ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.06.2010
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: targu mures
ÎNSCRIS: 10.06.10
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JAN-2008
DURATA: 10 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Tanzania-Serengeti

TIPĂREȘTE

Am fost la primul meu safari. A fost o călătorie extraordinară. Am stat în lodge-uri în 2 locaţii diferite.

Prima oară în parcul naţional Serengeti, în cort (un cort imens, postat pe o platformă de beton, cu terasă, cu un pat imens, cu duş şi WC incluse, adică cam tot confortul dintr-o cameră de hotel)

A doua locaţie a fost la Ngorongoro, pe marginea unui fost crater vulcanic. Aici era ceva de vis, hollwyoodian, aveam propriul butler (valet, să-i spunem, care ne pregătea inclusiv apa de baie în cadă, cu petale de trandafir), cu şemineu, cu un pat imens...

Mâncarea, foarte bună, gustoasă, deserturi exquisite... Personalul, foarte bine pregătit, în special rangerii, care sunt şi şoferi de 4x4 şi ghizi. Pot răspunde cam la orice întrebare legată de faună, floră.

Am văzut toate tipurile de animale specifice savanei africane (lei, girafe, zebre, jaguari, hipo, rino...), de asemenea reptile şi păsări multicolore. Inclusiv scorpioni.

O experienţă pe care măcar o dată în viaţă trebuie să o trăieşti. Am fost inclusiv cu balonul, deasupra savanei, de unde am privit răsăritul. La aterizare ne-au servit micul dejun, la mese, cu veselă de porţelan, în mijlocul savanei şi am băut şampanie.

Ziua incepe in functie de fiecare parc si de fiecare lodge. Aici incepea la 6 - 6,30 dimineata. Iti iei micul dejun si apoi te urci in 4x4. Noi am mers cu inca un cuplu si aveam jeepul nostru, doar pentru noi 4. Aveam rangerul personal. Pe unul il chema Noel, pe cel de la Ngorongoro, Eric. Ambii erau ff simpatici si foarte "pusi la punct cu materia".

Au aparate de transmisie-receptie si isi spun unul altuia unde, la momentul respectiv, e "ceva" de vazut. Fie o turma de elefanti, fie lei care zac la soare... Si te invarti prin parc, in cautare de senzatie, timp de cateva ore. (Parcul Serengeti din Tanzania are cca. 30.000 km patrati. El se continua la nord, in Kenya, unde se numeste Masai Mara). Deci, cand spun "te invarti prin parc" e de fapt pe o raza de 15-20 km patrati. Asta, mai ales ca nu sunt drumuri asfaltate, ci doar de pamant, si nu poti merge cu mare viteza.

De cate ori vrei sa fotografiezi ceva, ii spui rangerului iar el opreste si te lasa cat vrei tu. Intre timp, iti povesteste despre animale, lucruri pe care le aflii mai putin din carti.

In jur de ora 10 opreste jeepul, se asigura ca in jur nu e vreun pericol, coboara, intinde o masa mobila, scoate din portbagajul jeepului termosuri, pregateste cafea, cacao cu lapte, ceai, ce vrei tu sa bei. Iti serveste si prajiturele.

Pe la 11,30 te duce inapoi la lodge. Iei pranzul, te odihnesti, la 16 pleci in nou. Vezi din nou animale... faci poze, la 17 ti se serveste din nou o gustare si o bautura (vin rosu/alb, cognac, wisky, bauturi locale) in acelasi mod de la ora 10.

La caderea serii, te duce la lodge.

In Serengeti nu sunt permise safariurile de noapte (dupa lasarea serii, adica si pana pe la ora 20,30 - 21). In alte parcuri, da.

