Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 826

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 827

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 828

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 829

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 830
Surpriza plăcută de pe Coasta Ligurică: orașul La Spezia / impresii Descoperă La Spezia, LA SPEZIA #AmFostAcolo
ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.12.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
NOV-2019
DURATA: 2 zile
cuplu fara copii
2 AD. + - COPII

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • [fb]
  TIMP CITIRE: 8 MIN

  Surpriza plăcută de pe Coasta Ligurică: orașul La Spezia

  Ilustrație video-muzicală
  TIPĂREȘTE URM de aici

  Sincer, nu credeam că orașul La Spezia m-ar putea mișca sau impresiona în vreun fel, așa încât să scriu câteva cuvinte despre el, dar, exact cum am afirmat în titlu, mi-am dat seama că merită câteva cuvinte aparte, fiind o urbe surprinzător de curată și bine organizată, cel puțin așa mi s-a părut mie. În plus, ne-am simțit bine, localnicii fiind foarte prietenoși și amabili cu turiștii. La început, l-am luat așa „la pachet” cu „ținutul celor cinci pământuri” spre care se îndreptase toată concentrarea mea în documentare, nedându-mi seama că și acesta ar putea constitui o destinație aparte. Pe urmă mi-am mai schimbat părerea, semn că a reușit să-mi atragă atenția într-o anumită măsură.

  La Spezia nu face parte din Cinque Terre, dar este orașul cel mai apropiat de Parcul Național, fiind situat într-un golf amplu, cunoscut drept Golful Poeților pentru frumusețea sa și ca loc dedicat creatorilor de poezie unde Dante și Petrarca veneau adesea în căutare de inspiraţie.

  Dacă vrei să ai serile ocupate cu plimbări pe străduțe sau la promenadă, să ai parte de o viață cât de cât animată atunci când vizitezi Cinque Terre, atunci musai să alegi acest oraș situat la numai câțiva kilometri de parc, dar folosit ca excelent punct de plecare cu trenul spre sate. În plus, este un oraș nicidecum mic, pare-se al doilea ca mărime din Liguria, după Genova, cu o populație de circa 100.000 de locuitori și o istorie de câteva mii de ani. Dezavantajul principal - nu are plajă, tot litoralul fiind ocupat de port și de o bază militară. Dar, portul său reprezintă un punct important de popas al vaselor de croazieră, așa încât pasagerii acestora se opresc pentru a putea călători spre alte orașe de seamă din Liguria.

  În prezent, La Spezia este un centru semnficativ al marinei militare judecând după portul militar destul de mare, dar și în trecut a îndeplinit rolul acesta de apărare, mai cu seamă în perioada medievală, însă și în antichitate orașul fiind recunoscut pentru importanșă comercială și defensivă, mai ales în timpul Imperiului Roman.

  Aveam să descoperim că La Spezia este un oraș căruia îi pot fi alocate două-trei zile pentru a-l lua serios la picior, dar noi a trebuit să ne mulțumim cu două seri și o dimineață. Nu prea credeam că se va evidenția cumva, dar chiar a făcut-o, dovedindu-se o bază foarte bună pentru ceea ne propuseserăm noi, chit că am luat urbea la pas prea puțin la lumina zilei.

  Este un oraş ce se desfăşoară în trepte, amfiteatric, având în spate un lanţ de dealuri de câteva sute de metri altitudine, unul dintre punctele cele mai înalte ale sale fiind considerat locul unde se găsește Castelul San Giorgio care se vede foarte frumos de la țărm, din port. De altfel, de pe Via del Prioni se puteau zări din câteva locuri cum se înalță o mulțime de scări către partea de sus a orașului.

  În prima seară, după ce ne-am întors din Cinque Terre, cum ne păcăliserăm foamea de-a lungul zilei ronțăind diverse, eram nerăbdători să ajungem în portul din LaSpezia, unde gazda noastră ne recomandase că găsim cel mai bun local în care se mănâncă pește: Dai Pescatori. Alternativ, ne recomandase un alt local bun Osteria All Inferno. Ne mai zisese traseul pe care s-o luăm prin centrul orașului, ocazie cu care să-l trecem în revistă. Zis și făcut!

