ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.11.2023
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: TITAN
TIMP CITIRE: 4 MIN

500

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Citatul zilei: „Nu călătoresc pentru a ajunge undeva, ci numai de dragul călătoriei. Cea mai mare plăcere a vieții este să călătorești” - Robert Louis Stevenson

Cum, necum am ajuns la acest număr mare de articole, scrise și publicate pe AFA. Niciodată nu m-am gândit că o să scriu un rând în viața mea și uite că totuși până la urmă am făcut-o. 500 de articole, în nouă ani de activitate pe AFA, este o medie destul de bună, cam unul pe săptămână.

Eram deja membru pe AFA de câțiva ani, citeam cu nesaț povestiri despre locurile care mă interesau și în care îmi era și frică să visez că voi ajunge vreodată. Evident multe dintre aceste articole au fost inspiraționale pentru mine și m-au ajutat în organizarea multor excursii.

Cu toate astea nu aveam curajul să scriu și eu din experiențele personale, să le transpun pe hârtie. Declicul s-a produs cu ajutorul fetei mele, care a scris un articol și l-a și publicat la doar 12 ani. Sincer asta mi-a dat curajul necesar să încep și eu să-mi aștern gândurile pe hârtie.

Am scris o mulțime de articole cu stângăciile inerente începutului. Nici acum nu mă consider un mare scriitor, dar simt că sunt mai bun ca Robert de acum nouă ani și despre asta e vorba, de evoluție. Datorită vouă care m-ați susținut în acești ani, unii dintre voi mi-ați devenit chiar prieteni, am reușit să continui pe acest drum.

Sunt mulți amici în ziua de azi care mă îndeamnă să-mi fac un blog personal, dar eu am refuzat deoarece simt că fac parte din această comunitate de la care am primit atât de multe și mă simt dator să îmi aduc și eu aportul.

În afara faptului că am prins gustul scrisului, că m-am perfecționat cât de cât, în afara faptului că aici mi-am făcut mulți amici, în afara faptului ca m-am transformat încet încet din turist în călător, s-a mai întâmplat un lucru interesant: călătoriile au devenit pentru mine un adevărat mod de viață. Nu mi-aș mai putea imagina viața altfel. Iubesc să vizitez an de an locuri necunoscute, să umblu pe cărări nebătătorite, să explorez, să cunosc noi civilizații, să cunosc oameni de diferite culori ale pielii, de diferite culturi ori religii. Doar așa mă simt cu adevărat un om împlinit. Apropo călătoriile te fac mult mai tolerant, din toate punctele de vedere.

Dar cum mi-a venit cu adevărat pasiunea asta de a scrie? Am mai povestit o dată la o întâlnire AFA, dar o să repet pentru cei care nu au fost acolo. Pentru mine o călătorie se împarte în trei părți: pregătirea călătoriei, călătoria propriu zisă și nu în ultimul rând povestirea acesteia. La ultima parte am observat că mica mea audiență formată din familie și câțiva prieteni se plictisea repede când le povesteam aventurile mele. Ei bine aici pe AFA am găsit o tribună mult mai largă unde ești citit de sute sau chiar mii de oameni. Evident că mulți din cei care citesc, nu apreciază foarte tare ce scrii, dar important este că mesajul meu merge mai departe. Foarte puțini votează sau comentează ce ai scris, dar asta e!!!

Acum în ziua de azi sunt la modă vlogurile de călătorie. Foarte puțini oameni mai au răbdare să citească un articol de la capăt la final. Recunosc și eu mă aflu în această categorie. Am încercat și eu să-mi fac vlog, dar am renunțat rapid. Mi se pare că nu mai simți bucuria călătoriei când filmezi și comentezi fiecare pas pe care-l faci, inclusiv la masă. Mi se pare cam mercantil și am decis că nu este de mine. Până una alta verba volant, scripta manent!

La final nu vreau să devin un bunic sfătos, să vă îndemn să scrieți ori să nu scrieți, vă spun doar urmați-vă pasiunile, doar așa visurile se pot îndeplini.

Mulțumesc AFA, mulțumesc tuturor membrilor de aici! Apropo acesta este primul articol aniversar pe care-l scriu, promit să mai fac unul la 1000 de articole dacă mai apuc să ajung acolo!

