ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.12.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN

Filozofări... turistice

[fb]
NOU TIMP CITIRE: 5 MIN

Mulţumesc că existaţi

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Mulţumesc pentru felicitările pe FB, Mess, Grupuri, Whatsapp, telefoane şi emailuri cu care m-aţi onorat la împlinirea venerabilei vârste de 85 de ani. Pentru mine voi toţi, useri AFA sau nu, cunoscuţi în realitate sau numai virtual, sunteţi a doua mea mare familie iar eu pentru voi, Mama Michi.

Am intrat în AFA acum aproape 10 ani adusă de Dragoş şi chiar din primele mele reviewuri – un serial despre Sicilia - am fost încurajată de Cornel şi de monştri sacri ai saitului. Pe aunci numărul userilor fiind mic era mult mai uşor să fii remarcat. În cei 10 ani, în care nouă de activitate susţinută, am scris 551 reviewuri şi am fost răsplătită de voi cu 16,3 mil. puncte. Câţiva ani am deţinut locul 2 în competiţia anuală cu 500 de concurenţi şi în 2014 am luat locul întâi la punctajul anual cumulat.

Au urmat necazurile inerente vârstei înaintate şi nu numai, pierderea soţului, dureri groaznice de şold soldate cu o operaţie reuşită de protezare a şoldului (la genunchi, pe timpul când făceam excursii fără număr-fără număr, aveam déjà două proteze). Am crezut că am plătit destul cu necazuri pentru viaţa împlinită pe care am avut-o peste jumătate de secol. Din păcate Dumnezeu m-a mai pus la o încercare. După ce astă vară făcusem o excursie scurtă în Bulgaria şi mici drumeţii timp de o lună la Sinaia şi-mi făceam planuri să mai vizitez locuri necunoscute din ţară, într-o dimineaţă mi-am dat seama că sunt şchioapă şi nu mă mai pot deplasa fără baston nici în casă iar pe stradă nu mai mult de100-200m. Mari doctori mi-au spus că este ireversibil. Vă daţi seama?

Nu v-am făcut această confesiune decât ca argument pentru ce vă voi spune în continuare. Am citit şi preluat sau am filozofat de una singură că amintirile excursiilor sunt valori pe care nu le poţi pierde şi îţi înseninează viaţa în orice moment, spre deosebire de bunurile materiale care pot dispărea într-o clipă. Legătura mea cu Afa şi mai nou cu grupul de pe FB ˝Amintiri din excursii˝ sunt sursa optimismului şi moralului ridicat pe care-l am şi pe care caut să-l păstrez gândind numai şi numai pozitiv.

Reţetă comună despre cum să faci o excursie sau drumeţie nu o pot da. Fiecare face excursia după preferinţe: unul e îndrăgostit de natură, urcă pe munţi şi caută peisaje inedite de la noi şi din alte părţi, altul se apleacă asupra detaliilor artistice ale obiectivului vizitat, altuia îi plac excursiile în grup comode din punct de vedere al cazării şi transportului, un altul îţi scrie despre preţuri şi consum de benzină, altul doreşte aventură şi caută pe hartă locuri neumblate, cunosc pe cineva care an de an merge în aceeaşi insulă ... toate au un numitor comun: dragostea pentru drumeţii.

Vă sugerez ca înainte de a pleca undeva, pentru o minimă informare să căutaţi reviewuri pe AFA despre destinaţia dorită: traseu, cazare, restaurant, preţuri şi la întoarcere, după ce vă sortaţi pozele încercaţi să scrieţi un review. El vă va organiza şi sistematiza impresiile. Eu regret că înainte de a mă înscrie în AFA, nu am făcut însemnări şi astăzi abia îmi amintesc de locurile vizitate.

Participaţi la întrunirile anuale în care se leagă adevărate prietenii dar şi la cele mai mici din localitatea în care locuiţi. În ultimul timp au apărut oferte pentru vizite spectaculoase înafara ţării pentru membri AFA. Deasemeni aplecaţi-vă cu emoţie şi respect asupra obiectivelor din ţara noastră. Sper ca într-un timp finit, când vom avea drumuri şi servicii de calitate să ocupăm locul pe care-l merităm în ierarhia celor mai frumoase ţări din Europa.

