ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.03.2020
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: AUGUSTUS

Din viața comunității AmFostAcolo

NOTĂ ARTICOL OFFTOPIC sau DE INTERES TURISTIC TEMPORAR ori RESTRÂNS
Articolul poate fi votat cu voturi simbolice (+/-1PMA)
Articol publicat FĂRĂ NOTE; vezi mai jos motivele...

Coșmarul din prezent — sau COVID19 în alte cuvinte

TIPĂREȘTE

Locuiesc în Lombardia de 25 de ani. Dacă iau cumva coronavirus plec la București, și încep să mă înscriu în partidele politice.

Măcar să mor dracului ca un erou...

 

Având în vedere împrejurările nu am dorit nicicum să încep această postare cu un banc. Am un respect imens față de acest virus primit de la mâncătorii de orez, și ulterior de la mâncătorii de macaroane sper să nu se ia de mâncătorii de mămăligă chiar dacă ne-a încolțit deja oarecum un pic. Cât despre bancul ăla de mai sus după ultimele știri a devenit oarecum adevărat fără eroi și alții de asemenea...

Deci nu m-am putut abține, am vrut să las bancurile după ce scăpăm dar e bine și așa rău mai ridică puțin moralu...

Lăsând puțin gluma la o parte (nu de tot că o să mai postez câteva în articol) totul a început în ianuarie 20 20 când am început să urmăresc știrile din China despre un nou virus. La început nu am dat prea multă atenție știind că dinspre China poate să vină orice noutate indiferent dacă este vorba de tehnică inovatoare sau altele de asemenea. Pe la sfârșitul lunii ianuarie mi-am dat seama că ceva nu este în regulă pe acolo iar de atunci am urmărit regulat toate știrile despre acest subiect. În urma cu 3 ani am avut o experiență turistică deosebită în China acest lucru dovedesc și cele 35 de articole despre această țară scrise pe AFA. Am început să devin îngrijorat în ciuda distanței până acolo. În zilele noastre distanțele nu prea mai contează, totul se reduce la câteva ore petrecute într-un avion. Și iată acel virus nemilos a ajuns și pe meleagurile noastre europene pe harta urmărită de mine încă de la început erau câteva punctulețe roșii deasupra locului care arăta Germania și Franța.

Acum locul unde se află Europa s-a înroșit cu totul mai ceva ca în China. Harta despre coronavirus actualizată zilnic în timp real se poate vedea aici:

gisanddata.maps.arcgis.co ... 423467b48e9ecf6

Nu sînt doctor așa că datele despre acest virus nou se pot citi pe wikipedia

Până acum vreo 3 săptămâni totul părea un necaz care se află departe dar era oarecum îngrijorător. După aceea s-a schimbat totul, începând cu data în care am aflat că s-au înmulțit peste noapte cazurile de infectări în Italia plus faptul că mii de români care locuiesc acolo se îndreaptă spre România a declanșat starea de urgență în mine știind ce va urma. Dar nu și în cazul autorităților care au dat drumul la toti la început neștiind cine este infectat și cine nu. M-a bufnit râsul când am auzit de autoizolare. Păi cine vine acasă nu are timp să stea în autoizolare are treabă, trebuie să facă cumpărături, curățenie să se vadă cu prietenii, etc. Acum este deja prea târziu să se mai facă ceva, masele au intrat atunci în țară cu virus cu tot.

Un banc despre venirea acasă a românilor:

A reușit virusul ăsta să facă ce n-au făcut 8 guverne la rând: să întoarcă românii acasă...

Tot ce am putut face atunci (că doar sînt un nimeni față de autorități) să-mi conving oarecum familia să iasă cât mai puțin în public iar cumpărăturile să le facă la anumite ore mai libere. Credeți că am reușit? Nu prea, dar sper că în primele săptămâni probabilitatea de contaminare a fost mai mică. Acum au învățat și ei ceva și nu prea mai iasă din casă/curte. Copilul nu mai merge la școală că s-au închis, soția în pensie de boală deci din acest punct de vedere stau liniștit, riscul este din partea mea care mai merge la locul de muncă. O singură persoană din firmă ori un aparținător al acestuia contaminat înseamnă oprirea producției + în carantină toți, nimeni nu dorește acest lucru. Din fericire până la acest moment nu era cazul.