  Am pornit de lângă gară cu gândul să ne înscriem pe artera principală a orașului: Via del Prione, în drum am dat de Piazza Saint Bon, apoi de Piazza Garibaldi în mijlocul căreia tronează o fântână. Via del Prione este o stradă pietonală mărginită de tot felul de magazine, majoritatea de firmă, restaurante, prăvălii de suvenire, clădiri vechi, istorice, dar şi punctul infoturist. Am dat de Muzeul Amedeo Lia, un muzeu intim cu o colecție renumită de artă din antichitate până în secolul al XVIII-lea, Palazzina delle Arti şi Muzeul Sigiliilor, Muzeul de Folclor alături de Museo Diocesano, iar în apropiere și de Biserica Santa Maria Assunta, datând din secolul al XV-lea, considerată unul dintre cele mai de seamă obiective din oraș. Apoi, în câteva zeci de metri am dat de Teatro Civico, apoi am picat lângă Parco Giardini Pubblici, oaza de verdeață a orașului, mai precis Parcul Salvador Allende, care chiar și pe înserat arăta foarte frumoasă. Într-una dintre grădinile amenajate se află monumentul lui Giuseppe Garibaldi, marele erou național al Italiei.

  Am găsit și restaurantul cu pricina, dar era închis pe o perioadă mai lungă din cauza unor lucrări de modernizare ce se efectuau asupra lui. În atare situație, înaintăm spre Porto Mirabello, portul turistic și comercial având în față malul mării. De-a lungul acestuia se întinde Passeggiata Costantino Morin (zona de promenadă) , care este mărginită de copaci și oferă vederi minunate asupra portului, fiind locul preferat de localnici pentru plimbări pe faleză. Chiar și când am fost noi, deși plouase cu o zi înainte, ba chiar și într-una dintre nopțile în care eram acolo, pământul era moale, parcul avea grădinile saturate de apă, lumea tot ieșea seara să se plimbe.

  Spre portul Mirabello se ajunge mergând pe Ponte di Thaon di Revel, un pod pietonal, mare, modern, elegant, susținut de cabluri albe, care unește prin pasarela sa grădinile publice cu portul. De fapt, acesta e un fel de graniță între portul comercial și cel militar. Structura sa metalică, având două arcuri generoase și o secțiune centrală permite ridicarea sa pentru a da acces vaselor mai mari în port. Seara, este luminat, iar luminile îl pun în evidență foarte frumos.

  Ne-am întors rupți de foame și hotărâți să ne oprim la unul dintre nenumăratele localuri mici unde văzuserăm că se pot mânca fish &chips, kalamari, etc. Se numeşte La Botegga del Fritto, un loc cu street food. După masă, ne-am relansat la plimbare pe arterele din centrul istoric, respectiv Corso Cavour, Via Roma, am văzut Piazza Cavour și multe clădiri vechi, gen pallazo, multe dintre ele declarate monumente. Unul dintre acestea aparținuse contesei di Castiglione, Virginia Oldoini, o persoană importantă dacă e să ne luăm după bustul său amplasat în fața edificiului și plăcuța informativă de pe acesta. În apropiere se poate admira şi sculptura în bronz a compozitorului Richard Wagner realizată în martie 2019 de un artist rus. Wagner a stat în La Spezia în septembrie 1853. Din loc în loc, în oraş se pot vedea panouri cu hărți, itinerare de parcurs, monumente ce merită vizitate.

  Întreg centrul pietonal fremăta de turiști în ciuda faptului că eram într-un anotimp nu tocmai prietenos și pe o vreme nu prea încurajatoare. Lumea își pusese o haină în plus și stătea la terasele încălzite, se plimba pe la magazinele cu tot soiul de mărfuri și suvenire, sau pur și simplu se bucura de atmosfera relaxantă a sfârșitului de săptămână. Atât de tare ne-a plăcut să rătăcim prin zona centrală, că ne-am promis ca a doua zi de dimineață, înainte de a pleca în Cinque Terre, să luăm și noi pusul centrului orașului pe lumină, într-o plimbare fugară spre port, că ziua totul se vede altfel. Este clar, în centru, pe lângă faptul ce se poate admira arhitectura medievală, se poate gusta bucăria locală și se pot face cumpărături bune.

  Cea de-a doua seară, fiindcă ne plăcuse traseul abordat în seara precedentă, aproape că l-am repetat fidel, chiar și în privința mâncării care ne-a mers la suflet. Să te pierzi pe străduțele din centru a fost ce mai bun lucru pe care l-am făcut în mica noastră prospecţie prin La Spezia.

