ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.08.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Galaţi
ÎNSCRIS: 27.08.17
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2019
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Moscova si ale ei frumuseti

TIPĂREȘTE

Avantajele unei excursii pe cont propriu ar fi, in primul rand faptul ca vizitezi exact ceea ce iti doresti, fara alte, umpluturi’’, nu esti presat de timp, ai libertatea de a alege unde poti, sa casti gura mai mult’’, costurile sunt la jumatate (daca iti faci rezervarile cu cateva luni inainte) si nu in ultimul rand, faptul ca poti vizita si alte obiective, in afara celor care sunt pe harta turistica, obiective care mie personal imi aduc satisfactii mult mai mari.

Intr-adevar, Rusia este deficitara in ceea ce priveste comunicarea cu turistii, nu are suficiente materiale promotionale, harti, ghiduri, indicatoare si daca nu esti intr-un grup organizat, pierzi timp incercand sa afli informatiile, cu atat mai mult cu cat rusii nu cunosc limba engleza, notiuni elementare. Cu alte cuvinte, daca esti pe cont propriu, este bine sa fii foarte documentat de acasa si pregatit cu harti, pentru a economisi timpul atat de pretios, atunci cand vrei sa vezi cat mai multe.

In privinta zborului, am optat pentru cea mai avantajoasa varianta, respectiv Air Moldova (fiind si la granita cu Republica Moldova), cu plecare din Chisinau, nu doar pentru ca pretul este mult mai mic (150 euro/persoana), dar mai ales pentru ca exista mai multe zboruri pe zi catre Moscova, alegandu-ne astfel varianta potrivita.

De asemenea, mai e un aspect important de care trebuie tinut cont in Rusia, si anume programul de functionare, pentru ca fiecare obiectiv are anumite zile in care este deschis publicului, foare putine fiind deschise zilnic iar casele de bilete inchid la 17 sau 17.30.

Pentru a aduce argumente turismului pe cont propriu, am sa va spun ca excursia noastra pe ruta Galati- Chisinau- Moscova- Sankt Petersburg- Chisinau- Galati, timp de 10 zile, a costat pentru 2 persoane 1500 euro (avion, tren, cazare hotel 3 stele, masa, intrari muzee, cartele metrou, etc.), iar o excursie organizata, care nu include si Chisinaul, de 8 zile, a costat 3000 euro pentru 2 persoane. Rusia nu este o destinatie scumpa, dar daca stii sa te organizezi, devine chiar ieftina! Bineinteles ca daca esti o persoana comoda, care nu e obisnuita sa mearga prea mult pe jos sau nu ai simtul orientarii, e mai bine sa optezi pentru excursia organizata.

Intorcandu-ma la Moscova, fiind o zi de vineri, ne-am propus sa vizitam: palatul si parcul national Tsaritsyno, palatul de lemn al tarului Alexei Mikhailovich din parcul Kolomenskoe si palatul cu gradinile Kuskovo (obiective care nu sunt pe lista turismului organizat).

Cel mai avantajos mod de a circula in Moscova este metroul, pentru care am cumparat cartele care pot fi folosite pe orice mijloc de transport in comun (450 ruble cartela pentru 3 zile/persoana, aproximativ 6 euro). Ne-am grupat obiectivele, astfel incat sa pierdem cat mai putin timp cu deplasarea intre ele, prin urmare, astazi a fost ziua dedicata partii de sud a Moscovei. Am coborat in statia Tsaritsyno (in sudul Moscovei), de unde, dupa o plimbare prin parc, am ajuns la portile palatului. Intregul complex (palat, porti, poduri, pavilioane) este spectaculos, desi initial nu a fost asa.

Marele Palat a fost comandat de imparateasa Ecaterina a II-a (cea Mare), care a ordonat demolarea celor trei palate-pavilioane care existau pe acest amplasament (urmele acestora sunt vizibile si astazi).

