ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.04.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Dublin
ÎNSCRIS: 23.03.10
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
APR-2009
DURATA: 10 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
70.00%
Satisfăcător
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
86.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Turul Romaniei [1] - Bucovina / Am vrut sa ne vedem tara... cat se poate. Si...

Ilustrație video-muzicală

TIPĂREȘTE

…sacii de dormit… sunt.

…masa plianta… este, scaune pliante... sunt, patura… este, felinar… este, trusa de prim ajutor… este, spirt solid… este, brichete… sunt…. mamiiii, unde este lanterna mare? Aha… lasa, am gasit-o. deci, lanterna mare, lanterna mica, incarcatoare (de toate neamurile si de toate felurile), trepied, sapun lichid, toporisca, cutit de vanatoare, hartie igienica, lanseta mica echipata, trusa voblere si muste, servetele umede, sapca alba, sapca mozaic, manta de ploaie, bluza de vant, treining, adidasi buni, adidasi de omorat, bocanci, jambiere, bete pentru urcat pe munte, umbrele, fes, manusi, manusi fara degete, ochelari de soare (2 perechi), dopuri pentru urechi, baterii si acumulatori pentru aparatele de fotografiat, aparatele de fotografiat, camera de filmat, cafea, ness, zahar cubic, pahare de plastic, cani de inox, farfurii de inox, tacamuri, castron de inox (stiu, e greu dar poti face in el si supa si salata), detergent biodegradabil, bureti, carpe de tot felul, sare, piper, usturoi si ceapa (obligatoriu), fata de masa…aia veche … cred ca e ultimul ei drum… asa… jurnalul de drum, pixuri, creioane, harta Romaniei, harta judetelor Neamt, Suceava, Bistrita-Nasaud, Maramures, Satu-Mare, … bai… dar nu am atatea harti… lasa ca ma descurc cu ce am… harta Romaniei…pe traseu mai vad eu. Bubule, unde sunt sacii de gunoi, stii ca nu plec fara ei. I-ai pus deja? Unde? In rucsacul gri? Mamaaa, si eu am pus peste ei toate alea. Pfuaaa… imbracate, dezbracate.

OK… acte personale, actele masinii, wow… scobitorile… cardurile, ceva bani cash, tigari… multe tigari… alte brichete, seminte, guma de mestecat, telefoanele, busola si binoclul, lupa mare, lupa mica, medicamente... de cap, de burta de greturi, de orice, alcool sanitar, pansamente, leucoplast. Cum de ce mai iau trusa de scule? Intotdeauna am luat-o… unde o bag? Gasesc eu… masina cara. Ai facut sandvisurile? Daa, am luat CD-urile … si pe ala cu Chris de Burgh.

Mai departe… hanorace cate doua de fiecare, lenjeria, tricourile uzate (le aruncam pe masura ce le purtam), pulovere (nu se stie ce vreme ne asteapta… ca daca ne luam dupa astia de la meteo…), papuci de casa… aaaaa… da, luam si din astia. Trusa de igiena personala. Ce? Nu, nu ma mai barbieresc… ma fac haiduc. Si tu haiduca mea… am ceva emotii. De ce? Pai … am mai plecat in concediu dar doua saptamani pe drum… niciodata. Insa abia astept… parca sunt un copil ce trebuie sa plece in expeditie… ma rog, nu e mare diferenta.

Mmm, ce cafea buna ai facut… aaa... sa nu uitam laptele pentru cafea.

…oi fi uitat ceva? Mai mult ca sigur insa vom constata asta cand ajungem pe la Vatra Dornei... sper... sa fie cat mai departe… sa nu ma mai intorc... Iti dai seama…mergem prin Romania… nu stii niciodata ce te asteapta.

La cat plecam? Cum adica? La 6… normal… noapte buuuna!

…mami… cat e ceasu’?

…3… de ce nu dormi?

…. mami…

…huh…

... am bagat benzina?

...

