GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
In iulie 2008 am facut un circuit in tara si cu cu ocazia asta am ajuns si la barajul de la Vidraru. odata ajuns acolo am ramas mut de frumusetea locurilor, de liniste, de tot ce ma inconjoara.
De asemenea mai poate fi admirata statuia lui Prometeu; am vazut-o de multe ori la televizor dar nu-mi puteam imagina ca este atit de mare si de frumoasa. Nu sunt multe lucruri de spus, pentru ca imaginile vorbesc de la sine. Pe linga privelistea superba, amatorii de sport extrem pot face bungee jumping, iar pentru cei mai linistiti se poate face o plimbare cu vaporasul pe lacul Vidraru.
Constructia barajului a inceput in 1960 si a durat pina in 1965. Construit pt formarea lacului de acumulare Vidraru, pentru producerea de energie electrica si este situat intre muntii Fruntii si Masivul Ghitu. Este un baraj din beton cu dubla curbura, avand inaltimea de 166,60 metri si o lungime la coronament de 307 metri, fiind traversat de noua galerii orizontale interioare. Suprafata totala a lacului Vidraru este de 393 ha, lungimea de 10,3 km, iar latimea maxima de 2,2 km in zona Valea Lupului - Calugarita. Adancimea maxima a apei este de 155 m langa barajul inalt de 166 m, iar volumul apei este de 465 milioane ml.
Trimis de mario 110 in 29.01.10 22:47:22
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mario 110); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest review
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Pe cat punem pariu ca :
- a fost construit pt producerea de gaz metan
- este baraj din lemn
- are inaltimea de 166,61metri
- Suprafata totala a lacului Vidraru este de 393, 1 ha
-lungimea de 10,31 km
-latimea maxima de 2,21 km
etc
etc
((((((((
Toate ar fi minunate daca si drumul ar fi ok, dar e plin de gropi si strica din frumusetea locului. In loc sa admiram privelistea, ocolim gropile. Mare pacat!
mario_110, deduc ca ti-a placut la baraj, dar nu inteleg de ce gradul tau de satisfactie este 0.0%?!?!
Daca este o eroare, te astept cu un ecou in care sa scrii nota/notele care doresti sa fie rectificate.
pt webmaster: cer scuze pt eroare, dar n-am gasit rubricile potrivite; rectific acum:
- servicii: 100% - self service; cum iti asterni asa dormi.
- cazare: 100% - a fost la o pensiune in Corbeni, dar despre asta vroiam sa scriu in alta parte. am ales Corbeni, pentru ca sotia este friguroasa si vroiam sa fim mai aproape de nivelul marii (nu la 800 si ceva de metri)
- bucatarie si masa:100% - am gatit singur, deci e normal sa-mi placa (si unde mai pui ca am lucrat si ca bucatar).
- distractie si relaxare: 100% - am facut ce-am vrut, cind am vrut, nefiind legat de un program de masa sau alte obligatii.
- plaja nu am facut, dar am avut o vreme excelenta deci 100%
Singurul lucru care nu mi-a placut a fost drumul plin de gropi (asa cum bine a sesizat pepsi70ro), dar pe linga celelalte care sunt pozitive, consider ca este nesemnificativ.
La un capat al barajului sint citiva intreprinzatori de la care poti cumpara tuica, cascaval afumat, cas afumat, porumb fiert (mamaliga pe bat), brinza framintata in coaja de brad, etc. Sint produse excelente si e pacat sa treci pe acolo si sa nu le incerci, chiar daca sint mai scumpe decit produse similare din supermarket-uri.
pentru Andox: nu te contrazic; poate ca instrumentele tale de masura sunt mai precise decit ale proiectantilor si constructorilor.
Datele prezentate sint luate dintr-un articol si daca au mintit ei, am mintit si eu. Le-am pus acolo doar ca o curiozitate, nu ca ar fi de folos cuiva.
mario_110, am notat doar Distractie si relaxare cu 100%, restul, asa cum ai spus si tu, nu tin de Barajul Vidraru.
Nota pentru cazare o vei completa la review-ul destinat pensiunii Corbeni Haiducu.
pensiunii din Corbeni; pensiunea se numeste Haiducu
Pentru Andox; nu pune pariu ca pierzi.
Parerea mea este ca acele date mentionate de mario110 aveau darul sa explice marimea barajului. Cu mandrie se poate spune ca a fost condtruit 100% de romani, si ca la vremea aceea era pe locul cinci in Europa si pe locul noua in lume.
asa este Diaura. ai prins exact ideea.
din cauza cusurgiilor m-am ferit sa dau prea multe amanunte care pot fi interpretabile. de exemplu remarca ta cu locul 5 in europa si 9 in lume este corect daca ne referim la, citez: "barajul Vidraru a fost, la momentul inaugurarii, al cincilea in Europa si al noualea in lume intre constructiile similare"
dar daca ne referim la inaltime, citez: " La data de finalizare aceasta s-a situat, masurat la înălţime, aproximativ pe locul 8 în Europa şi pe locul al 20-lea în lume. "
Am facut aceasta completare, nu ca sa te contrazic (ce ai scris tu e foarte corect), ci ca sa tai cheful unora sa mai faca remarci de felul celor facute de Andox.
multumesc pentru interventie. bafta.
hahaha, Diaura sunt sigur ca ai inteles ce am vrut eu sa spun.
mario110 sunt sigur ca daca stai si gandesti putin o sa-mi dai dreptate. Nu sunt carcotas (desi as vrea)
Site-ul acesta are nevoie de impresile tale, nu de date statistice. Lasa placerea acestor date sa le afle fiecare cand ajunge acolo. Tu spune-ne ce ai simtit tu cand ai ajuns la maretia aia de baraj.
