ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.09.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Galaţi
ÎNSCRIS: 27.08.17
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2019
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Kremlin - Armoury Chamber

TIPĂREȘTE URM de aici

Citadela ţarilor, sediul Uniunii Sovietice, astazi resedinta presedintelui Rusiei, Kremlinul a fost simbolul puterii. In 1156, a fost ales acest loc pentru a se construi un palat de lemn, iar mai tarziu, in secolul al XV-lea, tarul Ivan al III-lea a invitat arhitecti italieni pentru a da nastere unui nou complex, intr-o fascinanta fuziune intre stilul rus timpuriu si renascentismul adus din Europa.

Kremlinul nu a scapat nici el de vandalismul din anul 1930, cand a fost inchis si cateva din biserici si palate au fost distruse la ordinul lui Stalin. La 2 ani dupa moartea acestuia, in anul 1955, a fost redeschis partial publicului.

Uitandu-ne pe o harta, descoperim ca in spatele zidurilor si turnurilor care delimiteaza o suprafata in forma de triunghi, exista o multitudine de cladiri, insa nu toate pot fi vizitate, de exemplu: Palatul Fatetelor, Palatul Terem si Marele Palat al Kremlinului.

Cea mai veche constructie civila este Palatul Fatetelor (1491), ctitorit de Ivan cel Groaznic unde se află tronurile imperiale. Urmatoarea cladire ca vechime este, Palatul Terem, construit initial de Ivan al III-lea al Rusiei, dar cea mai mare parte a constructiei de azi a fost finalizata in secolul al XVII-lea. Aceste doua palate sunt unite de Marele Palat al Kremlinului, inaugurat de Nicolae I în 1838.

In interiorul Kremlinului se pot vizita: Armoury chamber (1000 ruble/persoana) si ansamblul arhitectural al catedralelor (700 ruble/persoana), ce cuprinde: catedralele Adormirii Maicii Domnului, a Bunei Vestiri, a Arhanghelului Mihail, a Depunerii robei, Palatul patriarhiei cu biserica celor 12 apostoli, Turnul cu clopot al lui Ivan cel Mare.

Recomand cumpararea biletelor on-line, pentru a evita cozile si aglomeratia, in special pentru Armoury chamber, deoarece aici exista doar 4 sesiuni de vizitare, intre 10 si 16.30 iar joi este inchis.

Pentru a ajunge la portile Kremlinului, am intrat in Gradinile Alexander, foarte aglomerate, pe langa Arsenal Tower si memorialul, Mormantul Soldatului necunoscut’’. Casa de bilete se afla in gradini si, chiar daca biletul a fost achizitionat on-line, este obligatorie prezentarea la anumite case de bilete pentru transformarea acestuia in cartela de acces. Noi am cumparat bilete doar pentru Armoury chamber, incluzand audio-ghid, cu intrarea de la ora 14.30, insa am ajuns aici cu mai bine de o ora inainte de acces. La casa de bilete am primit o harta a Kremlinului, pe care sunt figurate obiectivele, inclusiv portile pentru intrare. Astfel am aflat ca pentru a vizita complexul de manastiri se intra pe la turnul Kutafiya, iar pentru, tezaur’’, pe la poarta Borovitsky.

Pentru a ajunge la poarta Borovitsky, am strabatut gradinile Alexander, trecand pe langa grota, ruine’’, monumentul patriarhului Hermogenes, obeliscul Romanovilor, monumentul imparatului Alexandru I. In sfarsit, ajunsi la poarta mult asteptata, ne-a intampinat o alta coada considerabila la care ne-am asezat cuminti. Fiind foarte aglomerat, nu s-a mai respectat ora de intrare pentru care am facut rezervarea, ci, in functie de cati vizitatori ieseau, tot atatia intrau, astfel incat, am trecut de poarta cu securitate si am intrat in cladirea Armoury chamber, in jurul orei 16.00.

Zidurile unei cladiri cu 2 etaje, fara a fi spectaculoasa, ascund, tezaurul’’ acumulat de printi si tari rusi, din secolul al XII-lea pana la revolutia din 1917, motiv pentru care, in interior este interzisa fotografierea. Este cel mai vechi muzeu ce ocupa o cladire special construita pentru acest lucru in perioada 1844-1851 si care cuprinde: vesela din argint si aur, obiecte bisericesti, arme si armuri, obiecte efectuate de mestesugari din Europa, vestminte, trasuri si harnasamente, coroane, jilturi si alte simboluri ale regalitatii.