Am povestit un pic cu mama pe acestă temă. În familia noastră a existat o victimă a gripei spaniole (link aici) - un unchi care a murit în 1919 după primul război mondial. Avea doar 15 ani. Se pare că după 100 de ani istoria se repetă.

Dacă am făcut provizii? Da, am provizii la pălincă. La primul val când oamenii au început să golească rafturile m-am dus și eu să iau niște bere. Pe bandă la casa de marcat înainte și după mine era plin de alimente făină, mălai, etc. Nu trebuie să vă spun că toată lumea, inclusiv cea de la casă se uita foarte ciudat la mine. Între timp eu și nevasta oarecum ne-am refăcut stocul de provizii în cămară așa că am putea sta în carantină așa vreo 1-2 luni. Dacă includ și urzicile și ce-am mai plantat prin grădină, poate mai mult. Inclusiv usturoiul despre care se spune:

Împotriva coronavirus mâncați 2 căței de usturoi, nu ajută la boală dar toti vor respecta distanța minimă de precauție...

Cu ce m-am mai aprovizionat, să zicem prezervative ca nu cumva să ieșim din carantină mai mulți decât am intrat, iar cât despre măști că tot n-am găsit niciodată în farmacie, un sutien tăiat în două = 2 măști și s-a rezolvat problema... Cu ce m-am mai aprovizionat? Clar ceva de meșterit, idei noi curtea și grădina va deveni noul univers din viața noastră.

Lăsând un pic gluma la o parte toată treaba asta cu virusul ăsta nou m-a afectat un pic în ultima lună. La servici, acasă peste tot și-a lăsat amprenta. Sincer este motivul pentru care nu am scris pe AFA nimic de 4 săptămâni. Este recordul negativ de la mine care scria și 3-4 articole pe săptămână. Dar voi recupera și n-o să aștept până scăpăm de virus. Poate nici nu mai apuc acum este momentul să scriu.

În aprilie ar trebui să plecăm într-o vacanță. Rezervarea este făcută de anul trecut și plătită integral. Am economisit câteva luni până am plătit-o. Acum nu mai sînt sigur dacă voi putea pleca, nu mai depinde de mine totul este dictat de virusul cu nume de coroană. În această situație se află mulți în perioada asta.

Sîntem afectați toți cei care scriem aici pe AFA. Încă avem multe amintiri de povestit din vacanțele petrecute. Din fericire aici pe AFA putem călători în trecut și povesti. Dar ce facem până trece această epidemie? Orice excursie devine o aventură din care poate scapi poate nu. Nu credeam vreodată că o să ajungem aici. Și totuși se pot face multe și în timpul unei epidemii. Câteva idei turistice și alte sfaturi de la mine aici:

- ## - Se pot face excursii fără a intra în contact cu alte persoane potențiali purtători a virusului, aici pot enumera drumețiile pe munte, vizitele unor obiective turistice naturale cum ar fi cascade, canioane, rezervații, alte forme de relief, obiective turistice vizitabile din exterior, castele, ruine de exemplu. Aceste excursii se pot povesti ulterior în forma unui articol pe AFA.

- ## - Să nu se renunțe la sejururi rezervate înainte de izbucnirea epidemiei, în loc de anulare să se cere amânarea în cazurile în care acest lucru este posibil. Astfel nu omorâm agențiile care oricum au viața grea în această perioadă și avem și noi ceva șanse ulterior să mai plecăm în vacanța dorită.

- ## - În cazul în care este nevoie de cazare să încercăm să evităm pe cât posibil contactul uman. oarecum este posibil cu păstrarea distanței la recepție. Pe urmă trebuie evitat contactul cu personalul. (room-service, curățenie, etc) Cei cu rulote au un avantaj net superior, vara merge și cortul dar sper ca până atunci să scăpăm de acest virus

- ## - Să se facă cât mai multe cumpărături online cu plată electronică dacă se poate, se va reduce cu mult riscul de contaminare

- ## - Din punct de vedere igienă putem discuta de un punct pozitiv, din cauza coronavirusului au început să se spele și cei care n-au făcut asta niciodată iar guvernul recomandă:

Spălați-vă des pe mâini pentru a fi protejați de viruși, pe creier vă spălăm noi, dormiți liniștiți...

Va urma (cu mai multe bancuri) după ce scăpăm, o seară fain...


