ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.05.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Iasi
ÎNSCRIS: 13.01.15
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
OCT-2019
DURATA: 1 zile
Familie
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Frumuseţea la ea acasă: Grădina Botanică „Anastasie Fătu” Iaşi

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Cred că fiecare dintre noi încercăm să găsim, în oraşul în care trăim, un loc pentru relaxare în natură, o sursă de bucurie şi voie bună, unde să ne putem încărca bateriile după o săptămână grea de muncă. Nu totdeauna timpul este de partea noastră, mulţi dintre noi fiind nevoiţi să lucrăm şi în weekend, de aceea, un loc în care să-ţi răpeşti doar câteva ore în care să te reîncarci cu energie şi să uiţi de toate grijile, este cum nu se poate mai potrivit. O astfel de pauză poate face adevărate minuni! După cum ştim cu toţii, natura este o sursa inepuizabilă de energie, o oază de relaxare si încântare!

La Iaşi sunt multe astfel de locuri dar cel mai drag inimii mele, este Grădina Botanică –un adevărat paradis natural, o oază de verdeaţă din mijlocul aglomeraţiei urbane. În zilele toride de vară, acesta este locul perfect, unde eu mă retrag de multe ori să mă pot bucura de frumuseţea naturii, de linişte şi răcoare.

Nu trebuie neaparat să fii botanist sau un mare împătimit al plantelor ca să te laşi fermecat de magia ascunsă aici. Am avut ocazia să văd în acest mirific loc, specii de plante rare, exotice, care în mod normal nu ar fi supravieţuit în clima Iaşului

Dacă ajungeţi la Iaşi nu ocoliţi această oază de verdeaţă din mijlocul aglomeraţiei urbane. Vă puteţi bucura aici de o experienţă pozitivă, plină de amintiri frumoase. De-a lungul anilor, a devenit destinaţia ideală pentru cei pasionaţi de fotografii, o destinaţie romantică şi misterioasă pentru cei care vor să admire curiozităţi. Indiferent de anotimp, niciodată nu este o idee proastă să alegeţi o plimbare prin Grădina Botanică Iaşi. Tocmai asta este partea frumoasă: de fiecare dată veţi descoperi ceva nou!!!

Este prima grădină botanică universitară românească şi, în acelaşi timp, cea mai mare din ţară, unică prin numărul mare de specii vegetale şi prin măsurile speciale de conservare aplicate.

Sunt foarte multe evenimente şi expoziţii în fiecare anotimp al anului.

În lunile februarie –august, sunt prezentate publicului colecţii de azalee, orhidee, cactuşi, bonsai, zambile, narcise, bujori, irişi, trandafiri şi dalii, iar din lunile septembrie –noiembrie, sunt expuse, sub genericul Flori de toamnă, crizanteme, fructe, seminţe, ardei, dovlecei decorativi, varză, sfeclă, expoziţie care a devenit o tradiţie la Iaşi şi care atrage anual peste 300.000 vizitatori. Recent a avut loc Expoziţia de plante exotice , unde am admirat plante şi flori provenite din ţări tropicale şi subtropicale.

Cum ajungem:

Este simplu! Grădina Botanică este situată în dealul Copoului, în spatele Parcului Expoziţiei.

Din Piaţa Unirii se poate lua orice tramvai care merge în Copou şi coborâţi la staţia „Parcul Expoziţiei”. Dacă sunteţi cu maşina, mergeţi spre Copou, pe B-dul Carol, treceţi de Biblioteca „Mihai Eminescu”, Universitate, Parcul Copou, apoi opriţi la Parcul Expoziţiei, unde este şi o parcare mare. Pătrundeţi în Parcul Expoziţiei şi în spatele acestuia, este Grădina Botanică.