Mi-as dori sa merg la un walking safari (un ranger in fata, unul in spate, fiecare cu pusca, tu in mijloc). Nu stiu daca am destul curaj. In safari trebuie sa respecti reguli. Daca vrei "sa-ti fie bine". Trebuie sa te imbraci in culori terne, culorile safariului, toti stim care sunt (kaki, bej, alb-daca vrei-dar acesta se murdareste, caci e mult praf, nu negru, nu albastru-acesta atrage musca tete. NU rosu. )

Cand esti in dreptul leilor, de exemplu, (jeepurile sunt deschise, nu au geamuri, nu usi-intocmai ca la National Geographic), nu ai voie sa te ridici in picioare, nu ai voie sa faci gesturi bruste, vorbesti doar in soapta-sau mai bine deloc. Astfel, leii nu te vor baga in seama si ii vei putea fotografia in liniste. De obicei, e un leu si 8-10 leoaice. Leul e lenes tare... zace la soare, ca o pisica. Uriasa. Am vazut alta data trei lei tineri (erau frati, zicea rangerul), plecati sa se lupte cu un leu batran, masculul alpha, si sa preia suprematia in grupul respectiv. Il tot haituiau prin parc, voiau sa-l incolteasca. O data ce l-ar fi doborat, si-ar fi impartit "sefia" in mod egal. Sper ca n-a fost doar o poveste a rangerului. :) Parea reala.

Leii nu te ataca daca respecti regulile de care vorbeam. Expilcatia e simpla. Ei sunt obisnuiti de pui cu prezenta jeepurilor. le vad ca pe niste animale uriase. In momentul in care te ridici in picioare sau faci gesturi prin care iesi in evidenta, modifici profilul jeepului. Atunci, leul va deveni atent. Exista posibilitatea ca el sa plece, de frica ( :) ). Sau sa sara pe tine.

In parcuri nationale, cum e Serengeti, rangerii nu intervin deloc. E interzis. Nu pot "sari" in ajutorul vreunui animal ranit sau lucruri de genul asta. Trebuie sa lase natura sa-si urmeze cursul. In parcurile private situatia e alta. Acolo pot interveni, ajuta.

Multa lume m-a intrebat daca rangerii au pusca. Cei din Serengeti nu aveau. Decat la walking safari, la care nu am fost. Ideea e ca, leul sau o alta felina, e atat de rapid si poate sari o lungime de 7 m fara probleme, incat rangerul n-ar avea timp nici sa-si armeze pusca si leul ar fi deja pe tine. N-am auzit nici o poveste din asta de groaza, despre turisti "mancati" de lei.

Localnicii, adica triburile (in Tanzania sunt peste 600 de triburi diferite. Cei mai cunoscuti sunt, desigur, Masai) considera ca fiind cel mai periculos animal nu leul, ci bivolul african.

Am vazut si elefanti in turme, zebre, girafe, hipopotami, rinoceri (destul de rari, una din specii pe cale de disparitie), flamingo. Elefantii sunt si ei periculosi (cum altfel, la cat sunt de imensi). Exista un lider, acela conduce turma. O data ne-am intalnit cu o turma de vreo 10, mergeau in sir indian, in ordine descrescatoare, puiul cel mai mic era ultimul. Liderul, (care parea f batran - elefantii pot trai si 60 ani) s-a intors spre jeepul nostru (eram opriti in spatele lor). Parca ne-a intrebat amenintator: sunteti ok, nu ne vreti raul, nu?Evident, noi toti ne tineam respiratia... Apoi, convins ca totul e ok, s-a intors si a plecat, toti ceilalti urmandu-l. Mie mi-au dat lacrimile. Mi s-a parut, cred, cel mai emotionant lucru din tot safariul.

Bivolii sunt periculosi doar daca sunt singuri. Atunci ataca. Daca sunt in turma, nu prea ataca. Nu vad foarte bine, nici nu sunt animale nocturne. Rinocerii sunt orbi. Am aflat foarte multe lucruri de genul asta.