... ’neata… huuuh... am visat toata noaptea numai trenuri… si suierau de mama focului... mami... hai, desteptarea. Avem de mers…

…îhîm…

Cred ca vom avea vreme frumoasa…uite ce senin este cerul… ce? ... nu, nu am deschis geamul… încă… dar dacă mai stai mult în pat cred că-l voi deschide. Daaa?? Bineeee… ia uite ce face tata… aaaaa, stai nu arunca…

…cred ca ati inteles ca mi-a fost pusa in pericol integritatea corporala prin aruncarea de catre soata mea cu un obiect contondent în directia capului … tot al meu… binenteles. Am reusit insa un lucru mare… am dat-o jos din pat. Schimbul de amabilitati matinale fiind incheiat, ne-am baut cafeluta cu biscuite inchipuindu-ne ca suntem pe terasa unei cafenele pariziene. Nu va inchipuiti ce frumos poate fi sa bei cafeaua impreuna cu iubita, privind in acelasi timp cum rasare soarele. Trebuie sa incercati senzatia… am ramas cu ochii pironiti in monitor… ce-ar fi sa continui sa scriu? Cineva ma intreba acum ceva timp „nenea George… când ne povesteşti? ”… uite ca a venit si momentul sa va povestesc.

Am sa sar peste drumul Bucuresti – Iasi, nu ca nu ar fi interesant... poate chiar nu a fost nimic excitant… acelasi drum de asfalt, pe vremea aceea inca bun, un trafic ametitor plin de vitezomani juvenili si utilaje uitate de timp pe acostament, gospodari ce-si intind la porti mesele pline cu ceea ce au in plus prin curti sperand sa faca un ban fara prea mult efort, radare mai mult sau mai putin ascunse, animale lasate de capul lor si copii ce pleaca la scoala.

Pupaturi, pupaturi…. s-aveti grija de voi, de catel, de papagal si de casa… o lacrima de mama in coltul ochiului stearsa discret si… am plecat. Dupa o scurta halta la Iasi, am plecat spre Piatra Neamt, punctul Zero al expeditiei noastre.

Piatra Neamt – Borsa

Lasam in urma Pietricica privind in zare… Ceahlaul se ridica in fata noastra smechereste, atragandu-ne cu forta unui magnet urias, nevazut.

Ne asternem la drum, putin mirati de forfoteala de pe trotuare. Ce-o fi cu oamenii astia…n-au somn… aaaa, stai putin ca azi e marti… doar noi suntem in concediu.

Trecem pe langa manastirea Bistrita si in scurt timp poposim pe malul lacului Batca Doamnei... apa scazuta scotea la iveala fundul malos semanat cu gunoaie…unde vom ajunge oare? Am facut cateva poze si am plecat mai departe.

Manastirea Bisericani, ascunsa in spatele unor serpentine proaspat asfaltate, ne mai duce aminte ca suntem oameni… si efemeri.

Din fuga calului admiram casutele din Pangarati… atat cat se poate… drumul te imbie sa calci pedala iar daca mai arunci si ochii aiurea sigur te prinde un radar … acolo e zona lor, Pangarati – Tarcau – Bicaz. Deci… atentie!

… trecem Bistrita de cateva ori… o ditamai casa, semana cu o fosta pensiune, arsa din temelii… lumea spune ca era mana „prietenilor”… nu avea nici asigurare. In Bicaz mai cumparam cateva baterii… sa fie… si urcam spre baraj. Verdele crud al primaverii contrasteaza cumva cu gri-ul murdar al gigantului de beton armat.

Stateam la baza lui incercand sa realizam cam ce munte de apa sta pe partea cealalta… ni se face pielea de gaina si bagam material. Ma repet insa… avem de mers si mai bine sa mananc o friptura linistit decat sa nu vad pe unde calc.

Traversam barajul fara sa ne mai miram de tonele de peturi adunate la marginea lacului, peturi pe care (nu stiu de ce) nu le aduna nimeni… cred ca fac parte din farmecul locului. Lumea face poze in prostie imortalizand gunoaiele… nu spun care gunoaie ca s-ar putea sa supar pe careva.

Drumul spre Potoci urca lin… ici si acolo mai vezi si asfalt iesind printre gropi… noroc cu peisajul de-a dreptul extraordinar. Peste lac Ocolasul Mare pare un batranel suparat pe indiferenta oamenilor care... pe unde trec lasa urme.

Stiu, nu spun o noutate dar nu cred ca am facut un kilometru indiferent pe unde am mers, fara sa vad gunoaie… incepand de la chistoacele fumegande aruncate pe geamul masinii, continuand cu resturile de mancare, peturi, ambalaje de toate felurile... de mancare gen Mc, detergenti, masline… navete de plastic, cutii de carton, cutii de bere, cola, etc…, moloz, tocuri de usi, capace de wc, veselă de unică folosinţă, carcase de masini incendiate, hartii… milioane de hartii, folosite sau nu, cauciucuri, piese auto, sticle goale si multe, multe altele…