Mai exact:

Adresa: Str. Dumbrava Roşie, 7-9 Cod 700487, Iaşi

E-mail: gbot. is@uaic.ro

Telefon: 0232 201373

Fax: 0232 201385

Program :

Program de vizitare spaţiu exterior:

Zilnic: 9.00 –17.00

Program de vizitare Complex de sere:

Marţi, miercuri, joi, vineri, sâmbăta şi duminica: 9.00 –16.00

Luni –închis

Pret de intrare: 10,00 lei/persoana;pentru grupuri: 5,00 lei/persoana;Taxa ghidaj cu programare pentru grupuri organizate: 50,00 lei;pentru elevi, studenti, pensionari –3,00 lei/persoană.

Scurt istoric:

A fost înfiinţată în anul 1856 de către medicul şi naturalistul Anastasie Fătu.

Existenţa Grădinii Botanice din Iaşi are o istorie zbuciumată care a parcurs o perioadă de peste 100 de ani până să ajungă aşa cum o vedem astăzi. Dacă omul de ştiinţă Anastasie Fătu nu ar fi cumpărat cu banii săi terenul, poate că astăzi Iaşul nu s-ar fi mândrit cu cea mai veche grădină Botanică din România. După moartea sa însă (1886), moştenitorii au vândut terenul şi tot materialul botanic adunat cu migală o viaţă s-a pierdut. Societatea medicilor şi naturaliştilor din Iaşi hotărăsc amenajarea unei alte grădini botanice, dar nefiind fonduri suficiente, au rămas mărturie doar câţiva copaci lângă Muzeul de Istorie Naturală. Abia în anul 1921 s-a reuşit obţinerea de fonduri şi a unui teren de un hectar în spatele Universităţii, unde s-a amenajat o nouă Grădină Botanică.

Dorindu-se totuşi o grădină botanică pe măsura timpurilor şi a dezvoltării ştiinţei, în anul 1964 a fost construită şi amenajată Grădina Botanică de astăzi, din dealul Copoului, pe un teren de 80 de hectare. Suprafeţelor de teren preluate iniţial li s-au adăugat treptat şi altele, ajungând astăzi la aproape 100 de hectare.

Astăzi, Grădina Botanică din Iaşi poartă numele lui Anastasie Fătu şi este prima grădină botanică universitară românească şi, în acelaşi timp, cea mai mare din ţară. Se poate mândri cu o colecţie fabuloasă de 800 specii de trandafiri –cea mai mare din ţară şi cu aproape 500 de specii de crizanteme. În serele din parc întâlnim, de asemenea, specii de plante mediteraneene, tropicale şi subtropicale.

Organizare:

Aleile ei frumoase şi bine îngrijite te vor duce încet, încet prin cele 12 sectoare, fiecare având un anumit specific şi care surprinde prin diversitatea speciilor şi a zonelor de origine.

Sectorul Sistematic –care se întinde pe o suprafaţă de 4,5 ha cuprinde specii pe cale de dispariţie sau rare, o fântână în stil moldovenesc, un bazin cu plante acvatice şi busturile a trei foşti directori.

Sectorul Flora şi vegetaţia României –este cel mai întins, cu o suprafaţă de 25 ha şi redă etajele de vegetaţie existente în România. Centrul sectorului este ocupat de un lac de acumulare cu o suprafaţă de 2,1 ha care redă în mic, Delta Dunării, cu nuferii ei albi şi galbeni, stuf şi papură.

Sectorul Ornamental –cuprinde exemplare unice, plante decorative, ierboase şi lemnoase. Aici găsim şi bustul lui Anastasie Fătu, creat de Eftimie Bârleanu. Primăvara este locul unde înfloresc aici ghioceii, viorelele, brânduşele galbene, toporaşii, bujorul, gladiolele. Inedită în cadrul Grădinii Botanice este prezența în acest sector a secției pentru nevăzători. Înființată în anul 1991, această secție reuneşte peste 30 de specii ale căror principale caracteristici sunt parfumul puternic și anumite particularități ale frunzelor, care oferă nevăzătorilor detalii despre plante prin simpla atingere a acestora. Secția este amenajată cu etichete scrise în alfabetul Braille care oferă informațiile esențiale despre fiecare specie expusă.

În Sectorul Dentrologic întâlnim două izvoare de apă minerală: izvorul nr. 3 - "Amfiteatru", izvorul 5 - "Ruina", precum şi o pepinieră, colecţii de liliac, plopi, salcâmi, stejari.