## end review sc

[fb]
---
Trimis de robert in 21.11.23 09:39:16
Validat / Publicat: 21.11.23 10:36:36

VIZUALIZĂRI: 782 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

33 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 amfostacolo
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
[1 PMA]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 44 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2

33 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 33
webmasterX [21.11.23 10:36:08] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Din viața comunității AmFostAcolo, DE LA LUME ADUNATE - COMUNITATE" (deja existentă pe sait) - rubrică cu regim de votare +/-1PMA

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

robert [21.11.23 10:40:29] »

Rog https://www.youtube.com/watch?v=R4MKezrLLz8

mersi frumos!

webmasterX [21.11.23 10:44:02] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Mika [21.11.23 10:52:52] »

@robert: Felicitări și la cât mai multe călătorii frumoase și interesante urmate de impresii pe care să ni le impărtășești și nouă! Să știi că eu citesc cu mare plăcere review-urile tale și pe undeva te invidiez, dar intr-un mod pozitiv. Aș vrea să pot călători atât de mult ca tine, dar... fac și eu ce pot. Am cochetat și eu cu blogul, dar parcă mă simt mai bine aiai, pe AFA. Incă o dată, felicitări!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][4 voturi]
AZEscris / TELEFON [21.11.23 11:05:32] »

La multi ani si din partea mea la aniversarea a 500 articole. Se vede ca iti place sa scrii dar si mai mult sa calatoresti.

Ai si calatorit multt in ultima perioada. ????

Felicitari

ps. o sa beau o palinca in cinstea ta cand ajung acasa de la servici????

Carmen Ion [21.11.23 11:40:30] »

@robert: Felicitări și la cât mai multe reviewuri, inclusiv aniversare!

doinafil [21.11.23 11:53:59] »

Frumoase gânduri, frumoase poze, frumoase amintiri!

Felicitări pentru cele 500 articole și... la mai multe!

adrianbogdanscris / TELEFON [21.11.23 11:55:15] »

Bună! Felicitări, reprezintă ceva 500 de articole, unele foarte lunnngi și sățioase, altele haioase, cert este ca ai reușit sa ne captezi atenția. Este drept ca incursiunile tale prin Africa povestite haios fac deliciul audienței.

Foarte bine Robert, să nu te schimbi! Și sa ne citim sănătoși la articolul 1000.

RoxanaGRS [21.11.23 12:18:23] »

Felicitări Robert! La cât mai multe călătorii frumoase urmate, evident, de articole frumoase. Îmi plac articolele tale pentru că transmit și sentimentele tale, cum te-ai simțit tu în locul respectiv și cum l-ai perceput. Ori asta e foarte important; date istorice găsim oricând pe wikipedia sau oriunde pe Internet, impresii personale mai greu găsim.

Plus că sunt și haioase articolele tale, îmi înseninează ziua.

Vlogurile și mie mi se par comerciale, pentru cei care trăiesc din asta și de multe ori spun sau transmit ceea ce se așteaptă audiența să primească, ca să aibă cât mai multe vizualizări și să monetizeze. Aici pe AFA e într-adevăr altceva.

Recunosc cu părere de rău că în ultima vreme n-am prea avut timp să intru pe AFA și cu atât mai puțin de călătorii. Sper să remediez treaba asta în viitor.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
robertscris / TELEFON [21.11.23 12:22:52] »

@Mika: mă bucur tare să aud asta! Mersi frumos!

robertscris / TELEFON [21.11.23 12:24:05] »

@AZE: asa mai zic și io! Uite un prieten adevărat! Sper să bem una și împreună!

robert [21.11.23 12:25:35] »

@Carmen Ion: mersi frumos dragă Carmen!

Zoazore [21.11.23 12:41:49] »

@robert: 500? Woow, felicitari! La cat mai multe!

Frumoasa si colectia de fotografii pe care le-ai postat!

Privindu-le, am rememorat momentele traite la fiecare Intalnire

Si tare ma bucur pentru tine ca poti calatori, poti afla, vedea, auzi, simti lucruri noi. pe care ni le povestesti si noua!

Putere sa ai, sa mai calatoresti si apoi sa povesti!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][5 voturi]
robert [21.11.23 12:45:19] »

@doinafil: mersi frumos dragă vecină!

robert [21.11.23 12:48:21] »

@adrianbogdan: mersi mult Roxana, mersi! O să încerc da nu promit, anii tot trec...

moglyscris / TELEFON [21.11.23 13:27:14] »

@robert: Felicitari si la cat mai multe review- uri, precum si calatorii de vis! ????

krisstinnascris / TELEFON [21.11.23 13:31:07] »

Dragul meu cuscru,

Te felicit pentru tot ceea ce faci, drumeții, călătorii, plimbareli, halimoseli, scrieri și fotografii!

Iti doresc să ți se îndeplinească dorințele, să te întorci mereu sănătos acasă, să ai timp și chef să ne povestești. Aici, pe AFA să povestești, eu bloguri nu citesc, nu văd rostul de a scrie un jurnal pe net, acolo-i ca un monolog, e ca și cum ai vorbi cu pereții. Bine, exclud goana după bani, acesta fiind motivul acelor monologuri.