Oprim in apropiere de Hangu. In vale se vede Izvorul Alb, locul de campare al nemtenilor in week-end-uri, unde se ajunge dupa ce parcurgi 14 km de drum forestier marginit de tufe de mure, prin mijlocul padurii salbatice, pe langa peretele de pe care se prabusesc in permanenta bucati de stanca. Chiar daca nu ajungi la Izvorul Alb, macar mergi pana la Cotul Boului…sa admiri culoarea apei. Mai mult nu mai spun, ca deviez de la subiect. Unde eram…aha... la Hangu. Din nou poze… vezi, acolo am stat cu cortul… lacul era atat de scazut că aveam de mers 500 de metri pana la apă… nu mai aduc aminte de gunoaie…

Ultimii 12 km pana la Poiana Largului i-am parcurs ocolind gropile din asfaltul surpat si admirand culmile pur si simplu defrisate... o tristete morbida ce aduce in discutie apocalipsa… o aduce... insa noi o vom ocoli... deocamdata.

Poiana Largului… viaductul proaspat vopsit, traverseaza ceea ce era odata coada lacului, acum un imens imas. Stanca diavolului a ramas infipta la locul ei…

Cativa nori ne pun pe ganduri… ma rog… macar sa nu ploua. Inghitim soseaua spre Vatra Dornei optimistisi increzatori in norocul nostru ca vremea nu ne va strica planurile. As vrea totusi sa inoptam la Borsa... daca se strica vremea… nu se stie…

In Farcasa am avut pentru cateva clipe sentimentul ca suntem in tintul uitat de timp. Nu am facut poze si acum regret... casele razletite pe pasunile intinse, ireal de verzi, pareau ca isi arunca una celeilalte capitele de fan de anul trecut. Asfaltul curge pe sub noi. Facem o halta de pit stop, pis stop, papa stop si o repriza de pescuit in apele foarte tulburi si extrem de repezi ale Bistritei.

Nu am reusit sa prind decat un sandwich cu sunca si cascaval, ceapa verde, un snitel si cateva guri de apa. Dupa cateva miscari de balet menite sa ne dezmorteasca, putin rusinati de faptul ca am intrerupt o partida de amor inflacarat dintre doua soparle, am plecat la drum. Am trecut prin Brosteni nu fara a ne suci gaturile uitandu-ne dupa caprele Irinucai... nu era nici una, ba chiar nu am vazut nici un fel de umblatoare. Incercand sa imortalizam momentul, am fost impresionati de indaratnicia cu care un grup „statuar” format dintr-un batran si un pusti, incercau sa prinda ceva... nu sunt sigur insa, ce... peste sau gunoi? Omniprezentul gunoi, semn al prezentei umane isi face datoria si aici, la cativa kilometri de intrarea in Parcul National Rodnei.

Iesind din Brosteni, am avut impresia ca am gresit drumul. Dupa un studiu scurt al hartii, ne-am dat seama (nu fara regrete) ca eram pe drumul cel bun. De ce cu regrete? Pentru ca drumul arata ca dupa bombardament. Practic, norocul nostru a constat in nfaptul ca existau indicatoare ce-si faceu datoria... ”ATENTIE, DRUM CU DENIVELARI!!! ” La intrarea in localitatea Cojoci, am avut un sentiment ciudat... cum... chiar azi, chiar acum, chiar aici, chiar noi... sa devenim cetateni europeni???

Bucuria insa a fost de scurta durata... a invatat ca nu intotdeauna indicatoarele au dreptate. Deci... intram intr-o localitate europeana, nu? Trebuie sa circulam cu 50 km/h, nu? OK... Ok pe naiba... puteai merge cu 50 km/h doar daca te tineau balamalele si iti asumai o seama de riscuri. Pe o distanta de 55 km nu se putea circula decat cu maxim 20 km/h. Un carosabil mai prost nu am vazut decat pe... DN2D (Tg Secuiesc – Focsani)... ala de se chinuie acum sa-l asfalteze dar s-au oprit ca au dat de... mormoloci.

La Rusca am scapat... nu stiu cum am intrat dintr-o data in Tara Minunilor, chiar daca nu aratam noi chiar ca Alice... Dupa o scurta escala la Vatra Dornei, am pingelit-o spre Borsa.

Aveam de parcurs 85 de km si nu stiam ce ne asteapta. Trecand prin Carlibaba, ne-am simtit dintr-o data „insotiti”... aveam bodygarzi si de orsicare... pe stanga ne facea cu ochiul Obcina Mestecanisului iar pe dreapta, Suhardul, cu Omu’ lui de 1932 m. Tot isi dadeau coate si ne faceau cu ochiul... copii, voi vedeti ce va asteapta? Si ne faceau semn sa privim in fata... ne astepta varful INEU din masivul Rodnei cu ai lui 2279 m si zapada aferenta.