Dacă ajungeţi aici, nu trebuie să rataţi Rosarium care se întinde pe o suprafaţă de 1,7 ha şi este una dintre cele mai populare secții care prezintă aproximativ 800 soiuri de trandafiri repartizate în grupe horticole după habitus, dimensiunea plantelor şi culoarea florilor. Datorită numărului mare de soiuri nobile dar şi soiuri de trandafiri pitici, semiurcători şi urcători, colecţia prezentată aici este unică în România şi a fost recunoscută de The World Federation of Rose Societies.

Acesta este locul meu preferat, unde mă aşez pe o bancă şi “uit”să mai plec …... îmbătată fiind de mirosul trandafirilor dar şi de frumuseţea deosebită a locului. O adevărată terapie cromatică!

Secţia Biologică –o găsim amplasată în partea centrală a Grădinii Botanice, fiind întinsă pe o suprafaţă de 5,27 ha, unde sunt aşezate două grupuri de stâncării care prezintă unele aspecte ale organizării şi evoluţiei vieţuitoarelor, adaptările la mediul de viaţă, precum şi influenţa omului în procesul de ameliorare. De asemenea, găsim aici două exemplare superbe de tei argintii, care provin din drajonii colectaţi din Teiul lui Eminescu şi plantaţi în anul 1981.

Sectorul Complexul de sere se întinde pe o suprafaţă totală de 5.500 mp, cuprinde 12 de sere, dintre care 9 sunt deschise permanent pentru vizitare. Trei dintre acestea sunt accesibile vizitatorilor doar în anumite perioade din an, cu ocazia diferitelor evenimente şi expoziţii. Fiecare seră se ocupă de un anumit aspect din flora şi vegetaţia lumii: plante mediteraneene, plante tropicale şi subtropicale (o colecţie imptesionantă de cactuşi), flori ornamentale (36 soiuri de azalee şi 469 soiuri de crizanteme).

Secția Fitogeografică –este amplasată în partea de nord-vest a Grădinii Botanice, ocupă o suprafață de 13 hectare și prezintă plante dispuse după locul de origine și conform categoriei de peisaj aferent în zona de proveniență, stânci şi cactuşi ce ne duc cu gândul la deşert şi ariditate.

Secţia Plante Utile –este situată pe platoul central al grădinii, se întinde pe 1,5 ha şi grupează resurse vegetale care provin din flora spontană sau introduse în cultură în scop alimentar sau medicinal, dar şi specii de plante toxice.

Sectorul Recreativ - ofera privelişti către viile "Podgoria Copou", livezile Universităţii Agronomice, spre biserică şi lacul cu raţe sălbatice.

Pa marginea acestui lac, se adună zeci de persoane care admiră această “mică deltă”a cărui principală atracţie o reprezintă răţuştele. Prin zona de stufăriş pot fi observaţi şi bobocii care s-au înmulţit în această perioadă a anului. Păsările sunt hrănite de vizitatori. Ele fac deliciul publicului, mai ales a celor mici.

Secţia "Flora globului" este renumită prin plantele din America de Sud, America de Nord, Africa, Asia, regiunile bazinului mediteranean, Siberia, Europa Centrală.

Mai găsim la Grădina Botanică un herbar (cu peste 47.708 coli), o bibliotecă (cu peste 16.600 cărţi şi 6.030 reviste) şi un muzeu cu eşantioane de fructe, seminţe şi mostre care provin de la diferite esenţe lemnoase indigene sau exotice.

În apropierea intrării principale, pe o suprafaţă de 144 mp, s-a deschis recent o ceainărie, unde vizitatorii pot consuma băuturi non-alcoolice, calde şi reci, diferite gustări dar şi să-şi achiziţioneze suveniruri.