La primul etaj se gasesc 5 incaperi dedicate obiectelor din aur si argint, armelor si armurilor, dar si The State Diamond Fund, un muzeu pentru care se plateste bilet separat si care gazduieste o colectie de bijuterii pretioase ale coroanei, printre care si diamantul Orlov. Acesta, montat in varful sceptrului, a fost oferit de Ecaterina cea Mare drept cadou, iubitului sau, contele Grigoriy Orlov.

In una din vitrinele incaperii 2 am descoperit colectia Fabergé, atractia vizitatorilor, ce include figurine, flori în miniatură, cutii de țigări, rame foto și ceasuri, din pietre semiprețioase, aur si argint, precum si 10 din faimoasele oua de paste, toate confectionate in atelierele Fabergé (despre care voi scrie intr-o alta postare).

Pentru ca am pomenit de flori, amintesc:, papadia’’, extrem de bine realizata, din aur, argint, diamante roz, nefrit, puf natural de papadie, cristale si, trei-frati-patati’’, cadoul oferit de imparatul Nicolae al II-lea sotiei sale, Alexandra Feodorovna la a zecea aniversare a casatoriei lor, realizat din aur, diamante, cristal, sticla, sidef, ale carei petale ascund fotografii ale copiilor lor.

In incaperea 4 se gaseste colectia de arme fabricate atat in atelierele de la Kremlin, cat si aduse din Europa si Persia, precum și armuri, sabii, coifuri.

Ultima incapere de la etajul 1 prezinta cadouri ale ambasadorilor din Olanda, Polonia, Anglia și Scandinavia.

La etajul 2 exista 4 incaperi care ascund alte frumuseti, anume bijuteriile coroanei. Camera 6 este dedicata femeilor, pentru ca aici sunt vitrine in care este expusa imbracamintea de gala a tarilor, cusuta cu fir de aur si batuta in pietre pretioase. Printre hainele bogat decorate se face remarcata rochia folosita de Ecaterina cea Mare la incoronare, facuta în 1762, roşie, cu brocart cusut în fire din argint. De asemenea, este expusa si rochia de mireasa a Ecaterinei, care are in talie doar 47 cm.

In urmatoarea incapere, dincolo de geamul vitrinelor sta o selectie de tronuri, incluzand tronul de fildes al lui Ivan cel Groaznic, tronul dublu de argint al fratilor Ivan si Petru (devenit Petru cel Mare), dar si tronul de diamant al tarului Alexis, fabricat in Persia in 1659, ce are incorporate 900 de diamante, fiind cel mai valoros tron din colectie.

Coroana lui Monomakh, folosita la incoronari regale pana in 1682, este facuta din aur ornat cu pietre pretioase si e e garnisita de jur imprejur cu blana de zibelina, cantarind in total 700 grame. Ultima incoronare dupa ritual rusesc a avut loc in 1682, a fratilor minori Ivan si Piotr Alexeevici, devenit Petru cel Mare. Incepand cu Petru cel Mare incoronarile s-au facut in stil european pe baza unui alt protocol iar coroanele si-au schimbat forma. Sunt expuse coroanele tarinelor Ana Ivanovna, Elisabeta I si Ecaterina cea Mare.

Ultima incapere cuprinde colectia magnifica de trasuri si sanii, impodobite cu nestemate si tapitate cu tesaturi pretioase, printre care mentionez cea mai veche trasura, un cadou de la regele Iacob I al Angliei pentru Boris Godunov, precum si trasura de vara aurita primita in dar de Ecaterina cea Mare de la contele Orlov.

Am incheiat impresionati aceasta calatorie prin tezaurul adunat de-a lungul timpului, cu senzatia ca obiectele pretioase expuse reflecta viata monarhilor rusi, descoperind caracterul precum si statutul acestora.

In dorinta de a face cativa pasi in curtea Kremlinului, am aflat cu bucurie ca putem cumpara bilet din interiorul armurariei, pentru ansamblul arhitectural al catedralelor, evitand astfel aglomeratia de la casa de bilete si fara a fi nevoiti sa iesim din Kremlin si sa intram din nou pe la turnul Kutafiya.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de geani anto in 15.09.19 10:20:03
Validat / Publicat: 15.09.19 17:00:46
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în RUSIA.

VIZUALIZĂRI: 491 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (geani anto); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Alta harta a Kremlinului cu portile de intrare si iesire marcate in rosu: intrare la Armoury chamber (stanga jos), intrare la manastiri (stanga sus), iesire din Kremlin, in dreapta.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 11700 PMA (din 13 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Moscova:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.046117782592773 sec
    ecranul dvs: 1 x 1