Palatul era structurat in trei parti: camerele de stat erau in partea centrala, apartamentele imparatesei ocupau partea de vest, iar apartamentele fiului ei, printul mostenitor Paul Petrovich cu familia sa erau situate in partea de est. Lucrarile care au durat zece ani se apropiau de final, insa imparatesei nu-i placea palatul si a ordonat demolarea acestuia si angajarea altui arhitect. Cel de al doilea arhitect, elevul primului, a pastrat aspectul original, dar a abordat stilurile neoclasic si baroc, proaspat venite din Europa.

In noiembrie 1796, Ecaterina cea Mare a murit brusc, cladirea a fost acoperita cu un acoperis temporar si lucrarile de finisare interioara nu au fost incepute. Dupa incoronarea sa, imparatul Paul I a decis oprirea lucrarilor de constructie, astfel incat palatul s-a transformat in ruine la inceputul secolului XIX, la mijlocul secolului XIX, acoperisul s-a prabusit si pana la inceputul secolului XXI au ramas doar zidurile principale din Marele Palat. In perioada 2005-2007, s-a realizat reconstructia palatului, ale carui forme si proportii au fost reproduse identic, dar exista diferente intre aspectul sau istoric si cel prezent.

Parcul este unul dintre cele mai frumoase din Moscova, cu pavilioane, fantani si poduri spectacuolase.

Mi-am dorit sa-l vizitez si pe interior, desi citisem ca nu este grandios. Biletul a costat 400 ruble/persoana (mai putin de 5 euro), pentru a vizita Marele palat si Casa painii. In interior, descoperi in imagini si filme povestea construirii acestuia, sunt amenajate cateva incaperi reprezentand camerele de stat, dormitoarele, dar si marele hol, dominat de statuia Ecaterinei cea Mare. Sunt expuse diferite obiecte de arta si personale, despre care nu pot spune multe pentru ca nu existau explicatii decat in limba rusa., Casa painii’’ reprezenta de fapt o anexa care cuprindea bucatariile si toate serviciile necesare unui palat. Si aceasta a ajuns o ruina, care ulterior a fost restaurata si a trecut prin numeroase transformari si folosinte, pana in 2006, cand a devenit una dintre cele doua locatii ale Muzeului de stat de arta decorativa, devenind gazda numeroaselor expozitii temporare si permanente, iar in curtea interioara, acoperita cu un tavan din sticla, exista o orga, aici organizandu-se concerte.

Ne-am intors in gradina Palatului, am admirat cele doua poduri ca din povesti si am traversat gradinile pana in capatul opus, unde am descoperit o frumoasa fantana arteziana, dupa care am iesit din parc cautand o gura de metrou pentru a merge catre urmatoarea destinatie: palatul de lemn din Kolomenskoe Park.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de geani anto in 28.08.19 12:12:10
Validat / Publicat: 28.08.19 13:27:33
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în RUSIA. A mai fost în/la: Sankt Petersburg

VIZUALIZĂRI: 804 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (geani anto); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 ruinele pavilioanelor care au fost demolate la cererea Ecaterinei cea Mare, inainte de construirea palatului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19550 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmaster
[28.09.19 09:17:10]
»

Împreună cu continuările sale, articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

dalina2007
[06.01.20 22:26:58]
»

Bună ziua. In ce perioadă a lunii August ați vizitat Moscova?

geani antoAUTOR REVIEW
[07.01.20 06:45:59]
»

@dalina2007: A doua jumătate a lunii august, adică începând cu 15 august.

mishu
[22.03.20 10:15:24]
»

@geani anto: Ma bucur ca am inceput seria de articole dedicate acestei destinatii cu un SB. Am salvat articolele tale si pe parcursul zilelor urmatoare le voi parcurge. Probabil ca nu voi comenta la fiecare articol, dar in mod sigur desinatiile ma vor impresiona, si referitor la cele spuse, daca voi planifica sa ajung acolo iti voi cere ajutorul, iar articolele tale vor fi o buna ghidare.

Astept sa citesc mai mult despre Ecaterina cea Mare avand in vedere ca TVR1 dfuzeaza in aceasta perioada un serial despre viata ei, si tocmai am ajuns la sezonul 2 in care ea isi incepe domnia.

Iti spun de pe acum felicitari pentru toate articolele, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dalina2007, geani anto, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Moscova:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059732913970947 sec
    ecranul dvs: 1 x 1