Expoziţii şi evenimente:

Expoziţia “Flori de toamnă” este unul dintre cele mai aşteptate evenimente de ieşeni, dar nu numai şi care a ajuns anul trecut la a 43-a ediţie. Reprezintă o manifestare de tradiţie a Grădinii Botanice, cu scopul de a prezenta publicului o mare parte din colecţiile de plante specifice sezonului autumnal, de o mare valoare, atât din punct de vedere ştiinţific, dar şi decorativ: crizanteme, tufănele sau dumitriţe, varză ornamentală, ardei, dovlecei si castraveţi decorativi, precum şi numeroase eşantioane de fructe şi seminţe recoltate în această perioadă de la diferite specii de plante deosebite cultivate în Grădina Botanică. Evenimentul atrage anual peste 300.000 de vizitatori.

Vedetete sunt, în fiecare an, cele aproape 100 de soiuri de crizanteme de toate culorile şi aranjamentele.

Se deschide totdeauna la sfârşitul lui octombrie şi ţine până la mijlocul lunii noiembrie, iar fotografiatul este liber. Voi ataşa mai multe fotografii de la acest eveniment, care pe mine mă fascinează de fiecare dată, pentru că …... de fiecare dată este diferit! Trebuie să recunosc că cei care se ocupă cu amenajarea acestei expoziţii, se întrec de la an la an în a-şi dovedi măiestria şi arta.

Dacă veniţi toamna la Iaşi, acest eveniment nu trebuie ratat.

Expoziţia de plante exotice anul ăsta s-a desfăşurat în perioada 8 februarie –8 martie 2020 şi este un eveniment care prilejuieşte prezentarea unor colecţii reprezentative din cadrul Complexului de sere. Sunt prezentate numeroase exemplare de azalee şi camelii, expuse în amenajări peisagistive inspirate din grădinile asiatice. Compoziţiile prezentate în cadrul expoziției au fost aranjate după modele inspirate de ferestrele japoneze, care se disting prin unicitate, personalitate, eleganţă și stil. Anul acesta a fost inaugurată o expoziţie permanentă cu specii şi hibrizi de plante carnivore, originare din Europa, America de Nord, Australia, Asia Tropicală.

De asemenea, ca element de noutate, a fost prezentat pereţii vegetali sau grădinile verticale.

Sunt multe alte expoziţii şi evenimente care au loc la Grădina Botanică “Anastasie Fătu”din Iaşi: “Expoziţia de ciuperci comestibile şi toxice”, “Biologia în parc”, “Expoziţia de flori, fructe şi seminţe”, “Noaptea privighetorilor” , etc.

 

Dacă sunteţi prin Iaşi, o vizită la Grădina Botanică este o activitate de neratat ce aduce cu sine multă relaxare şi o stare de bine.

Cuvintele nu îmi ajung ca să descriu acest rai al florilor, aşa încât vă invit să o vedeţi prin intermediul lentilei aparatului meu de fotografiat.

Ca bun ieşean şi statornică prietenă a Grădinii din dealul Copoului, îmi iau libertatea unei adăugiri: “Grădina Botanică de la Iaşi reprezintă un veritabil giuvaier al nepreţuitului tezaur de istorie, ştiinţă, cultură şi spiritualitate românească aparţinător mândrei Cetăţi ieşene de pe cele 7 coline! ”

Vacanţe frumoase tuturor!

Webmaster, rog inserare Youtube youtu.be/58aZQUIBhwA


[fb]
---
Trimis de gettyy in 11.05.20 07:47:17
Validat / Publicat: 11.05.20 10:43:10
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în IAȘI.

VIZUALIZĂRI: 2148 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (gettyy); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Tărtăcuţe colorate la expoziţia "Flori de toamnă" - 2019
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 63700 PMA (din 48 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

mishu
[11.05.20 10:49:02]
»

@gettyy

Nu trebuie neaparat să fii botanist sau un mare împătimit al plantelor ca să te laşi fermecat de magia ascunsă aici

ai mare dreptate, si in timp ce admiram pozele ma gandeam, daca nu ai fi spus despre ce loc este vorba oare unde m-ar fi dus gandul ca esti, prin ce tara europeana, sau mai apoi, oare prin ce tara exotica?

Putem sa aducem frumusetea la noi acasa asa, deci se poate.

