ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.10.2016
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
OCT-2016
DURATA: 1 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Biserica romano-catolica Sf Treime Sibiu

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Biserica romano catolica Sf Treime din Sibiu din Piata Mare este un obiectiv turistic important alaturi de alte obiective must see din Sibiu.

Biserica situata in Piata Mare care din punct de vedere destinatie piata multifunctionala se transforma din targ de orice fel (de Craciun, de Paste, de carte, de olari, de gradina) in festival (de teatru, de muzica, medieval, Oktoberfest), sala de concerte (de la simfonica si rock pana la Media Music Awards) este martora la tot ceea ce se intampla aici.

Scurt istoric in ordine cronologica :

Anul 1691: Sibiul exista deja de 500 de ani, calugarii iezuiti ajung in Sibiu, sint reprezentanti ai catolicismului. In perioada respectiva manifestarea credintei a fost libera asa ca iezuitii isi doreau un lacas de cult propriu. Si o manastire daca se poate...

Anul 1733: Biserica romano catolica este finalizata dar fara turn si fara manastire. In acelasi an este si sfintita de catre episcopul Gregor von Sorger.

Anul 1738: S-a construit si turnul clopotnita inalta de 47 m, clopotele cantaresc 570/325/140 kg, 2 cadrane de ceas sint montate (1838) una spre Piata Mare si una spre Piata Mica.

Anul 1739: S-a finalizat si manastirea iezuitilor, in prezent este casa parohiala.

Anul 1860: Se monteaza orga principala a bisericii

Anul 1948: Se confisca Statuia Sf Nepomuk din fata bisericii din Piata Mare. In prezent aceasta statuie se afla in curtea casei parohiale si se poate vizita de catre turisti.

Anul 1971-1975: In acesti ani se restaureaza exteriorul cladirii iar intre 1977-78 interiorul.

Anul 2012: Se restaureaza orga principala a bisericii

Arhitectura si elementele principale din exterior si interior:Stilul arhitectural este baroc timpuriu vienez, biserica este alcatuita din nava principala si turn clopotnita detasata de corpul principal al cladirii. Cu cat de simplu si sarac in elementele decorative exteriorul cu atat mai bogat este interiorul.

Interiorul bisericii: La inceput interiorul nu prea era decorat, singurul element decorativ era fresca din spatele altarului reprezentand Maica Domnului. Atat fresca opera pictorului Anton Steinwald din Viena (1777) cat si altarele laterale cu mobilierul aferent dateaza din aceasta perioada secolul 18. Abia in 1904 pictorul Ludwig Kandler din Munchen a pictat tot interiorul bisericii asa cum o vedem astazi. O sculptura valoroasa se afla in dreapta altarului si reprezinta monumentul funerar al generalului Otto Ferdinand Traum de Abensberg comandant militar al Transilvaniei (1744-47) de catre artistul clujean Anton Schuhbauer. Vitraliile sint executate destul de recent in 1901, pana la aceasta data sticla ferestrelor era clara si era mai multa lumina in interior. Orga instalata in 1860 este construita in Viena de catre constructorul de orgi Karl Hesse.

Acces si program de vizitare : Accesul se face prin intrarea din Piata Mare partea stanga (langa turn). Programul de vizitare este zilnic 6.00-19.00, duminica 8.30-19.00. Nu exista taxa dar este binevenita o donatie.

Slujbele oficiate duminica: Ora 10.00 in lb germana, ora 11.15 in lb maghiara, ora18.00 in lb romana. In timpul saptamanii programul este variabil in functie de perioada anului.