Departe de mine intenţia de a vă da sfaturi dar un lucru pot jura cu mâna pe inimă: dacă nu eraţi voi, cunoscuţi şi necunoscuţi care de nenumărate ori mi-aţi dat semnale de respect şi iubire, cu totul altfel ar fi fost ultimii ani şi cei care mi-au mai rămas: terni, plini de regrete şi pesimism şi cu totul lipsiţi de motivaţie. Chiar dacă aveţi 30 sau 40 de ani pregătiţi-vă de acum pentru vârsta a treia, desvoltându-vă dorinţa de a călători. Depozitaţi-vă amintirile într-un sertar al minţii, scrieţi-le ( verba volant, scripta manent) si când vă va fi greu, aduceţi-le la lumină.

Vă iubesc şi vă mulţumesc că existaţi.

Sărbători Fericite!

 

Încarc câteva poze din excursiile făcute până în 2010

 

WEB, dacă se poate youtube


[fb]
---
Trimis de Michi in 06.12.19 20:42:47
Validat / Publicat: 07.12.19 11:04:47
VIZUALIZĂRI: 929
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 1963- Început de viaţă nouă
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 71 PMA (din 71 voturi)

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

webmasterX [07.12.19 11:04:17] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Filozofări... turistice, DE LA LUME ADUNATE - COMUNITATE" (deja existentă pe sait) - rubrică dintr-o secțiune OFFTOPIC sau DE INTERES TURISTIC RESTRÂNS!

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

webmasterX [07.12.19 11:04:30] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

mishu [07.12.19 11:11:38] »

Mama Michi, Spuneti ca ați fost fost încurajată de monștri sacri ai saitului, când de fapt chiar dumneavoastră sunteți un monstru sacru, un exemplu pentru noi toți, și va doresc in continuare sa aveți parte de calatorii frumoase, atât cât se poate.

Cât despre călătorii, ele sunt motorul nostru, pompa noastră de oxigen, așa ca eu acum sunt in autocar, in drum spre Dinkelsbuhl, un orășel micuț, aflat in Bavaria, iar pentru mâine alte planuri de călătorie.

Așa ca o zi minunata tuturor și... votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][9 voturi]
Carmen Ion [07.12.19 11:23:02] »

@Michi: Dragă Michi, încă o dată La Mulți Ani și multă-multă sănătate. Te îmbrățișez cu drag.

Apropo de ilustrația muzicală atașată, cum ai putea să regreți cei 10 ani de AFA și mai ales excursiile făcute - atenție! - la vârsta la care mulți dintre noi se retrag ”la sobă” în confortul casei, mulțumindu-se cu puțin?!!

Ești, așa cum bine puncta colega @Mishu, un monstru sacru al acestui site, un model demn de urmat pentru noi toți, dar mai presus de orice, ești un om minunat, vesel, energic și optimist. Îți doresc din toată inima să treci cu bine peste momentele mai dificile ale vieții și-ți mulțumesc fiindcă exiști.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][8 voturi]
Dan&Ema [07.12.19 11:31:01] »

@Michi:

Sarut mana Mama Michi!

Emotionant si de bagat la cap!

M-ati facut praf cu Edit Piaf si cu mesajul evergreen-ului despre “nu regret nimic”. Un hit de suflet si al meu!

Iar rasfoind pozele atasate acestei postari am remarcat in cat de putine locurile prin care ati trecut Dumneavoastera au pasit pasii mei: Bruxelles, Washington, Viena, Londra.

Si cate optiuni / idei ati lansat cu aceste poze despre alte locuri din lume: Chamonix, Mont Blanc, Jungfraujoch, ca sa le punctez pe cele de altitudine fata de care am o atractie speciala.

Nu ca nu ar o infinitate de locuri de vazut si in tara noastra. Si povestile despre Fagaras...

Mama Michi, stiti cat va respectam, cat va iubim, cata placere ne face sa va (re)vedem sanatoasa si sa va (re)auzim!

Nu am sa uit articolul in care v-am descoperit. "cel cu fara un sfert" vezi impresii

Oricand aveti nevoie de noi, doar sa dati un semn!