Minunat loc, superbe locuri, felicitari, votat cu mare drag. ​​

gettyyAUTOR REVIEW
[11.05.20 11:43:04]
»

@mishu:  

Sigur că putem aduce frumuseţea la noi acasă!

Managementul Grădinii Botanice din Iaşi merită tot respectul nostru şi toate felicitările din lume pentru tot ce au realizat.

Da, această grădină botanică poate rivaliza cu oricare grădină europeană similară! Pe fiecare alee pe care m-am plimbat, am simţit că există oameni care s-au implicat emoţional în întreţinerea ei, sunt oameni care iubesc plantele... ​​​ Totul este atât de bine îngrijit, atât de curat... şi aranjat cu mult bun gust!

Mulţumesc pentru lectură şi ecou!

Numai bine îţi doresc! ​​

Michi
[11.05.20 12:39:35]
»

Dacă nu ni se întâmpla ce ni s-a întâmplat la toţi, în mai eram la Iasi. Îl cunosc destul de puţin, am fost cu soţul acum câţiva ani numai jumătate de zi cât să mergem la Trei Ierarhi şi mitropolia plus o plimbare, pentru că făceam un circuit mare prin ţară. Intenţia mea era ca acum să merg întâi la Bacău să-mi vizitez o soră mai măricică decât mine (92) şi apoi cu nepoata care cunoaşte oraşul făcând studiile acolo, să mergem vreo 2 zile la Iasi. Principalul obiectiv era Palatul Culturii dar inclusesem şi Copou, Grădina Botanică. Să sper că prin iulie-august va fi posibil (problemă de tren, hotel, restaurant).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
gettyyPHONEAUTOR REVIEW
[11.05.20 13:12:51]
»

@Michi:  

​Dacă o să veniti în iulie - august, o să aveți ocazia să vizitați si sectia Rosarium care se întinde pe o suprafaţă de 1,7 ha şi este una dintre cele mai populare secții si care prezintă aproximativ 800 soiuri de trandafiri.

Este o adevarată feerie aici!

Cu siguranţă o să ajungeți dacă vă doriți!

V-aş însoti chiar eu în această vizită dacă nu o să fiu plecată din tară.

Tinem legătura si mai vedem până atunci si cum evoluează lucrurile...

Multumesc pentru vizită si ecou.

Toate bune vă doresc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaPHONE
[11.05.20 13:30:32]
»

Ce frumoase sunt culori toamnei in Gradina Botanica din Dealul Copoului. Superb! ????????????????????????​​

​​Arata foarte bine ingrijita. Doamna Toamna este magnifica! ​​

Nu am vizitat pana acum aceasta gradina. ​​

​​Este o optiune foarte buna de plimbare dupa "relaxarea"asteptata. ​​

Si primavara trebuie sa arate grozav! ​​

​​Felicitari! Numai bine! ????

gettyyPHONEAUTOR REVIEW
[11.05.20 13:52:18]
»

@Dan&Ema: nu-mi vine să cred că nu ai vizitat această superbă Grădină Botanică!!!

Merită din plin o vizită aici pentru că... nici nu stii ce pierzi!!!

Stiu, este greu să nu fiu subiectivă, ieseancă fiind... dar, da, este frumoasă în orice anotimp, si primăvara când toată natura se trezeste la viată, si vara cu a ei sectie de trandafiri, unică, toamna - cu ale ei culori ruginii​​ cand are loc si "Expoziţia de flori de toamnă"dar si iarna, cu ale ei plante exotice!

Multumesc pentru lectură si ecou!

Toate bune! ​​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tata123 🔱
[11.05.20 14:01:11]
»

@gettyy: Ce feerie de culori! Grădina Botanică din Iași este renumită pentru organizarea unor expoziții florale deosebite - trebuie neapărat să văd și eu o asemenea explozie de culori.

Crizantema e „regina toamnei”, cum spun mulți în domeniul horticol.  Este un simbol solar, asociat ideii imortalităţii şi longevităţii. A fost aleasă ca emblemă a casei imperiale japoneze. În Europa, ea este o floare a toamnei, a liniştii după terminarea muncilor agricole, prezentă în zilele de cinstire a „moşilor de toamnă” – Ivan Evseev în „Dicționar de simboluri și arhetipuri culturale”.