Experienta personala : In ordine cronologica despre utilizatorul AFA cu numele de AZE: 1971: botez, 1995: casatorie, 1996-prezent: participare activa in chorul bisericii, 2008:botez copil. Diferite evenimente intamplari de care imi aduc aminte: aveam 7 ani dar imi aduc aminte de schelele montate in interior cu ocazia renovarii, orele de religie care in anii 70-80 nu existau in scoli, primul video si tv color am vazut in 1980 cu ocazia orelor de religie, preotul ne prezenta filme religioase (intr-o zi am descoperit un film cu Arnold Swarzenegger printre casetele video al preotului, i-am dat drumul cand a vazut preotul ne-a trimis pe toti acasa), perioada cand orga a fost in renovare a fost o perioada oribila s-a folosit o orga electronica in aceasta perioada de 18 luni, concertul organizat in cinstea presedintelui ales Klaus Johannis in preajma craciunului si imediat dupa alegeri, se intra cu invitatie.

Recomand vizita daca sinteti in Piata Mare din Sibiu.

Rog WM sa ataseze la inceputul articolului, multumesc :

https://www.youtube.com/watch?v=aral9X4GIBU

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 08.10.16 22:40:46
Validat / Publicat: 09.10.16 09:26:33
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.

VIZUALIZĂRI: 4374 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Vitralii
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 2026 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[09.10.16 09:25:53]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

-

Contribuţia şi impresiile proprii sunt considerate minoritare faţă de cele preluate prin documentare.

Conform Regulamentului (Cap. 1, Secţ. B, Art. 1), articolul este publicat fără PMA STD (fără "votul saitului") — poate fi votat doar simbolic, cu +/-1PMA.

AZEAUTOR REVIEW
[09.10.16 10:01:04]
»

@webmasterX: Buna dimineata, este bine si asa, important este ca articolul a fost publicat despre acest lacas de cult frecventat de mine inca din copilarie, si totusi consider ca din punct de vedere turistic este una din cele mai importante alaturi de Turnul Sfatului, Biserica evanghelica, Catedrala Mitropolitana Ortodoxa. Voi continua cu prezentarea obiectivelor din Sibiu ca sa avem pe AFA un set complet despre ce este de vazut in Sibiu.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
Utube CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[09.10.16 21:56:39]
»

Bună seara, scriitorule!

Citit şi votat articolul cu mare plăcere, mai ales că printre slovele scrise am regăsit o întâmplare similară şi pentru catolicii, de astă dată, din citadela noastră.

Este vorba despre statuia dedicată celor 13 Generali de armată care au fost executaţi pentru că s-ar fi alăturat, în 1848, revoluţionarilor lui Lajos Kossuth. Statuia a stat ascunsă în curtea Bisericii Catolice din centrul Aradului până după revoluţie deoarece în fiecare, an la data de 6 Octombrie, avea loc festivitatea de comemorare, festivitate care era considerată foarte "sensibilă" politic, din Ungaria venind autocare cu turişti pentru a lua parte la eveniment.

Astăzi, situaţia s-a mai calmat iar comemorările au loc într-un cadru liniştit deoarece românii au realizat că ungurii nu au cum să ne fure Ardealul iar politicienii au "bătut" moneda pe această temă până a căzut în ridicol.

Mi-au plăcut foto 3 şi foto 10.

O seară deosebită!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
AZEAUTOR REVIEW
[09.10.16 22:44:06]
»

@Utube: Multumesc, ma bucur ca V-a placut articolul. In P10 unde apare orga (reconditionata in 2012) in partea dreapta apare locul unde imi desfasor activitatea de participant la chorul bisericii. In aceasta parte canta basul si altul, eu fiind bas. In partea stanga de la orga canta sopranul si tenorul.

Utube CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[09.10.16 22:55:05]
»

@AZE: Ha, te-am ghicit cu foto 10! Mulțam de explicaţii, foarte interesante.

O searã deosebită!

AZEAUTOR REVIEW
[16.04.17 20:44:47]
»

Am atasat 2 poze de la slujba de inviere de aseara(P18 si P19)

webmasterX
[27.11.18 09:12:34]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «Biserici, catedrale sibiene» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Sibiul şi împrejurimile]

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE
Alte impresii din această RUBRICĂ[Alte] Biserici sibiene:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.068270921707153 sec
    ecranul dvs: 1 x 1