Solicitare CMR / TUNISIA

Tunisia, Turcia sau Grecia?

Trimisă în 11.12.17 11:30
autor fan bulgariaPM [Piatra-Neamţ]
» VIZUALIZĂRI: 10382

Bună ziua

Încerc să decid unde vrem să mergem în vacanță anul viitor si ne este greu să alegem. Cele 3 variante pe care le avem în vedere acum au avantaje și dejavantaje iar o părere avizată mi-ar fi de mare folos.

1. Tunisia - avantaje: oferta charter, resort de 4 sau 5 stele la preturi cuprinse între 1.100 - 1.400 euro, allinclusive, pe plajă, locuri noi, civilizație „exotică“, posibile obiective de vizitat.

Dezavantaje majore - nesiguranță, alertă MAE de terorism, puține păreri pe site-uri după atentatele din 2013-2015.

2. Turcia - Kusadasi - avantaje: preț mic-all inclusive în jur de 6-700 de euro la resorturi bine cotate, de 5 stele (fără transport), plaje frumoase, locuri de vizitat, etc. Dezavantaje distanța foarte mare - circa 1.400 de km, cazări intermediare, oarecare nersiguranță.

Grecia - Thassos - distanța mică (circa 950 de km), drum cunoscut, locuri familiare oarecum, alte locuri de vizitat.

- Insula Evia - plaje frumoase, peisaje deosebite, drum accesibil cu mașina, aproape de Atena și Pireu pentru a le vizita, aproape de insula Egina pentru o vizită de asemenea. Dezavantaje - preț mare (hotel cu demipensiune sau all spre 1.000 de euro), distanță mare - circa 1.450 km.

Știu că fiecare loc este minunat și sper să le putem vedea pe toate în timp, însă trebuie să le luăm pe rând. Cel mai mult m-ar tenta Tunisia dar mi se pare foarte nesigură și Turcia dar mă deranjează distanța. Nici Grecia nu mă deranjează deci... e greu de ales.

Vă mulțumesc.


  • PERIOADA: sfarsit de august - inceput septembrie -- NOPŢI CAZARE: 7
  • BUGET: 1.500 euro
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 1 -- VÂRSTA: 11

Răspunsuri — pag 2 / 2

ramuricaGD[11.12.17 22:24]

@Kar: Dar tonul meu nu cred că a fost unul provocator sau în sensul negativ. Am zis că eu vă contrazic, în ideea de a accentua siguranța. Dacă măcar as fi gândit ceva în direcția asta sau as fi avut vreo intenție nepotrivită, o țineam pentru mine, nu scriam. Nu trebuie să fie vreo supărare pentru cineva.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

mirmicuPA1r[12.12.17 09:52]

O problemă majoră, pe care ar trebui să o luați în serios, pe lângă cea a siguranței, o reprezintă căldurile extreme din Tunisia, din acea perioadă.

Noi am fost după jumătatea lui octombrie, acum ceva ani, si erau 30-35 de grade la umbră. La sfârsit de august e înfiorător.

Nici Turcia nu e predictibila prin prisma siguranței.

As recomanda Grecia, ca siguranță si frumusete a peisajelor. Dar dacă tot vreti să vizitați cate ceva, luați-vă mic dejun, cel mult, dacă sunteți plecați...

E păcat să fiți legați de un resort.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nelsonGD[12.12.17 10:03]

@tm67bru: intr-adevar programele din Turcia de la resorturile cu sistem ”all (sau extra all) inclusive” sunt - pentru copii mai ales- o experienta de neuitat! Cand copiii nostri erau mici (acum sunt studenti in ultimul an...), luam numai astfel de pachete. Conteaza mult sa ai siguranta si tot necesarul asigurat, pe toate planurile (ceea ce la un Resort ai, in mod cert).

Am inteles insa ca si Turcia renunta la sistemul ”all inclusive”. S-ar putea ca anul 2018 sa fie chiar ultimul, doar din motivul ca s-au vandut deja astfel de pachete inca din 2017.

Dupa mine, e o greseala, fiindca doar asa mai aveau un mic avantaj fata de Grecia...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Sandu mUC[12.12.17 10:18]

@fan bulgaria: cel mai frumos nisip din lume.

Am fost de 1mai. apa superba calda ca la noi in august. problemele politice erau la inceput. acum nustiu ce sa zic.

Parerea mea este ca nu se merita in august. poti merge intr o perioada cand la noi este frig. cum am mai fost in 1februarie in dubai sezon estival de varf

L

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nelsonGD[12.12.17 10:20]

@fan bulgaria: Referitor la Kusadasi, fiindca am trait acolo experiente de neuitat, vreau sa va spun ca mai exista pentru anul viitor oferte all inclusive de ”cazi pe spate”. Nu pot sa mentionez nume de agentii, evident, trebuie sa cautati dvs. personal pe internet. Sunt insa extrem de numeroare si cam in aceleasi limite de preturi ale pachetelor (daca rezervati de acum)...