---
Trimis de AZE in 13.03.20 23:17:03
Validat / Publicat: 14.03.20 00:03:47
VIZUALIZĂRI: 847
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Eu pe acolo

Aviz pt. amatori: poza a fost făcută acum 3 ani

EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 57 PMA (din 57 voturi)

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

Dan&Ema [14.03.20 08:38:09] »

@AZE:

Cum i-am scris si ieri lui Mishu:

Genial (a) !

Inteleg ca urmeaza un foileton pe tema asta, il urmaresc cu atentie.

La recomandarea cu drumetiile fara cazare si in grupuri mici m-am gandit si eu ieri. Dar mai stau putin.

Usturoi bag cat cuprinde, ca asa am fost invatat. Acum daca intru mai putin in contact cu semenii, am dublat portia, ca nu mai am restrictia “ma intalnesc cu cineva”.

La aia cu sutienul, da, e obsolutie alternativa, dar depinde si numarul sutienului. 😃

Numai bine! 😁

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
crismis [14.03.20 10:04:38] »

@AZE: Bine venit acest articol, avem nevoie din când în când să ne oprim din vârtejul zilelor nebune și doar să stăm și să cugetăm un pic... Asta cred că facem toți zilele astea, vrând-nevrând...

În plus, ne punem întrebări la care probabil nu ne-am gândit niciodată până acum. Am fost foarte dezamăgită de amânarea întâlnirii AFA, ca noi toți dealtfel. În primă fază, m-am gândit că poate mergem (pe cont propriu, eu și Tati) altundeva; încet, încet am simțit că nu e bine (și că nici nu ne arde, de fapt). Apoi am zis: mergem la mama, la Ploiești, și-așa n-am mai văzut-o de mult! Ups... Nu!!! Tati lucrează de acasă, că s-au închis cursurile, dar eu vin în contact zilnic cu zeci de oameni. Dacă îi duc mamei vreun " cadou" nedorit?!

Cât despre vacanțe... Până în aprilie mi se pare nerealist să se schimbe ceva în bine. Noi aveam programată o excursie de Paști în Cipru, cu copiii. Aseară tocmai am citit că Cipru a închis granițele pentru următoarele 2 săptămâni (posibil mai mult), așa că azi dimineață - cu inima grea - am anulat cele 2 rezervări de pe Booking... (În nici 5 minute, am primit mail de la primul proprietar, cu poză de pe chitanța de refund; jos pălăria! Data viitoare tot la el voi rezerva și o să-i fac și un dar frumos!)

Așa că... Trăim vremuri grele și cel mai important lucru, pe termen scurt, e să ne informăm corect, ca să trecem cu bine de acest impas, noi și cei din jurul nostru. După aceea, când vom fi răsuflat ușurați, o să aibă un gust cu atât mai dulce aerul libertății! Chiar mă gândeam în ultima vreme, că mă cam plafonasem, parcă nu mai eram în stare să mă bucur cu toată ființa de micile ieșiri, deveniseră cumva parte din cotidian...

Ca să nu mai zic de Sâmbăta, când va fi să fie!

Toate cele bune tuturor!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][7 voturi]
Zoazore [14.03.20 11:07:58] »

@AZE:

Dacă am făcut provizii? Da, am provizii la pălincă

perfect! Că cică spirtul nu e bun!

@AZE, dragul meu ”traficant de droguri”, a fost așa bine primit de sufletul meu articolul ăsta!

Traficant de droguri am spus, fiindcă AFA e un drog bun, benefic, luminează sufletul, destinde muschii...

Pe la Brăila nu e așa mare nebunie, hârtie igienică se mai găsește! Palincă, din păcate, NU! E deficitară!

Dar ne-om vedea noi într-o Sâmbătă! Și-atunci vom face stocuri de emoții, de bucurie, de fericire, de AFA pură! Și de palincă!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][9 voturi]
traian.leuca [14.03.20 11:32:15] »

@Zoazore:

Că cică spirtul nu e bun!

Ba e bun... dacă-l fitrezi prin miez de pâine!

Zoazore [14.03.20 11:52:14] »

@traian. leuca: Sau prin argilă! De dat pe mâini nu e bun ziceam!

Mika [14.03.20 14:14:06] »

@AZE: E bine să facem haz de necaz. Cam așa am pățit și noi ieri, când ne-am hotărât să mai cumpărăm câte ceva. Ne-am dus la Kaufland unde rafturile cu carne erau goale. Am cumpărat fructe, bere și vin, că palincă mai avem acasă. Cred că sunt suficiente . De acord cu drumețiile montane. Sunt singurele care se pot face fără să intri in contract decât cel mult cu ursul sau cu vreu mistreț. On rest, sunt sigură că vom trece cu bine.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][4 voturi]
mishu [27.03.20 20:19:01] »

@AZE: E din ce in ce mai dificil sa mai glumim, insa suntem romani, si asta ne mai scoate din kko, ca in rest, mai ramane speranta.

