ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.07.2019
DE goc
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Braşov
ÎNSCRIS: 12.03.18
STATUS: JUNIOR
DATE SEJUR
JUL-2019
DURATA: 1 zile
familie cu copii
5 AD. + 2 COPII -- v: 6

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
70.00%
Satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
75.00%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Drumetie Babele. Crucea Eroilor

TIPĂREȘTE

am fost la babele, sfinx, crucea eroilor. incep cu epilogul calatoriei: teapa, teapa, teapa.

am plecat relativ de dimineata din brasov pentru a nu prinde coada mare la telecabina. ora 8,30 ajuns in busteni. samsarii de parcari te imbiau cu parcare mai jos cu 500 m desi langa telecabina erau locuri libere.

trec mai departe, ajung in spatele telecabinei, parcare. locuri libere pentru ca mai sus, se parca pe spatiul verde, cu plata la negru, dupa spusele celor de la coada. 15 lei, pret de barcelona.

platesc, ma asez la coada. racoare dimineata, umbrele si banci... inclinate tip romania, ca sa nu te mai ridici cand se deplaseaza coada, doar te lasi dus de forta gravitationala.

in rest ordine, liniste, lumea relaxata de dimineata. 1,5 ore, intram in cladirea telecabinei. cumparam bilete. soc: 45 lei urcarea, pret de... barcelona. compar barcelona pentru ca am fost de curand acolo. urcam in telecabina, ce sa va spun, un cotet pe cablu.

pleaca telecabina, dupa zgomot, carait rulmenti (parere personala, am inlocuit sute de rulmenti in activitatea mea profesionala, poate m am inselat, doamne ajuta), peisaj, locuri frumoase gen... austria, saalbach.

ajungem sus, cladire telecabina neintretinuta, surpaturi, geamuri sparte, pe scurt carpituri, merge si asa. alegem intai deplasare crucea eroilor.

de la inceput e clar ca nimeni, vreodata nu a amenajat poteca. in multe locuri ai toate sansele sa iti luxezi gleznele.

ajungem la partea cu niste lanturi. o bataie de joc fata de turisti si mai ales atentie: PERICOL DE MOARTE. cateva lanturi nu erau intinse intre reazame (tarusii metalici) si daca te dezechilibrezi inspre prapastie, lantul se deplaseaza si el si risti ca forta de strangere a mainii pe lant sa nu fie suficienta pentru sustinerea greutatii corpului.

in sfarsit ajungem la cruce. ca peste tot... santier. inchis pentru renovare. doi dorei, stateau pe niste trepte. spun dorei, pentru ca necunoscand probabil legea inertiei si cea a gravitatiei, au dat drumul unui bolovan de pe o schela, care nu si a ales tinta finala si saraca piatra in mutenia ei fireasca a luat o la sanatoasa, pe o vale n jos, pe un drum frumos, dar care nu era interzis drumetilor.

apoi poze, admirat splendita vale a prahovei. am facut cale intoarsa, din nou lanturi cu emotii, mai ales ca eram si cu copii ca de... de aia ne am dus mai mult, sa le aratam si lor frumusetile patriei.

o luam spre sfinx si babele, aceeasi poteca dar a inceput sa ne cunoasca si ni se pare mai usoara.

ajungem la cele doua minuni ale... romaniei, recomandate de purtatorii de hartii de prin birourile min turismului, platiti cu bani multi (si uzi de transpiratia noastra, a palmasilor). ca fiind stonehenge de romania. facem cateva poze repede ca a inceput ploaia si buluc toata lumea la... intoarcere.

daca luam la plecare in loc de mancare, jocul de sah faceam mai bine pentru ca timpul de trei ore de asteptare la coada ni s ar fi parut mai scurt. ajungem jos cu acelasi "cotet" pe cablu vopsit cu n-spe straturi de vopsea de parca l ar fi antifonat sa nu se auda trenul din gara busteni.

FINAL... ADIO si nu ma intorc la tine.


[fb]
---
Trimis de goc in 08.07.19 23:00:02
Validat / Publicat: 09.07.19 10:34:49
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL BUCEGI. A mai fost în/la: toata

VIZUALIZĂRI: 510 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (goc); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4500 PMA (din 7 voturi)

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[09.07.19 10:34:35]
»

Odată cu primul review încărcat, @goc: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.

Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.