Sanatate multa, sarbatori linistite cu clinchet cald de clopotei, numai de bine si de foarte bine! 💝

Cu mult drag

Toata familia mea va ureaza

Sarbatori Fericite si La multi ani!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][6 voturi]
mireille [07.12.19 12:59:10] »

@Michi: La multi ani stimată doamnă, pentru mine sunteți regina acestui site, am descoperit Afa în 2013 grație unui articol scris de dvs despre un circuit cu seniorii pe Coasta de Azur și apoi, urmându-vă exemplul am început să scriu, nu ștu când mă voi opri.

Sunteți un călător de admirat, un model pentru cei tineri... amintirile de călătorie sunt ca mingile, nu se sparg în mintea noastră, alergăm după ele, mai ales când începe vârsta a treia, le rostogolim încă odată atunci când le povestim în scris... cine se molipseste de spiritul Afa, rămâne mereu pe val și nu abandonează usor barca prietenilor voiajori.

Vă doresc din suflet sănătate, bucurii și sărbători liniștite!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][7 voturi]
TraianS [07.12.19 15:38:28] »

La mulți ani Mama Michi!

mihaelavoicu [07.12.19 15:59:49] »

Toată admirația mea pentru spiritul viu și întreprinzător care nu v-a părăsit nici la frumoasa vârstă de 84 ani. Ani frumoși și împliniți, așa cum ați și spus!

Pentru mine ați fost și veți rămâne un exemplu!

Călătoriile v-au adus tot ce e frumos în relația natură/ obiectiv turistic/drumeț sau călător cu avionul. Le-ați depozitat bine și mulțumim că mai deschideți din când în când sertarul acela minunat, la care avem și noi acces.

Sunteți un om care dăruiți cu drag din ce ați acumulat și asta este partea nobilă a caracterului d-vs.

Ca urare... bucurați-vă de călătoriile făcute, postați frumusețile văzute, mai trageți cu condeiul din când în când, citiți, admirați frumosul și fiți optimistă în continuare. Și nu în ultimul rând, Sănătate și iar Sănătate! Puteți sau nu, să le luați ca sfaturi, dar nu uitați că sunt pe-acilea cu vârsta...

Un an cu bine, cu sănătate și călătorii în suflet!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][6 voturi]
alinafulg [07.12.19 16:33:51] »

@Michi: Incă o data La Mulți Ani și multă sănătate! Citesc cu drag tot ce scrieți și mă bucur nespus de fotografiile pe care le postati de prin locurile frumoase pe care le-ati văzut.

Am descoperit AFA in urmă cu nouă ani, am scris atat cât

mi-a permis timpul, destul de putin, dar am citit pe nerăsuflate tot ce ati scris.

Aveti dreptate la întâlnirile AFA se leagă prietenii, desi sunt user vechi am descoperit doar în urmă cu doi ani cât de minunate sunt acestea și am regretul de a nu vă fi întâlnit personal.

Vă sărut cu drag și vă doresc sărbători frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][5 voturi]
ovidiuyepi [08.12.19 13:56:36] »

SARBATORI FERICITE!

LA MULTI ANI!

MULTA SANATATE SI FERICIRE!

mprofeanu [08.12.19 23:25:09] »

@Michi: La mulți ani frumoși cu sănătate!

Vă admir pentru tot ce reprezentați, pentru că existați! Chiar dacă nu vă cunosc personal, citindu-vă și văzându-vă fotografiile am impresia că vă știu de mult timp...

Sunteți un exemplu pentru mine și mă bucur că prin acest drag site am cunoscut atâția oameni frumoși și deosebiți.

Nu am venit la nicio întâlnire AFA, dar spre bucuria mea am reușit să-i cunosc și pe câțiva useri față în față nu numai virtual.

Vă doresc tot binele din lume și să continuați să ne bucurați cu alte "povești frumoase"!

Cu drag, .

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][3 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinafulg, Carmen Ion, Dan&Ema, mihaelavoicu, mishu, mprofeanu, ovidiuyepi
Alte articole din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0758390426636 sec
ecranul dvs: 1 x 1