Eu va pot da doar ca exemplu resortul la care noi am mers de mai multe ori, situat cam la intrarea in Kusadasi, mai aproape de Aqualand sau Adaland (la noi acesta a fost un criteriu de selectie...), se numea ”Vera Santa Maria”, acum cred ca si-a schimbat numele putin... A fost absolut fantastic!

Fata de centru (bazar) era un pic mai departe, dar exista ”dulmus”-ul, pentru zilele cand vroiam sa mergem la shopping...

Si, chiar daca divulg un mic secret, fiindca anul viitor copiii nostri termina facultatea, cadoul lor de absolvire va fi o excursie in septembrie 2018, din nou la Kusadasi, dupa o pauza de vreo 4-5 ani de Grecia...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nelsonGD[12.12.17 10:48]

@nelson: Am gasit pe Internet, acum se numeste LUANA Santa Maria Hotel - Kusadasi...


cosminpSR[12.12.17 11:07]

@nelson: inteleg ca nu au mai fost in Turcia de 4-5 ani. Intre timp s-au schimbat foarte multe, mai ales in Kusadasi. Resorturi pe jumatate inchise din lipsa de turisti sau scaderea considerabila a serviciilor.

Ar fi bine de aflat pareri recente despre resorturile din Kusadasi.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nelsonGD[12.12.17 11:25]

@cosminp: Dupa mine, tocmai asta poate fi un plus! Atentia si grija fata de turisti vor fi la niveluri si mai ridicate. In scopul readucerii turistilor se vor face eforturi si din partea autoritatilor statului pentru a se ridica si nivelul de securitate.

Stiu ca lumea s-a temut de efectele ”erdoganizarii” Turciei. Dar Turcia a incurajat turismul indiferent de regimul politic si de conjunctura de moment.

Oricum, noi deja ne-am hotarat, va vom povesti anul viitor cum a fost...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

cosminpSR[12.12.17 11:38]

@nelson: iti urez succes si vacanta super frumoasa anul viitor.

ceea ce spuneam eu s-a intamplat ultima data in vara acestui an, cu turisti premium cu vechime, asa ca... spor la văcănțuială.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

webmasterX[12.12.17 16:49]

@cosminp:

ceea ce spuneam eu s-a intamplat ultima data in vara acestui an

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinații.

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1 a saitului)


webmasterX[12.12.17 16:51]

@Sandu m:

cel mai frumos nisip din lume.

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acelei destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)


cosminpSR[12.12.17 19:46]

@webmasterX: pentru noi s-a închis capitolul uai din Turcia. Am crescut. Am trecut la 'next level'. Ceea ce v-am mai inainte este povestit de prieteni cu vechime in Kusadasi.


peterrGD[12.12.17 21:40]

Turcia si NUMAI Turcia... dar alege cu atentie hotelul...

Tunisia dupa ce a fost, eliberata ''de franta pt ca s-a declarat stat arab nu mai este sigura pt calatorii...

Grecia... este o tara sigura... in descoperirea celor mai proaste sevicii...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (3 voturi)

fan bulgariaPMAUTOR SOL3r[13.12.17 07:52]

Vă mulțumesc tuturor pentru sfaturi, sugestii și mai ales pentru timpul alocat.

Din păcate, și ca urmare a recomandărilor dumneavoastră, am scos Tunisia din calcul, deși cu regret, pentru că văzând poze și citind nenumărate reviewuri, mi s-a părut o destinație exotică și demnă de văzut măcar o dată în viață.

Cel mai probabil ne vom orienta spre Turcia dar acum căutăm și varianta Antalya cu avionul.

Mulțumesc încă o dată și vă doresc vacanțe minunate iar ulterior, povești inspirate pentru a vedea lumea prin ochii dumneavoastră...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

ramuricaGD[13.12.17 08:19]

@fan bulgaria: Ma bucur mult pentru ca ați decis să căutați și variante cu avion inclus. Doar așa veți fi răsfățați cap-coada.

Poate ne spuneți și nouă ce alegere ați făcut, când va veni momentul . Mult succes!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

fan bulgariaPMAUTOR SOL3r[13.12.17 10:15]

@ramurica: Sigur. Multumesc


Sakiz*PM9r[15.12.17 16:53]

Mi-a folosit acest topic, intrucat vreau sa calatoresc si eu in Tunisia la sfarsitul acestui an (din pacate nu in sezonul de vara).

Va fi prima mea experienta in Tunisia si abia astept sa respir cateva zile aer mediteranean in plina iarna.

Până atunci, devorez articolele scrise despre Tunisia pe site.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

anila82GD2r[15.12.17 16:55]

@Sakiz*: te rog sa ne impartasesti si noua experienta... sa mergi pe Insula Djerba sa ne spui cum este... si eu veau la vara sa merg acolo!!!


peterrGD[15.12.17 19:44]

@alina boca: insula Djerba... este minunata... plajele sunt imense si... nu cred ca vei gasi un nisip mai fin nicaieri in lume... dar eu am vizitat-o inainte de... asa zisa... primavara... iarna... care s-a abatut peste lumea araba... cand... puteai merge... linistit... din djerba in libia... sau... maroc... algeria...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • AFIȘATE rsp [31-49] — din total 49 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064766883850098 sec
    ecranul dvs: 1 x 1