Sa ne citim sanatosi in continuare, votat cu mare drag.

gioko [06.04.20 14:19:23] »

Bine-venit acest review,

Chiar am intrebat azi pe webmaster 45 pe mesaj privat daca exista o sectiune pe site unde se discuta problemele de calatorie in Turcia... avand in vedere epidemia covid19.

Ca si caz particular... ce se poate extrapola si la altii:

Mi-am facut rezervare in Turcia (early booking) la resortul Selectum din Belek. Am platit tot sejurul inca din ianuarie (ca asa solicita hotelul). Ok... bun... sa zicem ca in august cand am eu plecarea... in Romania totul va fi ok (sper)... dar vor fi probleme in Turcia in sensul ca nu vor primi turisti... sau daca vor primi ii vor pune sa intre in carantina 10-15 zile. Ce se intmpla cu concediul nostru... cine ne despagubeste?

Am facut asigurare storno de calatorie... dar clauzele sunt cam neclare... in principal pt ca aceasta epidemie nu a fost declarata ca si caz de forta majora.

Ce se intampla oare cu turistii care si-au luat bilete in Turcia incepand cu lunile mai-iunie?

Astept comentarii... de la orice este interesat de acest subiect.

Toate bune tuturor.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][2 voturi]
Nasshu [06.04.20 19:28:31] »

@gioko: exista o discutie inceputa pe tema asta

amfostacolo.ro/sol-cmr.php?iid=11790

E drept tara unde s-a postat intrebarea este Bulgaria, dar problema e cam aceeasi! Indiferent de tara, daca aceasta este afectata de virusul SARS-CoV-2 (COVID-19 fiind boala)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][3 voturi]
michaela_1961scris / TELEFON [06.04.20 20:38:13] »

@gioko: Am sejurul în Turcia începând cu 20 iunie, cu avans dat în noiembrie. Ultima plata ar trebui sa fie cu o luna înainte. Am și asigurare storno, în care clar nu sunt prevazute pandemii/epidemii.

Înțeleg din secțiunea pe care ți a indicat o colegul și dintr o discuție pe care am avut o cu agenția, ca am putea recupera o mica parte din bani în funcție de penalitățile percepute de fiecare hotel.

În condițiile acestea eu as prefera amânarea sejurului, eventual la anul în aceeași perioada dacă se va putea. Anul acesta va fi pe riscul nostru, părerea mea. Îți voi spune ce am stabilit cu o luna înainte de sejur.

Toți suntem afectați, așteptam concediul ca pe aer, dar în condițiile date importanta e sănătatea. Sa ne auzim cu bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][4 voturi]
giokoscris / TELEFON [06.04.20 21:34:08] »

@michaela_1961: multumesc... astept raspunsul

@Nasshu: multumesc pt informatie

AZE [07.04.20 13:27:31] »

@gioko: Bună

Sejurul din aprilie menționat în articolul de mai sus despre care am scris că nu știu dacă o să mai plecăm a fost reprogramat pentru octombrie cea mai îndepărtată dată posibilă. Locul este în Egipt. Dacă pandemia nu se va domoli până atunci mai reprogramez o dată.

De anulare nici nu vreau să aud și asta este sfatul meu pentru toți : în funcție de posibilități reprogramați și nu anulați nici agenția nici resortul nici turistul nu este de vină pentru pandemie.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][4 voturi]
gioko [07.04.20 14:27:58] »

Salut,

Nici eu nu mi-as dori sa anulez vacanta, pentru ca am nevoie de relaxare ca de aer.