Mai vreau sa descriu mirosul din savana. Mai ales dimineata devreme si dupa lasarea serii. E superb. Aduce cu campurile noastre in luna iulie, dupa ce s-a secerat graul. Dar mai puternic. A, si apusurile... nici nu stiu ce sa spun despre ele. Noaptea e frig (10 grade) si ziua torid (spre 40 grade). Asta e un alt lucru care m-a frapat. Eu credeam ca e tot timpul ff cald.

In Tanzania am ajuns cu zbor direct din Amsterdam. Amsterdam - Kilimanjaro (asa se numeste aeroportul din nordul tarii, e aproape de muntele Kilimanjaro). De acolo am luat un avion mic, turbo-prop, de 20 locuri. Avioanele de genul asta nu au nevoie de pista de asfalt sa aterizeze/decoleze. Pot ateriza pe iarba/zgura. Exista o pista de asemenea gen in preajma majoritatii lodgeurilor. De acolo rangerii te iau cu jeepurile.

Zborul cu avionul a fost o alta aventura, asta fiindca, nefiind jeturi, ele zboara relativ jos (2.500 m altitudine), ceea ce iti permite sa vezi savana si chiar animalele (daca e o zi senina). E ceea ce se numeste "flying safari". Pilotii, care sunt mega simpatici (in majoritatea lor australieni), se intorc de multe ori spre pasageri (nu exista usa la carlinga pilotilor) si le spun "uitati-va acolo... sau acolo... sunt cutare animale".


[fb]
---
Trimis de mariarosa in 14.06.10 20:44:36
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în AFRICA [alte locuri]
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7515 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

22 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mariarosa); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Apusurile din savana
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14700 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

22 ecouri scrise, până acum

webmasterXY*
[14.06.10 21:09:03]
»

@mariarosa, vad ca ne tot povestesti despre vacantele tale frumoase dar chiar nu vrei sa ne arati poze? Sa intelegem ca nu ati facut niciuna?

Diaura*
[14.06.10 21:57:04]
»

@mariarosa,

Cu vacanta asta chiar ca m-ai dat gata. Din pacate anii trec si putin probabil ca eu sa ma mai aventurez intr-un safari... dar te rog, macar tu povesteste mai mult.

Ia-o cu inceputul: cum ai ajuns acolo (traseu + peripetii) apoi spune tu, ce farmec mai are sa mergi in safari si sa ai conditii ca la hotel; normal se face p--- in boscheti si se spala pe fata cu apa turnata cu sticla... ma rog chestii din astea. Dar insist... povesteste cat mai mult. Decat trei review-uri/zi, scurte si fara mult continut... mai bine fa unul si bun; cu povesti picante si inedite.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Kyandra
[15.06.10 19:03:12]
»

Te rog din suflet, descrie-ne si noua, muritorilor, viata in safari (nu ma intereseaza cazarea ci aventura propriu-zisa), in ce consta programul unei zile? Ati vazut live lei, elefanti...ati fost la vanatoare????

mariarosaAUTOR REVIEW
[15.06.10 21:08:44]
»

Eu am fost la foto safari, daca vrei sa-i spui asa.

Nu sunt de acord cu impuscatul animalelor in scop de divertisment. Nu vreau sa ma dau o mare ecologista, dar chiar nu imi place, de fapt... nu am incercat in viata mea sa impusc vreun animal. CRED ca nu mi-ar placea.

In plus, safariul de vanatoare e cu totul altceva.

Pentru vanatoare exista parcuri speciale, mai ales in Africa de Sud. Serengeti NU E UN ASEMENEA PARC. Pentru vanatoare trebuie sa platesti. MUUUlt din cate am inteles.

De exemplu, ca sa vanezi un singur leu, platesti cca. 20.000 Euro. Mai mult nu pot sa-ti spun, caci nu m-a interesat.

Deci, am fost la safari foto.

Ziua incepe...[nota webmaster12: textul urmator a fost adaugat review-ului]

O sa adaug su poze cand imi gasesc CD-ul.