  Ceea ce n-am vizitat și, cu siguranță, ar fi trebuit, dacă timpul ne-ar fi permis, ar fi fost Castelul San Giorgio cu Muzeul Arheologic din incinta sa, și dacă tot am adus vorba de muzee, muzeele orașului și cu precădere Muzeul Tehnic Naval care atestă forța maritimă a La Speziei, Muzeul Etnografic, Muzeul de Artă Modernă și Contemporană, Muzeul Sigiliilor. Și în privința lăcașelor de cult am mai fi avut de văzut câteva notabile: biserica Nostra Signora della Scorza, biserica Santi Giovanni e Agostini, Chiesa Cattolica Parrocchiale (N. S della Salute), catedrala modernă Cristo Re dei Secoli din Piazza Europa.

  În concluzie, La Spezia s-a dovedit extrem de relaxantă, fiind orașul pe care l-am parcurs cu deosebită ușurință prin centrul său vechi, pe care-l înveți fără prea mare efort. Nu este foarte scump, nici la cazare, nici în privința restaurantelor, oricum e varianta preferabilă versus Cinque Terre sau Portovenere. Însă, este foarte clar din start, reprezintă cel mai bun punct de plecare spre a descoperi aceste destinații, cu avantajul unui oraș mai mare care are viață proprie de zi și de noapte și care poate fi o gazdă excelentă.

   

  Vă rog, atașați următorul videoclip: youtube

  Citește și CONTINUAREA aici
  selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

  [fb]
  ---
  Trimis de irinad in 28.12.19 18:09:16
  Validat / Publicat: 28.12.19 19:29:22
  VIZUALIZĂRI: 4537INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
  SESIZEAZĂ
  greșeală / conținut, limbaj
  Adn. FAVORIT
  19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

  NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Poze atașate (se deschid în pg nouă)
  P05 Castelul San Giorgio privit din port
  EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
  Puteți VOTA acest articol:
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 44750 PMA (din 48 voturi)
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  ECOURI la acest articol

  19 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [28.12.19 19:28:15] »

  Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  webmaster [28.12.19 19:32:00] »

  Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  irinad [28.12.19 19:40:13] »

  @webmasterX&@webmaster: Mulţumesc frumos!

  crismis [28.12.19 19:52:23] »

  @irinad: Un orășel tare cochet, așa cum reiese din fotografiile tale! Am ajuns și noi în La Spezia, dar doar ca să avem de unde pleca... Practic, acolo ne stabiliserăm punctul de întâlnire cu cumnatul meu, care ratase îmbarcarea de dimineață, pur și simplu pentru că nu găsise la timp loc de parcare.

  N-am apucat să vedem mare lucru, dar îmi amintesc un pic de promenada din dreptul portului și de un parc drăguț în apropiere. Sper să-i acordăm orașului cândva, destul de curând, atenția pe care o merită! Și zonei, se-nțelege, asta am mai zis deja!

  irinad [28.12.19 20:02:38] »

  @crismis: Nici nu ştii ce rău îmi pare şi mie că n-am avut mai mult timp pentru La Spezia, chiar merita încă o zi cel puţin. Mi s-a părut curat, organizat, bine dotat cu hărţi, indicatoare, explicaţii pe panouri, ce să mai vorbim, o plăcere să-l parcurgi per pedes. Eu nu mă gândisem că îmi va face aşa o impresie frumoasă, dar a fost neaşteptat de bine în La Spezia: cazare bună, oraş ok, în vecinătatea parcului Cinque Terre.

  Mulţumesc de vizită şi comentariu, este clar că altă dată şi tu, şi eu vom da importanţa cuvenită acestui oraş!

  maryka [28.12.19 21:24:07] »

  Vezi tu că eu am intuit că este frumos acolo?

  Foarte frumos orășelul, foarte bun ca punct de plecare pentru celelalte atracții turistice, dar totodată merită și el aprofundat!

  Mie mi-a plăcut mult de tot ce am văzut, străzi frumoase, oh, cât îmi plac astea în scări, mare, port, castel, parcuri, curățenie.

  Frumos scris, felicitări, poate veți reveni cândva?

  O seară frumoasă, te pup!

  irinad [28.12.19 22:37:02] »

  @maryka: Păi, da, nu mai spun că tu ai reuşit să mă cunoşti destul de bine, aşa încât anticipezi despre ceea ce voi scrie.

  Iniţial, am vrut să strecor în primul articol al acestei miniserii un paragraf mai mare dedicat oraşului La Spezia. Apoi, m-am răzgândit, deja ieşise prea mare şi prea concentrat, mai greu de parcurs, cu informaţii amestecate, aşa încât m-am hotărât să-i aloc un alt articol mai mic, adică cel de faţă.