Drumul s-a dovedit asa si asa... si bun si mai rau, oricum macar puteam sa-i mai dau si „ a cincea”. Ceea ce ne-a ajutat sa mai uitam de belele, a fost inca si inca o data... peisajul de basm. De ce ne-a dat oare Dumnezeu un pamant atat de frumos daca nu suntem in stare sa avem grija de el?

O piatra sarita in parbriz ne-a cam adus cu picioarele pe pamant. Am intrat in Parcul National Rodnei, mai pe furis mai din intamplare... nimic nu te avertiza ca intri intr-un parc national. Dupa o gramada de serpentine, am ajuns in pasul Prislop

In varf, la 1416 m, am avut din nou amar in gura... vedeti poza asta? Ei bine, in spatele meu, inttr-o prapastie (la propriu) erau cred, peste o tona de gunoaie, adunate de pe platou, de pe langa cabana, lasate de turisti... nu va pot explica in cuvinte ce am simtit...

Ne-am pozat langa obeliscul pe care... nu se mai vede nimic din ceea ce scria odinioara, nevopsit, neintretinut... vai capu’lui... si am plecat in graba... se lasa seara... nu am avut cum sa nu oprim langa un camp plin de branduse de munte... ceva Dumnezeiesc. Nu ne-am putut apropia insa... maidanezii montani erau prin zona. Ne-am multumit cu ceva pozici si am fugit... mai prin zapada. mai prin noroaie... cert este ca am fugit.

Mai avem 21 de km pana la Borsa.

Dai gaz si multe viteze... am ajuns in sfarsit la Borsa pe la ora 20... dupa ce am orbecait sa gasim o cazare (asa plecam noi... dormim unde nimerim), am luat o cafea calduta si am cazut pe ganduri, rememorand aventurile zilei. O scanteiere scurta ne-a facut sa tresarim... apunea soarele la Borsa...

... pe curand.

---

nota webmaster: puteti citit continuarea in episodul 2


[fb]
---
Trimis de gregorio in 19.04.10 20:33:10
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PRIN şi PENTRU ROMÂNIA. A mai fost în/la: Moeciu, Rucar, Macin,
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3353 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (gregorio); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Lacul Batca Doamnei
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 8400 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

18 ecouri scrise, până acum

creivean
[19.04.10 20:38:38]
»

Uau + 400 PMA.

La mai mare.

Kyandra
[19.04.10 20:55:32]
»

Superb review. Atat pentru umorul aferent, cat si pentru modul in care cititorul aproape poate sa "vada" soseaua si locurile prin care ai fost... Asteptam urmarea!!!!! (vine si votul imediat:)

iuliastoian87*
[19.04.10 21:35:01]
»

Impresionante impresii si un vot mare si de la mine. Felicitari.

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[19.04.10 21:36:24]
»

ai uitat sa pomenesti de coastele chelite de vegetatia lemnoasa a tuturor muntilor din Bucovina si Maramures...

ma uitam acum cativa ani revenind peste Prislop la miile de cioate ramase pe versantii dezgoliti si mi-aduceam aminte ca in urma cu doar alti cativa ani nu vedeam o palma de pamant gol... erau paduri de jur imprejur!

iar acum oamenii se mira ca vin puhoaiele si le cara casele si animalele la vale... inclusiv p.e.t.-urile atat de pretioase, stranse cu grija in gramajoare monumentale chiar pe malurile apelor!

(sa fi vazut acum o luna cum erau toate lacurile din salba de hidrocentrale de pe valea Oltului! din fericire, 'cineva' a avut grija sa le adune, astfel incat vineri cand am trecut pe-acolo apa era fara nimic plutitor pe ea... sau sa vedeti in ce hal arata valea Jiului! cu carpe, plastice si alte gunoaie pana la jumatea pomilor de pe malurile tumultoasei ape! ) ooooffff!!! ma opresc aici, ca dau in clocot!!!

bun venit si un mare vot si de la mine! asteptam urmarea!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Admin
[19.04.10 21:42:12]
»

pur si simplu un stil savuros, o incantare pentru lectura..

felicitari, gregorio.

--

e (foarte) posibil ca "episoadele" circuitului tau sa sufere unele relocari -- sunt mai potrivite fiecare in partea de tara pe care o descrii / o vei descrie. Asta nu va impieta insa asupra posibilitatii de a le citi cursiv sau "grupat", pentru ca vor exista linkuri care ne vor "transporta" de la un set de impresii la altul...

