ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.11.2009
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Campina
ÎNSCRIS: 06.09.08
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
SEP-2008
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 1 MIN

Cetatea Rasnov - Merita o vizita pt o panorama foarte frumoasa!

TIPĂREȘTE

Am vizitat cetatea rasnov de vreo 3 ori si mereu ma incanta panorama care se arata asupra Rasnovului. Cetatea nu ofera f multe lucruri de vazut, un muzeu cu cateva documente, multe incaperi pietruite, un mormant cu scheletele unei "doamne" din timpuri stravechi, o fantana cu o poveste, "stradute" inguste si pietruite si ce mi-a placut cel mai mult pe un zid este reprezentarea crucificarii lui Iisus.

Anul asta am vazut ca au amenajat un perete pt "alpinism" amator sa zic asa.

In cateva cuvinte veti gasi aici: istorie, traditie si un peisaj de neuitat.

Va invit sa vizionati catatea pana cand veti ajunge personal acolo.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Delphinash in 02.11.09 10:49:59
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2222 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Delphinash); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 vedere de pe drum
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 0 PMA (din 0 vot)

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

alela
[07.11.09 18:37:45]
»

Într-adevăr cetatea nu oferă foarte multe lucruri de văzut, dar atâtea poveşti de auzit...

Iată câteva lucruri interesante:

- Râşnov este o cetate ţărănească, ridicată în evul mediu de către locuitori cu scopul de a se adăposti în timpul invaziilor. Cetatea este ridicată pe vârful unui deal stâncos (din trei părţi zidurile sunt mărginite de pante abrupte foarte greu de urcat), fiind loc important de refugiu şi apărare timp de mai multe secole pentru locuitorii din Ţara Bârsei. În interior se păstrează ruinele a peste 30 de căsuţe (acele "încăperi pietruite"...), pe care oamenii le foloseau după cum am spus în vreme de invazii şi unde veneau din vale cu animale şi cu bunuri cu tot; cetatea era singura lor şansă de supravieţuire.

- povestea fântânii din interiorul curţii este de asemenea interesantă: legenda spune că în timpul unui asediu râşnovenii au pus doi prizonieri turci să sape o fântână în mijlocul cetăţii şi i-au asigurat că odată ce au terminat fântâna vor fi lăsaţi să plece. Prizonierii au săpat fântâna timp de 17 ani (are o adâncime de aprox. 140 m), ani în care au scris versete din Coran pe pereţii acesteia (vizibile şi azi). De asemenea, se mai pot vedea scrise de către prizonieri următoarele cuvinte: "Apă aveţi, dar suflet, ba"... Soarta lor nu este clară, unii spun că ar fi fost lăsaţi să plece iar alţii că ar fi fost executaţi după terminarea fântânii. Fântana asigura traiul populaţiei din cetate pe termen lung, astfel încât nu mai trebuia deschisă poarta cetăţii pentru alimentarea cu apă.

- cât despre schelet, acesta se poate vedea printr-un gemuleţ aflat pe podea, este al unei foste locuitoare a cetăţii, din secolul XVII (! )

- denumirea de Râşnov a apărut prima dată sub forma româno-slavă de Rosnou şi are la bază cuvântul „roz” care înseamnă trandafir în limbile slavă şi germană, în epoca medievală trandafirul fiind ales ca emblemă a oraşului. Astăzi, turiştii care vor să ofere ceva cetăţii pot planta într-un mic scuar din curtea interioară un fir de trandafir. În schimb, numele său va rămâne scris pe o placuţă, alături de floarea sădită

Din păcate, aproape 2/3 din noile construcţii din curtea interioară a cetăţii reduc drastic amprenta medievală (restaurant, spaţii de cazare, rezervoare din fibră de sticlă, termopane (!) şi altele - toate făcute fără autorizaţie). Din câte îmi amintesc în interior se află şi un binoclu (cu fise) prin care puteţi avea o privelişte deosebită asupra Depresiunii Braşovului.

Pe data de 23 septembrie 2009 s-a prăbuşit un balcon al cetăţii, făcut de asemenea ilegal în cadrul lucrărilor de restaurare. Închiseseră cetatea pentru investigaţii, nu ştiu dacă i-au dat drumul până astăzi. Totuşi cine este însetat de o fărâmă de istorie să nu o rateze în viitor!

lizuk
[08.11.09 22:07:39]
»

Felicitari, alela, mi-a placut foarte mult ecoul tau. Cred ca merita statutul de review, ofera multe informatii

alela
[08.11.09 23:38:08]
»

Mulţumesc, lizuk, din păcate toate pozele mele de la cetate sunt pe hârtie şi mi se părea review-ul cam gol fără fotografii...uneori ele fac cât o mie de cuvinte

toatacoma
[11.01.10 16:00:58]
»

Daca asa ceva ar avea Ungaria ar face din acest loc un paradis al excursiilor, la noi este o efigie istorica lasata sa se degradeze si in care gasesti sa cumperi chich-uri.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alela, lizuk
Alte impresii din această RUBRICĂCetatea Râșnov:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.044610977172852 sec
    ecranul dvs: 1 x 1