Mulțumim pentru reușitele imagini care ne transpun într-o lume atât de frumoasă.

webmasterPHONE
[11.05.20 14:16:32]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)​​

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

gettyyPHONEAUTOR REVIEW
[11.05.20 14:19:17]
»

@webmaster: multumesc mult! Sunt onorată!

gettyyPHONEAUTOR REVIEW
[11.05.20 14:32:18]
»

@tata123:  

​Nu am stiut până nu am văzut, că pot exista atâtea soiuri de crizanteme!

La expoziţia "Flori de toamnă"din 2019, au fost prezenti peste 10.000 de vizitatori si au fost prezentate aproape 100 de soiuri de crizanteme expuse în sera special amenajată - de toate culorile şi aranjamentele. Mai bine de 100 de vizitatori au fost în permanenţă în sera din capătul grădinii, unde se regăseau firele de crizanteme dispuse într-un aranjament central, în vaze, fiind expuse laolaltă, iar apoi în boxe individuale unde erau amenajate diferite aranjamente, alături de alte plante, într-un mediu cât mai natural. Crizantema este într-adevăr regina expozitiei.

Trebuie să veniti să vedeti! Este un adevărat spectacol!

Multumesc pentru lectură si aprecieri!

Numai bine vă doresc!

mprofeanu
[12.05.20 17:51:21]
»

Terapie pentru inimă și suflet acest articol al tău!   

​Ce frumoasă este Grădina Botanică din Iași, în orice anotimp, ce bine arată! "Simfonia crizantemelor"sau mai bine zis "Simfonia florilor de toamnă"este deosebită, o paletă de culori, ... mi-am adus aminte de Pitești și de Simfonia lalelelor!  

gettyyPHONEAUTOR REVIEW
[12.05.20 18:22:16]
»

@mprofeanu: multumesc pentru vizită si ecou!

Da, este foarte frumos acest "paradis"al florilor si abia astept să-şi deschidă din nou porțile. Întâmplarea face că locuiesc în apropiere si tot timpul mă refugiez acolo, printre flori, pe o bancă, ascultând ciripitul păsărelelor... Cel mai frumos este dimineața!!!  

Recunosc, sunt o norocoasă!

Putini au parte de asa ceva în apropierea locuintei!

Numai bine si vacanțe minunate!!!

Aurici
[19.05.20 22:30:36]
»

Nu-ți vine să crezi că Dan nu a vizitat grădina, dar ce zici de mine care n-am fost niciodată în Iași? Mi-am făcut autocritica de multe ori pentru că alerg prin lumea asta și mă minunez de multe ori de lucruri mult mai neinsemnate decât avem noi. Și tot arunc la coada listei orașe și locuri minunate din țara asta. Hai, că poate mi-o ieși cât mai curând...

Superbă, superbă, superbă... grădina!

gettyyPHONEAUTOR REVIEW
[20.05.20 08:57:18]
»

@Aurici:

M-am mirat de Dan, stiind că a vizitat Iasul, dar... fiind atât de multe obiective de văzut, parcă încep să înteleg că nu i-a mai rămas timp să urce si dealul Copoului!

De tine ce să mai zic? ... mă uit la mine întâi si mă întreb: cunosc eu capitala țării? Am vizitat-o când eram copil, de atunci... doar vizite fugare, în interes de serviciu si... cam atât!

Trăim în secolul vitezei, vacantele sunt mult prea scurte pentru a ne putea permite să mergem si să vedem tot ceea ce ne-am dori... si-apoi, de ce să nu recunoastem, pe toti ne tentează mai mult o vacanță "afară"decât la noi...

Multumesc mult pentru lectură si ecou!

Să ai vacante frumoase si alegeri inspirate!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, Dan&Ema, gettyy, Michi, mishu, mprofeanu, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Gradina Botanică:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.093728065490723 sec
    ecranul dvs: 1 x 1