Diaura*
[15.06.10 21:38:19]
»

Minunat... minunat; iti multumesc. Asta da poveste inedita. Eu la faza cu elefantii, (dupa ce am vazut la tv ce poate face unul singur furios)... nu mai nimeream tufisul...

Stiam ca in fata animalelor nu e bine sa te imbraci in rosu (defapt este interzis)... dar de albastru nu stiam.

Admin
[15.06.10 22:28:20]
»

superb, pur si simplu magnific - rar am citit un review care sa-mi capteze in asa grad atentia pe acest site - multumiri la patrat, mariarosa.

pepsi70ro
[15.06.10 22:39:37]
»

O sa adaug su poze cand imi gasesc CD-ul.

Macar mai ai o sansa sa-l gasesti, eu cred ca mi-am pierdut 50% din pozele care le-am facut sau mi-au fost facute de cand m-am nascut. In fine...

Referitor la review, nu stiu de fapt care este, review-ul propriu zis, sau ecoul pe care il gasesc de-a dreptul fantastic si incitant. Felicitari!

mirelutza
[15.06.10 22:46:44]
»

Magnific .

lizuk
[17.06.10 21:03:16]
»

Asta da vacanta... E ceea ce imi doream si eu pentru honeymoon, sa tin minte toata viata (dar pana la urma a castigat Thailanda si Cambodgia...) Sper sa dai si peste cd-ul cu poze, una tre sa fie fotografiile oficiale, de pe site-uri, si alta cele facute de participanti. Daca le gasesti, poate adaugi ceva si de la "cortul" din Ngorongoro :-)

Felicitari pentru poveste!

mariarosaAUTOR REVIEW
[18.06.10 10:04:43]
»

Mersi lizuk. Am citit si eu review-ul tau despre Siem Reap si mi-a placut. Am fost si eu acolo si m-a impresionat saracia lor.

danoradea
[27.06.10 23:09:32]
»

Superb loc si frumoasa descrierea lui, un vot si de la mine

dorgo
[05.07.10 22:56:36]
»

Africa, mon amour!

Cum sa nu indragesti acest fascinant continent de unde te intorci fara doar si poate cu o sumedenie de amintiri extraordinare si cu cativa viermi intestinali?

Cum sa nu indragesti acest colt pierdut de lume unde s-a nascut in urma cu 2 milioane de ani domnisoara Lucy, primul hominid de pe planeta, inalt doar de 154 cm, descoperit in valea riului Olduvai de dr. Lakey si familia sa? Cum sa nu savurezi variata bucatarie africana formata indeosebi din ciorba de viermi miscatori, musaca de termite, sote de crotali, friptura de tarantule, totul fiind asezonat cu o excelenta salata de ace de scorpion in venin propriu, asta in cazul in care mincarea nu ti se pare destul de picanta?

Cum sa nu iubesti continetul nemuritoarei iubiri dintre triburile hutu si tutzi sau a celei dintre omul alb si omul negru din diamantifera Africa de Sud? Cum sa nu admiri continentul in care doi britanici, Livingstone si Stanley, si-au dat intilnire, in urma cu 135 de ani, nu la un "pub" din Londra ci intr-o cafenea din Ujiji pe malul lacului Tanganica, la mii de kilometri departare si unde nu puteai ajunge decit daca aveai angajatzi vreo 20 de cai si vreo suta de carausi de margele, clopotzei, stofe colorate si arme cu care trebuia sa cumperi "dreptul de trecere" de la sefii locali de trib.

Cum sa nu iubesti tara celebrului raliu Paris-Dakkar, care in fiecare an isi fixeaza alt traseu in functie de luptele de gherila dintre triburile locale sau care nu se mai tine?

Cum sa nu iubesti coloniile numite inca Tunis, Maroc sau Algeria, radacinile unor mari arbori ce traverseaza Mediterana si infloresc in Spania, Hexagon sau in cizma italica, pentru ca fiecare familie de pe-aici din UE are cel putin cite un membru (mina de lucru ieftina) prin Europa?

