ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.09.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Păuleşti [PH]
ÎNSCRIS: 26.07.10
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 5 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

O calatorie fermecatoare

TIPĂREȘTE

Frumusetea sta in ochii privitorului.

Am plecat la plimbarea cu mocanita hotarat sa traiesc o experienta extraordinara si sa ma bucur de frumusetile naturii maramuresene.

Suieratul de la plecare al batranei locomotive este impresionant deja traiesti in alte vremuri. Iuteala mocanitei este ideala pentru a admira pe indelete peisajele de o frumusete uluitoare ce se desfasoara pe Valea Vaserului.

Sunt paduri de un verde intens, dealuri foarte inalte acoperite de brazi, stanci uriase salbatice si apa ce curge repezit a Vaserului. Esti atent la obiectivele indicate de ghizi, grotele care sunt sapate pe malul apei si Stanca Soimului.

Aproape de punctul terminus al traseului este poarta maramureseana amintind ca mocanita a fost creata pentru a ajuta omul sa care lemnul taiat din padurile indepartate.

Statia Paltin este situata intr-un cadru foarte frumos, Vaserul a creat anume locul de popas intre munti. Aici este un foarte interesant muzeu cu istoricul mocanitei.

Fiindca nu am venit in mijllocul naturii ca sa mancam am plecat pe traseul tematic marcat prin padure. Un cerc rosu cu contur alb indica drumul de urmat. Urcusul este destul de usor, se ajunge sus pe un platou plin cu tufe de zmeura. Desi era sfarsit de august am gasit sa mancam destula zmeura foarte gustoasa si aromata.

Privelistea este superba se vede valea Vaserului de la foarte mare inaltime si in acelasi timp admiri si cateva varfuri mai inalte. Apoi traseul coboara pe o poteca prin padure si se termina undeva mai jos de statia Paltin si ne-am intors pe langa calea ferata. Este timp suficient sa faci traseul, sa mananci zmeura si sa mai stai un pic si sa asculti muzica traditionala ce rasuna din boxe.

Cam asta este partea poetica a plimbarii cu mocanita pe Valea Vaserului.

Partea prozaica incepe cu cumpararea biletului, 54 de RON pentru o calatorie fara masa. Nu cumperi bilet la un anumit tren, cu cat vii mai repede la gara cu atat prinzi un tren mai devreme. Trenul numarul trei cel cu care am mers, a fost tractat de Mariuta, a plecat la 9:40 si a ajuns la Paltin la 11:40.

Recomand sa va asezati pe scaunele din partea stanga pentru ca privelistea este mai frumoasa pe acea parte. Noi ne-am asezat intr-un vagon inchis, mai calduros, dar putem deschide geamul oricand si il inchideam daca ne ameninta... fumul.

Pe traseu au fost cateva opriri pentru alimentarea locomotivei cu lemne, apa si ulei. La aceste opriri erau amenajate si cateva closete rustice. Mancasem bine de dimineata, apa am avut la sticla, asa ca nu am gasit nici un motiv ca la Paltin sa servim altceva in afara de o caserola de afine proaspete (7RON).

De aceea am plecat pe traseu prin padure si ne-am bucurat ca nu am luat bilet cu mancare. La 14:30 eram inapoi in Viseu si am servit masa la un restaurant.


[fb]
---
Trimis de senateo in 05.09.15 20:25:22
Validat / Publicat: 05.09.15 23:17:44
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în VIŞEU.

VIZUALIZĂRI: 1576 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (senateo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Frumoasele miniaturi de la muzeul din statia Paltin.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 10350 PMA (din 13 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂCu mocănița pe Valea Vaserului:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.068150043487549 sec
    ecranul dvs: 1 x 1