- RUBRICĂ de CĂLĂTORIE
O zi în Caracal și împrejurimi / CARACAL
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 6 din care: 1 VECHI (DE ARHIVAT)
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 9.10
- GRAD RECOMANDARE: 100.00%
- INFO ON WEB: N/A
O zi în Caracal și împrejurimi / CARACAL - impresii și recomandări
[6] Impresii de la turiști
[ordonate după data sejurului;
ptr ordonare după data încărcării: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: OCTOMBRIE, 2023
- trimis de: Michi TITAN, din [Bucuresti] — în 28.05.24
Parcul C-tin Poroineanu, o inegalabilă oază de frumos
vezi impresii După ce am vizitat mănăstirea Brâncoveni, -o adevărată filă de istorie-, ne-am îndreptat pe DN64. spre Caracal aflat la o distanţă de 25 km de aceasta. Acolo urma să vizităm parcul Poroineanu, emblemă a oraşului şi să luăm prânzul la un restaurant din apropiere recomandat de organizatorii excursiei. Constantin Poroineanu (1843-1908) A fost unul din cei mai bogaţi oameni din sec XIX. O importantă personalitate a Caracalului atât datorită averii, a [...] — vezi review [+19 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2019
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 11.09.19
Muzeul Romanațiului din Caracal – istorie la un preț derizoriu
Se mai poate scrie ceva frumos despre orașul Caracal după evenimentele din ultimul timp? Am încercat în vreo două articole publicate în vară să creionez zestrea istorică și culturală a acestei urbe: o descriere sintetică a centrului vechi și a principalelor obiective (vezi impresii) precum și prezentarea parcului istoric „Constantin Poroineanu” (vezi impresii). Cu ocazia incursiunii de o zi în orașul din apropierea râului Olt am vizitat o instituție muzeală [...] — vezi review [+22 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2019
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 19.07.19
Un parc istoric – Parcul „Constantin Poroineanu”
În această vară am descoperit o față cel puțin surprinzătoare a unui oraș care a fost mereu asociat cu întâmplări haioase și glume de tot soiul, Caracal (vezi impresii). Așezarea din sud-estul Olteniei devine temporar reședință domnească, iar în perioada interbelică era capitală a județului Romanați. Din punct de vedere cultural, Caracalul este considerat Capitala Călușului Românesc, alături de orașul Slatina (evenimentdeolt.ro/evenime ... 4a3c2e3d9523c41). În [...] — vezi review [+27 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2019
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 08.07.19
Caracal – un oraș surprinzător
În timp am traversat de mai multe ori orașul din apropierea Oltului și am remarcat aspectul rural de la periferii, dar și câteva clădiri reprezentative cu o arhitectură interesantă. Treptat am mai aprofundat subiectul, am citit câte ceva despre așezare și obiectivele sale și chiar am printat o hartă cu principalele puncte de interes. Ocazia s-a ivit în această vară, la auriul grâului, când am parcurs la pas centrul orașului Caracal. Traseul dintre Capitală și Caracal este [...] — vezi review [+20 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MARTIE, 2019
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 02.04.19
Dioști - satul model din Oltenia interbelicăMG
Atunci când aflu că voi merge într-un loc anume din țărișoara noastră încep să mă documentez cu ceva timp înainte pentru a ști cât de cât ce obiective aș putea vizita acolo. Și nu numai acolo, ci și în drum spre/dinspre acea zonă. Despre Dioști citisem câteva materiale acum vreo doi ani, dar abia cu ocazia drumului spre Herculane s-a ivit ocazia de a mă opri în acest sat oltenesc. Haideți să derulăm evenimentele în ordinea lor logică... Personaje principale [...] — vezi review [+24 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: IULIE, 2009
- trimis de: ionut73 GOLD, din [Sibiu] — în 06.04.10
Parcul national 'Constantin Poroineanu' - Caracal
In vara anului trecut am redescoperit, cu placere, linistea si frumusetea acestui parc, care este pt. oamenii acestui oras singura gura de oxigen si singurul loc de relaxare unde poti petrece cateva ceasuri la adapostul copacilor seculari... Istoria acestui parc incepe in negura vremurilor, in anul 1893, cand mosierul Constantin Poroineanu a donat primariei din Caracal helesteul in scopul construirii unui parc de care sa se bucure toti cetatenii urbei... Amenajarea propriu-zisa a [...] — vezi review [+14 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review