In rest crede-ma ca nu am nimic cu tine, am vazut ca nu esti un vanator de PMA, iar la descrierea cabanei Haiducu ai 100 PMA de la mine.
De genul astea de impresii are nevoie siteul acesta.
pt Andox: multumesc pt apreciere.
am inteles scopul siteului, dar acest loc are ceva special ce nu poate fi descris in cuvinte (eu cel putin nu le gasesc); "maretia" barajului nu se vede bine nici macar in poze, de aceea am dat citeva date tehnice pentru a stirni curiozitatea. ce-i drept, nici eu nu sunt un as al cuvintelor (n-am talent de scriitor) si daca spuneam ca uitindu-ma in jos in locul unde se face bungee jumping imi tremurau picioarele, sigur se gasea unu' sa spuna sa ma tratez ca sunt handicapat; desi, chiar as fi vrut sa sar si eu odata (am mai sarit in Cipru cu ani in urma), dar era inchis.
imi cer scuze daca te-am inteles gresit, da' prea m-ai luat in caruta.
numai bine.
O mie de vorbe nu fac cât:
Bâlea Lac
Vidraru
Transfăgărăşan
Din Călimăneşti- Căciulata am făcut o excursie care le-a cuprins pe toate în 2008.
vlaico69: mi se pare ca tu scrii ecouri doar ca sa faci puncte: pe cine intereseaza ca "le-ai facut" daca nu iti pui propriile, impresii, pareri, comentarii?
pe net sunt mii de filmulete si poze care le poate accesa oricine, dar noi aici scriem impresiile noastre, cum am vazut noi lucrurile, fiecare prin prisma lui; unii cu talent, altii cu mai putin (cazul meu).
rog webmaster sa nu puncteze acest ecou al meu.
mario 110
Am nevoie de putin ajutor.
Am fost de trei ori la lacul Vidraru si nu am reusit sa fac o plimbare cu vaporasul pentru ca nu am gasit debarcaderul. Dac iesti dragut si ma poti indruma cum pot ajunge la debarcader o sa-ti multumesc.
Gropile pe soseua 7C sant o gluma pe langa drumul 7D care in majoritate ie drum foriestier si asta am simtit bine cand am vrut sa trecem pe un drum nou ca sa nu ne fie plictisitor sa trecem inca odata pe 7C.
@haiduc: nu te pot indruma cu exactitate pentru ca eu personal nu am coborit la debarcader, dar pozele p07 si p16 au fost facute de mine cam din dreptul tunelului din dreapta (cel care duce spre drumul forestier), deci te poti orienta usor de pozitia debarcaderului. alta varianta ar fi sa-i intrebi pe oamenii care vind diverse lucruri acolo si te indruma negresit.
sanatate si numai bine
Vreau sa aflu si eu cateva informatii despre debarcaderul de langa baraj: este zilnic disponibil vaporasul pentru plimbari, cat costa, cum se ajunge din sosea etc.
nu te pot ajuta; citeste ecoul de deasupra ecoului tau.
si apoi, informatiile despre program ar fi vechi, eu fiind acolo in 2009.
oricum, orientativ, pot sa-ti spun ca pe directia balea lac - vidraru, cu citeva sute de metri inainte de a ajunge la baraj, este o parcare si banuiesc ca de acolo se ajunge la debarcader pe un drumulet (carare): se vede in poza P07 balustrada.
Cu vaporasul pe lac: Noi am fost, dar de la Cabana Cumpana.
La care am ajuns ocolind lacul, caci asa ne-a fost recomandat. Adica se merge pe drum pana la coada lacului, apoi se face stanga. Astfel se merge mai putin pe partea cealalta a lacului, unde drumul este foarte prost, dar unde totusi ajung foarte multe masini de toate felurile, deci nu e chiar imposibil.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2021 Vidraru — scris în 25.06.21 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Lacul și barajul Vidraru — scris în 26.09.19 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Avem o tara minunata pacat ca este locuita — scris în 13.08.16 de RUSTICCO din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2015 La Barajul Vidraru — scris în 03.12.15 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2013 A fost exact ce a vrut să fie: o drumeţie, o lumânare aprinsă şi câteva momente de reculegere, toate „In Memoriam Emilian Cristea” — scris în 12.11.13 de Lumis66 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2013 De Paste la Vidraru — scris în 19.07.15 de liviu49 din BRăNEşTI [IF] - RECOMANDĂ
- Jul.2010 Extraordinar si in bine si in rau — scris în 03.08.10 de nnaaee din BUCURESTI - RECOMANDĂ