În fine, fiecare face ce vrea, în funcție de interes

Calatorii frumoase și inedite îți doresc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][6 voturi]
robert [21.11.23 14:01:27] »

@Zoazore: Mersi frumos Zoa! Chiar e timpul de o revedere!

robert [21.11.23 14:06:42] »

@RoxanaGRS: mulțumesc frumos pentru vizită și pentru aprecieri! Faptul că am făcut să râdă doar o persoană sau că i-am înseninat ziua înseamnă foarte mult pentru mine și mă ajută să continui. Chiar nu ai nicio satsfacție să scrii la pereți. Cel putin eu nu am!

Îți doresc să revii pe AFA și să ai impresii proaspete din călatoriile pe care le vei face! Toate bune!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
ANILUscris / TELEFON [21.11.23 14:20:14] »

@robert: Felicitări pentru cele 500 de articole scrise aici... asta înseamnă că ai călătorit și ai avut timp, chef și răbdare să scrii! Sănătoși să fim să călătorim și să ne citim cu plăcere!

Ai avut șansa să te plimbi prin locuri inedite și ne-ai povestit despre toate aventurile tale...

Ai dreptate când spui că aici ai senzația că ai un public mai mare...

și ce poze faine ai atașat!!!

Să vină următoarea întâlnire și să sărbătorim!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][6 voturi]
robertscris / TELEFON [21.11.23 15:10:25] »

@mogly: mersi frumos dragă prietenă! Tu nu ai mai scris cam demult!!!

robert [21.11.23 16:26:02] »

@krisstinna: wow uite că am reușit să o scot pe cuscra din bârlog, de foarte mult timp nu mi-ai mai comentat la vreo postare. Chiar ma gândeam că m-ai scos de la inima ta!

Multumesc frumos pentru urări, ti le intorc înzecit.

Bloguri, vloguri, afa cred că este loc pentru toți sub soare, soare să fie!!!

Vacanțe faine și tie si lui cuscru!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
robert [21.11.23 16:39:26] »

@ANILU: multumesc frumos pentru vizită si pentru comentariu!

Ai dreptate când spui că aici ai senzația că ai un public mai mare...

- nu doar am senzația, cu siguranță așa e!

Să vină următoarea întâlnire și să sărbătorim!

-chiar și așa abia aștept!

Toate bune!

Michi [21.11.23 18:49:29] »

@robert: Felicitări şi ţine-o asa mai departe. Reviewurile tale scrise după multă trudă şi bani cheltuiţi le urmăresc cu mare plăcere. Eşti unul din cei ˝aleşi˝ să fii legat toată viaţa de AFA. Nu-ţi doresc decât ca peste vreo 35 de ani, când vei ajunge ca mine, să ai aceeasi pasiune de a relata celorlalţi în stilul tău specific călătoriile pe care le-ai mai făcut. Pentru asta, îţi doresc o sănătate de fier şi niciun impediment să nu te oprească din scris.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][4 voturi]
robert [22.11.23 09:05:35] »

@Michi: Chiar așa e, ați pus foarte bine punctul pe i! Mă bucur tare să aflu că vă plac articolele mele. Mulțumesc mult pentru urări. 35 de ani de acum încolo? Puțini au acest privilegiu să prindă această vârstă și să fie întregi la minte. Eu mă mulțumesc si cu 15-20 de ani și să fiu sănătos. De scris voi scrie atât cât voi putea și atât timp cât voi avea subiecte noi! Să scriu doar de dragul scrisului sincer nu m-aș vedea! Multa sănatate vă doresc si mersi încă o dată!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][5 voturi]
mprofeanuscris / TELEFON [22.11.23 10:27:49] »

@robert: Felicitări pentru articolul cu numărul 500! Sigur vei ajunge și la numărul 1000! Cât de frumos ai scris despre transformarea ta din turist în călător! Așa este, cunoscând mai multe culturi, rase, religii devii mult mai tolerant, mai înțelept!

Îți doresc să îți urmezi visul și să călătorești în cât mai multe și diferite locuri!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][6 voturi]
kmy [22.11.23 13:06:49] »

@robert: Felicitări și la cât mai multe călătorii frumoase și interesante urmate de impresii pe care să le impărtășești in aceasta frumoasă comunitate AFA.

robertscris / TELEFON [22.11.23 15:50:18] »

@mprofeanu: mulțumesc frumos pentru vizita, comentariu și urări!

robertscris / TELEFON [22.11.23 15:51:57] »

@kmy: așa să fie! Mersi mult!

artemisa24 [23.11.23 11:15:37] »

Felicitari @robert pentru cele 500 de articole si pentru cele ce vor urma...

mi-e dor de voi toti, mi-e dor de atmosfera "nebuneasca" de la intalnirile noastre

abia astept sa ne revedem!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
15 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, ANILU, artemisa24, AZE, Carmen Ion, doinafil, hlli, kmy, Michi, Mika, mogly, mprofeanu, robert, RoxanaGRS, Yolanda
Alte articole din această RUBRICĂDin viața comunității AmFostAcolo:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.0765221118927 sec
  ecranul dvs: 1 x 1