- RUBRICĂ de CĂLĂTORIE
O zi în Comana și împrejurimi / COMANA [GR]
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 5
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 8.97
- GRAD RECOMANDARE: 100.00%
- INFO ON WEB: N/A
O zi în Comana și împrejurimi / COMANA [GR] - impresii și recomandări
[5] Impresii de la turiști
[ordonate după data sejurului;
ptr ordonare după data încărcării: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: APRILIE, 2022
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 05.08.22
Incursiuni periurbane (IV): Schit Mironești, Biserica Bellu din Goștinari și conacul din Măgurele
Ne continuăm plimbările în împrejurimile Bucureștiului într-o zi caldă de aprilie pentru a descoperi monumente impunătoare, cu valențe istorice, atinse implacabil de patina timpului. Plecăm de la Casa de Piatră a lui Udriște Năsturel și biserica din Herești (vezi impresii) către alt monument istoric religios. În localitatea Hotarele ne încadrăm spre dreapta pe DN 5A spre Mironești, drumul urmând pe o porțiune malul înalt al Argeșului. În satul Isvoarele am văzut din [...] — vezi review [+24 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2018
- trimis de: iulianic APOLLO, din [Bucuresti] — în 31.07.18
Biserica Sf. Nicolae - Mironești, ctitorie domnească
Din ciclul "Biserici care plâng" În comuna Goștinari din județul Giurgiu - comună din care face parte și satul Mironești - în afară de ansamblul conacului "Ștefan Bellu" (sec. XVIII, refăcut în 1818) pe care tocmai l-am vizitat în satul Goștinari, mai există alte două monumente de arhitectură de interes național - biserica "Sfântul Nicolae" (1669) și ruinele curții lui Radu Șerban datând de la începutul sec. XVII. Acestea, ca și crucea de piatră din sec. XVII - [...] — vezi review [+40 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2018
- trimis de: iulianic APOLLO, din [Bucuresti] — în 30.07.18
Curtea boierească a familiei Bellu - Goștinari
Sunt multe obiective turistice de vizitat în Muntenia, majoritatea fiind foarte vechi, degradate și chiar abandonate. Recent, povestind cuiva despre Biserica ruinată "Buna Vestire" - Vadu Săpat de curând vizitată în periplul nostru prahovean, mi s-a adus la cunoștință că pot găsi obiective asemănătoare și mult mai aproape de București. Primul exemplu care mi-a fost dat a fost Curtea boierească a familiei Bellu de la Goștinari. Formată din satele Goștinari și Mironești, [...] — vezi review [+25 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: NOIEMBRIE, 2016
- trimis de: mishu APOLLO, din [Bucuresti] — în 27.01.17
Comana (II) - MBM si altele
In partea I am inceput cu sfarsitul, acum se cuvine sa termin cu inceputul. Daca v-am ametit, e ok, chiar daca nu asta am intentionat. In articolul anterior va spuneam ca scopul nostru principal era sa facem acea vizita programata la Moara de Hartie. Cum acest loc nu este departe insa nici la coltul strazii am zis ca trebuie sa mai vedem ceva in zona chiar daca afara este rece, sa ne facem o idee ca sa stim ce vedem data viitoare. De ce am intitulat partea a doua “MBM si altele”? Daca va [...] — vezi review [+66 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: NOIEMBRIE, 2016
- trimis de: mishu APOLLO, din [Bucuresti] — în 23.01.17
Comana (I) - Moara de hartie si Satul Mestesugarilor
Chiar daca acest articol este prima parte a celor petrecute prin Comana, locul despre care am sa va povestesc aici (si care era de fapt destinatia noastra) este ultimul loc vizitat de intr-o frumoasa zi de sarbatoare, mai precis de Sfantul Andrei. Asta deoarece acest loc poate fi vizitat cu programare, noi am avut programata ora 15.00 (deoarece era organizat atelier pentru copii, altfel din noiembrie pana in martie nu mai poate fi vizitat) si pentru ca nu puteam sa lasam ziua sa treaca oricum, [...] — vezi review [+71 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review