ca la doi pasi de Branesti, la SCPMA Fundulea erau zeci de hectare plantate cu aceasta planta. Tot la aceasta statiune se mai plantau multe plante medicinale si aromatice, dupa cum era si denumirea Statiunii de Cercetare. Culmea este ca si el si nasa lui au lucrat la Fundulea, dar desi treceau zilnic de doua ori pe langa hectarele cu lavanda. Le-au descoperit in Franta! Nemaivorbind de faptul ca in sifonierele lor, printre rufe, sau in camere erau ramuri de levantica aduse de mine sau de sotie de la Fundulea.
Numai bine si calatorii placute!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2021 Conacul Nicolau și parcul de agrement din Brazi — scris în 12.05.21 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2018 Incursiuni prahovene: conacul Cantacuzino și biserica din Râfov — scris în 20.12.18 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2018 Incursiuni prahovene: târgul medieval Gherghița — scris în 15.12.18 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Mănăstirea Apostolache – reper mănăstiresc prahovean — scris în 22.08.18 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2018 „Civilizația pietrei” la Sângeru (Prahova) – Muzeul Pietrei — scris în 14.08.18 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Ruine sfinte, biserici care mor — scris în 20.07.18 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Conacul Matac - Valea Călugărească — scris în 10.07.18 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