  Desigur, în Cinque Terre vom reveni cândva (abia aştept să putem străbate potecile parcului) şi vom alege negreşit cazarea tot în La Spezia, dar voi avea grijă să aprofundăm şi oraşul, fiindcă merită.

  Mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită, mă bucur că ţi-a plăcut povestea mea despre La Spezia!

  O noapte liniştită!

  krisstinna [29.12.19 07:33:09] »

  @irinad: Un oraș pe gustul meu, are de toate. Îl studiasem o lună, găsisem și cazare (deloc ieftină), n-am rezervat nimic și-am renunțat din cauză de “piatra și deal”. Mai precis: nu e pe gustul soțului meu, iar mă bombanea ca și in Muntenegru. Am ales totuși ceva mai “domol”, adică fără trepte, dealuri și muzee, o sa fie încântat de plaja cu nisip, de lipsa bolovanilor, locuri mai puțin agreate de mine

  Mie tocmai asta îmi plăcea: diversitate, stânci, pietrele din mare, verdeața și străduțele săbiuțe

  Felicitări pentru alegerea făcută, pentru articol și poze!

  DOINITA [29.12.19 07:48:27] »

  Din experienta ta si a Cristinei, voi invata eu si atunci cand va veni vremea, daca va veni, voi acorda macar o zi intreaga acestui oras. Uneori e bine sa stai, sa astepti pe altii sa batatoreasca drumul.

  Frumos oras, ca mai toate orasele medievale ale Italiei si frumoase plimbarile voastre!

  Multumesc ca ne-ati luat cu voi!

  irinad [29.12.19 09:20:31] »

  @krisstinna: Ei, pe mine mă mustră un pic conştiinţa că nu i-am dat oraşului La Spezia importanţa cuvenită, l-am tratat doar ca pe o bază de unde pleci spre Cinque Terre şi unde să te întorci să te plimbi un pic, ca mai apoi, să dormi. Oricum, doar ca pe ceva conex. Pe urmă, am descoperit cu plăcere că nu e tocmai aşa şi am început să regret că lipsa de timp nu ne-a dat voie să-l aprofundăm. Chiar a fost pe gustul nostru. Sper ca data viitoare să-l luăm la picior temeinic, acum avem un pic de experienţă!

  Mulţumesc pentru vizită, aprecieri, mă bucur că mi-ai trecut pragul!

  irinad [29.12.19 09:30:01] »

  @DOINITA: Şi eu învăţ din experienţele voastre ale tuturor celor care ajungeţi înaintea mea într-un loc anume, de fapt în asta constă raţiunea AFA! Apoi, încerc să adaptez tot ce aflu şi să pliez pe gusturile noastre, pe capacităţile noastre de a face sau nu anumite lucruri. Deh, numai cei împătimiţi de călătorii pot înţelege lucrurile astea!

  Experienţele noastre turistice în Italia nu sunt prea bogate, dar suntem dispuşi să învăţăm!

  Mulţumesc şi eu că m-aţi însoţit pe străzile La Speziei, pentru vorbe frumoase şi pentru vizită matinală!

  Aurici [29.12.19 12:21:54] »

  @irinad: Și pentru noi tot surpriză plăcută a fost La Spezia. Nici prin cap nu mi-a trecut când l-am ales ca bază că vom găsi așa un loc pe gustul nostru. La momentul alegerii a fost doar pentru că era descris ca cel mai bun punct de unde poți pleca spre Coasta Ligurică.

  Nici nouă nu ne-a ajuns timpul, cu toate că am stat mai multe zile acolo, dar pentru că așa ne făcusem planurile, ca în fiecare zi să plecăm în alte direcții, am plecat cu regretul că nu ne-am săturat de La Spezia. Am apucat să vizităm câte ceva și să îl batem puțin la picior dar mi-ar fi plăcut să fie mai mult.

  Cine știe... o dată viitoare...

  M-am bucurat să văd locurile cunoscute, chiar și strada pe care mergeam spre cazarea noastră. Și promenada... ce mult ne-a plăcut să ne plimbăm în fiecare seară pe acolo, pentru că descoperisem bufetul cu fish și fructe de mare și pe acolo ne-am făcut veacul seara.

  Mulțumesc de aduceri aminte, sărbători fericite tuturor și petreceri frumoase de revelionul care se apropie.

  irinad [29.12.19 12:59:30] »

  @Aurici: Mulţumesc frumos pentru vorbe frumoase, vizită, urări pe care ţi le întorc cu bucurie!