--

Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 76&ridAnt=94587

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[09.07.19 11:40:38]
»

@goc:

cumparam bilete. soc: 45 lei urcarea

„Șocul” era mai mic dacă te uitai din timp pe saitul celor care administrează telecabinele de pe Valea Prahovei: teleferic.ro/tarife. Ba chiar puteai profita de „oferta” de 80 de lei pentru biletul „retur”.

in multe locuri ai toate sansele sa iti luxezi gleznele.

Acest „pericol” poate fi evitat cu ușurință dacă turiștii ar fi echipați corespunzător cu bocanci pentru drumeții alpine. Din păcate, cică s-au inventat „adidașii”.

ajungem la cruce. ca peste tot... santier. inchis pentru renovare

Nici asta nu ar fi trebuit să fie o surpriză, având în vedere că lucrările au început încă de vara trecută: În calitate de administrator legal al monumentului Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, MApN derulează, în perioada 9 mai 2016 - 31 decembrie 2020, proiectul "Restaurarea, reabilitarea, conservarea şi amenajarea unui spaţiu expoziţional în cadrul Monumentului Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial (Monumentul eroilor "Crucea Caraiman"/ Monumentul Eroilor (Crucea) de pe Vârful Caraiman) ", cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Contractul de finanţare a fost semnat de MApN şi Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, în 26 iulie 2017. (sursa).

Există și un sait dedicat acestui proiect: reabilitare-crucea-caraiman.ro.

Personal, consider că o excursie pe munte, chiar și folosind mijloacele de acces cu transport pe cablu trebuie pregătită cât mai bine. Cu atât mai mult cu cât echipa a inclus și copii. Muntele nu e loc de joacă, și dacă nu e respectat te poate ucide.

mihaelavoicu
[09.07.19 16:04:59]
»

ADIO si nu ma intorc la tine

Așa să faci.

Dacă toți ar gândi așa, Munții Bucegi ar fi puțin umblați, mai aerisiți și poate chiar mai curați.

Omul ar fi mai liniștit, Babele ar sta la sfat mai pe îndelete, Doamnele s-ar ocupa mai mult de toaleta lor, Sfinxul ar fi mai relaxat, Coștila nu ar mai sta ascunsă sub nori, Crucea Eroilor ar fi mai respectată, Morarul și-ar măcina în liniște timpul, iar Zânele din Valea Cerbului cu frumoasele lor cununi de campanulă și flori de colț de argint în plete nu s-ar mai strânge noaptea sus pe brânele Bucșoiului de teama hoardelor de turiști de genul.

Am văzut Barcelona.

Ei și...

abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[09.07.19 17:17:53]
»

Ce vrei să spui prin „coteț pe cablu”? E neîntreținută cabina?

Adevărul e că traseul ăsta e cel mai solicitat din țară, vara e mereu coadă infernală, iar ultima cursă deseori e chiar și la 2 ore după ora prevăzută în orar. Am văzut peronul de la stația de sus plin de oameni și la ora 19.

Nasshu
[09.07.19 20:09:12]
»

@goc: sincer sa fiu si mie tariful respectiv mi se pare EXAGERAT! nu neaparat din pricina costului ci datorita timpului foarte mare de asteptare.

Ca e un cotet?!..! de acord cu tine, dupa ce stai 3 ore in soare nici nu vreau sa-mi inchipui ce miresme sunt in telecabina aia

Avand in vedere echipajul, 2 x 6 ani, nu aveai alta varianta sa le arati muntele si frumusetile de pe acolo...

Ca tipa unul - sau una -, ca nu ai fost informat ca la crucea x sunt lucrari sau la lantul y - aici eu ma intorceam din drum - nu sunt toate zalele acasa, sincer nu prea ai vina... lucrul asta ar fi trebuit afisat la urcare/intrarea in telecabina nu cand ajungi sus sau mai stiu eu pe site obscur...

Eu am fost acolo perpedes, noroc ca am o masina cu garda inalta si am parcat-o intre baligi - pardon de expresie. Cand am a ajuns la ''babe'', SFINX aveam o singura intrebare... cum dracu ajung acolo vinzatorii de porumb fiert si ciubuce? Aveau un arsenal intreg dupa ei... ori au program special la telecabina, ori forteaza intrarea cu masinile, ori se parasuteaza!

Astia strica frumusetea locului nu oameni ca tine/ca mine!

Zoazore
[16.07.19 09:45:37]
»

@Nasshu: Esti de belea, Nasshule! N-ai toate zalele acasa!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mihaelavoicu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂRedescoperă Masivul Bucegi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.047317028045654 sec
    ecranul dvs: 1 x 1