Problema intervine insa in situatia descrisa de mine mai sus :" Mi-am facut rezervare in Turcia (early booking) la resortul Selectum din Belek. Am platit tot sejurul inca din ianuarie (ca asa solicita hotelul). Ok... bun... sa zicem ca in august cand am eu plecarea... in Romania totul va fi ok (sper)... dar vor fi probleme in Turcia in sensul ca nu vor primi turisti... sau daca vor primi ii vor pune sa intre in carantina 10-15 zile. Ce se intmpla cu concediul nostru... cine ne despagubeste? "

Sa luam situatia la analizat: Sa zicem ca in Romania va fi ok in august... dar daca Turcia va avea granitele inchise, iar in aceeasi perioada nu va opera zboruri nici compania Turkish Airlines de la care mi-am cumparat bilet prin intermediul agentiei - tot sejurul fiind la pachet? (precizez ca actualmente conform informatiilor de pe site-ul Min. Afacerilor externe, Turcia are granitele inchise, iar compania Turkish Airlines nu opereaza zboruri).

In aceasta situatie eu, turist de buna credinta, vreau sa plec in acel concediu platit inca din luna ianuarie... de asemenea Romania va avea granitele deschise in august, dar Turcia este inchisa sau nu va permite accesul turistilor din Romania. Cum se rezolva aceasta situatie? Pai daca tu Turcia nu-mi permiti accesul in tara ta pentru a-mi efectua concediul deja platit inainte de covid19... atunci tot tu Turcia trebuie sa decizi ca toate resorturile sau agentiile partenere de acolo sa returneze banii turistilor daca ei nu vor fi lasati sa intre in tara. Altfel... asta se numeste jaf in opinia mea... in conditiile in care eu turist roman ti-am platit in avans niste bani... iar tu resort din Turcia nu ai niciun cost cu concediul meu (dar banii iti raman in cont)... pentru ca tara ta nu ma mai primeste. E o chestiune de principiu sau de bun simt daca vrei ca acesti turisti sa mai vina la tine si in urmatorii ani.

Am facut asigurare storno de calatorie... dar chestiunea aceasta nu este acoperita, aspect in raport de care, ar trebui ca agentiile din Romania sa poarte deja discutii in Turcia cu agentiile partenere sau cu resorturile si sa ne anunte ce solutii au gasit.

Pot fi de acord cu o reprogramare (desi nu m-a anuntat nimeni ca acest lucru este posibil)... pentru anul 2021 dar doar in aceasi perioada... nu in mai, iunie sau octombrie cand e frig... si sunt cu totul alte preturi. Am achitat pentru acest sejur aproape 2400 de Euro... nu e putin.

Sa speram ca lucrurile vor evolua pozitiv... iar agentiile de la noi se vor implica mai mult in rezolvarea acestei situatii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][3 voturi]
michaela_1961 [07.05.20 23:01:52] »

@gioko: Buna! Revin cu raspunsul asa cum ti am promis. Sejurul nostru din 23 iunie, erau practic 2 sejururi : 5 nopti la un hotel in Marmaris si 5 nopti la alt hotel in Kusadasi, transport individual. Pentru asta dadusem avans 850 euro. Bineinteles ca am renuntat, este prea devreme luna iunie pentru plecari si nu vreau sa stau stresata si cu masca pe figura in concediu. Variantele care mi s-au propus au fost doua :

​1- anulare sejur-uri si recuperarea banilor cu o penalizare de 40 euro/pers/sejur, dar nu se preciza cand. In principiu cand recuperau ei de la turci sau cand isi revenea turismul. Noi avand 2 sejururi, penalizarea era de 160 euro, nu era chiar asa rea nici varianta asta.

2- un credit de valoarea avansului platit pentru orice sejur pana in 31.12.2021, oriunde, chiar si cu avionul, dar luat prin aceasi filiera agentie (AFA in cazul nostru) /touroperator.

Am ales varianta 2, am lasat banii acolo si vom vedea cand se vor linisti lucrurile incotro vom pleca. Am inteles ca penalitatile sunt in functie de touroperator/hotel... nu prea stiu, dar eu multumesc pe aceasta cale Agentiei AFA​​ de care am fost multumita intotdeauna, dar mai ales in aceasta situatie ca si comunicare, solutionare, explicatii, promtitudine, totul la superlativ.  

Asigurarea storno nu m-a ajutat, in schimb agentia face eforturi sa beneficiez de asigurari (aveam pachet storno+sanatate) in perioada in care voi pleca. ​

Eu iti doresc totusi sa ai un concediu minunat, poate in august o sa fie posibil!

​​

    ​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][4 voturi]
giokoscris / TELEFON [11.05.20 16:26:59] »

@michaela_1961: Multumes

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE, crismis, Dan&Ema, gioko, michaela_1961, Mika, mishu, Zoazore
Alte articole din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.0668170452118 sec
ecranul dvs: 1 x 1