Cum sa nu iubesti ruinele infloritoarei Cartagina, ce-a ingrozit prin armata sa Imperiul roman, mai rau ca Hanibal, incit, la fiecare sedinta a senatului, acum doua milenii, rasunau citeve voci din plen ce indemnau la stergerea ei de pe fata pamintului?

Cum sa nu iubesti aventura capitanului de 15 ani, Dick Sand, petrecuta in plina epoca a comertului cu sclavi si terminata pe sinistrul si pustiul tarm al Angolei datorita unor si mai sinistri tradatori, Harris si Negoro? Cum sa nu-l iubesti pe adolescentul de 18 ani imbracat in aur de 24 de carate, de la Muzeul din Cairo, pe asa numitul Tutankamon, adus la lumina zilei de Mr. Carter pe la inceputul secolului trecut, dar pentru care au platit cu viata (pneumonie?) citiva britanici ce-au intrat in camera comorilor, nu datorita blestemului faraonului ci datorita unei ciuperci-mucegai ce - i astepta acolo de citeva mii de ani.

Cum sa nu iubesti acei minunatzi sportivi ai platourilor inalte ale Kenieni si Etiopieni ce cistiga intr-una medalii dupa medalii la probele de anduranta, 5.000m, 10.000m si maraton, de 42.000 m?

Apropo, stiti cum ia nastere lotul national de alergatori ai Keniei sau Etiopiei? La inceputul fiecarui an, un aprod prezidential merge din sat in sat cu o tamburina din piele de crocodil si da de stire localnicilor ca dupa prima luna plina, in zori, se alearga de la Lacul Hipopotamilor pina la Balta crocodililor. Se prezinta de obicei 1000-1500 de candidati, iar distanta e cam de 20 de Km. Se leaga o liana lunga de doi palmieri iar startul se da inainte ca soarele sa urce prea sus deasupra orizontului, asadar in aer nu sunt decit 25-30 de grade Celsius. Primii 20 de tineri ce ajung la Balta crocodililor, sunt selectionati in lot. Li se da o pereche de adidasi, tricou, pantaloni scurtzi si trening, o solda lunara si sunt dusi in capitala tarii unde sunt antrenanti de specialisti europeni sau americani si monitorizati de o groaza de computere. Din acesti 20 de sportivi, in mod sistematic, 2-3 cistiga una sau mai multe medalii de aur la Olimpiade sau Cupe Mondiale. Cel mai neplacut lucru pentru acesti admirabili sportivi ramine insa alergatul in adidasi. Etiopinaul Bikila Abebe a cistigat maratonul, alergind descultz...

Cum sa nu iubesti ingeniozitatea nigerienilor, oameni simpli care au reusit sa devina cei mai mari excroci informatici ai planetei, speculind cupiditatea umana. Sau piratii marilor ce mobilizeaza chiar si cate un portavion american? Daca doresti sa devii Personalitatea Mondiala a Anului si sa-ti vezi numele intr-un catalog fictiv sau doresti sa intri in afacere cu insusi "regele tarii", varsa te rog citeva mii de dolari intr-un cont si totul e OK!

Cum sa nu-i iubesti pe acei africani iubitori de frumos, care vazind ca albilor le plac suvenirurile, au exterminat aproape in totalitate elefantul african, din al carui fildes au sculptat minunate statuete nemuritoare?

Cum sa nu iubesti acest continent in care Ghana avea in ultimul minut de joc, in varful bocancului, Finala Campionatului Mondial de fotbal?

Asadar, in lume, nu exista doar eterna si fascinanta Romanie ci si mult mai eterna si fascinanta Africa!

