MiniGhiduri AFA ROMÂNIA [pg.52/196]
În urmă cu mai puțin de o săptămână am plecat din nou spre mare. Ne-am hotărât pe ultima sută de metri; vineri am mers la o agenție din oraș, am cerut câteva oferte pentru zona Neptun-Olimp, am optat pentru hotelul Recif din Neptun, iar duminică dimineața porneam la drum.
Hotelul Recif se află în zona centrală a stațiunii Neptun, pe o alee din spatele terasei Springtime. Adresa exactă este: strada Plopilor, nr. 12 B, Neptun, județul Constanța. Clasificat la 3 stele, [...]citește review
- scris de Floryn81
în 24 Jul 2020 în rubrica Recif Hotel (ex Covasna) [Neptun] [ 41 voturi, 53300 PMA, 2971 viz.]
„Sunt două săptămâni de când mă aflu la Brebu... Sunt foarte mulțumit și lucrez cu atâta dragoste cum nu-mi aduc aminte să fi lucrat vreodată... Și ce lucruri frumoase; nu te mai saturi uitându-te la ele: mai ales pe lunca Doftanei este o minune, nu altceva” . Ștefan Luchian
În reviewul anterior vezi impresii vă spuneam că în cursul săptămânii petrecute în Provița de Jos am făcut două excursii. A doua a cuprins zona Văii Doftanei, de la Brebu până la barajul [...]citește review
- scris de Carmen Ion
în 23 Jul 2020 în rubrica Descoperă Valea Doftanei [ 39 voturi, 35100 PMA, 2392 viz.]
Jul-2020La pas prin Cheile Tișiței
Cheile Tișiței reprezintă o rezervație naturală din Munții Vrancei. Valea Tișiței se află pe teritoriul comunei Tulnici și este vizitată anual de numeroși turiști dornici să descopere o zonă de un pitoresc aparte. Rezervația naturală Tișița este una mixtă (de tip hidrogeomorfologic, forestier, floristic, faunistic și de peisaj), iar sectorul cel mai cunoscut este valea ce separă vârful Tisarul Mare de măgura Râpa Caprei.
Pe teritoriul acestei rezervații a fost [...]citește review
- scris de Floryn81
în 23 Jul 2020 în rubrica Rezervația naturală Cheile Tișiței [ 37 voturi, 33300 PMA, 1794 viz.]
” Foicica Bobului
Sus la plaiul muntelui
La culmea Drăganului
Sub cetina bradului
Urcă Stanciu Bratului
Cu Ion al Geantului
Marina al Șelarului
Dobre al Ploscarului
Cu Liță și Comăniță
De loc după Dâmboviță…”
Sus la plaiul muntelui am plecat și noi intr-o zi frumoasă de iulie, pe urmele haiducilor și a Craiului.
Legenda spune că pe locurile unde se află in prezent Munții Piatra Craiului și satele invecinate, trăia pe [...]citește review
- scris de Mika
în 22 Jul 2020 în rubrica La pas prin M-ții Piatra Craiului [ 34 voturi, 30600 PMA, 1363 viz.]
Trăiesc într-o comunitate în care veștile – bune sau rele – circulă repede. Așa s-a întâmplat și acum două veri, când s-a zvonit prin târg că tocmai ce s-a deschis o grozăvie de complex, cu căsuțe plutitoare, cu Aventura Parc, cu un restaurant bun de pește și multe altele. Nu, nu foarte aproape de noi, dar nici prea departe, la vreo oră jumate de mers cu mașina. Mai concret, în lunca Siretului, fix la granița dintre județele Galați și Vrancea, cam între Tecuci și [...]citește review
- scris de crismis
în 21 Jul 2020 în rubrica Parc de agrement Zaga-Zaga [Doaga] [ 54 voturi, 69500 PMA, 9313 viz.]
În rev precedent, vezi impresii, povesteam despre una din vizitele făcute anul trecut în plimbarea de la Sighișoara, azi voi vorbi despre o alta, cea făcută în Satul Saschiz din județul Mureș în drumul meu către ea.
Saschiz este la 20 kilometri de Sighișoara, atestat documentar din primii ani 1300, pentru ca în anii 1400 să fie cunoscut ca o localitate cu mai multe bresle, cele mai vestite fiind cele ale cizmarilor, tâmplarilor, olarilor vestiți pentru pentru ceramica lor [...]citește review
Jul-2020Relaxant, frumos, reconfortant!
Hotel Lostita, o oaza de liniste si relaxare!
Am ales aceasta destinatie din cauza faptului ca pandemia cu virusul Covid 19 ne-a dat planurile peste cap (aveam rezervare pe litoralul turcesc, ca de altfel in fiecare vara, dar am fost nevoiti sa regandim vacantele), insa am descoperit un loc de basm.
Drumul, lung si obositor, 8 ore si jumatate de condus efectiv, cu o ora pauza pentru popasuri.
Prima impresie a fost: WOW si putem spune ca s-a mentinut si pe parcurs. Personalul extrem [...]citește review
- scris de a_vlad2009
în 18 Jul 2020 în rubrica Complex Lostrița [Valea Firizei] [ 18 voturi, 16200 PMA, 1260 viz.]
Îmi place mult să plec spontan, în week-end-uri de obicei, sau să luăm decizii bruște în vacanțe, care să ne abată de la planurile inițiale, dar n-am crezut niciodată că voi ajunge să nu mai planific nimic și toate să se întâmple doar la voia întâmplării, cu decizii luate de pe o zi pe alta. Prin urmare, cu 4 vacanțe ratate și până la noi ordine, încercăm să facem câte ceva, doar din aproape în aproape.
Pentru week-end-ul care tocmai a trecut, joi seară, [...]citește review
- scris de Aurici
în 17 Jul 2020 în rubrica Drumeții pe Ciucaru Mare / Ciucaru Mic [ 42 voturi, 37350 PMA, 5442 viz.]
Munții Bucegi, aflați la o aruncătură de băț de București, vizibili iarna de la etajele superioare ale blocurilor inalte din nordul capitalei, par că nu mai au secrete pentru iubitorii drumețiilor montane.
Pentru mulți, Munții Bucegi inseamnă Babele și Sfinxul, Vârful Omu si platoul Bucegi, locuri foarte aglomerate in lunile de vară datorită accesului mult facilitat de soseaua Transbucegi sau de telecabina care urcă din Bușteni.
Dar, Munții Bucegi mai au o parte mai [...]citește review
- scris de Mika
în 16 Jul 2020 în rubrica Redescoperă Masivul Bucegi [ 36 voturi, 32400 PMA, 1399 viz.]
Luna iunie este la munte luna cand infloreste rhododendronul sau bujorul de munte. Mijlocul lunii il prinde de obicei la apogeu, dar functie de altitudine si conditiile meteo din fiecare an perioada de inflorire se intinde pana la sfarsitul lunii iunie. Si tot in iunie mai puteti culege fragute.
Muntii unde infloreste rhododendronul se coloreaza in rosu, roz iar culmile cu rhododendron inflorit sunt o incantare vizuala pentru orice calator.
Ce este rhododendronul? [...]citește review
- scris de Dan&Ema
în 07 Jul 2020 în rubrica Drumeții în Munții Leaota [ 42 voturi, 37800 PMA, 2729 viz.]
Afișate [511—520] MG în dest. ROMÂNIA // din total 1951