Sanziana
[19.04.10 22:03:16]
»

èxpui pe hartie sentimente pe care multi dintre noi nu le pot exprima prin viu grai.Felicitari pentru acest talent si tine-o tot asa.

krondia*
[19.04.10 22:14:51]
»

Exceptional! Un review original, ce are acel "vino-ncoa" si care m-a captivat de la inceput la sfarsit. Pe curand!

magdalena
[20.04.10 08:45:58]
»

Ce sa mai! S-ar putea scrie carti cu astfel de review-uri!

mirelab
[20.04.10 08:57:33]
»

"Amintiri din copilarie" nu sunt...dar cu siguranta sunt cele mai frumoase amintiri dintre doua varste !!! Asteptam cu nerabdare urmatoarele voastre peripetii, ca bine ni le mai povestesti!

Vacante minunate!

chelie_d
[20.04.10 11:31:54]
»

excelent, dupa cum e mai nou trendul acum:

Jos palaria!... si pma-urile meritate.

gregorioAUTOR REVIEW
[20.04.10 17:21:56]
»

Va multumesc pentru aprecieri...sincer nu ma asteptam ...am un stil mai direct in exprimare si cred ca in acest fel, mai putin literar, cititorul intelege mai bine ceea ce cu adevarat am vrut sa spun.

Dragos...am scris eu ceva despre defrisari....stii..chestia cu apocalipsa...

Sper sa vin cat de curand cu ceea ce a urmat.

O seara excelenta tuturor!

cc_iordachescu
[20.04.10 20:16:23]
»

De povestit nu pot să comentez, ne place pur şi simplu: uşor de citit, fără neologisme inutile sau jargoane arogante. O lecţie pentru cei ce încă nu îndrăznesc sau/şi cei grăbiţi în explicaţii.

Dar îmi plac pozele, câteva foarte reuşite (nr. 1, 5, 6, 13), ceea ce mă face să intuiesc că vom avea multe de discutat ...

gregorioAUTOR REVIEW
[20.04.10 21:21:07]
»

Ce am observat... si nu stiu cum se poate rezolva... pozele... le-am postat in ordinea povestirii. In schimb... ele apar exact in ordine inversa... prima este de fapt... ultima... ce se poate face?

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[20.04.10 21:27:01]
»

nimic...

webmaster13
[20.04.10 22:01:38]
»

gregorio daca nu-ti place melodia atasata putem schimba !

gregorioAUTOR REVIEW
[20.04.10 22:08:09]
»

Multumesc frumos! Este ca si mierea pe o felie de paine cu unt!

Admin
[20.04.10 22:10:47]
»

pozele apar in multe ordonari, functie de pagina pe care o accesati.

-- Pozele de la fiecare REVIEW (inclusiv din cele doua episoade) : apar in ordinea cronologica in care au fost incarcate -- vezi cazul acestui review sau al celui dedicat "episodului 2" [dupa ce se vor valida pozele, in acest moment nevalidate pentru acest al doilea review]

-- pozele de la un obiectiv dat: apar in ordine INVERS cronologica (asta pentru ca la orice hotel sau rubrica de calatorie sa se afiseze PRIMELE pozele incarcate cel mai recent -- acestea il intereseaza pe vizitator) -- de exemplu pozele obiectivului "Turul Romaniei"

-- cine vrea sa studieze toate pozele incarcate de tine, din toate review-urile, poate studia pagina "user-foto" -- in acest tip de pagini, pozele apar, din nou & firesc, in ordine "cronologica" -- de exemplu pagina fotografiilor utilizatorului gregorio la obiectivul "Turul Romaniei" -- aceasta pagina se poate accesa direct din pagina anterioara (poze obiectiv Turul Romaniei) apasand pe linkul "Filtru poze incarcate de utilizatorul XXX (gregorio, in cazul nostru, fiind singurul care a incarcat poze in acest obiectiv)]

lizuk
[24.04.10 15:10:28]
»

O sa printez lista de la inceputul textului si o sa i-o dau sotului, asta ca sa nu se mai chinuie el sa faca una atunci cand plecam pe undeva cu cortul! Completa si utila :-)

Felicitari pentru povestile tale, abia acum le-am descoperit!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
chelie_d, creivean, domidoc, gregorio, iuliastoian87*, krondia*, Kyandra, lizuk, magdalena
Alte impresii din această RUBRICĂCircuite prin România:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057487964630127 sec
    ecranul dvs: 1 x 1