Acest comentariu il scriu in amintirea unei antrenoare care a baut o sticla de apa, ce parea in regula, avea chiar si dop sigilat, ce-o vindea un localnic langa piramida lui Keops si s-a imbolnavit foarte grav de dizenterie slabind 25 de kilograme, sau amicului meu Feri, care a patit si el la fel si de-atunci el isi incepe fiecare zi de munca pe continentul negru cu un pahar de coniac!

Dorgo

mariarosaAUTOR REVIEW
[06.07.10 11:34:12]
»

Era vorba exclusiv despre safariul in Tanzania.

Nu includea nici Senegalul, nici piratii somalezi si cu atat mai putin nordul Africii. Nici pe hutu si tutsi care erau in Rwanda.

Nu includea nici fotbalul ghanez iar daca tu ai mancat viermi si alte asemenea scarbosenii in Africa... nu stiu ce sa zic...

Eu am fost de 3 ori in Africa, nu doar in Tanzania ci si in alte locuri (Namibia, Africa de Sud, Botswana, Zimbabwe, chiar si in Egipt de 2 ori) si nu m-am imbolnavit de nici o boala, cu minimum de diligenta si atentie eviti o sumedenie de boli.

Ecoul tau e fara doar si poate rasist si nu prea are legatura cu ceeea ce voiam eu sa spun...

Eu am povestit din experienta personala, tu ...din Jules Verne.

TORA INGRID
[06.07.10 11:51:42]
»

Unii scriu din ce-au vazut si altii din ce-au citit. Cultura generala e de remarcat, cum sa nu iubesti cultura generala, dar...

O nebunie de review, mariarosa, esti de invidiat pentru locatiile iesite din comun in care ajungi, dar mai ales ptr modul altruist si nepretentios in care scrii astfel incat cei ce citesc se simt bine, se simt de acolo, se simt partasi la experienta ta fara sa sufere (gandesc ca nu e la indemana oricui, dar asa e in viata) e ca si cum ne-ai lua de mana, cu tine in cort...

400 pma sunt prea putine... zau... Felicitari din toata inima

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Admin
[07.07.10 07:11:41]
»

Dorgo: ecoul tau anterior a fost sters, neavand nici cea mai mica legatura cu subiectul.

Reamintesc subiectul acestui set de impresii este "Tanzania" -- va invit sa ramaneti on-topic.

raduu1972
[09.07.10 11:01:17]
»

superr, foarte frumos, superbe pozele, cat mi-as dori sa ajung si eu pe acoloo

presario
[09.07.10 11:11:39]
»

Foarte tare review-ul, intradevar. Abia acum l-am vazut.

ancamariagadea*
[09.07.10 11:59:13]
»

@mariarosa, am citit cu drag aceste randuri inedite. Foarte frumos scris, foarte interesante pozele! Iti multumim ca ne impartasesti din experienta ta

virginia61
[18.10.10 22:54:45]
»

Felicitari, REwiew-ul foarte frumos si, sper, util.

Cochetezsi eu pt anulviitor cu asa ceva,

Fac cercetari daca ma pot incadra intr-o suma mai modesta.

Pana la urma sper sa pot ajunge cumva acolo si pe urma sa-mi cern impresiile in Zanzibar.

Pana atunci ma bucur pt tine si-ti multumesc de rewiew (ai votul meu binemeritat).

webmaster13
[04.03.12 19:02:04]
»

Clipul atasat se poate sterge/schimba!

Diaura*
[04.03.12 20:07:39]
»

@webmaster13:

Iti multumesc eu prima, ca m-ai facut sa recitesc aceste randuri.

kaka747
[29.04.20 20:42:27]
»

Sanatate

Ìn 6 iun plec in tanzania cu rwandair. Sper...

As avea citeva intrebari .

Astept

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
11 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
chelie_d, danoradea, Diaura*, dorgo, kaka747, Kyandra, lizuk, mariarosa, mirelutza, raduu1972, TORA INGRID
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Tanzania:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064103841781616 sec
    ecranul dvs: 1 x 1