  Articolul tău a fost unul de bază pentru noi înainte de a pleca, deşi ştiam că avem prea puţin timp pentru a-l bate la pas cum facem noi în mod obişnuit, nu m-am dat în lături să spun şi eu două-trei vorbe despre oraş. E drept că şederea noastră a fost scurtă, dar, fiindcă avem restanţe serioase în ceea ce priveşte parcurgerea cărărilor montane din Parcul Cinque Terre, aici vom mai reveni şi atunci va fi altă treabă.

  Te îmbrăţişez cu drag!

  roth [15.01.20 19:38:53] »

  Citit, recitit si retinut. pana in aprilie nu mai este mult, eu am 4 zile pline ceea ce sper sa imi dea timp sa vad cat pot de multe. Restul... cand o fi sa fie

  Ff multumesc pentru idei si descrieri.

  Vacante minunate.

  irinad [15.01.20 23:17:27] »

  @roth: Mă bucur că ţi-am putut fi de folos cu ceva informaţii, şederea noastră a fost (prea) scurtă, aşa că revanşează-te tu şi pentru mine.

  La Spezia este un oraş care merită mai multă atenţie şi efort suplimentar pentru a fi cunoscut mai bine. În plus, în aprilie vremea este mult mai frumoasă, iar ziua (lumina) este mai lungă, soarele apunând mai târziu, deci veţi fi în avantaj net.

  Eu îţi urez încă de pe acum să ai vacanţă minunată! Te îmbrăţişez cu drag!

  ANILUscris / TELEFON [02.01.21 16:38:58] »

  La mulți ani cu sănătate și multe călătorii!  

  Anul ăsta sperăm să fie un an mai puțin pandemic, să ne putem bucura, să ne vedem zâmbetele și să putem călători unde ne dorim!

  "Articolul zilei" astăzi, este articolul tău din 28 decembrie 2019... !!!

  Citesc, mă plimb virtual și realizez că am mai fost pe aici când am ajuns la final să votez... păi ai votat...

  Nu-i nimic m-am mai plimbat o dată și chiar am revăzut și pozele.

  Nu-i nimic așa mai socializam și noi un pic... virtual vorbind!!!

  Dar am fost un pic derutată...

  Toate cele bune! ​​​​

  irinad [02.01.21 17:39:04] »

  @ANILU:  La mulţi ani şi ţie, dar şi tuturor AFA-iştilor! Cum bine zici, să dea D-zeu să avem parte de un an mai bun, mai generos în călătorii, să scăpăm odată de virusul acesta ce ne-a perturbat vieţile.

  "Articolul zilei" astăzi, este articolul tău din 28 decembrie 2019... !!!

  Ha, ha, ha, sincer şi eu am fost mirată, cred că s-a strecurat o eroare... de program informatic! Mă gândeam că se va remedia...

  Citesc, mă plimb virtual și realizez că am mai fost pe aici când am ajuns la final să votez... păi ai votat...

  Nu-i nimic m-am mai plimbat o dată și chiar am revăzut și pozele.

  Nu-i nimic așa mai socializam și noi un pic... virtual vorbind!!!

  Da, ai dreptate, uite, nu mă aşteptam să mai scrie cineva vreun ecou, dar s-a-ntâmplat şi zău că nu-mi pare rău, dimpotrivă... Mă bucur că ţi-a plăcut din nou articolul, ba chiar şi fotografiile a doua oară! Dar, cel mai tare mă bucur că mi-ai scris, uite aşa ne mai descreţim  frunţile, mai schimbăm o vorbă, ne mai binedispunem.

  Toate urările mele de bine, te îmbrăţişez cu drag!

  ANILUscris / TELEFON [02.01.21 17:52:58] »

  @irinad:  De fapt știi ce m-a derutat... când ați fost și în Italia?! eu știam de Santorini!!!  

  Gata s-a terminat despre vacanța din Grecia?! și scrii despre Italia... !!! Și după aceea am văzut data și m-am lămurit.

  Dar nu-i nimic, asta ne-a făcut să ne "auzim" așa la început de an!

  Și sper să vină și vremea să ne putem vedea zâmbetele! 🥰😆 și să ne putem îmbrățișa... nu numai virtual!

  ​​​

  irinad [02.01.21 17:57:15] »

  @ANILU

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  ANILU, Aurici, crismis, DOINITA, irinad, maryka, roth
  Alte impresii din această RUBRICĂ:

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.26702499389648 sec
  ecranul dvs: 1 x 1